Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

pts.

Members
  • Περιεχόμενα

    21
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

563 profile views

pts.'s Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

4

Φήμη στην κοινότητα

  1. Το φαινόμενο παρατηρείται μόνο όταν υπάρχει υψηλή υγρασία έξω ή μετά το μαγείρεμα? Ο απορροφητήρας δεν έχει ενσωματωμένο τάμπερ? Οι περισσότεροι πλέον διαθέτουν. Εαν το πρόβλημα παρατηρείται μόνο όταν υπάρχει υψηλή υγρασία έξω, αυτό σημαίνει ότι γίνεται συμπύκνωση των υδρατμών στη σωλήνα . Επομένως: είτε ο αέρας μπαίνει στη σωλήνα από πάνω προς τα κάτω, που είναι περίεργο εκτός αν υπάρχει κάτι που τραβάει αέρα από άλλο σημείο πχ τζάκι είτε ο αέρας του χώρου κινείται πρός τα πάνω , που είναι φυσιλογικό και έχεις υψηλή σχετική υγρασία μέσα στο σπίτι. Σε κάθε περίπτωση από τις δύο έαν υπάρχει τάμπερ δεν θα έπρεπε να υπάρχει πρόβλημα σε τόσο μεγάλο βαθμό. Ρίξε μια ματία και στο παρακάτω σχετικό θεμα. http://www.michanikos.gr/topic/38250-%CE%9D%CE%B5%CF%81%CF%8C-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%81%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B1/
  2. Αν θέλεις εξήγησε τι εννοείς λέγοντας "αποφυγή υγρασίας". Γενικότερα συμφωνώ με τα παραπάνω.
  3. Αρχικά θα σου πω ότι αν μένεις σε διαμέρισμα, δεν μπορείς να προσθέσεις καταναλώσεις είναι παράνομο.Κανονικά θα πρέπει να γίνει αναθεώρηση των χιλιοστών που πληρώνει κάθε διαμέρισμα. Το αν θα λειτουργήσει ή όχι εξαρτάται από το αν ο κυκλοφορητής μπορεί να υπερνικήσει τις παραπάνω τριβές και να κυκλοφορήσει το νερό στο μπόιλερ, οπότε δεν νομίζω να μπορεί κανείς να σου απαντήσει χωρίς να γνωρίζει την εγκατάσταση, αν θέλεις κάνε μια περιγραφή. Επίσης θα πρέπει ο λέβητάς σου να μπορεί να ανταποκριθεί στο παραπάνω φορτίο, όπως και ο κλάδος που δίνει στο σώμα του μπάνιου. ΅Εκεί νομίζω θα δεις κάποιο θέμα. Τέλος να σε ρωτήσω αφού έχεις ηλιακό γιατί θέλεις να βάλεις και μπόιλερ? Εκεί που είναι η τιμή του πετρελαίου συμφέρει να χρησιμοποιείς ρεύμα (ακόμα σε λίγο καιρό θα δούμε).
  4. @νικοστρι: εφόσον αναρωτιέσαι, εκφράζω την άποψή μου όπως ακριβώς μου έμαθαν οι καθηγητές μου με επιχειρήματα, απαντώντας στο ερώτημα του νηματοθέτη που είναι : ¨"Ρύθμιση στροφών κινητήρα" και όχι μετατροπή τριφασικού σε μονοφασικό. Σε παρακαλώ πολύ αν κάτι από αυτά που έγραψα παραπάνω είναι λάθος να μου το υποδείξεις . Τέλος θα ήθελα να ρωτήσω τον φίλο που έβαλε το θέμα : θέλεις μια άρτια τεχνικά λύση ή θέλεις πατέντα με το μικρότερο κόστος .
  5. Συμφωνώ με τον συνάδελφο παραπάνω, αυτός ο κινητήρας δεν μπορεί να δουλέψει με μονοφασική παροχή , χρειάζεται τριφασική. Αν διαθέτεις τέτοια παροχή ,μετά πρέπει να εξετάσεις τον τρόπο μετάδοσης στροφών. Για την εφαρμογή που θέλεις (σούβλα) νομίζω ότι οι τελικές στροφές (στη σούβλα) πρέπει να είναι περίπου 60-100 το λεπτό. Πιστεύω ότι θα χρειαστείς κάποιο μειωτήρα περίπου 1 :20 για να κάνεις τον υποβιβασμό. Εάν τώρα θέλεις να έχεις και ρύθμιση πας σε Inverter.
