Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

kallimacheas

Members
  • Περιεχόμενα

    0
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

kallimacheas's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Θα είναι αδιάβλητες όσο ήταν και οι εξετάσεις καθηγητών δευτεροβάθμιας του ΑΣΕΠ... ΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΓΕΛΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ
  2. Είχαμε άμεση απάντηση από 2,75%/y έως 5%/y στην χειροτέρα. Ήτοι 11€ τον χρόνο έως 20€ τον χρόνο. Εντάξει καλά είναι. Ας το επιχειρήσουμε λοιπόν.
  3. Και εκεί που ο Ίκαρος με έπεισε να υποβάλω να διακιολογητικά μου και σαν λακαμάς να τρεχω για το γνήσιο της υπογραφής μου, διάβσα ξανά τις οδηγίες για να δω μπας και καπου αναφέρει τον τόκο και βρήκα αυτήν την παραπομπή που ευτυχώς κυκλοφορεί και στην Ελληνικήν. Για πάρτη σας λοιπόν: ΚΕΦΑΛΑΙΟ V του Κανονισμού (ΕΚ) 794/2004 ΕΠΙΤΌΚΙΟ ΑΝΆΚΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΆΝΟΜΩΝ ΕΝΙΣΧΎΣΕΩΝ Άρθρο 9 Μέθοδος προσδιορισμού του επιτοκίου 1. Εάν δεν έχει προβλεφθεί διαφορετικά με ειδική απόφαση, το επι- τόκιο που εφαρμόζεται για την ανάκτηση κρατικών ενισχύσεων που έχουν χορηγηθεί κατά παράβαση του άρθρου 88, παράγραφος 3 της συνθήκης είναι ετήσιο ποσοστό που καθορίζεται για κάθε ημερολογιακό έτος. Το εν λόγω επιτόκιο υπολογίζεται με βάση τον μέσο όρο των πενταε- τών διατραπεζικών επιτοκίων ανταλλαγής (swap) για τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο του προηγούμενου έτους, συν 75 μονάδες βάσης. Σε δεόντως αιτιολογημένες περιπτώσεις, η Επιτροπή δύναται να προσαυξήσει το ποσοστό κατά περισσότερες από 75 μονάδες βάσης ως προς ένα ή περισσότερα κράτη μέλη. 2. Εάν ο τελευταίος διαθέσιμος τριμηνιαίος μέσος όρος των πενταε- τών διατραπεζικών επιτοκίων ανταλλαγής, προσαυξημένος κατά 75 μονάδες βάσης, αποκλίνει σε ποσοστό πάνω από 15 % από το ισχύον επιτόκιο ανάκτησης κρατικών ενισχύσεων, η Επιτροπή προβαίνει σε νέο υπολογισμό του επιτοκίου ανάκτησης της κρατικής ενίσχυσης. Το νέο επιτόκιο εφαρμόζεται από την πρώτη ημέρα του μήνα που ακολουθεί τον εκ νέου υπολογισμό από μέρους της Επιτροπής. Η Επι- τροπή ενημερώνει τα κράτη μέλη με επιστολή για το νέο υπολογισμό και για την ημερομηνία από την οποία ισχύει. 3. Το επιτόκιο καθορίζεται για έκαστο κράτος μέλος ατομικά ή για δύο ή περισσότερα κράτη μέλη από κοινού. 4. Εάν δεν είναι διαθέσιμα αξιόπιστα ή ισοδύναμα δεδομένα, ή σε εξαιρετικές περιπτώσεις, η Επιτροπή δύναται, σε στενή συνεργασία με το οικείο κράτος μέλος ή τα οικεία κράτη μέλη, να καθορίσει επιτόκιο ανάκτησης κρατικών ενισχύσεων για ένα ή περισσότερα κράτη μέλη, σύμφωνα με διαφορετική μέθοδο και επί τη βάσει των στοιχείων που έχει στη διάθεσή της Μετά πηρα μια ανώτατη τραπεζικό φίλη μου το υπολογίσει σε ευμενή ακι δυσμενή περίπτωση... Τα αποτελέσματα θα σας τα έχω πιθανότατ αργά το βράδυ.
