Jump to content

thanasis e.

Members
 • Content Count

  28
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

-1 Κακή

1 Follower

About thanasis e.

 • Rank
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Λάρισα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Τοπογράφος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Recent Profile Visitors

459 profile views
 1. THIS ADVERT HAS EXPIRED!

  • FOR SALE
  • USED

  πωλείται γεωδαιτικός σταθμός topcon 3105N ακρίβειας 5'' μαζί με όλα τα παρελκόμενά του, τρίποδα οργάνου, πρίσμα topcon, κοντάρι, 2 μπατρίες , φορτιστή , καλώδια (φόρτισης - μεταφοράς δεδομένων) . Mαζί με την αγορά θα δοθούν επιπλέον : ένα καινούριο καλώδιο μεταφοράς δεδομένων usb, ένα τρικόχλιο. Specs οργάνου: - 2 οθόνες αλφαριθμητικές, μια σε κάθε θέση τηλεσκοπίου. - σκόπευση με 1 πρίσμα στα 3000 μέτρα - σκόπευση χωρίς πρίσμα στα 350 μέτρα - πλήρες ελληνικό μενου με όλες τις λειτουργίες που χρειάζεται ένας μηχανικός. κάθε έλεγχος δεκτός πριν την αγορά, το όργανο είναι αψεγάδιαστο σαν καινούριο και έχει βγει ελάχιστες φορές στο πεδίο. Το όργανο πέρασε έλεγχο από την topcon στις 29/11/2018.

  2,500.00 EUR

 2. This advert is COMPLETED!

  • FOR SALE
  • USED

  πωλείται γεωδαιτικός σταθμός topcon 3105N ακρίβειας 5'' μαζί με όλα τα παρελκόμενά του. τρίποδα οργάνου, μικρό τρίποδα ακοντίου, πρίσμα topcon, κοντάρι, μπατρίες , φορτιστές, καλώδια (σειριακό και usb) Specs οργάνου: - 2 οθόνες αλφαριθμητικές, μια σε κάθε θέση τηλεσκοπίου. - σκόπευση με 1 πρίσμα στα 3000 μέτρα - σκόπευση χωρίς πρίσμα στα 350 μέτρα - πλήρες ελληνικό μενου με όλες τις λειτουργίες που χρειάζεται ένας μηχανικός. κάθε έλεγχος δεκτός πριν την αγορά, το όργανο είναι αψεγάδιαστο σαν καινούριο και έχει βγει ελάχιστες φορές στο πεδίο. Το όργανο θα δωθεί με έλεγχο από την topcon πριν την πώληση.

