Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μαρία 2

Members
  • Περιεχόμενα

    13
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Μαρία 2's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σας, έχω να κάνω τις εξής ερωτήσεις και αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει.... 1. Σε διαμέρισμα στο οποίο έχει μικρύνει το συνολικό εμβαδόν του σε σχέση με το εμβαδόν της Ο.Α. (έχει μικρύνει η μία του πλευρά κατά 20 εκ. και από την άλλη πλευρά έχει μεγαλώσει κατά 12 εκ). Θέλω να δώσω βεβαίωση και ενώ έχω βάλει μία λοιπή παράβαση (γιατί έχω και έναν αυθαίρετο εξώστη) για να ¨ρυθμίσω¨ την μείωση της μίας διάστασης (αυτή των 20 εκ), δεν ξέρω πώς να ρυθμίσω την πλευρά που έχει αυξηθεί. (με καλύπτει η λοιπή παράβαση ή πρέπει να βάλω υπέρβαση δόμησης και κάλυψης?? ) 2. Σε μια άλλη περίπτωση ισογείου καταστήματος που πάλι θέλω να δώσω βεβαίωση για την πώλησή του, έχει στο υπόγειο (ως παρακολούθημα) αποθηκευτικό χώρο που στο συμβόλαιο όταν το αγόρασε ο πελάτης μου αποτελεί ένα τμήμα του υπογείου. Στην πραγματικότητα το υπόγειο έχει διαφορετική διαρρύθμιση εσωτερικά από αυτήν του σχεδίου που συνοδεύει το συμβόλαιο. Τί κάνω σε αυτήν την περίπτωση? θα ρυθμίσω το εσωτερικό του υπογείου?? Όποιος έχει κάποια ιδέα σας παρακαλώ να με βοηθήσει.
  2. Καλησπέρα σας.. θέλω να ρωτήσω το εξής: σε μονοκατοικία που στην Οικοδομική της Άδεια προβλέπεται υπόγειο, το οποίο κατασκευάστηκε όπως στα σχέδια, ο ιδιοκτήτης το εκμισθώνει, θέλει να το τακτοποιήσει ως κατοικία. Στο οικόπεδο επίσης, υπάρχει υπόλοιπο συντελεστή δόμησης και κάλυψης. Υπάρχει άλλος τρόπος πέραν του ν. 4178 για την νομιμοποίηση του υπογείου?
  3. Συγνώμη αλλά κατέβασα το excell, ωστόσο δεν καταλαβαίνω πως πρέπει να υπολογίσω την κάλυψη του φορτίου για ΖΝΧ από ηλιακό συλλέκτη..., μήπως θα μπορούσες να με βοηθήσεις λίγο?? Σ'ευχαριστώ εκ των προτέρων!!
  4. Θα ήθελα να μου πείτε κ σε μένα..γιατί έχω μπερδευτεί πολύ στο πώς να υπολογίσω την κάλυψη του φορτίου για ΖΝΧ από ηλιακό συλλέκτη..
  5. Καλησπέρα σας ... Σε προσθήκη ορόφου (σοφίτα ονομαζόταν αρχικά αλλά 'ξέφυγε' στο ύψος..) η οποία πραγματοποιήθηκε με άδεια στέγης, τί υπέρβαση δόμησης έχω?Θα συγκρίνω τα πραγματοποιήσιμα (του ανεξάρτητου ορόφου) με αυτά που προέβλεπε η άδεια στέγης και λαμβάνω υπόψη ότι έχω Ο.Α. ή όλα τα τετραγωνικά είναι πλέον υπέρβαση και δεν έχω Ο.Α.?? Αν μπορεί να μου απαντήσει κάποιος .... Ευχαριστώ!!! και κάτι ακόμα..σε περίπτωση που ο αρχικός ιδιοκτήτης έχει πρόστιμο από το ΙΚΑ για τον επιπλέον όροφο και στη συνέχεια το μεταβίβασε το ακίνητο στο παιδί του με συμβόλαιο, πώς γίνεται να διαγραφούν τα πρόστιμα του ΙΚΑ από τον πρώτο ιδιοκτήτη??
