Μετάβαση στο περιεχόμενο

nolisma

Members
  • Περιεχόμενα

    16
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

488 profile views

nolisma's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Το ups είναι το 1000 watt με τις 3 μπαταρίες. Στον πίνακα δεν έχω μυρίσει κάτι ούτε έχω δει κάτι περίεργο. Συνδέοντας τον αφυγραντήρα που είναι στα 300 βατ περίπου δεν είδα να ζορίζεται. Τα μοτέρ της σόμπας δεν ξεπερνάνε τα 100 βατ και όπως έχω αναφέρει το πρόβλημα το βλέπω στο lcd display, πριν καν ξεκινήσουν τα μοτέρ. ευχαριστώ για τον χρόνο σου και μην χάνεις άλλον. ας περιμένουμε να το πάρω πίσω από το service.
  2. Καλημέρα, Το ground loop το σκέφτηκα μήπως έχει γίνει καμιά πιθηκιά στην εγκατάσταση του σπιτιού και σε συνδυασμό με άλλη συσκευή να δημιουργεί πρόβλημα. Για τα 1 και 2 το ξέρω ότι δεν είναι σωστό να λειτουργείς έτσι την συσκευή απλά το σκεφτόμουνα σαν δοκιμή να φτιάξω μόνος μου καλώδιο που δεν θα συνδέει την γείωση. H σόμπα έχει βύσμα iec c13. Μπορεί να γίνει ζημιά στην συσκευή έτσι ? το ~6-11 δεν το κατάλαβα. τι εννοείς ?
  3. Καλησπέρα, όταν το πάρω από το service θα το δοκιμάσω σε όλα τα mode και θα κοιτάξω να πάρω και ρεύμα από τον γείτονα. Πιο πολύ με ενδιαφέρει να μου απαντήσει το service αν αυτό το τίναγμα (φάση - γείωση) στα 290 βολτ είναι φυσιολογικό. Η άλλη υποψία που έχω είναι να παίζει κάποιο ground loop (όπως συμβαίνει με τον ήχο και ακούγεται βόμβος) αλλά σε αυτήν την περίπτωση δεν θα έπρεπε το πρόβλημα να το κάνει και χωρίς το ups? Τι θα γίνει αν Συνδέσω τη σόμπα μόνο με φάση - ουδέτερο από την έξοδο του ups χωρίς γείωση ? Ίδιο με το 1 αλλά να συνδέσω την γείωση απευθείας στην γείωση της πρίζας. Δηλαδή να κάνω by pass την γείωση από την έξοδο του ups. Πες μας και το πείραμα σου για να ξέρουμε.
  4. Καλημέρα, Αν δεν κάνω λάθος τα πολύμετρα έχουν μεγάλη εσωτερική αντίσταση οπότε μπορείς να μετράς την τάση φάσης - γείωσης χωρίς να πέφτει το ρελέ. επίσης δεν ξέρω τι κυκλώματα ασφαλείας έχει το ups και δεν θα ήθελα να πειραματιστώ βάζοντας φορτίο μεταξύ φάσης και γείωσης.
  5. Καλημέρα και ευχαριστώ για την πληροφορία. Άρα μπορούμε να υποθέσουμε ότι κάτι συμβαίνει με το φίλτρο (Y-cap) που συνδέει την γείωση. Πάνω σε αυτό τι μετρήσεις θα μπορούσα να κάνω? πχ αν έβρισκα παλμογράφο με FFT ώστε να μετρούσα φάση - γείωση στην είσοδο του ups και αντίστοιχα στην έξοδο και να συγκρίναμε το πλάτος των αρμονικών ? Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν είναι αποδεκτό για ένα ups στην κατάσταση μπαταρίας να δίνει 230 βολτ μεταξύ φάσης και ουδέτερου ( Hot & cold όπως το είπες) αλλά ως προς την γείωση να είναι 190 και 40 βολτ αντίστοιχα.
  6. Η αλήθεια είναι αυτό με μπέρδεψε. Εγώ θα περίμενα να λειτουργεί και σαν μετασχηματιστής απομόνωσης αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
