Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Vivian Vi

Members
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Τοποθεσία
    Αθηνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Vivian Vi's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σας ευχαριστώ όλους για τον χρόνο και τις απαντήσεις έως τώρα. Ας περιγράψω όμως πιο αναλυτικά την υπόθεση με τη βοήθεια της κάτοψης. Οι όροφοι ανήκουν σε γονείς και το ισόγειο σε τέκνο. Η οικοδομή είναι του 1982. Το 2014 τακτοποιήθηκε μέρος του ισογείου (με μπλε hatch), έγινε διόρθωση σύστασης (καθώς έμπαινε στον κοινόχρηστο χώρο του οικοπέδου το ισόγειο) και πέρασε το ισόγειο με δωρεά από τον θείο στο τέκνο τους. Το διαμέρισμα ήταν λειτουργικά ενιαίο με τις αποθήκες 1 & 2 αλλά επειδή δεν νομιμοποιήθηκαν με τον 4178 δεν φάνηκαν στα σχέδια ούτε οι αποθήκες ούτε οι πόρτες. Τώρα με τον 4495 θέλουν να τους τακτοποιήσω όλες τις υπόγειες αποθήκες (κάτω από το νόμιμο περίγραμμα του Α ορόφου) μαζί τις υπόλοιπες αυθαιρεσίες στους ορόφους, να διορθώσουν τα συμβόλαια και να ενοποιήσουν την αποθήκη 2 με το διαμέρισμα . Προφανώς και έπρεπε να είχαν δηλωθεί με τον 4178 όλα αλλά δυστυχώς δεν το έκαναν. Τώρα τι μπορώ να κάνω και πως να τους καθοδηγήσω?
  2. Προφανώς και είναι μπερδεμένη υπόθεση. Το διαμέρισμα ήταν ανεξάρτητη ΟΙ και τακτοποιήθηκε μόνη της στον 4178 χωρίς να δειχθεί η αποθήκη που επικοινωνούσε με αυτή με πόρτα γιατί οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες δεν συμφωνούσαν να τις τακτοποιήσουν όλες τότε. Οι αποθήκες δεν έχουν χιλιοστά και δεν φαίνονται στα συμβόλαια. Στην χειρότερη περίπτωση μπορεί να γίνει τροποποίηση σύστασης και να παραμείνει η αποθήκη ως έχει?
  3. Καλησπέρα. Γιατί δεν γίνεται? Μπορείτε να γίνεται λίγο πιο σαφής?
  4. Καλημέρα. Σε επικλινές οικόπεδο έχω τριώροφη οικοδομή προ του 1982. Στο ισόγειο το διαμέρισμα με τις αυθαιρεσίες του τακτοποιήθηκε με τον 4178 και έγινε συμβολαιογραφική πράξη πώλησης. Τώρα με τον 4495 με συναίνεση όλων των ιδιοκτήτων τακτοποιήθηκαν υπόγειες αποθήκες οι οποίες δεν φαινόνταν στην άδεια ούτε στα συμβόλαια. Το ισόγειο διαμέρισμα επικοινωνεί με μια από τις υπόγειες αποθήκες λόγω της κλίσης του οικοπέδου. Ο ιδιοκτήτης θέλει να μετατρέψει την αποθήκη σε δωμάτιο και να γκρεμίσει τον διαχωριστικό τοίχο. Πρέπει να γίνει πρώτα τροποποίηση σύστασης και μετά αλλαγή χρήσης στην αποθήκη με ΕΕΜΚ? Γίνεται αυτοψία από την ΥΔΟΜ πριν την έγκριση? Ποια η σωστή διαδικασία? Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
  5. Ευχαριστώ για την απάντηση. Μπορεί η μετακίνηση θέσης με Κ.3 να συμψηφιστεί με τις άλλες παραβάσεις Κ.3 που υπάρχουν? πρόσθεσε τονισμό ;στο κείμενό σου σύμφωνα με τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. Pavlos 33
  6. Προσωπικά το θεωρώ εντελώς παράλογο. Προσπαθώ να βγάλω μια άκρη έτσι ώστε να μην είμαι εκτεθειμένη εγώ και ο πελάτης. Διότι υπάρχουν αρκετές ε/α και το ΤΕΕ εμμένει στην άποψη περί σύγκρισης των Δ.Κ σε σχέση με την άδεια.
  7. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Μέρος των υπογείων βρίσκεται όντως εντός Δ. Στην τελευταία ε/α 2308 γράφει ΄΄Αρχικά, έχετε ένα κτίριο το οποίο λόγω μετατόπισης βρίσκεται πλέον σε μη σύννομη θέση και επίσης λόγω των επεκτάσεων στο υπόγειο δεν είναι το προβλεπόμενο με βάση την οικοδομική άδεια. Θα θεωρήσετε ότι υπάρχει οικοδομική άδεια στο ακίνητο, λόγω του ότι υπάρχει κοινός τόπος μεταξύ εγκεκριμένου περιγράμματος και πραγματικού, αλλά λόγω της μετατόπισης θα πρέπει να γίνει σύγκριση μεταξύ εγκεκριμένης κάλυψης και θέσης (εγκεκριμένου περιγράμματος) του κτιρίου με την πραγματική κατάσταση και ότι βρίσκεται εκτός εγκεκριμένη κάλυψης (δεν καλύπτεται από την άδεια) θα πρέπει να χρεωθεί με ΥΔ, ΥΚ και οποιοδήποτε άλλον συντελεστή υπέρβασης απαιτείται.΄΄ Φοβάμαι ότι η λογική που έχουμε όλοι μας δεν συμφωνεί με τις ε/α του τεε.
