Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

athanasiad

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by athanasiad

  1. Κατάφερα και βρήκα και την νομοθεσία! Ν. 3741 της 4/9 Ιαν.1929 (ΦΕΚ Α 4) το οποιο οριζει ποια σημεια ειναι κοινοχρηστα. Λογικα συμπεριλαμβανεται στον ορισμο πρωτοτοιχοι, εφοσον ειναι εξωτερικος τοιχος που φαινεται. Βεβαια ειναι του 1929(!) και θα επρεπε να αναπροσαρμοστει στα σημερινα δεδομένα, ετσι δεν ειναι? Πολυ περιπλοκα τα πραγματα βρε παιδι μου, ειδικα οταν προκυπτουν ζημιες! Ελπίζω να βρουμε ακρη! Σας ευχαριστω για τις συμβουλες σας, θα σας παρακαλουθω γιατι εχω κι αλλα θεματα που με αφορουν στη συνεχεια (ειδος θερμομονωσης, επιδοτηση "εξοικονομηση κατ΄οικον", ηλιακοι θερμοσιφωνες κτλ) Οποτε θα παρακολουθησω τα αντιστοιχα topic και ισως ξαναεπεμβω!!!
  2. sdim, να σε ευχαριστήσω για την απαντησή σου και να συμφωνήσω μαζί σου οπως πολυ ευστοχα το περιεγραψες. Για ζήμιες του οπλισμού, οπως το αναφερετε εσεις οι ειδικοί, δεν εκανε λόγο ο κατασκευαστής-μηχανικός που εκανε αυτοψία στο σημειο (τουλαχιστόν ακόμα εαν δεν διορθωθει) Υπάρχει ομως και νομοθεσια που το οριζει αυτο; Οτι δηλαδη ειναι κοινοχρηστη δαπανη. Ή ισχυει στην καθε πολυκατοικια αυτο που ορίζει ο κανόνισμός της; Δεν θελω να τους πω οτι το διαβασα στο ιντερνετ, σε ενα φορουμ. Γιατι εχω ψαξει πολυ και γνωριζω οτι η πλειοψηφια αλλα και η λογικη λεει αυτο. Ο αλλος ομως δεν θα πειστει, θα μου πει δεν το κοιταξες καλα και θα με αμφισβητησει! Χρειαζομαι να γνωριζω με σιγουρια οτι υπαρχει νομοθεσια και ας την ψαξουν μετα να την βρουν(οπως ψαχνω κι εγω δυο βδομαδες τωρα). Θα πρεπει να ρωτησω δικηγορο ή ειναι κατι που ειναι γνωστο και στον κλαδο σας; Ευχαριστω και παλι!
  3. Καλησπερα σε ολους, γραφω εδω γιατι δεν βρηκα καποιο topic πιο κοντινο σε αυτο που θελω να αναφερθω. Ο λογος λοιπον που σας γραφω ειναι ο εξης: Ειμαι διαχειριστρια σε πολυκατοικια του 2005 και διαπιστώνουμε προβλημα υγρασιας (ξεφλουδισμα) σε καθετο τοιχο εσωτερικου αιθρίου μεσοτοιχια με διαμερισμα 1ου οροφου, το οποιο ειναι και πάνω απο την πυλωτη. Ο ιδιοκτητης μας ενημερωσε οτι το εχει χρόνια το προβλημα, και μεσα στο σπίτι του, αλλα δεν εχει κανει κατι... Ενημερωσαμε τον κατασκευαστη για να μας κανει μια εκτίμηση (δεν γνωριζω ακριβως την ιδιοτητα του, φανταζομαι μηχανικος αρχιτεκτων). Μας αναφερει λοιπον σήμερα, μετα απο 8 χρόνια δηλαδη, οτι στην πυλωτη δεν εχει κανει θερμομόνωση(!) και σε συνδυασμο με κακη ή ελαχιστη θερμανση του πρωτου ορόφου, το οποιο ισχυει, εσκασε μύτη το πρόβλημα. Μας ενημερωνει επίσης οτι "αυτο εννοειται βαραίνει όλους τους ιδιοκτήτες". Καταρχην αναριωτιεμαι αν κακως τοσα χρονια δεν μας εχει ενημερωσει για την τόσο σημαντικη παραλειψη και κατα πόσο τον υποχρεωνει ο νομος να ειχε κανει θερμομονωση.( Κατα δευτερο επιβαρυνονται ολοι οι ιδιοκτήτες για την δαπανη αυτη; Εχω ψαξει αρκετα γιατι θα πρεπει να κανω συνελευση και να ενημερωσω του υπολοιπους αλλα θα ηθελα αυτο που θα τους πω να ισχυει. Καταλαβαινετε οτι θα γινει χαλασμος με αυτο το μεγαλο εξοδο που προκυπτει σε τοσο δυσκολους καιρους! Κατα ποσο εχει ευθυνη ο ιδιοκτητης που ενω εχει εσωτερικη υγρασία, χρόνια τωρα οπως ανεφερε ο ιδιος, δεν το ειχε κοιταξει οπως επίσης και το γεγονος οτι δεν αναψε καθολου καλοριφερ το χειμωνα που περασε. Δεν επιβαρυνε την ηδη προβληματικη κατασταση; Θα πρεπει να αλλαξουν και τα χιλιοστα μετα λογικα εφοσον αλλαζουν και οι θερμικες απωλειες του πρωτου οροφου, σωστα; Καπου στο forum διαβασα οτι την δαπανη της αλλαγης των χιλιοστων την επιβαρυνεται αυτος που κανει την θερμομονωση, ισχυει; Εχω πελαγωσει. Δεν ασχολειται κανενας με τα προβληματα της πολυκατοικιας, ενω ειμαστε 10 στους 12 ιδιοκτητες! Ουτε καν ο εχων το προβλημα δεν κανει κατι, εστω μια προσφορα απο καποιον ειδικο! Αν μπορουσε καποιος να με βοηθησει θα ημουν ευγνωμων!! Ευχαριστω προκαταβολικα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.