  7. Καλησπέρα, Το 290 είναι μεταξύ φάσης και γείωσης. Μεταξύ φάσης και ουδέτερου παραμένει στα 230. Λάμπα δεν έβαλα αλλά έβαλα τρυπάνι και δεν άκουσα κάποια διαφορά. Μου κάνει λίγο εντύπωση γιατί στην κατάσταση μπαταρίας υπάρχει αυτή η μετατόπιση. Βέβαια δεν γνωρίζω αν έχει νόημα αυτή η μέτρηση αφού η έξοδος του ups είναι από μετασχηματιστή, άρα είναι isolated ως προς την γείωση της ΔΕΗ. Αν λέω κοτσάνα πείτε το. Το Ups το πακέταρα για να το στείλω πίσω στην εταιρεία για τεχνικό έλεγχο. Αν μου πουν ότι δεν έχει πρόβλημα τότε θα συνεχίσουμε το ψάξιμο. Μέχρι τότε σας δίνω άδεια!! Ευχαριστώ για τον χρόνο σας
  8. Καλησπέρα, Έκανα κάποιες μετρήσεις για να έχουμε ένα σημείο αναφοράς. Οι μετρήσεις έγιναν σε πρίζα του γραφείου που είναι άλλη γραμμή από της σόμπας και με φορτίο τον αφυγραντήρα που καταναλώνει 330 βατ. Αυτό που μου κάνει εντύπωση και θα ήθελα να ρωτήσω αν είναι φυσιολογικό είναι ότι στην κατάσταση της μπαταρίας το ρεύμα εξόδου είναι 227 volt (Line - Neutral) αλλά ως προς την γείωση υπάρχει μία μετατόπιση και όταν μετράω Line - ground στην έξοδο και επαναφέρω το ρεύμα για 1-2 δευτερόλεπτα πάει στα 290 volt. Επίσης έβαλα και τις τιμές που δείχνει το display του Ups. Προφανώς υπάρχει μία απόκλιση με το πολύμετρό μου. (mastech my64). Καιρού θέλοντος και μωρού επιτρέποντος θα κάνω τις ίδιες μετρήσεις εκεί που είναι η σόμπα.
  9. μόλις βρω χρόνο θα κάνω τις μετρήσεις. pfc έχει σίγουρα το Ups. για την σόμπα δεν ξέρω. Η σόμπα καταναλώνει περίπου 400watt μέχρι να ανάψει ( έχει ένα θερμαντικό) και όταν πάρει μπρος πέφτει στα 80watt, οσο τραβάνε τα μοτέρ. Αλλά σκέψου ότι η δυσλειτουργία υπάρχει και χωρίς να την βάλω μπρος. Πόσο να καταναλώνει η πλακέτα ?
  10. Να διευκρινήσω κάτι. Το πρόβλημα δεν δημιουργείται όταν κοπεί το ρεύμα αλλά από την αρχή και πάνω στο ups είναι μόνο η σόμπα. Η σόμπα έχει πάνω ένα lcd. Αυτό εναλλάσει κάποιες πληροφορίες (ώρα, ισχύ, θερμοκρασία) ανά 4 δευτερόλεπτα περίπου. Όταν η σόμπα συνδεθεί στο ups αυτές οι πληροφορίες εναλλάσονται ανά 2 δευτερόλεπτα και αν την βάλω μπρος τα μοτέρ δουλεύουν αλλοπρόσαλλα. Για παράδειγμα ο σαλίγκαρος ( το μοτέρ που τροφοδοτεί το πέλλετ) αντί να γυρναέι κάθε 5 δευτερόλεπτα, γυρνάει κάθε 2. Είναι σαν να υπάρχει ένας χρονιστής που παθαίνει κοκομπλοκ. Ο ουδέτερος με γείωση μου βγάζει 1 Volt περίπου στο πολύμετρο ( αυτό υποτίθεται είναι μία ένδειξη καλής γείωσης) και σε έναν υποτυπώδη παλμογράφο που έχω ( κάτι μικρούς που έχει το ebay που είναι μόνο πλακέτα ) δεν βλέπω κάτι περίεργο. Παίρνω τις ίδιες ενδείξεις που παίρνω αν μετρήσω απευθείας στο δίκτυο (Vpp, Vrms, Hz). to ups έχει φίλτρα EMI και στα specs λέει Αρμονική Παραμόρφωση≦ 2 % THD ( τελικά η πολλή καθαριότητα δεν κάνει καλό). Υπάρχει περίπτωση η διπλή μετατροπή να χώνει καμιά αρμονική στο ημίτονο ? Τo pdf των specs το στέλνω με pm σε όποιον ενδιαφέρεται. Όσον αφορά τον πίνακα δεν με απασχολεί. Απλά έτυχε σε έναν γνωστό μου και το ανέφερα σαν γενικότερο πρόβλημα πως ένας controller μπορεί να παθαίνει κοκομπλοκ με πιο πιθανή αιτία την γείωση.
