Μετάβαση στο περιεχόμενο

vag37

Members
  • Περιεχόμενα

    19
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

937 profile views

vag37's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

-2

Φήμη στην κοινότητα

  1. ευχαριστω για την αμεση απαντηση.! ο ιδιοκτητης δεν εχει θεμα για την διαπλατυνση του φρεατιου προκειμενου να ενταχθει στα αμεα. Ομως πως τεκμηριωνεται οτι με αυτο τον τροπο επιτρεπεται η αποληξη¨και σταση ανελκυστηρα στο δωμα?
  2. καλησπερα συναδελφοι. Εχω κτιριο του 66 με κλιμακοστασιο χωρις αποληξη. Λογω διαφοροποιησης των ορων δομησης μεταγενεστερα τωρα δεν εχω δομηση ουτε υψος για να προσθεσω. Τωρα ο ιδιοκτητης θελει να κατασκευασει αποληξη. Επισης η αποληξη στο σχεδιασμο κοβεται κατα το ημισυ στο ιδεατο. Σκεφτηκα το φυτεμενο δωμα. Εχει κανεις συναδελφος καποια αλλη ιδεα? Καποιος μου ειπε για αμεα ανελκυστηρα! ισχυει κατι τετοιο? καθε γνωμη θα εκτιμηθει!
  3. καλησπερα συναδελφοι! Εχω κτιριο με αδεια του 65 στο οποιο προβλεποταν αποληξη στο δωμα. Δυστυχως εγινε αναθεωρηση το 66 και η αποληξη αφαιρεθηκε. Το κτιριο στην αδεια ειχε υψος 17μ. Το 1998 αλλαξαν οι οροι δομησης και το μεγιστο επιτρεπομενο υψος εγινε 15.5μ . Υπολοιπο σ.δ δεν υπαρχει. Τωρα ο ιδιοκτητης θελει να βρω τροπο για να κανει αποληξη. Σκεφτηκα το φυτεμενο δωμα αλλα δεν του πολυαρεσε. Εχει κανεις συναδελφος καμια καλυτερη ιδεα? καθε βοηθεια θα εκτιμηθει!!
  4. αρα μπορω να παω σε κατασκευη φυτεμενου στην περιπτωση μου ασχετως το σημερινο επιτρεπομενο υψος? Νομιζα οτι στα υφισταμενα δινουν απλως ενα μετρο επιπλεον του σημερινου επιτρεπομενου υψους!
  5. το υφισταμενο κτιριο ειναι ομως ειδη 17.5μ αρα 2μετρα ειδη παραπανω απο το σημερινο επιτρεπομενο υψος
  6. το κτιριο εχει εξαντλησει το συντελεστη δομησης. Οποτε ο μονος τροπος να βγαλει κατι στην ταρατσα ειναι να κανει φυτεμενο δωμα καλυπτοντας το 80% της ταρατσας με φυτευση και κτιζοντας 1/5.
  7. αφου η φυτευση πρεπει να γινει συνολικα στο 80% το δωματος, πως μιλαμε για ζαρντινιερες? και η τεραστια αυτη ζαρντινιερα παλι θα ηταν πανω απο το επιτρεπομενο υψος
  8. καλησπερα συναδελφοι! Εχω κτιριο του με οικοδομικη αδεια του 65 και πραγματοποιουμενο υψος 17.5μ. Το 1998 εγινε αλλαγη ορων δομησης με επιτρεπομενο υψος 15.50μ. Ο ιδιοκτητης θελει στο υφισταμενο κτιριο λογω θεας να προσθεσει φυτεμενο δωμα. Τι γινεται σε αυτη την περιπτωση. Στατικα ειμαστε καλα με την προσθηκη, αλλα με το υψος τι γινεται εφοσον λεει ο Νοκ οτι το παχος της φυτευσης συν τη μονωση δεν μπορει να υπερβει τα 40 εκ απο το μεγιστο επιτρεπομενο υψος κτιριου (αρθρο 18). Πως τοτε επιτρεπεται στα υφισταμενα κτιρια να κατασκευαστει φυτεμενο δωμα? Εχει κανεις αντιμετωπισει κατι αντιστοιχο?
  9. καλησπερα συναδελφοι. ! Ερωτηση για 4οροφο κτιριο του 65 που μου ετυχε! θελει ο ιδιοκτητης να το μετραψει σε ενοικιαζομενα επιπλωμενα δωματια. Εχει ομως ημιοροφο ( παταρι) ελευθερου υψους 2.10μ . Το παταρι ειναι στην αδεια και θελει να το χρησιμοποιησει και αυτο για δωματια. Το παταρι ειναι ειδη κλειστο απο παρελθον και το χρησιμοποιουσε αυθαιρετα ως προσωπικο γραφειο και διαμερισμα. Οποτε μιλαμε σιγουρα για τακτοποιηση υπερβασης δομησης. Το θεμα ειναι λογω οτι το υψος με το ΝΟΚ δεν συμβαδιζει με κυρια χρηση που θα πατησω για να μπορει να το εκμεταλευτει και αυτο ως δωματια? Ευχαριστω.
  10. Συναδελφε αν το τακτοποιησω ως κατοικια τοτε αφου τα ενοικιαζομενα επιπλωμενα δωματια δομουνται με ορους κατοικιας τοτε δεν θα ειμαι ενταξει?
  11. ο ιδιοκτητης το εχει ηδη κλεισει στο παρελθον. Οποτε παω για τακτοποιηση υπρβασης δομησης Με το ελευθερο υψος τι κανω που ειναι μονο 2.15
  12. Καλημέρα. Δυστυχως υπολοιπο συντελεστη δεν υπαρχει καθωτι εγινε μειωση συντελεστη το 1998. Ισχυει οτι ειχε βοηθητικη χρηση χωρις να μετραει στο σ.δ.
  13. ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟ ΕΝΟΙΚΙΑΖΕ ΩΣ ΓΡΑΦΕΙΟ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΛΟΓΩ ΥΨΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΩ ΣΕ ΚΥΡΙΑ ΧΡΗΣΗ? ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ?
  14. Καλημερα σας! εχω 4/οροφο κτιριο με αδεια του 1965. Το κτιριο εχει ημιοροφο με ελευθερο υψος 2.15. Ο ιδιοκτητης θελει να μετατρεψει το κτιριο σε ενοικιαζομενα δωματια. Με τον ημιοροφο τι γινεται σε αυτη την περιπτωση? ο ιδιοκτητης θελει να τον χρησιμποιησει και αυτο σε δωματια. Εχει κανεις αντιμετωπισει κατι αναλογο λαμβανοντας το σημερινο απαιτουμενο υψος 2.65 νοκ) ενω ο κτιριοδομικος αλλο. Σας εχαριστω! ---- Ξεχασα να αναφερω οτι μεχρι σημερα ο ιδιοκτητης το ενοικιαζε ως γραφειο. Υπαρχει περιπτωση τακτοποιησης λογω υψους και να το βαλω σε κυρια χρηση? αυτο δεν θα δημιουργησει προβλημα στην τουριστικη αδειοδοτηση? Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στους τίτλους των θεμάτων, όσο και στο κείμενο των δημοσιεύσεων. Έγινε διόρθωση από την ομάδα συντονισμού. Μην κάνετε διαδοχικές δημοσιεύσεις. Για να πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε αλλαγή στο περιεχόμενο του κειμένου ή για να συμπληρώσετε το μήνυμα που δημοσιεύσατε, χρησιμοποιείστε την εντολή "Επεξεργασία". Μη βάζεις το ίδιο θέμα πολλές φορές. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Didonis
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.