  6. Σε οικοδομή όπου έχει γίνει συμβόλαιο σύστασης οριζόντιων ιδιοκτησιών και υπάρχει άδεια στέγης, η οποία στέγη θα δημιουργούσε από κάτω σοφίτα όμως έγινε ανεξάρτητος όροφος (σύμφωνα με το νέο ορισμό, και αν έχω καταλάβει σωστά φυσικά..), αφού δεν επικοινωνεί με τον υποκείμενο όροφο με εσωτερικό κλιμακοστάσιο, αλλά με εξωτερικό (εντός οικοδομής) και έχει μέγιστο ύψος περίπου 3,5 μέτρα . Συγκεκριμένα, στο συμβόλαιο αναφέρεται ως 'οριζόντια ιδιοκτησία που αποτελεί το δικαίωμα ανέγερσης'. Οι απορίες μου είναι οι εξής: 1. Τις παραβάσεις θα τις αντιμετωπίσω σαν να έχω ανεξάρτητο όροφο ή σαν υπέρβαση ύψους της 'σοφίτας'? 2. Αν το υπολογίσω ως ανεξάρτητο όροφο θα πάρω υπόψη μου την οικοδομική άδεια της στέγης? 3. Για να δω τα ποσοστά υπέρβασης δόμησης τι θα συγκρίνω?? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντησή σας...
  7. Χρόνια πολλά ... Σε ισόγεια αποθήκη 10,5 τ.μ. και ύψους 2,5μ , δηλαδή κατηγορίας 3 (αν έχω καταλάβει σωστά..) που δεν αποτελεί τμήμα κατοικίας: Ερ.1 : πρέπει να ελέγξω και Δ? Ερ.2 : αν έχει στέγαστρο η αποθήκη αυτή μπορώ να βάλω την αποθήκη κατ.3 και το στέγαστρο να το τακτοποιήσω με αναλυτικό? Σημείωση: Το στέγαστρο από τη μία πλευρά είναι κλεισμένο. Μπορεί επίσης κάποιος να μου πει πως ανεβάζω φωτογραφίες στο φόρουμ? Ευχαριιστώ!!
  8. Τελευταία διευκρίνιση, μήπως και αλλάξει κάτι στον τρόπο υπολογισμού του προστίμου και δεν το έχω σκεφτεί.. Η λαμαρίνα ουσιαστικά είναι και το 'δώμα' της αποθήκης.. όσο για το σχόλιο με τον ήλιο κόντρα...γέλασα πάααρα πολύ..ευχαριστώ και για το χρόνο σου και που είχες την όρεξη να μου απαντήσεις!
  9. Ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σας...Μια διευκρίνιση μόνο.. Στην 1. ερώτηση αυτό που δεν ξέρω είναι αν θα λάβω υπόψη για το ύψος της αποθήκης την τοιχοποιία ή την (επιπλεόν) λαμαρίνα..
  10. Γεια σας και από μένα..είναι η πρώτη φορά που γράφω στο Μichanikos.gr.. Θα ήθελα να ρωτήσω: 1. την ισόγεια αποθήκη θα την αποτυπώσω στο σχέδιο κάλυψης?..και αν η εν λόγω αποθήκη έχει 2,30μ ύψος με τοιχοποιία αλλά από πάνω έχει λαμαρίνα που φτάνει τα 2,70μ θα την βάλω κατηγορία 3 ή θα πάω με αναλυτικό? 2. αν έχω ακόμα μια ισόγεια αποθήκη που δεν μπορώ να την "τακτοποιήσω" επειδή κατασκευάστηκε πριν 2 μήνες, θα την δείξω στα σχέδιά μου? 3. σχέδιο κάλυψης απαιτείται να κάνω καινούριο? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντησή σας...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.