Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Stef4

Members
  • Περιεχόμενα

    84
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Θεσ/νικη
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

672 profile views

Stef4's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

10

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλά τα λες για τον εξαερισμό των χώρων αλλά μην νομίζεις ότι ένα σπίτι έχει τρομερές ανάγκες εξαερισμού.Και ένα παραθυρό να μένει λίγο ανοιχτό φτάνει.Εάν τώρα επιμένεις υπάρχουν εσωτ.μονάδες κλιματισμού που έχουν την δυνατότητα να προσάγουν φρέσκο αέρα μέσα στο χώρο αλλά κοστίζουν ακριβότερα.
  2. Γιατί δεν απευθύνεσαι στον άνθρωπο που στην εγκατέστησε;αυτός γνωρίζει καλύτερα απο τον καθένα την περίπτωση σου.
  3. Σε πολύ κόσμο όμως δεν του είναι ευχάριστη η αίσθηση του αέρα για την θέρμανση,οπότε ετσι δεν μπορεί να εκμεταλευτεί και την λειτουργία της ψύξης με F.C.U. Εξάλου,το μεγαλύτερο ποσοστό των α/θ που πωλούνται πηγαίνει σε υφιστάμενες εγκαταστάσεις όπου υπάρχουν ήδη συστήματα για την ψύξη όπως πολύ σωστά προανέφερες. Υ.Γ. ακόμα και να δεχτεί ο ιδιοκτήτης να αλλάξει τα σωματα με fan coils για να εχει και ψύξη θα πρέπει οι σωληνώσεις να είναι μονωμένες,θα είναι όμως;;;
  4. OTTO τι ακριβώς εννοείς στην 1η περίπτωση γιατί δεν το κατάλαβα;και νερό και φρέον;πως γινεται αυτό;
  5. Μόνο με εσωτερικές μονάδες νερού,είτε τοίχου είτε δαπέδου,μπορεί να συνδεθεί.Όχι με μονάδες απευθείας εκτόνωσης (με φρέον).
  6. Επανέρχομαι στο θέμα και θέτω το εξής ερώτημα:Τι γίνεται με τις ροές του δικτύου τώρα που τοποθετούνται αντλίες θερμότητας σε εγκαταστάσεις που είναι σχεδιασμένες για λέβητα;Θα υπάρξουν προβλήματα στις σωληνώσεις δεδομένου της μεγαλύτερης ταχύτητας και του μικρότερου Δt που δουλεύουν οι αντλίες θερμότητας;
  7. Στα 9άρια,12άρια και 18άρια συνήθως 20m με 10m υψομετρικά διαφορά και τα μεγαλύτερα 30m και 20m αντιστοιχα.
  8. Η εξοικονόμηση που μπορείς να πετύχεις είναι παραπάνω απο 60%.Εγω τουλάχιστον αυτό είδα.Την αντλία την δουλεύω στους 19-21 βαθμούς στο διαμερισμά μου (55 τμ) και για την περσινή σεζόν πλήρωσα 250€ αλλά και για φέτος βλέπω παρόμοιες καταναλώσεις οπότε πάλι εκει κοντά θα πέσω.Στο πατρικό μου που είναι μονοκατοικία έκαψα απο Φλεβαρη 2012 έως Απρίλιο 2012 2.500kw/h και απο Οκτώβριο έως Απρίλιο 2013 περίπου 3.500kw/h με 21-22 βαθμούς.Και οι δυο οι περιπτώσεις είναι με σώματα.
  9. Είσαι σίγουρος ότι η διαφορά είναι μόνο 500€;Πολύ μικρή μου φαίνεται.Θα πρέπει πάντως να δεις δυο πράγματα: 1.Τις θερμικές απώλειες του χώρου σου και 2. Αν τα σώματα σου τροφοδοτούμενα με 55 ή 60 βαθμούς νερό μπορουν να σου καλύψουν τις απώλειες.Η περιοχή σου πάντως,με μια πρώτη ματιά,δεν φαίνεται να έχει ανάγκη για υψηλών θερμοκρασιών.Και κάτι ακόμα,επειδή σε βλέπω δυσπιστο με το αν οι αντλίες μπορούν να βγάλουν 60 βαθμούς να σου πω ότι οι επώνυμες εταιρίες τους βγάζουν αρκεί να έχει γίνει σωστή μελέτη και εγκατάσταση.Εγώ εδώ και δυο χρόνια στο σπίτι μου ζεσταίνομαι με μια μονάδα που βγάζει 55 βαθμούς και στο πατρικό μου με μια στους 60 βαθμούς.
  10. Είσαι σίγουρος ότι χρειάζεσαι οπωσδήποτε υψηλών θερμοκρασιών;Υπάρχει μελέτη απωλειών απο Μηχανολό Μηχανικό;Στα ρωτάω αυτά γιατί ενδεχομένως τα σωματά σου να μπορούν να σε ζεστάνουν και με μια αντλία μεσαίων θερμοκρασιών (55-60) και φυσικά με πολύ μικρότερο κόστος αγοράς.
  11. Δεν φτάνει μόνο να υπάρχουν πολλά παράθυρα.Οι αντλίες,όπως και όλα τα κλιματιστικά,όταν δουλεύουν στην θέρμανση οι ανεμιστήρες τους βγάζουν παγωμένο αέρα.Αν αυτός ο αέρας δεν διοχετεύεται στο περιβάλλον τότε οι θερμοκρασίες που θα αναπτυχθούν μέσα στον συγκεκριμένο χώρο που βρίσκεται η αντλία θα είναι πολικές.Θα έχουμε δηλαδή την μονάδα μας να λειτουργεί συνεχώς σε χαμηλές θερμοκρασίες με αποτέλεσμα την μειωμένη απόδοση και την αυξημένη κατανάλωση.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.