Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Dio_the_Theo

Core Members
  • Περιεχόμενα

    65
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    4

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από Dio_the_Theo

  1. Και στην Ελλάδα ανακοινώθηκε ότι μια μέρα του Οκτώβρη, το 2022, υπήρξε ένα 5ωρο που όλη η ζήτηση καλύφθηκε από ανεμογεννήτριες. 

    Βέβαια, δεν μας είπαν για τις υπόλοιπες 364 μέρες τι γίνεται. Λεπτομέρειες.

  2. Συνάδελφοι καλησπέρα,

     

    Διαμέρισμα πολυκατοικίας θέλει ανακαίνιση με καθαίρεση τοιχοπληρώσεων και δαπέδου μωσαϊκού. Επίσης αφαίρεση σωμάτων θέρμανσης και αυτονόμηση από την κεντρική θέρμανση πετρελαίου. Το μόνο που ίσως βάλουν είναι κλιματιστικό αλλά σε καμία περίπτωση εγκατάσταση ΦΑ.

     

    Εάν έχω καταλάβει σωστά οι επιλογές είναι δύο:

    1. Έκδοση ΕΕΔΜΚ με νέα μελέτη θέρμανσης

    2. Αυτονόμηση με το αρ. 127 του 4495 και μετά έκδοση ΕΕΔΜΚ για τα υπόλοιπα.

     

    Η γνώμη σας;

  3. Τι λέτε; Εγώ βλέπω στο λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος την "ενεργοποίηση του άρθρου 10.1" ίσον επιπλέον 35ο € σε οικιακό τιμολόγιο.

     

    Οπότε να περιμένουμε και την ανάπτυξη, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή επιτροπή και το ΕΜΠ;

  4. Η πραγματικότητα που βιώνουμε με τους λογαριασμούς ρεύματος διαψεύδει τέτοιου είδους θεωρητικές-υποθετικές εργασίες.

  5. 59 λεπτά πριν, avgoust said:

    Δεν ισχύει αυτό , κάνεις λάθος.

    Υπήρχε περίφραξη, κατά δήλωση της ιδιοκτήτριας την άνοιξε. Από κει και πέρα το τι ισχύει και τι όχι αφήνεται στην κρίση του καθενός:

     

    Επίσης αντιλαμβανόμαστε ότι η λειτουργία του κράτους επαφίεται και στην σωστή συμπεριφορά των πολιτών πόσο μάλλον των δημόσιων υπηρεσιών.

  6. 5 ώρες πριν, ppanag said:

    Ακριβώς αυτή είναι η δουλειά του Δημοσίου: ο έλεγχος παντός υπευθύνου ... αλλά στην Ελλάδα έχουμε αλλεργία στον έλεγχο, στις ευθύνες.

    Τα πράγματα έχουν αλλάξει πια... μην ξεχνάμε ότι το 2018 στη φωτιά στο Μάτι, μετέβη ο τότε Άρχων Π. Καμμένος (αφού αποζημιώθηκε χοντρά μαζί με την κουστωδία του) για να "ενημερώσει" τους εκεί κατοίκους ότι αυτοί φταίνε που κάηκαν πάνω από 100 άνθρωποι, επειδή χτίζουν αυθαίρετα!!! 🤬

    Τουλάχιστον ξέρουμε πώς ακριβώς τα έχουν στο μυαλό τους αυτοί, που νομίζουμε ότι διοικούν. Από τύχη ζούμε !!!!

    Πάντως στην πυρκαγιά στο Μάτι κάηκαν 22 άνθρωποι επειδή ένας πολιτευτής κόμματος είχε κλείσει με μάντρα και κλειδωμένη πόρτα την πρόσβαση στην παραλία. 

  7. Θα προσπαθήσω μια τελευταία φορά με απλά λόγια να παρουσιάσω το θέατρο του παραλόγου. Παρακαλώ συγχωρέστε μου τη σαλαμοποίηση αλλά τώρα έχω την πλήρη εικόνα.