  11. Καλημέρα, Εδώ δεν βιάζομαι εγώ. Εσύ γιατί βιάζεσαι? Ο συνάδελφος είπε κάτι που ήθελα να το δοκιμάσω ( να τα βάλω σε άλλη πρίζα ή καλύτερα να πάρω ρεύμα από τον γείτονα) αλλά δεν έχω μεγάλη μπαλαντέζα και η σόμπα ζυγίζει 130 κιλά. (πονάει η μέση μου αλλιώς το έχω ) στον χρήστη που ρώτησε πιο είναι το ups απάντησα με Pm γιατί το πήρα απευθείας από εταιρεία που δεν πουλάει λιανική και δεν θα ήθελα να θεωρηθεί διαφήμιση ή δυσφήμιση. Παρόλα αυτά δεν θέλω να ξεφύγει το θέμα. Αν κάποιος είχε ανάλογο πρόβλημα με ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ συσκευή ( μην κολλάμε στην σόμπα για αυτό ανέφερα και το παράδειγμα του πίνακα) και το έλυσε ας μας πει. μόλις μπορέσω θα ανεβάσω τα specs του ups χωρίς να φαίνεται η μάρκα. ευχαριστώ
  12. Θα το θέσω πιο γενικά το θέμα μήπως μπορέσει να με βοηθήσει κανείς. Πριν λίγο καιρό ένας τεχνικός υπολογιστών έκανε μία εγκατάσταση ηλεκτρονικού πίνακα σε ένα φροντιστήριο. Μετά από 20 λεπτά λειτουργίας τα λαμπάκια του πίνακα τρελενόντουσαν. Αλλάξαν 2-3 φορές πλακέτα και το πρόβλημα δεν διορθωνόταν. Το πρόβλημα διαπιστώθηκε ότι υπήρχε μόνο όταν ο πίνακας συνδεόταν στην usb του λαπτοπ. Σε desktop έπαιζε κανονικά γιατί γειωνόταν. (τουλάχιστον έτσι είπαν από την εταιρεία) Γενικά η γείωση μπορεί να προκαλέσει δυσλειτουργία σε συσκευές ( ειδικά με plc). Η σόμπα χωρίς το ups δουλεύει κανονικά και το ups δεν φαίνεται να έχει κάποιο πρόβλημα. Η μεγάλη διαφορά είναι ότι ρεύμα εξόδου του ups είναι επαγωγικό γιατί είναι double conversion. Ίσως εκεί προστίθεται κάποιος θόρυβος. ευχαριστώ
  13. Η σόμπα χωρίς το ups δουλεύει κανονικά. Το Ups είναι 1000 watt (όχι va αλλά watt). Την καλύπτει. Δεν έχει να κάνει με την ισχύ γιατί και πριν την βάλω μπροστά το lcd display που έχει αναβοσβήνει σαν τρελλό και αναφέρομαι στον ηλεκτρικό θόρυβο. Ίσως κακή γείωση αλλά γιατί χωρίς το ups δουλεύει κανονικά?
  14. Καλησπέρα, έχω μία σόμπα πελλετ και αποφάσισα να της βάλω ένα ups (online, true sine-wave). μόλις την ξεκίνησα το Lcd που έχει άλλαζε τις τιμές του πολύ γρήγορα και τα μοτερ δούλευαν στο full ενώ ήταν στη χαμηλή ισχύ. Η εταιρεία που πήρα το ups μου είπε ότι μάλλον δεν μπορεί να διώξει τον θόρυβο και τρελαίνει τον plc controller. έχει κανείς καμιά ιδέα στο τι φταίει ή τι να ελέγξω? ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.