Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

pandro

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Ενδιαφέροντα
    ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΟΛΑ.
  • Τοποθεσία
    ΔΡΑΜΑ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

816 profile views
  • nzerman

pandro's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας όλους. Αυτό που αντιλαμβάνομαι με το θέμα των μειωτικών συντελεστών είναι ότι απαράβατος κανόνας και στον Ν.4495/17 πρέπει να μνημονεύονται στην Ο.Α. Δεύτερον εάν σε οποιαδήποτε όψη του κτιρίου (έστω κ μια) η στάθμη είναι > από 1.50μ σε σχέση με το έδαφος αυτόματα χάνει τον όρο του υπογείου και μετατρέπεται σε ισόγειο.
  2. Καλησπέρα, η οικοδομική άδεια ''Μονόροφος οικοδομή με χρήση κατοικίας''. Σήμερα υπάρχει αυθαίρετη στάθμη όπου οι 3 πλευρές τηρούν τις προυποθέσεις υπόγειου χώρου (<1.50μ από το έδαφος) ενώ η τέταρτη πλευρά η οποία είναι και είσοδος στον εν λόγω χώρο (χρήση κατοικίας) έχει ύψος 2.50μ. Ακριβώς στον 1ο πλέον όροφο βρίσκεται η κατοικία που περιγράφει η οικ.άδεια. Η ερώτηση είναι εαν μπορώ να βάλω την υπέρβαση δόμησης με μειωτικό συντελεστή (0.50 ως αυτοτελή χώρο παρόλο που είναι κατοικία η χρήση του). Στον Ν.4495/17 άρθρο 100,παρ.6α κ β δεν διευκρινίζει για την χρηση του χώρου (κύριος ή βοηθητικός) που μπορει να λάβει τον μειωτικό συντελεστή. Αντιλαμβάνομαι κάτι λάθος? Ευχαριστώ.
  3. Οι ισ.αποθήκες έως 50τ.μ με έκπτωση 50%(που ίσχυε στον Ν.4178/13) εκ παραδρομής ξεχάστηκαν στον Ν.4495/17. Καλό!!!!
  4. Ερώτηση θέλω να υποβάλω. Σε επέκταση ρυμοτομικού σχεδίου σε οικισμό <2000 κατοίκους, σε υφιστάμενο αγροτεμάχιο Ε: 5.5 στρ. απομένει μετά την επέκταση Οικόπεδο=1900τ.μ και Αγροτεμάχιο=3600τ.μ. Το αγροτεμάχιο όπου πριν ήταν άρτιο τώρα την χάνει την αρτιότητα του ή όχι?. Σύμφωνα με το (ΦΕΚ 270Δ '). γ) Άρτια και οικοδομήσιμα γήπεδα που απομειούνται συνεπεία απαλλοτριώσεων ή διανοίξεως διεθνών, εθνικών ή επαρχιακών οδών, θεωρούνται άρτια και οικοδομήσιμα εφόσον μετά την απομείωση αυτή έχουν τα όρια αρτιότητας και τις λοιπές προϋποθέσεις των γηπέδων των προηγουμένων περιπτώσεων α και β. δ) Σε περιπτώσεις αναδασμών τα γήπεδα που δημιουρ-γούνται και δίνονται σε δικαιούχους σε ανταλλαγή αρτίων και οικοδομήσιμων γηπέδων θεωρούνται άρτια και οικοδομήσιμα, εφόσον μετά τον αναδασμό αυτόν έχουν τα όρια αρτιότητας και τις προϋποθέσεις των γηπέδων προηγουμένων περιπτώσεων α και β. Θεωρώ πως δεν ανήκω σε καμία από τις τρεις περιπτώσεις.
  5. Ευχαριστώ για την απάντηση θα κάνω μια βόλτα και από τα γραφεία του ΟΣΕ δίνοντας στοιχεία για το χλμ της σιδηροδρομικής γραμμής ώστε να πάρω γραπτώς το όριο απαλλοτρίωσης και τις αποστάσεις που πρέπει να τηρούνται για δόμηση, γιατί για κάθε περίπτωση οι αποστάσεις είναι διαφορετικές. Όσο αναφορά τον Ν.4178 θα δω εάν υπάγομαι στην παρ. δ του Άρθρου 2. (περί μέτρων για την ασφάλεια της υπεραστικής συγκοινωνίας)
  6. Συνάδελφοι ήθελα να ρωτήσω εάν η απόσταση από τον άξονα απαλλοτρίωσης σιδηροδρομικών γραμμών σε εκτός σχεδίου εντός ζώνης (βιοτεχνικό κτίριο) υπάγεται στις απαγορεύσεις του Άρθρου 2 του Ν.4178/13, γιατί δεν μπόρεσα να βρω κάποια αναφορά στο θέμα. Εάν δεν υπάρχει αγνοώ εντελώς την ύπαρξη τους και δίνω βεβαίωση εφόσον δεν υπάρχει άλλη αυθαιρεσία? Ευχαριστώ.
  7. Όσο για τις ερωτοαπαντησεις του ΤΕΕ τις παραθέτω παρακάτω με χαρακτηριστική την 690 κυρίως, 662, 803,818. Μπορούμε να επικαλεστούμε στην Τεχνικη έκθεση του Ν.4178 τις ερωτοαπαντήσεις ως τεκμήριο αιτιολόγησης του τρόπου υπολογισμού των φύλλων καταγραφής?
  8. Χωρίς να σημαίνει πως εάν κάποιος κάνει το αντίθετο είναι λάθος. Δική μου άποψη πάντα. Ευχαριστώ πάντως για τις απαντήσεις.
  9. Συμφωνώ απόλυτα συνάδελφε έτσι το υπολόγιζα μέχρι τώρα αλλά στην εγκύκλιο 4 Άρθρο 9 παρ.16 γράφει αυτό που ανέφερα προηγουμένως για κλειστούς χώρους κύριας χρήσης.
  10. Χρειάζεται να αθροίσω όλα τα τ.μ για τις αυθαίρετες κατασκευές κύριας & βοηθητικής χρήσης για να υπολογίσω τους συντελεστές υπέρβασης για τα φύλλα καταγραφής ή μόνο τους κλειστούς χώρους κύριας χρήσης. Δεν συζητάμε για τον τρόπο υπολογισμού κατηγοριών. Στην διευκρινιστική εγκύκλιο 4 αλλά και σε ερωτοαπαντήσεις του ΤΕΕ ότι μπορούμε. Τι ισχύει? Αναρτήστε τα θέματα και τα ερωτήματά σας, στη σωστή θεματική κατηγορία. Το θέμα σας μεταφέρθηκε στην παρούσα. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής yian
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.