  4. Μάγκες και Ίκαρε μου απέστειλαν απάντηση την Τρίτη 15/10/2013 η ΕΥΣΕΔ ΕΝ/ΚΑ: Καλησπέρα σας Σύμφωνα με τον Οδηγό του Προγράμματος, Παράγραφος 6.3: Συνέπειες μη τήρησης των όρων και προϋποθέσεων του προγράμματος Σε περίπτωση που από την έναρξη ισχύος του άρθρου 52 του Νόμου 4178/2013 (ΦΕΚ Α’ 174) και σε διάστημα ενός έτους, ο ασκών τη δραστηριότητα του Ενεργειακού Επιθεωρητή δεν υποβάλει Πιστοποιητικό Επιτυχούς Εξέτασης από το ΤΕΕ, τότε η καταβληθείσα ενίσχυση θα πρέπει να επιστραφεί έντοκα στον Ε.Φ.Δ. ως αχρεωστήτως καταβληθείσα, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Δηλαδή αν διαγραφείτε από το μητρώο των μόνιμων Ενεργειακών Επιθεωρητών, τότε θα πρέπει να επιστραφεί η καταβληθείσα ενίσχυση με τόκο. Με εκτίμηση Για την ΕΥΣΕΔ ΕΝ/ΚΑ Και ω ναι!!! δεν το πιστεύω... αυτοί το πήγαν ακόμα πιο μακριά... ήτοι και με διαγραφή επιστρέφεις το 400άρι.
  5. Και όμως (τα 400€) θα τα ζητήσουν πίσω (εντόκως).... Δεν μπαίνω λοιπόν στο παιχνίδι τους, δεν στέλνω τα δικαιολογητικά και ας έκανα την αίτησή.
  6. Σε ευχαριστώ Σάββα. Δεν έχει λοιπόν νόημα να μπω στην διαδικασία να πάρω τα 400€, αφού δεν με απασχολεί πλεόν καθόλου το θέμα του Ενεργειακού Επιθεωρητή για τους εξής λόγους: Είμαι εργολάβος μονώσεων και ανάμεσα σε Π.Ε.Α. και Έργο επιλέγω φυσικά το Έργο (Εάν εμπλακώ στο έργο δεν μπορώ να εκδώσω Π.Ε.Α.). Οι εξετάσεις του Τ.Ε.Ε. θα είναι πιστεύω παρωδία αλά Α.Σ.Ε.Π. (παθός και μαθός) ώστε να πάρουν πίσω όσα μπορούν περισσότερα 400αρια και δη έντοκα (στον ΑΣΕΠ έβγαζες τα μάτια σου να δώσεις 21 μαθήματα για να σου πάρουν τελικώς την θέση οι μιλημένοι των πίνακων του Υπουργείου Παιδείας). Μοίρασα 15400 φυλλάδια από την αρχή του χρόνου και είχα μόλις 4 ενδιαφερόμενους…0,26‰… Η αγορά είναι ήδη υπερκορεσμένη. Εάν δεν καλύψουν λέει τον ελάχιστο αριθμό των 5000 Ενεργειακών επιθεωρητών με τις εξετάσεις του Τ.Ε.Ε., θα ορίσουν και άλλους Ενεργειακούς Επιθεωρητές πέραν αυτών που εξετάστηκαν!!! Με αυτήν την φράση καλύπτουν τον κώλο (ευπρεπώς κατοχυρώνονται) και είναι σαν να μας προσεχδιάζουν τι θα συμβεί στις εξετάσεις (σφαγή).
  7. Γεια σας. Θα θελα να κανω μία ερώτηση την οποία την υπέβαλα και στους υπευθύνους ηλεκτρονικά αλλά δεν πήρα καμία απάντηση (όπως ήτο αναμενόμενο): Αναφέρει μέσα στον Οδηγό και στην τροποποίησή του πως: "Σε περίπτωση που από την έναρξη ισχύος του άρθρου 52 του Νόμου 4178/2013 (ΦΕΚ Α’174) και σε διάστημα ενός έτους ο ασκών τη δραστηριότητα του Ενεργειακού Επιθεωρητή δεν υποβάλει Πιστοποιητικό Επιτυχούς Εξέτασης από το ΤΕΕ, τότε η καταβληθείσα ενίσχυση θα πρέπει να επιστραφεί στον Ε.Φ.Δ. ως αχρεωστήτως καταβληθείσα, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες." Και παρακάτω αναφέρει πως θα την επιστρέψει και με τόκο σύμφωνα με όσα ορίζονται από τις Ευρωπαϊκή επιτροπή!!!! Δηλαδή αν αποτύχουμε στις εξετάσεις ή δεν επιθυμούμε τελικά να δώσουμε εξετάσεις θα πρέπει να τους επστρέψουμε έντοκα τα χρήματα;;; Ευχαριστώ εκ των προτέρων
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.