Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

V@silis

Members
  • Περιεχόμενα

    79
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.035 profile views

V@silis's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Helpful Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare

Recent Badges

3

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συνάδελφοι καλημέρα, Μπορεί κάποιος να με κατατοπίσει στο σύστημα πώς κλείνεις μια ΕΕΔΜΚ πριν τη λήξη της? Στις "Λεπτομέρειες" της πράξης δεν βλέπω κάποια σχετική επιλογή.
  2. Συνάδελφοι καλημέρα. Ψάχνομαι να ακυρώσω το POS που διατηρώ στην Εθνική και να αποκτήσω το virtual στη Viva. Ποια είναι τα βήματα? Ανοίγω πρώτα λογαριασμό στη Viva και έπειτα κάνω τις ενέργειες για το virtual POS? Πρέπει να μιλήσω μαζί τους? Από πάγιες χρεώσεις τι υπάρχει στη Viva (λογαριασμού και POS)?
  3. Με πήραν από ΕΦΚΑ σήμερα, έχοντας απευθυνθεί στο 1555 χθες. Οι καταβολές που είχαν ανακοινωθεί για 20/10 δεν έγιναν από το Υπουργείο. Άγνωστο πότε θα πραγματοποιηθούν νέες.
  4. Τα ίδια και εδώ, αίτηση αρχές Ιούνιου αλλά καμία εξέλιξη ακόμα. Αν κάποιος/α έλαβε την επιστροφή σε αυτόν το γύρο καταβολών (ανακοινωθήσα ημερομηνία 20 Οκτωβρίου), ας ειδοποιήσει και τους υπόλοιπους.
  5. Συνάδελφοι καλησπέρα. Φωτοβολταϊκός Σταθμός χωροθετείται σε 2 όμορα γήπεδα διαφορετικών ιδιοκτητών. Ο Σταθμός έχει αδειοδοτηθεί (αρχαιολογίες, περιβαλλοντικά κτλ) ως ενιαίος στο συνολικό περίγραμμα των δύο γηπέδων. Πολεοδομικά, θα πρέπει να εκδοθούν 2 ΕΕΔΜΚ? Επιπλέον, διαφαίνεται κάποιο πρόβλημα να περιφραχθεί το συνολικό περίγραμμα αγνοώντας το κοινό όριο?
  6. Τα ίδια και σε μένα. Το 1555 αφού μου είπε ότι γνωρίζει ότι υπάρχει κάποιο θέμα (γενικά και αόριστα) με παρέπεμψε στον ΕΦΚΑ που υπάγομαι, τμήμα Εσόδων. Προφανώς και όταν τους κάλεσα δεν γνώριζαν ούτε τη διαδικασία, εγκύκλιο κλπ. Το μόνο που μου είπαν είναι ότι όταν ο εργοδότης τροποποιεί ΑΠΔ αυτές κάνουν να φανούν/εκκαθαριστούν 1 - 1,5 μήνα....Από βδομάδα θα καλέσω πάλι 1555.
  7. Καλημέρα, Και εγώ την ίδια κατάσταση βλέπω. Έχει τροποποιήσει ο εργοδότης τις ΑΠΔ στην πλατφόρμα από τέλη Μαρτίου αλλά όταν μπαίνω εγώ για να κάνω την αίτηση, βλέπω μόνο το κόκκινο μήνυμα. Μιλώντας με το 1555 (Β-βαθμιο έλεγχο) μου φάνηκαν άσχετοι και μου είπαν να περιμένω περίπου και 2 μήνες ώστε να εμφανιστούν τα στοιχεία στην πλατφόρμα. Αν έχει κάποιος κάποια εξέλιξη από τοπικό ΕΦΚΑ, παρακαλώ ας ενημερώσει.
  8. Στη δικιά μου περίπτωση υπάρχει μόνο αναφορά σε ΔΤ. Υπάρχει περίπτωση ο ΔΦ να είναι ενσωματωμένος στα ΔΤ? Πρόκειται για εκτός σχεδίου περιοχή. Στα υπόλοιπα, στα ΔΤ έχουν μπει ΚΧ, Υπόγειο, Ανοιχτοί Η/Χ και πισίνα. Στον ΤΑΠ έχουν μπει ΚΧ και Υπόγειο. Συνεπώς, πρέπει να απαιτήσω την αφαίρεση των ανοιχτών Η/Χ από τα ΔΤ... Τι εννοείς Δημήτρη για "λόγους συστημικούς"? Αυτό δεν οδηγεί σε επιπλέον χρέωση τον δημότη?
  9. Καλησπέρα. Σε προσφάτως ηλεκτροδοτημένο συγκρότημα μονοκατοικιών διαπιστώνω, μέσω του λογαριασμού ρεύματος, ότι στα Δημοτικά Τέλη συνυπολογίζονται σαν επιφάνειες και οι ημιυπαίθριοι χώροι των μονοκατοικιών. Γνωρίζει κάποιος αν είναι σωστή η αντιμετώπιση αυτή του Δήμου? Να σημειωθεί ότι οι χώροι είναι πραγματικά ημιυπαίθριοι, κατά την έννοια των οικοδομικών κανονισμών, και δεν έχουν κλειστεί/τακτοποιηθεί με κάποιον τρόπο/νόμο. Πρόκειται, άλλωστε, για οικοδομές που αποπερατώθηκαν το 2022.
  10. Καλησπέρα. Ψάχνω να βρω ΤΖ για αυθαίρετο στην παρακάτω θέση: Χ=478873, Υ=4204214, με πρόσοψη στην οδό Θεοφάνους, Αμπελόκηποι Ευχαριστώ.
  11. Καλησπέρα σας, Με την επερχόμενη ολοκλήρωση συγκροτήματος τουριστικών κατοικιών αναρωτιέμαι ποιο είναι το εμβαδό που θα πρέπει να δηλωθεί σε δήμο/εφορία. Πρόκειται για εκτός σχεδίου περιοχή χωρίς κάποια σύσταση. Οι κατοικίες πολεοδομικά έχουν περιμετρική τοιχοποιία εκτός ΣΔ. Θα πρέπει να συμπεριληφθεί αυτό το εμβαδό? Υπάρχει κάποια οδηγία?
  12. Καλησπέρα σας. Γνωρίζετε αν για τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες (μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα) 16 κλινών απαιτείται έκδοση πιστοποιητικού πυροπροστασίας?
  13. Καλησπέρα σας, Σε ηλεκτρονικη αίτηση για εύρεση οικοδομικής άδειας και σχεδίων έτους 1996 (περίοδος 1996-2011 στις κατηγορίες) Δ. Αθηναίων Αμπελόκηποι, μου ήρθε μήνυμα για παραλαβή. Δεν αναφέρει όμως από που, Συγγρού ή Σωκράτους. Γνωρίζει μήπως κάποιος από που παίρνουμε αντίγραφα αυτής της περιόδου?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.