Μετάβαση στο περιεχόμενο

chstelios

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

chstelios's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Τελικά συνάδελφοι μετά από έρευνα για την περιοχή η οποία μου έδειξε πως για το καλό όλων μας απαιτείται εδαφοτεχνική έρευνα (φαινόμενα ρευστοποίησης στον σεισμό του 2003 στην ευρύτερη περιοχή) και μετά από έντονη προσπάθεια να τους πείσω δεν τα κατάφερα οπότε προσωπικά εγώ παραιτήθηκα από την όλη υπόθεση, έκανα τις επισημάνσεις μου και αποχώρησα προς όφελος του εκεί συναδέλφου που θα λάβει την ευθύνη χωρίς εδαφοτεχνική να κάνει την μελέτη. Σας ευχαριστώ όλους που ασχοληθήκατε με την ερώτησή μου.
  2. Το μόνο που μου μένει να κάνω είναι ακριβώς αυτό θα μιλήσω με νούμερα και αν δεν πετύχει ούτε αυτό τότε η λύση είναι απλή μια υπερδιαστασιολόγηση και στην φάση της εκσκαφής θα αποφασίσω τι είδους θεμελίωση θα κάνω εάν βρώ πιο καλό έδαφος απο ότι περιμένω. Συγνώμη κιόλας αλλά δεν μπορώ να βάλω όλα τα στοιχεία μου Πολιτικός Μηχανικός με ειδικότητα Γεωτεχνικού και μεταπτυχιακό στα υπόγεια έργα οπότε έχω μια μικρή εμπειρία που θα την χρησιμοποιήσω.(αλλα παιδιά αυτό το σκηνικό με τους πελάτες δεν περιγράφεται με τίποτα τα ξέρουν όλα τι άλλο να πω).
  3. Η αλήθεια είναι πως η ειδικότητά μου στο πτυχείο είναι Γεωτεχνικός Μηχανικός και τα έχω σκεφτεί όλα αυτά, αλλά το ζήτημά μου είναι κυρίως το εάν δεν πείσω τους πελάτες μου τότε τί κάνω? Το έργο είναι στην Λευκάδα πολύ θα ήθελα εάν κάποιος ξέρει τιμές γεωτεχνικών μελετών και εργαστηριακών δοκιμών στο νησί. Και πάλι σας ευχαριστώ όλους. ─────────────────────── Αναγράψτε την ειδικότητά σας στο προφίλ.
  4. Το ξέρω πως πρέπει να την κάνω και αυτό προσπάθησε και ο αρχιτέκτονας να πείσει τους πελάτες αλλά αυτοί είναι ανένδοτοι. Οπότε έκανα μια γενική κοιτώστρωση 80cm που σίγουρα δεν χρειάζεται αλλά καλύτερα να είμαι ήσυχος εγώ και να πληρώσουν εκείνοι περισσότερα παρά να μην κοιμάμαι απο την πρώτη μελέτη που υπογράφω δε συμφωνείς? Όταν λες πως θα την πληρώσουν την εδαφοτεχνική τι εννοείς? εικονική μελέτη? ─────────────────────── Αναγράψτε την ειδικότητά σας στο προφίλ.
  5. Καλημέρα σε όλους, θα ήθελα να ρωτήσω το εξής : έχω μια μελέτη ενός δυορόφου σε περιοχή σεισμικής επικυνδινότητας ΙΙΙ σε παραλία, άρα ο νόμος απαιτεί γεωτεχνική. Ο πελάτης ρώτησε στην εκεί πιάτσα και του είπαν πως αν και χρειάζεται κανείς δεν την κάνει και πως τα περνάνε έτσι, εγώ ως μελετητής πως μπορώ να εξασφαλιστώ απο τυχόν νομικό ζήτημα εάν ποτέ προκύψει?????? Εννοείται πως στην μελέτη μου θα βάλω ότι χειρότερο έχω ως επιλογές. Παρακαλώ για την απάντησή σας γιατί με πιέζουν και δεν ξέρω τι να κάνω ενω έχω ετοιμάσει ήδη την μελέτη την καταθέτω??? Ευχαριστώ πολύ.
  6. MsC ολοκλήρωσα και αυτό το παραμύθι εάν όμως αναλογιστώ πως δούλευα απο το πρώτο έτος της σχολής για να μπώ στο κλίμα της δουλειάς τοτε μάλλον αποκόμμισα πολλα περισσότερα απο την δουλειά. Το άσχημο είναι πως πριν απο 8 χρόνια στο γραφείο έμπαιναν 5-8 δουλειές τον μήνα και τώρα, εδώ και 9 μήνες που πήγα στρατό και γύρισα τον Μάι, μπήκε μόνο 1 για ποιο μέλλον μιλάμε; Αγανάκτησα ήδη και ψάχνω τρόπο να ζήσω και οχι αναγκαία ως μηχανικός. Καλή μας τύχη εύχομαι
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.