Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

romeos

Members
  • Περιεχόμενα

    134
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by romeos

  1. Σίγουρα, καθώς στο ΤΕΥΔ δηλώνει ο κάθε οικονομικός φορέας πως πληροί όλα τα κριτήρια της διακήρυξης. Επίσης κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού η επιτροπή έχει το δικαίωμα να ζητήσει οποιοδήποτε δικαιολογητικό σύμφωνα με το νέο νόμο. Δεν το έχω δει να συμβαίνει, αλλά φαντάζομαι αν προκύψει κάτι τέτοιο μπορεί να σου ζητήσει για παράδειγμα μέσα στις επόμενες 5 μέρες να προσκομίσεις ασφαλιστική ενημερότητα που να δείχνει ότι τη μέρα του διαγωνισμού ήσουν ασφαλιστικά ενήμερος (με ημερομηνία έκδοσης προγενέστερη της ημέρας δημοπράτησης δηλαδή).
  2. Μόνο ΤΕΥΔ (από τον καθένα όπως είπες) και εγγυητική συμμετοχής.Τίποτα άλλο. Δήλωση σύστασης Κ/Ξ δεν χρειάζεται..στην ουσία αυτό δηλώνεται στα ΤΕΥΔ πλέον.
  3. Καλησπέρα συνάδελφοι, γνωρίζει κανείς, αν διπλωματούχος μηχανικός που εργαζόταν ως μισθωτός (γραμμένος στο ΤΣΜΕΔΕ,χωρίς να έχει κάνει έναρξη στην εφορία) δικαιούται επίδομα ανεργίας ?
  4. Ikare μπορείς να μου πεις λίγα πράγματα για : 1)Το ημερολόγιο μέτρων ασφαλείας .Αυτό το κρατάει ο μηχανικός του έργου αν δεν κάνω λάθος ?Τί περίπου σημειώνει εκεί ? ( Μου είπαν ότι το ημερολόγιο αυτό το πουλάνε σε κάποια βιβλιοπωλεία ?) 2)Το βιβλίο υποδείξεων. Αυτό είναι το τετράδιο που κρατάει ο τεχνικός ασφαλέιας. Σωστά? Εκεί απλά σημειώνω ημερομηνία που πήγα και ότι όλα ήταν οκ ?(Η αντίστοιχα ότι πρόβλημα υπήρχε?) *Τη διαδικασία στο αρμόδιο ΚεΠεκ την γνωρίζω . Την κάνεις στην αρχή του έργου.Στην ουσία γνωστοποιείς ποιος θα είναι ο ΤΑ του έργου. Ευχαριστώ
  5. Ναι , αυτό το φτιάχνεις και μόνος σου . Είσαι σίγουρος ότι το σφραγίζουν? Γτ μου είπαν ότι δεν απαιτείται πλέον θεώρηση..
  6. Κάποιος να μου πει λίγο για το τυπικό της υπόθεσης ? Τι τετράδιο κρατάω κλπ?
  7. Καλημέρα , Θα γίνω τεχνικός ασφαλείας σε ένα δημόσιο έργο που έχει πάρει η εταιρεία που εργάζομαι. Διάβασα τη νομοθεσία για τα μέτρα ασφαλείας. Μπορεί κάποιος να μου πει πρακτικά τι ακριβώς θα κάνω ? Εννοώ που θα σημειώνω παρατηρήσεις κλπ ? Κ γενικά ότι άλλο χρήσιμο θεωρείτε οτι θα με βοηθήσει Από την αρμόδια υπηρεσία έμαθα τα εξής: Μου είπαν οτι κρατάει και ένα βιβλίο ο μηχανικός έργου (δεν είμαι εγώ μηχανικός του συγκεκριμένου έργου ) , που μπορεί να το προμηθευτεί από βιβλιοπωλείο. Εγώ λέει θα σημειώνω σε ένα τετράδιο δικό μου τις παρατηρήσεις μου ..(μου ακούστηκε λίγο μπακάλικο αυτό) Γενικά δεν μπορούσαν να με κατατοπίσουν για το τι ακριβώς να κάνω. Ευχαριστώ
  8. Έχει κάνει κάποιος συνάδελφος msc μέσω της icon ?? http://www.icon.gr/el/
