Jump to content

Dio_the_Theo

Core Members
 • Content Count

  55
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Dio_the_Theo last won the day on May 14 2015

Dio_the_Theo had the most liked content!

Community Reputation

267 Πολύ καλή

About Dio_the_Theo

 • Rank
  Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Αθήνα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

1,204 profile views
 1. Συμφωνούμε, φαίνεται ότι και στην πράσινη ανάπτυξη έχουμε greek statistics.
 2. Αύξηση 478% στους καύσωνες. Και ερωτώ: τα πλαστικά καλαμάκια που απαγόρευσε η κυβέρνηση δεν έριξαν κανά 15% τον ακραίο καύσωνα;; Ο λιγνίτης της Πτολεμαΐδας σε συνδυασμό με το εισαγώμενο (Αζέρικο;) φυσικό αέριο; Πόσο έσωσαν το κλίμα; Κανά 120%; Ακάκιε, πόσο κάνει 0 + 0 τοις εκατό;;
 3. Σαν να λέμε 0 + 0= 14%... Όποιος είναι λίγο παλαιότερος καταλαβαίνει.
 4. Αυτός μια μέρα θα γίνει Πρωθυπουργός. Είναι απαλλαγμένος από το τοξικό επίθετο "Μητσοτάκης" χώρια που αντί για πολιτικός κρατούμενος από 6 μηνών βρέφος είναι κυνηγημένος για τις ιδέες του δολοφονηθέντος πατέρα του. Τελικά, τα έργα πήγαν ένα Μεγάλο Περίπατο. Και τα 2 ψωροεκατομμύρια (πληβείε πως κάνεις έτσι για 2 ψωροεκατομμυριάκια) επίσης πέταξαν.
 5. Επειδή ασχολήθηκα με ηλεκτρικό ποδήλατο, το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει είναι οι διαφόρων ειδών ακίδες κλπ που τρυπάνε για πλάκα τα λάστιχα. Είχε τύχει να αλλάξω σαμπρέλα 3 φορές μέσα σε ένα μήνα. Είναι μια λύση για πολύ χαμηλά οικονομικά στρώματα όχι για επαγγελματία.Πιστεύω οι περισσότεροι θα απογοητευθούν από το ηλεκτρικό ποδήλατο και θα το παρατήσουν όπως το παράτησα κι εγώ. Δεν μου κόστισε όμως σχεδόν τίποτα καθότι το έφτιαξα μόνος μου με ηλεκτρικό μοτέρ 250 W από Κίνα.
 6. Βασικά πολλά ποδήλατα μπαίνουν καί στο σπίτι, στη δουλειά, τα ΜΜΜ (ποιος χρησιμοποιεί σήμερα ΜΜΜ;) ή στο κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο. Γενικά είναι τρομερά άβολη η σέλα και δεν ενδείκνυται για μεγάλες αποστάσεις πχ πάνω από 15 λεπτά διαδρομή είναι τρελό ζόρι. Είναι και τρομερά επικίνδυνο στους δρόμους της Αθήνας όπου γίνεται πόλεμος.
 7. Έχω ακουστεί για ελληνική ηλεκτρική μηχανή αλλά δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό μέχρι τώρα. Η γραφειοκρατία είναι τραγική. Όσοι καταφέρνουν να ασχοληθούν παίρνουν άδεια στο εξωτερικό ανοίγοντας ένα γραφείο πχ στη Στουτγκάρδη και μετά έρχονται μέσα να παράξουν. Δεν μιλάμε για κινέζικα, υπάρχει μια εταιρεία που τα φέρνει από κει και τα βαφτίζει ελληνικά (βλέπε ελληνική συναρμολόγηση).
 8. Εννοείς κάτι τέτοιο; 40 χλμ/ώρα τελική και 7Κ € πλαγκ ε πλέι. https://www.citroen.gr/citroen-universe/concept-car/citroen-ami-one-concept/
 9. Υπάρχει και η γεωπολιτική παράμετρος. Υποτίθεται ότι πετρέλαιο το έχουν οι Άραβες που με τα πετροδόλλαρα χρηματοδοτούν τους σκοπούς τους. Τα ηλεκτρικά είναι καθαρά δυτικό προϊόν που έρχεται να τους εκτοπίσει. Κάτι σαν μια τεχνολογική σταυροφορία μοιάζει. Προς το παρόν οι σταυροφόροι λεηλατούν το Βυζάντιο.
 10. Ποιος μπορεί να παίζει κάθε τρεις και λίγο shopping therapy με αυτοκίνητο, κινητό, laptop, pc, γκατζετάκια, κάμερες, διακοπές στο νησί, διατροφή από το καλό κατάστημα και όχι super market, εκπαίδευση, ιδιωτική νοσηλεία, ιδιωτική ασφάλιση; Σε μια Αθήνα παντελώς εχθρική στο όχημα 4 τροχών απορώ που το συζητάμε κι όλας. Στο δικό μου μικρόκοσμο το αυτοκίνητο είναι στον πάτο των προτεραιοτήτων. Οπότε και η ηλεκτροκίνηση δεν μου προσφέρει τίποτε. Είναι πολύ ενδιαφέρον, πάντως, να βλέπεις τη βιομηχανία να δημιουργεί πλασματικές ανάγκες. Είναι πολύ γλυκούλι να βλέπεις κάθε παππούλη να ψωνίζε
 11. Πάντως εγώ την τελευταία φορά που αγόρασα κινητό ήταν το 2004. Ίσως το 2048 να δέχομαι να μου χαρίζουν παλιατζούρες ηλεκτρικά.
 12. Μην το παίρνεις ελαφρά τη καρδία. Σε κοινόχρηστο κλειστό γκαράζ πολυκατοικίας πχ με 5 Θ/Σ . Πως θα ελέγξεις το παιδί του γείτονα; Εσένα θα πάνε με βραχιόλια για έκθεση σε κίνδυνο και αμέλεια. Δεν μιλάμε για μπαλαντέζα που είναι παράνομο ούτως ή άλλως. Μην ρισκάρουμε με το ρεύμα για κανένα λόγο.
 13. Να σκεφτούμε και την περίπτωση που (ακόμα και στο κλειστό γκαράζ πολυκατοικίας) ένα παιδάκι θα πάει με ένα ψαλίδι και θα κόψει από περιέργεια το καλώδιο. Εκεί πας με βραχιόλια βαθιά μέσα στη στενή.
 14. Δεν έχεις άδικο. Άλλωστε δεν είναι σοφό να πεταχτεί στα σκουπίδια μια τεχνολογία εξέλιξης 100+ ετών. Ίσως από ένα σημείο και μετά να υποχρεώνεσαι να έχεις κάποιο στοιχείο αειφορίας στο ΜΕΚ όπως το υβριδικό. Πάντως στο ΗΒ το 2035 σταματάει η πώληση των συμβατικών.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.