Μετάβαση στο περιεχόμενο

balafutis

Members
  • Περιεχόμενα

    20
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    καλαματα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

balafutis's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Και αφου την πηρα 1.15μμ εμεινα με την επιταγη στο χερι, με μιαμιση ωρα αναμονη στην Εθνικη, γιατι το τοπικο υποκαταστημα κλεινει στις 1.00μμ. Σημερα που πηγα να τους δωσω την επιταγη με ενημερωσαν οτι οι χρεωσεις ειναι με τις αυξησεις και οτι πρεπει να πληρωσω αλλα διακοσια τοσα ευρω . Τα πηρα στο κρανιο, ακυρωσα την επιταγη στην Εθνικη και περιμενω και εγω τι μελλει γενεσθαι μεχρι τις 31/8/2014.
  2. Το προβλημα λυθηκε. Μετα την συνδεση του PVO-11 στο AC ξεκινουσα τον INVERTER απλα με ΟΝ ενω ηθελε PAIRING, για τους γνωριζοντες απο SOLAREDGE.
  3. Bill22, το παλιο SMA BOX δεν εχει δυνατοτητα καμιας ρυθμισης. Οι συνδεσεις γινονται μετα τον DC πινακα. Εννοω Panels-πινακας DC-PV BOX-Inverter. Μηπως το κοβει ο πινακας? Καθε ιδεα ειναι καλοδεχουμενη.
  4. konan, θα ηθελα την εμπειρια σου για την συνδεση του PVO-11, με SOLAREDGE. Συνδεω το OFFSET BOX, με τον solaredge, κατευθειαν θετικο με θετικο, και αρνητικο με αρνητικο επειδη εχω 1 string και περισευουν θυρες, συνδεω τελος ΑC, αναβοσβηνουν 3 φορες πρασινο και κοκκινο, και μετα αναβοσβηνει το πρασινο αλλα το βραδυ δεν περναει σε κατασταση λειτουργιας δηλ. μονιμα αναμμενο πρασινο. Τι ωρα ξεκιναει να δουλευει? Δεν μπορω να καταλαβω τι δεν παει καλα. Αν εχεις καμια ιδεα θα μου ηταν χρησιμη.
  5. Συναδελφοι θα ηθελα να συμπληρωσω τα εξης. Και γω ενημερωθηκα για την διαδικασια που απαιτειται για την τεκμηριωση του PID (μετρησεις, συμπληρωση εντυπων, αιτημα κλπ) για τα 5-6 πανελ, σε καθε μια απο τις δυο στεγες, ιδιοκτησιας μου. Μιλαω για S-ENERGY με SOLAREDGE. Εχοντας συμπληρωσει 30 χρονια μηχανικος, συνηθιζω να ολοκληρωνω το PLAN B πριν το PLAN A. Και εξηγουμαι. Αν μου αλλαξουν τα 5 πανελ με τα αλλα 36 τι θα γινει? που θεωρω 101% βεβαιο οτι το φαινομενο θα συνεχισει να εξελισεται το προσεχες διαστημα. Οποτε κατεληξα και εχω παραγγειλει 2 SMA PV OFFSET BOXES εκδοση pvo-11, συνολικου κοστους 376 ευρω και τα δυο, με ΦΠΑ μεταφορα και εξοδα εμβασματος, γιατι δυστυχως η SOLAREDGE προς το παρον εχει εγκρινει μονο αυτο το μοντελο.
  6. Αποστολε, προφανως ισχυει αυτο που λες. Εσυ εγκαθιστας PVO-N20, αφου εχεις και τις ευλογιες της SMA. Για εμας με SOLAREDGE η λυση αυτη την στιγμη ειναι μια. PVO-11. Μονο αυτον εχουν τσεκαρει, προς το παρον. Η περιμενουμε να τσεκαρουν και τον PVO-N20 τους επομενους μηνες, η προχωραμε με PVO-11. Εγω σκεπτομαι να κανω το εξης. Να συνδεσω πχ 35 πανελς στο PV OFFSET BOX και τα 6 να τα συνδεσω μετα το box πριν τον INVERTER. Το ενα BOX εχει ταση εισοδου 800V το αλλο 1000V.
  7. Συναδελφε konan78, μηπως μπορεις να διευκρινησεις αν το μοντελο του sma pv offset box που εννοεις, ειναι το PVO-11? Αυτο με το ανοιχτοχρωμο καπακι¨?
  8. Συνάδελφε konan78 βρίσκω ιδιαίτερα πολύτιμη την αναφορά της εμπειρίας σου. Σε ευχαριστώ απο καρδιάς.
  9. Απευθυνομαι στους συναδελφους Ηλεκτρολογους μηχανικους, κατα κυριο λογο, που ειχαν καποια επαφη με προιοντα της SOLAREDGE, αν πιστευουν οτι εγκατασταση στεγης με 2 string, θα ηταν λιγοτερο ευνοικες συνθηκες, να αναπτυχθει το φαινομενο PID. Ισως ειναι λιγοτερη η παραμενουσα ταση την νυχτα? Σε καθε περιπτωση εχει ιδιαιτερη βαρυτητα να ακουσουμε την αποψη ενος συναδελφου.
  10. Συναδελφοι, επισυναπτω ενα ενδιαφερον αρχειο για την ανα μηνα ρυθμιση της κλισης ιδανικη_κλιση.pdf
  11. Και βεβαια υπαρχει PID σε συνδυασμο SOLAREDGE + S-ENERGY. Εχω στη στεγη και 1 πανελ TIANWEI. Σημερινα δεδομενα για ιδιο προσανατολισμο,ιδια γωνια κλισης, ιδιες ωρες ηλιασμου. TIANWEI 760,5 wh ------ S-ENERGY 630 wh δηλαδη 17,1% πιο κατω. Τι αλλο θα μπορουσε να ειναι?
  12. Συναδελφοι θα ηθελα να μαθω αν το SMA PV OFFSET BOX δουλευει με INVERTER SOLAREDGE. Εχω και γω δυο στεγες με SOLAREDGE και S-ENERGY που τα βαλαμε για χαμηλοτερο συντελεστη θερμοκρασιακης μεταβολης, αλλα τζιφος η υποθεση. Μιλαμε πχ το καλυτερο πανελ 1000wh το χειροτερο 600 δηλ 40% κατω.
  13. Ευτυχώς σε λιγότερο από 24 ώρες εκδοθηκε νέος λογαριασμός με σωστή τιμολόγηση. Τέλος καλό όλα καλά.
  14. Σήμερα σε 10αρι σε εκκαθαριστικό λογαριασμό τετραμήνου υπάρχει η καταμέτρηση των ΦΒ, 7500kwh αλλα στην τιμολόγηση υπάρχει -7500kwh. Πήγα στη ΔΕΗ και μου είπαν οτι υπάρχει θέμα στο κέντρο πληροφορικής, και το έδωσαν για ακύρωση και επανέκδοση τις προσεχείς 4-5 ημέρες μήπως διορθωθεί. Αν και μου ειπαν οτι τα "λάθη" εχουν αυξηθεί πάρα πολύ.
  15. Συναδελφε kokisbox, αν θυμαμαι καλα, θελει AC για να δεις δεδομενα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.