  2,500.00 EUR

 3. καλημέρα σας. Έχω αναλάβει τη σύνταξη ενός τοπογραφικού ενός αγροτεμαχίου. Το τοπογραφικό είναι για μεταβίβαση. Στην περιοχή του ακινήτου έχει κυρωθεί μερικώς ο δασικός χάρτης. Εντός του αγροτεμαχίου υπήρχε έκταση ΔΑ 1200 τμ για την οποία έχει υποβληθεί αντίρρηση και τώρα στον κυρωμένο χάρτη το δασικό τμήμα φαίνεται ως "τρύπα". Τι γράφω στην υπεύθυνη δήλωση για δασική έκταση επί του τοπογραφικού? Ότι αποτελεί ή όχι δασική έκταση? Σκέφτηκα να πάρω πιστοποιητικό από διεύθυνση δασών όπως γράφει ο νόμος αλλά Από τη διεύθυνση δασών μου απαντάνε πως δεν δίνουν πιστοποιητικό εφ' όσον δεν έχει κυρωθεί ο χάρτης. Εν τέλει μπορεί να μεταβιβαστεί ή όχι?
 4. Συνάδελφοι καλημέρα. Στα τοπογραφικά συμβολαίου μου ζητείται συχνά να βεβαιώσω εάν το τεμάχιο είναι εντός ή εκτός πολεοδόμησης. Ξεκάθαρη απάντηση απ το τι σημαίνει αυτό δεν έχω πάρει ούτε από συμβολαιογράφο ούτε από εφορία. Το μόνο που μου απαντάνε είναι ότι η βεβαίωση αφορά το αν πολεοδομείται γιατί μ αυτό τον τρόπο ανεβαίνει η αντικειμενική του. Θα ήθελα μια γνώμη από κάποιον πιο έμπειρο για το τι βεβαιώνει σε κάθε περίπτωση. Δηλαδή τα αγροτεμάχια είναι εκτός πολεοδόμησης και τα οικόπεδα είναι εντός; Στους οικισμούς χωρίς σχέδιο τι βεβαιώνουμε? ευχαριστώ.
 5. Δες αυτα που σου ειπε ο συνάδελφος απο πανω. Το canavos μια χαρα δουλευει. Για τι εκταση μιλαμε? Απο αυτο εξαρτάται η κλιμακα εκτυπωσης (όχι παντα αλλά στην περίπτωση σου λογικα ναι)
 6. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το georefimg απο τα downloads. Αν εχεις το tiff και το αρχείο shapefile της γεωαναφοράς στον ίδιο φάκελο στο παει αυτόματα στη σωστή θέση.
 7. Το γήπεδο μου δεν πληροί τις προϋποθέσεις εμβαδού αυτή την στιγμή καθώς κατώτατο όριο αρτιότητας είναι τα 10 στρέμματα. Επίσης πριν την απαλλοτρίωση δεν ηταν οικοδομήσιμο λογω ελλειψης προσώπου. Υποθέτω πως δεν είμαι άρτιος και οικοδομησιμος με τα σημερινά δεδομένα λογω ελλειψης απαιτούμενου εμβαδού. επίσης δεν είμαι άρτιος και οικοδομήσιμος διότι πριν την εγκ. που πολύ σωστά παρέθεσε ο συνάδελφος παύλος το τεμάχιο δεν ήταν άρτιο και οικοδομήσιμο.
 8. καλησπέρα συνάδελφοι. Πρόκειται για την απαλλοτρίωση της ΠΑΘΕ στο τμήμα τεμπών. Η περιοχή είναι natura με φεκ του 2011. Το τεμάχιό μου ήταν 5300 τμ και μετά την απαλλοτρίωση του 2014 έγινε 4700 τμ. Το πρόβλημά μου είναι πως με το φεκ του '11 έχω ελάχιστο όριο αρτιότητας τα 10000τμ. Το τεμάχιο σήμερα υπάγεται στην παρέκλιση του φεκ που μας λέει οτι "Κατ’ εξαίρεση, θεωρούνται άρτια και οικοδομήσιμα κατά παρέκκλιση, γήπεδα έκτασης τουλάχιστον 4.000 τ.μ., τα οποία, κατά τη δημοσίευση του παρόντος, θεωρούνται άρτια και οικοδομήσιμα, σύμφωνα με τις οικείες πολεοδομικές διατάξεις." ??? Η' δεν είναι άρτιο ούτε οικοδομήσιμο επειδή θεωρούμε ημερομηνία δημιουργίας του γηπέδου το 2014? ευχαριστώ.
 9. η Ε.Ο. είναι υπερυψωμένη και βρίσκεται 20 μετρα μακρια. Το οριο απαλλοτριωσης έχει κόψει ένα κομμάτι του τεμαχίου με αποτέλεσμα να εφάπτεται. Άρα αν κατάλαβα σωστά το τεμάχιο έχει πρόσωπο στην Ε.Ο. ασχετως αν υπάρχει χωματοδρομος ανάμεσα από την Ε.Ο. και το τεμάχιό μου. Αφού ο χωματόδρομος είναι εντός του ορίου απαλλοτρίωσης. Να επισημάνω οτι ο χωματόδρομος προυπήρχε της απαλλοτρίωσης.
 10. Καλημέρα. Ένα αγροτεμάχιο έχει απαλλοτριωθεί απο την Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης. Αυτό συνεπάγεται οτι η μια του πλευρά είναι το όριο απαλλοτρίωσης. Εντός του ορίου απαλλοτρίωσης και επί της ίδιας πλευράς υπάρχει χωματόδρομος στο οποίο έχει πρόσωπο το τεμάχιο. Ερώτηση. Ως πρόσωπο του τεμαχίου μου ισχύει ο χωματόδρομος ή η Εθνική Οδός απ τη στιγμή που ο χωματόδρομος είναι εντός του ορίου απαλλοτρίωσης?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.