  6. Έτσι όπως τα περιγράφεις η αντλία σου έχει πρόβλημα, κάτι έχει συμβεί και μπλοκάρει. Ο καυστήρας πετρελαίου αποτελείται από ένα μοτέρ που στην μία μεριά του άξονα είναι στηριγμένη η φτερωτή ενω στην άλλη η αντλία. Αν φρακάρει η αντλία δεν γυρίζει και η φτερωτή ,οπότε με σπινθήρα αλλά χωρίς πετρέλαιο και αέρα δεν έχουμε έναυση καύσης και ο εγκέφαλος βγαίνει σε σφάλμα. Σου προτείνω να συμβουλευτής κάποιον ειδικό γιατί ακόμα και να αλλάξεις την αντλία μόνος σου, χρειάζεσαι αναλυτή καυσαερίων για να ρυθμίσεις την καύση, αφού θα πρέπει να ρυθμιστεί η πίεση της αντλίας από την αρχή.
  7. Δεν έχω ασχοληθεί με ξυλολέβητα αλλά βλέπω στο νετ ότι η θερμοστατική βαλβίδα ασφαλείας που πρέπει να έχεις εγκατεστημένη, όταν ανοίξει αφενός βγάζει ζεστό νερό αφετέρου συμπληρώνει κρύο από την παροχή.
  8. Υπάρχει περιορισμός μήκους σωληνώσεων που μπορείς να βάλεις. Κάποτε είχε βρει κάποιο πίνακα (δυστυχώς δεν τον έχω πρόχειρο) που έλεγε ανάλογα με την σωλήνα και το παραπάνω μήκος, πόσα γραμμάρια επιπλέον φρέον χρειάζεται να βάλεις, ώστε να μπορεί να σηκώσει ο συμπιεστής την πίεση εκεί που πρέπει. Στην περίπτωσή σου, που έχεις μεγαλύτερες διαμέτρους, τα πράγματα είναι πιο δύσκολα.
  9. Γρηγόρη σε ευχαριστώ πολύ. Αν καταλαβαίνω σωστά, το νερό που γίνεται by pass από τον διακόπτη, ρυθμίζεται από την σκουλικόβιδα (δεξιά στη φώτο) , άρα όσο βιδώνω τόσο περισσότερο νερό πάει στη πετσετοκρεμάστρα. Αν είναι έτσι η βάννα αριστερά τί ρόλο παίζει? Κάθε απάντηση ευπρόσδεκτη.
  10. Θα το εκτιμούσα αν κάποιος μπορούσε να αναγνωρίσει τον συγκεκριμένο διακόπτη. Θέλω να σιγουρευτώ για την ρύθμισή του.
  11. Σου προτείνω το παρακάτω πολύ καλό φορουμ : http://www.howtofixit.gr/forum/forum.php ¨Έχει πολύ ενδιαφέρον και νομίζω θα βρεις ότι χρειάζεσαι όπως και βοήθεια
  12. ¨Όταν λέω σωστό τρόπο επίλυσης εννοώ να φροντίσεις να είσαι όσο γίνεται καλύτερα κατοχυρωμένος για τις εργασίες που έχουν γίνει έτσι ώστε να μην έχεις πρόβλημα με την εγγύηση. Σε αυτά τα θέματα την καλύτερη εταιρία να έχεις απέναντι σου, οι λεπτομέρειες μετράνε. Προσωπικά, ειδικά αν ο εγκαταστάτης δεν είναι της εταιρίας, θα επεδίωκα να εμπλακεί και η εταιρία στο θέμα. Για το αν θα είχες απόδοση το καλοκαίρι με μισό λίτρο υγρά λιγότερο, πραγματικά δεν μπορώ να αποφασίσω , ας απαντήσει κάποιος άλλος.
  13. Πες μας και την άποψη του υδραυλικού που έκανε τη δουλειά, πως το εξήγησε? Προσωπικά βλέπω τα εξής: 1. Δεν έγινε σωστή πλήρωση στην εγκατάσταση. 2.Ανέβασε μεγάλη θερμοκρασία το καλοκαίρι και έβγαλε νερά από την βαλβίδα, αν έμεινε για μέρες με το νερό αχρησιμοποίητο (διακοπές για παράδειγμα). 3. Υπάρχει διαρροή. Αν κατάλαβα σωστά είσαι υπό εγγύηση, φρόντισε λοιπόν να το λύσεις με τον σωστό τρόπο.
  14. Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους. Φίλε μου χρειάζεται οπωσδήποτε αυτοψία τεχνικού έτσι ώστε να διασφαλιστούν οι σωστές συνθήκες λειτουργίας και να προλάβεις τα χειρότερα.(όσο γίνεται πλέον) Τα βασικότερα είναι: -η θερμοκρασία λειτουργίας του λέβητα -η θερμοκρασία λειτουργίας του κυκλοφορητής - και κυρίως η πίεση του νερού στο δίκτυο θέρμανσης και πίεση του δοχείου διαστολής του. Σαφώς ισχύουν όσα σου σου έγραψαν παραπάνω.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.