Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

jof

Members
  • Περιεχόμενα

    84
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by jof

  1. ...σε συνέχεια της αρχικής ερώτησής μου , αν και είναι επίσης νομικό θέμα και αυτό . Ευσταθεί , να ισχυριστούν και να απαιτήσουν ,οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες , που δεν θα μπορέσουν για τον παραπάνω λόγο να συνδεθούν ποτέ, να μην συνδεθεί κανείς ; Ο ισχυρισμός βασίζεται στο ότι το σημερινό υπάρχον σύστημα καλύπτει το σύνολο της οικοδομής , αλλά αν αύριο αποσυνδεθούν πολλά διαμερίσματα και μείνουν λίγα με τον υφιστάμενο λέβητα , δεν θα μπορούν ουσιαστικά να τον λειτουργήσουν , αφού το κόστος θα είναι απαγορευτικό. Υπάρχει εμπειρία από αντίστοιχη περίπτωση ;
  2. Είναι επιτρεπτό , η διέλευση των σωλήνων παροχής στον ατομικό επίτοιχο λέβητα (στον εξώστη),να γίνει μέσω όμορου διαμερίσματος ; Είτε οριζόντια ,είτε κάθετα;
  3. jof

    KENAK Freeware

    κατ' αρχής συγχαρητήρια και από εμένα. Είμαστε υπέρ του ανοικτού κώδικα. όλοι πιστεύω. θα προσπαθήσω κι εγώ να βοηθήσω . Δυστυχώς τα χρόνια που προγραμμάτιζα πέρασαν και θέλει και κουράγιο και υπομονή. Μπράβο συνάδελφε .
  4. και βέβαια υπάρχει και με πολύ καλή ευκρίνεια μάλιστα. κανονική φωτό είναι δηλαδή.
  5. δες στο κτηματολογιο εχει πολυ καλη αναλυση. πολλοι βαζουν απο εκει φωτο
  6. Συνάδελφοι , για κάποιο λόγο πήρε λάθος ΤΚ (ταχυδρομικό κώδικα). Εντωμεταξύ δεν επανεμφανίζεται η φόρμα και το πιστ/κο βγήκε . Εχει ακούσει κανείς κάτι για αυτό ?
  7. Σήμερα πάντως το δίκτυο έχει πρόβλημα . Ενώ μπήκα πριν 30' τώρα λέει ότι γίνεται service...
  8. Εχω μια περίεργη περίπτωση εξοικονομώ κατ' οίκον. Έφαγα τον κόσμο να βρω τι ισχύει τώρα. Μήπως ξέρει κανείς που θα βρω την εγκύκλιο ?
  9. Αυτό είναι ένα θέμα. 1)Πως πληρωνόμαστε και ποια είναι η ώρα ? 2)Συμφωνητικό κάνει κανείς ? 3)Αν ξεκινήσεις και κάνεις δουλειά και πας και παίρνεις μέτρα και πάρεις και πρωτόκολλο .... και στο ακυρώσουν ? 4)Ακυρώσανε κανένα σε κανέναν ? 5) Πάμε στα δικαστήρια δηλαδή ?
  10. Ερώτημα : Αν έχεις την υποψία ότι από τις δηλώσεις του ιδιοκτήτη , κάτι σου κρύβει , πας ξανά για επιθεώρηση και εξετάζεις αυτό που σε διαβεβαίωσε ότι ήταν έτσι ... αλλά εσύ τον πίστεψες αρχικά και μετά δεν σου έβγαινε ή σου έβγαινε πολύ καλό για να είναι αληθινό !?
  11. Η εγκύκλιος αυτή αναφέρεται στις ΜΕΑ νομίζω . Αν και εγώ έκανα σχετικό ερώτημα και απάντηση δεν έλαβα ακόμα...
  12. Αν στη σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας είναι χωρισμένα και σαν θερμική ζώνη δεν μπορούν να φαίνονται μαζί και αν προορίζονται για διαφορετικές χρήσεις... Τότε κάνε άλλο πιστοποιητικό. Τώρα βέβαια ισχύει και το εξής : 1) Πιστοποιητικό εκδίδεται όταν ενοικιάζεται ολόκληρο το κτήριο. (Εδώ δηλαδή τι είναι, όλο μία περίπτωση ?) 2) Οταν πωλείται τουλάχιστον ένα από όλα. 3) Μετά την 1/7/11 όταν μισθώνεται ένα από όλα. Ο ιδιοκτήτης εδώ τι θέλει να κάνει ? Να πουλήσει το κτήριο ? Γιατί αν θέλει να νοικιάσει ένα διαμέρισμα δεν ... αν θέλει να νοικιάσει ένα κατάστημα πάλι δεν.... αν θέλει να το νοικιάσει όλο σε έναν ? Μα είναι μικτή η χρήση. Τι θα γίνει ? θα το πάρει ένας για να μένει και να εργάζεται ?
  13. Εκανα ερώτημα σχετικά με τον β.α. στην Υπηρεσία. Ελπίζω να έχω νέα σύντομα.
  14. Συνάδελφε, 1)κάθε χρήση πρέπει να ελέγχεται ξεχωριστά -> τα όποια μαγαζιά είναι σε άλλη ζώνη από τις κατοικίες. 2) ΤΟΤΕΕ 20701-1/2010, παρ. 4.1 Αν δεν υπάρχει (δεν διατίθεται σύστημα) θέρμανσης , θεωρούμε ότι θερμαίνεται σύμφωνα με όσα ορίζονται στον ΚΕΝΑΚ λέβητας πετρελαίου β.α =0.935 δίκτυο διανομής β.α=0.95 τερματικά β.α=0.95 βοηθητικά ισχύος 5W/m2 Πιστεύω ότι και στην δική μου περίπτωση ισχύει αυτό γιατί , όσο και να σφηκτώ καυσανάλυση δεν μπορώ να πάρω (άσχετα αν υπάρχει δίκτυο). Νομίζω ? 3) ΤΟΤΕΕ 20701-1/2010, παρ. 4.2 . Το ίδιο και με την ψύξη των χώρων. Οι αναμονές δεν είναι κλιματιστικά. Εγώ να σου κάνω μία ερώτηση ? Αν το τοπογραφικό που θα πάρεις είναι παλιό και έχουν κτιστεί γύρω από το προς επιθεώρηση νεότερα, τι τοπογραφικό κάνουμε ? Αντιγράφω όπως το λέει "μέσα" : << Το σχέδιο ή το σκαρίφημα πρέπει να είναι διαθέσιμα σε ηλεκτρονική μορφή,.....>> Δηλαδή μας κάνει και από το google earth ?
  15. οκ . Στην περίπτωση που λέγαμε ... "το μπέρδεμα" νομίζω ότι είναι το εξής : Υπάρχει σύστημα θέρμανσης , αλλά κάποιο διαμέρισμα έβαλε αέριο (ατομικό) και τον παλιό λέβητα τον ξηλώσανε. Το προς επιθεώρηση έχει τα σώματα του καλοριφέρ, αλλά μόνο το air condition δίνει θέρμανση και ψύξη. το τζάκι δεν παίζει καθόλου. Δηλαδή καταλήγω υπάρχει και δεν υπάρχει ---- φάντασμα
  16. Δεν έχουν ανεξάρτητη θέρμανση και κλιματισμό ? Είναι του ίδιου ιδιοκτήτη και χρήστη ?
  17. Βρήκα περίπτωση αποσυνδεδεμένο διαμέρισμακαι ξηλωμένος λέβητας. Υπάρχουν μόνο κλιματιστικά και ένα τζάκι απλό .
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.