  9. ειναι απλα αποφοιτοι μιας σχολης μηχανικων τιποτα παραπανω Κακή τοποθέτηση.. Το πτυχίο ειναι η αφετηρία κ γι αυτους τους super μηχανικους που περιγράφεις. Ας μην εκμηδενιζουμε την αξια του πτυχιου.. Επισης οι εταιρείες δεν ψαχνουν τους εγκεφαλους που περιγράφεις. Αυτοι που περιγράφεις ισως κανουν καποια πραγματα παραπάνω. Κ οι υπόλοιποι ομως μπορουν να εχουν μια αξιοπρεπή καριέρα.
  10. Καλημέρα , ο εργοδότης μου , μου χρωστάει κάποια χρήματα.Δούλευα μαύρα και δεν αποδεικνύεται με κάποιο τρόπο το χρέος. Αν υπογράψουμε ένα ιδιωτικό συμφωνητικό με καλύπτει καθόλου ? Εχει κάποια βαρύτητα και θα μπορώ να διεκδικήσω τα χρήματά μου ?
  11. Σιγουρα το θεμα ειναι να βρεις δουλεια. Δεν αμφιβάλει κανεις.Απλα τα περισσότερα σεμιναρια εχουν εκπτώσεις για ανέργους. Επίσης η μετακίνηση με τα ΜΜΜ στην Αθήνα ειναι δωρεάν. Ειναι καλό οταν εισαι άνεργος να εχεις τουλάχιστον αυτα.Κ αν σκεφτείς οτι το διάστημα ανεργίας μπορεί να κρατήσει πανω απο χρόνο..τοτε αυτα είναι σημαντικά ποσά.
  12. Αν εχεις άδεια ασκησεως επαγγελματος αλλα δεν έχεις ανοιξει βιβλια δεν εισαι ελ. επαγγελματιας όμως.Εισαι απλα ανεργος που εχεις την προοπτική να ανοίξεις βιβλια ως ελ. επαγγελματιας μηχανικός. Φυσικα και ειναι λάθος να πληρώνεις εισφορές..παρ ολα αυτα πληρώνεις κανονικα τσμεδε και ανανεωνεις κ κανονικα την καρτα ανεργίας. Θεωρείσαι ανεργος μηχανικός και οχι ανεργος ελ. επαγγελματιας μηχανικος.
  13. sourebel δεν γνωρίζω την περίπτωση που αναφέρεις( απολυμένος μισθωτός) Στις άλλες περιπτώσεις που ανέφερα παίρνεις κάρτα ανεργίας 1000%. Δεν καταλαβαίνω γτ επιμένεις για το αντίθετο. Έχω άπειρα άτομα που αυτή τη στιγμή έχουν κάρτα ανεργίας και ανήκουν στην περιπτώση που ανέφερα.
  14. Αν δεν έχεις κανει έναρξη και δεν εισαι και μισθωτός παίρνεις καρτα ανεργίας. Θεωρείσαι ανεργος μηχανικός.
  15. Δε ισχύει κατι τέτοιο..θα τα ειχαμε λυσει τα προβλήματά μας
  16. Διαγραφή και επανεγγραφή γίνεται όμως πλέον ?? Γτ παλιότερα έλεγαν ότι υπήρχε πρόβλημα.. Διαγράφομαι τώρα και αν κάνω επανεγγραφή το 2020 πρέπει να πληρώσω τις εισφορές 2016-2020 ?
  17. Καλημέρα , Εχει παρακολουθήσει κάποιος το εν λόγω μεταπτυχιακό στο ΤΕΙ Πειραιά ? Παραθέτω και το link του msc http://retrofit.teipir.gr/
  18. Καλημέρα , Αν μία εταιρεία στην οποία δουλεύω ένα χρόνο μου κάνει αναδρομική πρόσληψη ως μισθωτό για το 1ο εξάμηνο του 2016( ή για το 2ο του 2015 και το 1ο του 2016) , τότε αυτόματα το ΤΣΜΕΔΕ αυτών των εξαμήνων θα το οφείλει η εταιρεία στο ΤΣΜΕΔΕ?? Ξέρω οτι θα πληρώσει κάποια πρόστιμα .Μπορείτε να μου πείτε το μέγεθος του ποσού στο περίπου ? Το ΤΣΜΕΔΕ αυτών των εξαμήνων το χρωστάω. (Σκοπός αυτής της αναδρομικής πρόσληψης είναι να φύγει το ΤΣΜΕΔΕ από πάνω μου και να πάει στην εταιρεία.)
  19. Χρωστάω στο τσμεδε 2600 ευρώ. Μπορώ να κάνω κάποια ρύθμιση ? Αν ναι γνωρίζετε τι μπορώ να κάνω? πχ να δώσω το 50% και το υπόλοιπο με δόσεις ?
  20. IELTS για Ευρώπη , TOEFL για Αμερική ( και τα 2 ισχύουν για 2 χρόνια )
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.