    1. Οικόπεδο/Κάθετη Ιδιοκτησία 1000τ.μ. χτίζει με ΟΑ του 1955, 120τμ. ισόγειας οικίας. 

    2. Γίνεται ΣΟΙ στην οποία η ισόγεια οικία χωρίζεται σε 2 ΟΙ, μαζί καί το οικόπεδο. Η μία ΟΙ παίρνει τα 70τμ του ισογείου και εξ`αδιαιρέτου τα 650τμ του ακάλυπτου/οικοπέδου ενώ η άλλη ΟΙ παίρνει 50τμ ισογείου και εξ`αδιαιρέτου τα υπόλοιπα 350τμ. Αναφέρεται ότι αποξενώνται η μία ΟΙ από την άλλη σε θέματα μελλοντικής οικοδόμισης (δεν χρειάζεται συναίνεση του ενός σε σχέση με την οικοδόμηση του άλλου).  

    3. Για το μικρό κομμάτι του οικοπέδου, Ττο 1972, βγαίνει ΟΑ για 100 τμ ισόγειου και όροφου ενώ τα 120τμ του ισόγειου του 1955 αναφέρεται στο ΔΚ ώς Υπάρχον υπό μελλοντική κατεδάφιση. Το 1972, ΣΔ=0,8 και ΣΚ=0,3. Το μεγάλο κομμάτι του οικοπέδου παραμένει αδόμητο εκτός από τα 70τμ του παλαιού του 1955 (που είναι υπό μελλοντική κατεδάφιση).

    4. Το 1982 (καί όχι το 1985 που έλεγα παραπάνω) βγαίνει επέκταση καθ` ύψος, δηλαδή άλλα 100τμ. Έχουμε ένα τριώροφο 3*100 τμ και ένα ισόγειο 50τμ. Το μεγάλο κομμάτι του οικοπέδου παραμένει αδόμητο εκτός από τα 70τμ του παλαιού του 1955 (που είναι υπό μελλοντική κατεδάφιση). Παραμένει ΣΔ=0,8 και ΣΚ=0,3.

    Σημείωση: ακόμα και αν κατεδαφιζόταν το ισόγειο, ο ΣΔ του τριώροφου έχει υπερβεί αυτά που αναλογούν στα 350 τμ του εξ`αδιαιρέτου κομματιού, δηλαδή η πολεοδομία υπολογίζει με βάση το όλο οικόπεδο των 1000τμ. Αυτό φαίνεται στο εγκεκριμένο ΔΚ.

    5. Γίνεται τροποποίση ΣΟΙ και κάθε όροφος του 3όροφου παίρνει χιλιοστά εξ`αδιαιρέτου επί του συνολικού οικοπέδου.

    6. Το 1986 βγαίνει ΟΑ, για το μεγάλο κομμάτι του οικοπέδου. 2 όροφοι με 130τμ έκαστος και μελλοντική προσθήκη 2 ορόφων των 100τμ έκαστος υπό την προυπόθεση κατεδάφισης του ισογείου. Λεπτομέρεια, στο Τοπογραφικό γράφει για το ισόγειο ότι είναι "υπάρχον" σκέτο. Λεπτομέρεια, οι 2 όροφοι των 100τμ δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ.

    Εδώ η ομάδα πάει για την ανατροπή: ΣΔ=0,8 και ΣΚ=0,7

    7. Κάπου στο σωρό των εγγράφων εμφανίζεται και ένα διάγραμμα κάλυψης του 1992 με στρογγυλή σφραγίδα "Νομαρχία Τάδε Αττικής, Διεύθυνση Π_κενό" που αφορά προσθήκη επέκταση κατά 25τμ του τέως "μελλοντικά κατεδαφιστέου ισογείου" των 120τμ, νυν "ύπαρχον" άνευ μελλοντικής ή παρελθούσης κατεδάφισης.

    Πραγματοποιούμενα στοιχεία δόμησης, Κτίριο 1 .....

