Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Poleodomos-Xwrotaktis

Members
  • Περιεχόμενα

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Ελλάδα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχ/κός Πολεοδομίας & Χωροταξίας

Poleodomos-Xwrotaktis's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Collaborator Rare
  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • Helpful Rare
  • First Post Rare

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Η ΔΕΥΑ εν προκειμένω, στην οποίο αποκλειστικά παρέχω υπηρεσίες και κόβω ΤΠΥ φυσικά και δεν πρόκειται ποτέ να μου ζητήσει POS για να με πληρώσει. Απλώς αναρωτιέμαι αν θα πρέπει να προμηθευτώ POS σε περίπτωση που κάποιος ιδιώτης (και όχι κάποια επιχείρηση) ζητήσει να με πληρώσει με κάρτα (αν και δεν παρέχω υπηρεσίες σε ιδιώτες). Πως αποδεικνύω στην ΑΑΔΕ ότι εμπίπτω στην περίπτωση: "Η υποχρέωση απόκτησης τερματικού POS δεν αφορά δικαιούχους πληρωμής (ελεύθερους επαγγελματίες, ατομικές επιχειρήσεις και εταιρίες) που πωλούν αγαθά ή παρέχουν υπηρεσίες αποκλειστικά σε άλλες επιχειρήσεις (νομικά ή φυσικά πρόσωπα) που δρουν στο πλαίσιο της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας (Β2Β συναλλαγές), ακόμη και αν οι εν λόγω δικαιούχοι πληρωμής διαθέτουν ΚΑΔ που περιλαμβάνεται στη λίστα", ώστε να αποφύγω το πρόστιμο 1500€ από τις 1/2/2024; Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, καλή χρονιά με υγεία!
  2. Και οι B2G συναλλαγές εξαιρούνται από την υποχρέωση απόκτησης POS; Ρωτάω γιατί η ΚΥΑ αναφέρει συγκεκριμένα για τις B2B συναλλαγές με άλλες επιχειρήσεις (φυσικά ή νομικά πρόσωπα).
  3. Καλησπέρα, ειμαι μηχανικός με ατομική επιχείρηση (μπλοκάκι) με έδρα την οικεία μου και θέλω να ρωτήσω σχετικά με την υποχρέωση ή μη απόκτησης POS. Ο μοναδικός πελάτης μου, στον οποίο κόβω ΑΠΥ, είναι αποκλειστικά μια δημοτική επιχείρηση (ΝΠΔΔ). Όσον αφορά τους επαγγελματικούς κλάδους (ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους) που είναι υποχρεωμένοι να προμηθευτούν POS, η νέα ΚΥΑ αναφέρει σε κάποιο σημείο το εξής: "Η υποχρέωση απόκτησης τερματικού POS δεν αφορά δικαιούχους πληρωμής (ελεύθερους επαγγελματίες, ατομικές επιχειρήσεις και εταιρίες) που πωλούν αγαθά ή παρέχουν υπηρεσίες αποκλειστικά σε άλλες επιχειρήσεις (νομικά ή φυσικά πρόσωπα) που δρουν στο πλαίσιο της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας (Β2Β συναλλαγές), ακόμη και αν οι εν λόγω δικαιούχοι πληρωμής διαθέτουν ΚΑΔ που περιλαμβάνεται στη λίστα". Τελικά, εγώ που παρέχω υπηρεσίες αποκλειστικά σε άλλες επιχειρήσεις (νομικά πρόσωπο) και όχι σε ιδιώτες, υποχρεούμαι ή όχι να προμηθευτώ POS;
  4. Καλημέρα σας, είμαι μηχανικός-ελευθερος επαγγελματίας με ενεργό μπλοκάκι που όμως δεν έχει χρησιμοποιηθεί απο το 2013. Θα ήθελα να ρωτήσω όποιον συνάδελφο γνωρίζει σχετικά με το ποιό είναι το ποσοστό παρακράτησης φόρου που ισχύει σήμερα. Πριν 2 χρόνια ήταν στο 20%, εξακολουθεί να είναι το ίδιο ή πήγε 26% όπως έχω διαβάσει; Ξεκαθαρίζω ότι έχω εισόδημα μόνο από μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών σε ένα εργοδότη και ότι δεν είμαι μισθωτός. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  5. Ευχαριστώ για την απάντηση σου συνάδελφε.Όχι δε ζητάω να μου τη λύσει κανείς, απλά ρωτάω αν η λογική που ακολουθώ είναι σωστή ή όχι. Το αν δλδ πολλαπλασιάσω την ημερήσια ηλεκτρική ενέργεια (Q) που παράγει ένα Φ/Β πλαίσιο.επί 80.000 (που είναι όλα τα πλαίσια) και μετά επι 365 μέρες θα μου δώσει την ετήσια ηλεκτρική ενέργεια. Αυτό που με προβληματίζει ότι το ποσοστό ηλιοφάνειας δεν είναι το ίδιο για κάθε μέρα του χρόνου.
