Μετάβαση στο περιεχόμενο

Panagiotis.M

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

367 profile views

Panagiotis.M's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα, Θα ήθελα να προσομοιώσω κάποια παραδοσιακά κτίσματα με φέρουσες τοιχοποιίες απο λιθοδομή καθώς και τις συνθήκες θεμελίωσής τους στο έδαφος. Οι λιθοδομές είναι στην πλειοψηφία τους απο αργούς λίθους διαφόρων ποιοτήτων και τυπων και λιγοστό συνδετικό κονίαμα. Η θεμελίωση είναι πάνω σε φυσικό βράχο - επιφανειακή ή σε χαμηλό βαθος (<1.00μ). Μια και η περίπτωση του συγκροτήματος είναι σχετικά πολύπλοκη, αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάποιο open source πρόγραμμα αρκετά αξιόπιστο (κάποια δωρεάν προγράμματα βάζουν περιορισμούς στον αριθμό των κόμβων για παράδειγμα) για την προσομοίωση περιπτώσεων σαν την παραπάνω.
  2. Καλησπέρα, Έχω τελειώσει Πολιτικός Μηχανικός και σκέφτομαι να δώσω κατατακτήριες για το 3ο έτος της Αρχιτεκτονικής στην Ξάνθη. Πληροφοριακά, είχα διδαχτεί Γραμμικό και Ελεύθερο Σχέδιο όταν έδινα Πανελλήνιες. Αν και δεν ασχολούμαι πλέον συστηματικά, εξακολουθώ να είμαι καλός. Τα μαθήματα για την Ξάνθη είναι Εικαστικά Ι, Γραμμικό & Αρχιτεκτονικό Σχέδιο και Ιστορία της Αρχιτεκτονικής Ι. Θα ήθελα να κάνω μερικές ερωτήσεις σχετικές με τα μαθήματα: 1) Τα Εικαστικά απαιτούν φροντιστήριο? Θα μπορούσα να προμηθευτώ βιβλιογραφία και να εξασκηθώ μόνος? Είναι τυποποιημένη η μέθοδος που ζητείται? 2) Το εξεταζόμενο Σχέδιο απαιτεί και γνώσεις Αρχιτεκτονικής Σύνθεσης φαντάζομαι. Το ερώτημα είναι το ίδιο. 3) Για την Ιστορία της Αρχιτεκτονικής επαρκεί η βιβλιογραφία που παρατίθεται στην ιστοσελίδα? Η βιβλιογραφία είναι η εξής: 4) Οι γνώσεις μου για την Αρχιτεκτονική γενικά είναι σε καλό επίπεδο. Μ' αρέσει σα χόμπυ και θέλω να το κάνω επάγγελμα. Το μάτι μου είναι καλό, έχω αποκτήσει διαίσθηση και το έχω επιβεβαιώσει πολλές φορές μέχρι σήμερα. Με λίγα λόγια δεν είμαι άσχετος. Η ουσία είναι, προλαβαίνω τη σαιζόν 13-14? Από φόρτο εργασίας και προσωπικής προσπάθειας καθαρά, χωρις να λάβω υπ' όψην απεργίες και λοιπούς εξωγενείς παράγοντες. Ευχαριστώ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.