  8. Συμφωνώ μαζί σου συνάδελφε. Γι' αυτό και θέλω να ακούσω τις δικές σας απόψεις. Οι απαντήσεις που δίνουν σε πάμπολες όμως ερωτήσεις είναι κοινές. Τι θα γίνει αν σε μελλοντικό έλεγχο ο συνάδελφος έχει την ίδια άποψη με αυτούς? Προφανώς και δεν θέλω να χρεώσω σχεδόν όλα τα μ2 αυθαίρετα. Τι θα γίνει αν εφαρμοστεί η ψηφιακή τράπεζα γης? Πως θα μπορέσει να πληρώσει τόσα λεφτά για μια απλή μετακίνηση? Πραγματικά προσπαθώ να βρω μια άκρη για να είμαι κ εγώ κ ο πελάτης καλυμμένοι.
  9. Οι παρακάτω Ε/Α του Τεε με οδήγησαν στην παραπάνω σκέψη αλλά δεν μπορώ να πω ότι είμαι σίγουρη πως είναι και το σωστό . Αναμένω τις απόψεις σας. Στην Ε/Α 2016 αναφέρει: ''η γνώμη μας είναι, αν και δεν είναι ξεκάθαρο, ότι η αλλαγή των εξωτερικών διαστάσεων του κτιρίου έως 5% και εφόσον δεν μεταβάλλεται η επιφάνεια άνω του 5% (περίπτωση ιειε της Κατηγορίας 3), η αλλαγή χρήσης του υπογείου και το κλείσιμο Η/Χ, είναι υπερβάσεις που δεν επηρεάζουν την υπαγωγή στην περίπτωση ιδιδ της Κατηγορίας 3. Είναι ο ορισμός που θα δώσει ο καθένας μας στον όρο «προβλεπόμενο κτίριο». Στην περίπτωσή σας, θεωρούμε ότι λόγω της υπέρβασης δόμησης στο υπόγειο, το κτίριο δεν είναι πλέον το προβλεπόμενο στην οικοδομική άδεια και επομένως δεν δύναται να υπαχθεί στην περίπτωση ιδιδ της Κατηγορίας 3. Λόγω της μετατόπισης του κτιρίου θα πρέπει να γίνει σύγκριση μεταξύ εγκεκριμένης κάλυψης και θέσης (εγκεκριμένου περιγράμματος) του κτιρίου με την πραγματική κατάσταση και ότι βρίσκεται εκτός εγκεκριμένης κάλυψης (δεν καλύπτεται από την άδεια) θα πρέπει χρεωθεί με ΥΔ και ΥΚ.'' Στην Ε/Α 2118 αναφέρει: ''Σχετικά με τον υπολογισμό του προστίμου, θα γίνει σύγκριση μεταξύ της εγκεκριμένης κάλυψης και θέσης του κτιρίου με την πραγματική και ότι βρίσκεται εκτός εγκεκριμένης κάλυψης θα πρέπει να χρεωθεί με ΥΔ, ΥΚ και οποιοδήποτε άλλον συντελεστή απαιτείται. Προφανώς, το τμήμα του παραβιάζει την πλάγια απόσταση θα χρεωθεί με τον αντίστοιχο συντελεστή. Δεν θα ασχοληθείτε με τις διαφορές στις διαστάσεις σε σύγκριση με αυτές της άδειας, καθώς καλύπτονται από τον τρόπο αντιμετώπισης που ακολουθείται για τον υπολογισμό του προστίμου.''
  10. Γεια σας. Σε γήπεδο εκτός σχεδίου, όπως φαίνεται στο σχήμα, με κόκκινο είναι το περίγραμμα σύμφωνα με την Ο.Α. και με πράσινο η πραγματική κατάσταση. Επιπλέον αυτών που φαίνονταν ως ισόγειο στην Ο.Α. υπάρχουν αυθαίρετες επεκτάσεις στην στάθμη του υπογείου τις οποίες δεν απεικονίζω αυτή τη στιγμή. Κατάλαβα καλά ότι πρέπει όλο το τμήμα με ροζ διαγράμμιση να υπολογιστεί με Υ.Δ. και Υ.Κ γιατί δεν με καλύπτει η Κ.3 λόγω των υπόλοιπων αυθαιρεσιών? Μπορώ να υπολογίσω όλες τις άλλες υπερβάσεις και να γίνει ενημέρωση φακέλου για την νέα σύννομη θέση? Ευχαριστώ
  11. Καλησπέρα. Θέλω να προωθήσω σε τελική υποβολή μια αμοιβή για αυθαίρετα στο σύστημα το ΤΕΕ. Η νόμιμη αμοιβή που βγάζει είναι 2100 ευρώ. Στη συμφωνηθείσα έχω βάλει το πόσο των 800 ευρώ. Κατά την υποβολή στο ΤΕΕ για υπολογισμό μου ζητάει να δηλώσω ότι αποδέχομαι τα ποσά των αμοιβών του έργου όπως υπολογίστηκαν και στα δεξιά της οθόνης αναφέρει μία ελάχιστη αμοιβή 1160 ευρώ. Οι ελάχιστες αμοιβές καταργήθηκαν γιατί μου το εμφανίζει αυτό? Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος? Να προχωρήσω σε τελική υποβολή και να πάρω τα 800 ευρώ που έχω συμφωνήσει ή θα έχω πρόβλημα? Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.