  6. Η εκφώνηση της άσκησης δίνεται όπως ακριβώς την έγραψα παραπάνω,δε δίνει κάποιο επιπλέον στοιχείο. Στο βιβλίο που έχω,εκτός της σχέσης υπολογισμού της ημερήσιας ηλεκτρικής ενέργειας (Q) από Φ/Β λέει επίσης ότι η απαιτούμενη συνολική επιφάνεια των Φ/Β πλαισίων δίνεται από τη σχέση S=E/q και ότι το πλήθος των Φ/Β πλαισίων που απαιτούνται είναι N=S/A,; όπου: S= η απαιτούμενη συνολική επιφάνεια των φ/β πλαισίων σε m2 Α= η επιφάνεια του κάθε πλαισίου σε m2 N= το πλήθος των Φ/Β πλαισίων που απαιτούνται Ε= το καναλισκόμενο ημερήσιο φορτίο σε kWh q= η ημερήσια ηλεκτρική ενέργεια που παράγει ένα φ/β πλαίσιο ανά μονάδα επιφάνειας σε kWh/m2 (q=Q/A) Βγάζετε εσείς κάποιο συμπέρασμα για το πως να υπολογιστεί η ετήσια ηλεκτρική ενέργεια με αυτό τον τρόπο;
  7. Καλησπέρα συνάδελφοι, θα ήθελα να ζητήσω τη βοήθεια όσων από εσάς είστε ηλεκτρολόγοι ή μηχανολόγοι μηχανικοί και ασχολείστε με εγκατάσταση Φ/Β συστημάτων σχετικά με ένα πρόβλημα που θέλω να λύσω.Κάθε δυνατή βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη,εφόσον δεν είμαι γνώστης του αντικειμένου. Θέλω να υπολογίσω: α) Την ετήσια ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από 80.000 Φωτοβολταϊκά πλαίσια Επιφάνεια εκάστου πλαισίου 0,2m2 Συντελεστής απόδοσης 12% Μέση ημερήσια ηλιακή ακτινοβολία 6 kwh/ημέρα Συντελεστής διόρθωσης ρύπανσης 0,95 Συντελεστής διόρθωσης θερμοκρασίας 0,80 β) Αν η μέση ηλεκτρική κατανάλωση ενός νοικοκυριού είναι 5.000 kwh/έτος, πόσα νοικοκυριά μπορούν να ηλεκτροδοτηθούν από τα ανωτέρω φωτοβολταϊκά που εγκαταστάθηκαν; Σχετικά με το α, έχω τον τύπο Q= ηπ*σθ*σρ*Π*Α που δίνει την ημερήσια ηλεκτρική ενέργεια που παράγει ένα Φ/Β πλαίσιο.Αν το πολλαπλασιάσω επί 80.000 και μετά επι 365 μέρες θα βρώ την απάντηση για την ετήσια ηλεκτρική ενέργεια ή είναι λανθασμένη η σκέψη μου; Σχετικά με το β), αν διαρέσω το αποτέλεσμα που βρω από το α) δια 5.000 θα βρω τον αριθμό των νοικοκυριών; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  8. Εργάζομαι με σύμβαση έργου σε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και ενδιαφέρομαι να πάρω μελετητικό πτυχιο Α' τάξης από το ΥΠΕΧΩΔΕ.Ξέρει κάποιος να μου πει αν η σύμβαση έργου θεωρείται ως "υπαλληλική σχέση" ή όχι;Στην ουσία δεν θεωρούμαι ως ελεύθερος επαγγελματίας που απλά παρέχει τις υπηρεσίες του σε ένα Ν.Π.Δ.Δ.; Μπορεί να θεωρηθεί αυτό ως υπαλληλική σχέση εφόσον πληρώνομαι με ΔΠΥ και ούτε άδειες δικαιούμαι,ούτε δώρα εορτών ούτε και φυσικά μου πληρώνουν την εισφορά στο ΤΣΜΕΔΕ;Ρώτησα στο αρμόδιο τμήμα του του ΥΠΕΧΩΔΕ αλλά με μπέρδεψαν περισσότερο,τελείες διαφορετικές απόψεις απο υπάλληλο σε υπάλληλο!Αν κάποιος γνωρίζει κατι από ιδία εμπειρία (ή οχι),παρακαλώ ας με ενημερώσει σχετικά.Ευχαριστώ!
  9. Σε περίπτωση που κάποιος ζητήσει Βεβαίωση χρήσης γης για ένα αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας βιοτεχνίας/εργαστήριου παρασκευής τροφίμων σε ήδη υπάρχουσα ΒΙ.ΠΕ, τι θα πρέπει να γράψω στην βεβαίωση αυτή;Επίσης οι ΒΙ.ΠΕ. θεωρούνται εντός ΓΠΣ ή εκτός; Μια βοήθεια αν μπορείτε γιατί πρώτη φορά ασχολούμαι με αυτά και εχω πελαγώσει...
  10. Θα ήθελα αν ξέρει καποιος συνάδελφος να μου λύσει την εξής απορία: Προσλήφθηκα απο μια νομαρχιακή αυτοδιοίκηση με σύμβαση έργου 1 έτους για παρακολούθηση ΓΠΣ ΚΑΙ ΣΧΟΟΑΠ ως πολεοδόμος-χωροτάκτης και δεν έχω εργαστεί ξανά στο παρελθόν.Μήπως ξέρετε αν θα χρειαστώ για την ΔΟΥ μόνο δελτίο παροχής υπηρεσιών,μόνο τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών ή μήπως και τα δυο;Πρέπει να είναι διπλότυπα ή τριπλότυπα; Ευχαριστώ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.