Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

aris1992

Members
  • Περιεχόμενα

    19
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by aris1992

  1. Καλησπέρα σας, γνωρίζει κανείς αν κάποιος που είχε υπαχθεί σε προηγούμενο κύκλο του εξοικονομώ μπορεί να υπαχθεί και στον καινούργιο "εξοικονομώ-αυτονομώ"; Επίσης στην παρουσίαση του νέου κύκλου δεν αναφέρει πουθενά κάτι για δάνειο. Γνωρίζουμε αν θα χρηματοδοτούνται και στο νέο κύκλο οι τόκοι δανείων;
  2. Καλησπέρα, γνωρίζει κανείς τι ισχύει για παροχή μέσης τάσης και ΥΔΕ? Μέχρι τώρα ήξερα ότι ελέγχαμε μόνο την χαμηλή. Πρέπει να κάνουμε κάτι και στην μέση;
  3. Καλησπέρα, η απορία μου είναι η εξής:πως βρήσκω τα δεδομένα για σύστημα θέρμανσης διαμερίσματος που είναι σε πολυκατοικία με κεντρικό σύστημα θέρμανσης?
  4. Καλησπέρα, θα σας παρακαλούσα να ενημερώσετε αν γνωρίζετε αν χρειάζεται να έχει γίνει έναρξη επαγγέλματος στην ΔΟΥ για να μπορέσω να εγγραφώ στο μητρώο Ενεργειακών Επιθεωρητών. Προσοχή, δεν αναφέρω αν χρειάζεται έναρξη επαγγέλματος για να εκδώσω πιστοποιητικό, απλώς για εγγραφή στο μητρώο.
  5. Κάνεις λάθος. Ισχύει ακριβώς αυτό που έγραψα. Είμαι μέλος ΤΕΕ απο τον Νοέμβρη και εγώ. Αυτό που έγραψα έίναι ακριβώς αυτό που μου είπαν στο ΤΣΜΕΔΕ
  6. Καλημέρα Jeremy duth. Για να εγγραφτείς στο ΤΣΜΕΔΕ πρέπει να κάνεις έναρξη επαγγέλματος στην εφορία, δλδ ελεύθερος επαγγελματίας. Σαν μισθωτός μπορείς να γραφτείς ΜΟΝΟ στον ΕΦΚΑ. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζω και έγω. Παρότι εργάζομαι ως μισθωτός μηχανικός δεν μπορώ να γραφτώ στο ΤΣΜΕΔΕ, με αποτέλεσμα αν μετά από μερικά χρόνια ζητήσω μία βεβαιώση πως εργάζομαι Χ χρόνια σαν μηχανικός, το ΤΣΜΕΔΕ δεν θα μπορεί να μου την δώσει.
  7. Και εγώ αυτό νόμιζα αλλά όταν προσκόμισα τα δικαιολογητικά για την εγγραφή στο ΤΣΜΕΔΕ, η απάντηση που μου ήρθε αναφέρει πως έχει εγκριθεί η προεγγραφή μου και πως για να ολοκληρωθεί πρέπει να γίνει έναρξη εργασιών στην εφορία.
  8. Όχι πλέον δεν ισχύει. Μπορείς να είσαι μέλος στο ΤΕΕ χωρίς να είσαι ασφαλισμένος στο ΤΣΜΕΔΕ
  9. Αναφέρομαι στις τάξεις μελετητικών πτυχίων. Ισχύουν κανονικά ακόμη και αν δεν είμαι ασφαλισμένος στο ΤΣΜΕΔΕ?
  10. Καλησπέρα, είμαι νέος μηχανικός, μέλος ΤΕΕ απο τον Νοέμβριο. Αυτή τη στιγμή εργάζομαι ως μισθωτός σε βιομηχανία. Ωστόσο όταν έκανα τα χαρτιά μου για να εγγραφτώ στο ΤΣΜΕΔΕ μου είπαν πως πλέον μόνο ελεύθεροι επαγγελματίες μπορούν να εγγραφτούν και όχι μισθωτοί. Γνωρίζει κανείς τι συμβαίνει? Τα χρόνια εμπειρίας μετράνε κανονικά ακόμη και αν δεν είμαι ασφαλισμένος στο ΤΣΜΕΔΕ;
  11. Καλησπέρα! Θα ήθελα να μάθω μερικά πράγματα που έχουν σχέση με τους AVR. Υπαρχει μια παλαιά γεννήτρια με στατο σύστημα διέγερσης και το οποίο θέλω να αλλάξω. Υποθέτω ότι και ο καινούριος AVR θα πρέπει να είναι κ αυτός στατου τύπου..σωστά? Επίσης τι άλλες παραμέτρους θα πρέπει να προσέξω?
  12. Καλησπέρα, πως θα έπρεπε να είναι η συνδεσμολογία ενός μετασχηματιστή ανύψωσης μεταξύ μιας γεννήτριας και μιας γραμμής μεταφοράς?Τρίγωνο στην γεννήτρια και γειωμένος αστέρας στην γραμμή ή το αντίστροφο. Επίσης σε αυτήν την περίπτωση δλδ αστέρα στην πλεύρα της γραμμής δεν θα έπρεπε να έχει και έναν ουδέτερο η γραμμή? Με αυτόν τον τρόπο δεν προστατεύεται η γεννήτρια απο σφάλματα στην πλευρά του δικτύου?
  13. Καλησπέρα η απορία μου είναι εξής: Οι αυτόματοι διακόπτες είναι τυποποιημένοι όπως και οι ασφάλειες ή ρυθμίζω εγώ όπως θέλω το θερμικό και ηλεκτρομαγνητικό στοιχείο?
  14. Τον τύπο των γνωρίζω..πόσο είναι μια τυπική τιμή σε watt για τα φώτα τότε
  15. Καλησπέρα γνωρίζει κανείς πόσο είναι μια τυπική τιμή της αντίστασης των φώτων του αυτοκινήτου?
  16. Αυτό έκανα και βρήκα τα περισσότερα, απλώς τα συγκεκριμένα δεν μπόρεσα να βρω
  17. Τα περισσότερα είναι για γεννήτριες αλλά μπορεί και μερικά να αφορούν και κινητήρες
  18. Καλησπέρα! Θα μπορούσε κανείς να με βοηθήσει στην μετάφραση των παρακάτω όρων? Έχω ψάξει αλλά δεν κατάφερα να βρω τα συγκεκριμένα.. 1) Lap wound dc shunt generator( to lap wound ψάχνω απλώς έβαλα και το dc shunt generator μήπως βοηθήσει) 2) pole-pairs, slots 3) Welding generator 4) leading tip, trailing pole tip 5) Resultant pitch 6) Cross magnetlsing 7) End connections Superimposed 9) Wave wound 10) Slip rings 11) Commutating poles Αυτα.. Thnks!!
  19. Καλησπέρα, θα μπορούσε να μου εξηγήσει κανείς τι ακριβώς είναι η άεργος ισχύς,πως δημιουργείτε, αν την επιθυμούμε στο δίκτυο και ποια είναι τα πρακτικά προβλήματα που δημιουργεί?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.