Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ilias89

Members
  • Περιεχόμενα

    15
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by ilias89

  1. Καλημέρα. Δικαιολογητικό το οποίο έχει εκδοθεί πριν την πρόσκληση για επικαιροποιημένα δικαιολογητικά αλλά η ισχύς του είναι εξάμηνη (Πειθαρχικό ΤΕΕ) ή χρόνου (Ενημερότητα ΤΕΕ) και καλύπτει μέσα και την ημερομηνία υποβολής των δικαιολογητικών πρέπει να επικαιροποιηθεί (δηλαδή να εκδοθεί ξανά μετά την πρόσκληση)?
  2. Συνάδελφοι γεια σας. Υπάρχει κάποιο πρότυπο έντυπο για την δήλωση ανάθεσης ανάληψης μελέτης/επίβλεψης?
  3. Ακόμα και αν τα έτη εμπειρίας των δύο μηχανικών είναι διαφορετικής κατηγορίας? Ο πολιτικός 1-10 και ο μηχανολόγος 11-20?
  4. Καλησπέρα σε όλους. Την εργασία Μηχανολόγου Μηχανικού για σύνταξη τεχνικής έκθεσης σε τακτοποίηση με Ν.4178 ως τι την βάζουμε? Μελέτη και Εργασίες για ρυθμίσεις Ν.4014 & Ν.4178 ή Μελέτη και Λοιπές Ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες. Ρωτάω γιατί η διαφορά στο ποσό είναι πολύ μεγάλη και γιατί για μία τεχνική έκθεση πιο λογικό φαίνεται το δεύτερο που είναι και σαφώς μικρότερο.
  5. Κάποιες διατάξεις του ΓΟΚ του 1973 όταν βγήκε ο ΓΟΚ του 1985 είχαν πάρει παράταση για κάποιο χρονικό διάστημα. Επειδή είχα ανάλογη περίπτωση και το είχα ψάξει κοίτα λίγο να βρεις Υ.Α. των ετών 1987,88,89 σύμφωνα με το άρθρο 31 παραγράφο 1 του ΓΟΚ 1985 για το ποιες διατάξεις παρατάθηκαν,
  6. Δεν νομίζω ότι με κατάλαβες..μάλλον δεν το εξήγησα καλά. Την υπέρβαση δόμησης την έχω σε άλλο χώρο και όχι στον ίδιο που έχω την υπέρβαση ύψους.
  7. Συνάδελφοι καλησπέρα. Διώροφη οικοδομή με ισόγειο κατάστημα και υπόγειο. Οικοδομική άδεια του 2005. Υπερβάσεις-Αυθαιρεσίες: 1.Υπέρβαση δόμησης προς ρύθμιση λόγω μη ύπαρξης μέτρων δόμησης 2.Υπέρβαση ύψους (και λόγω κατασκευής στέγης και λόγω ανύψωσης υπογείου) σε σύγκριση με το διάγραμμα δόμησης της άδειας που μπορεί όμως να νομιμοποιηθεί με άδεια γιατί: Επιτρεπόμενο ύψος βάσει όρων δόμησης:13.00 μέτρα Επιτρεπόμενο ύψος βάσει της άδειας: 7.70 μέτρα Πραγματοποιηθέν ύψος: 10.10 μέτρα Ερώτηση Είναι ορθό να υποβάλω μία δήλωση με τα εξής φύλλα καταγραφής? ένα φύλλο καταγραφής για ρύθμιση της υπέρβασης δόμησης ένα φύλλο καταγραφής για έκδοση αδείας για την υπέρβαση ύψους Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
  8. Ναι τελικά έτσι το έκανα και εγώ. Έβαλα τα στοιχεία και των δύο (ευτυχώς ήταν συγγενείς και δεν είχα θέματα να μη συναινεί κάποιος) Η εν λόγω Ο.Ι. δεν έχει αύθαιρεσίες Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια.
  9. Συνάδελφοι καλησπέρα. Οριζόντια ιδιοκτησία με 2 συνιδιοκτήτες με ποσοστό 50% ο καθένας. Μου ζητήθηκε να εκδόσω βεβαίωση νομιμότητας για τον έναν από τους 2 συνιδιοκτήτες που θέλει να μεταβιβάσει το ποσοστό του. Στο ηλεκτρονικό σύστημα πρέπει να περάσω τα στοιχεία και των 2 και να λάβω κάποια δήλωση συναίνεσης και από τον άλλον συνιδιοκτήτη?
  10. Συνάδελφοι καλησπέρα. Σε οικοδομική άδεια καταστήματος του 1987, εμβαδού 38,94 τμ υπάρχει πατάρι (ύψος 2,2 μ) το οποίο φαίνεται στα σχέδια( μετά από αναθεώρηση της άδειας το 1996) και αναγράφεται και στα συμβόλαια (1990) αλλά δεν προσμετράται στα τετραγωνικά της άδειας. Μετά από αυτοψία διαπίστωσα ότι στην πραγματικότητα το πατάρι έχει επεκταθεί ένα μέτρο και έχει κατασκευαστεί και χώρος WC . Σύμφωνα με το ΓΟΚ του 85 (με τον οποίο πρέπει να γίνει ο έλεγχος) τα πατάρια προσμετρώνται στο ΣΔ. Σε αυτή την περίπτωση τι κάνω? α)Τακτοποίηση της επέκτασης του παταριού μόνο με μειωμένο συντελεστή ως ΒΧ και του μπάνιου ως ΚΧ? β)Τακτοποίηση ολόκληρου του παταριού ως ΒΧ? Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
  11. Γεια σας! Είμαι νέος μηχανικός και θέλω να ρωτήσω κάποια πράγματα σχετικά με μία άδεια περίφραξης. Πρόκειται για όμορα οικόπεδα τα οποία έχουν τον ίδιο ιδιοκτήτη και είναι όλα άρτια και οικοδομήσιμα. Ο ιδιοκτήτης θέλει να τοποθετήσει περίφραξη στο περίγραμμα της συνολικής ιδιοκτησίας του. Όλα αυτά τα οικόπεδα αποτελούσαν ένα μεγαλύτερο πριν τα χωρίσει σε ξεχωριστούς τίτλους. Το ερώτημα μου είναι εάν πρέπει να εκδοθεί ξεχωριστή άδεια περίφραξης για κάθε οικόπεδο ή εάν γίνεται να εκδοθεί μία άδεια περίφραξης για όλα εφόσον ανήκουν στον ίδιο ιδιοκτήτη και είναι όμορα?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.