                                                                     Κτίριο 2 .......

                                                                     Κτίριο 3 υπάρχον κάλυψη-δόμηση 120τμ

                                                                     Προσθήκη:25τμ  

    Το 1992, ΣΔ=0,8 και ΣΚ=0,7

    Οπωσδήποτε θέλει τσεκάρισμα για την επεκταση, αλλά μάλλον η τελευταία άδεια νομιμοποιεί το ισόγειο που γλίτωσε από του χάρου τα δόντια.

    • Like 1
  8. 7 ώρες πριν, ΙΑΣΟΝΑΣ said:

    Ναι, αυτό πιστεύω κι εγώ....

    Παράρτημα δεν μπορεί να είναι κανενός άλλου χώρου (νόμιμα)... Μάλλον είναι "κοινόχρηστος χώρος".... Πρόσεξε και μελέτησε τα σχέδια της ΣΟΙ.... Σε κάθε περίπτωση απαιτείται η συναίνεση όλων των συνιδιοκτητών.... Προσοχή, διότι απαιτείται και διόρθωση της ΣΟΙ... Μάλλον θες και έλεγχο όλων των κοινόχρηστων χώρων για αυθαιρεσίες....

     

    Πάρα πολύ σωστός, στην τροποποίηση της ΣΟΙ δεν αναφέρει τίποτα. Ούτε στο φύλλο κτηματολογίου. Άρα, κοινόχρηστο και υπολογισμοί με 1000 χιλιοστά.

    Στο Ε9 αναφέρεται το κατεδαφιστέο με έτος κατασκευής 1972 (η προηγούμενη ΟΑ το 1972)!

    Μέχρι το βράδυ θα ανεβάσω το πλήρες ιστορικό. Είναι να τραβάς τα μαλλιά σου!

  9. 3 ώρες πριν, ΙΑΣΟΝΑΣ said:

    Προφανώς!!! Προσοχή όμως στην παλαιότητα... "Δεν παίζει" πλέον το προ του 55 διότι, θα σου πετάξει τις ΟΑ εκτός... Πες στον φίλτατο ιδιοκτήτη ότι, οι εξυπνάδες έρχεται η ώρα και πληρώνονται αδρά!!!

     

    Οπότε, το κατεδαφιστέο πάει με παλαιότητα την τελευταία ΟΑ, δηλαδή του 1985 και υπολογίζω καί Δ (ύψος δεν έχει) ώστε έτσι να μείνουν ανέπαφα τα υπόλοιπα δηλαδή Ισόγειο+Α΄+Β΄ όροφος του έτερου κτιρίου του οικοπέδου.

    Το κατεδαφιστέο δεν έχει χιλιοστά, είναι παράρτημα του Ισογείου (το οποίο Ισόγειο είναι μια ΟΙ->κάθε όροφος είναι από 1 ΟΙ-> σύνολο 3 ΟΙ), οπότε οι υπολογισμοί πάνε με τα χιλιοστά του Ισογείου;

  10. Συνάδελφοι καλησπέρα,

     

    Σε οικόπεδο που είχε αρχικά μια ισόγεια οικία με ΟΑ του 1955, εκδίδεται νέα ΟΑ το 1972 για διώροφο κτίσμα (δίπλα από το παλαιό κτίσμα) . Στην άδεια του 1972 το παλαιό κτίσμα του 55 είναι κατεδαφιστέο. Η κατεδάφιση δεν εφαρμόζεται και το 1985 εκδίδεται νέα ΟΑ για επέκταση καθ`ύψος του Β΄ ορόφου με το κτίσμα του 1955 να θεωρείται ξανά κατεδαφιστέο. Να μην τα πολυλογώ δεν κατεδαφίστηκε ποτέ.

     

    Σήμερα για να τακτοποιήσω αυθαιρεσίες στο ισόγειο και τους κοινόχρηστους χώρους της 3 όροφης οικοδομής πρέπει να τακτοποιηθεί το μη κατεδαφιστέο ώς ΥΔ+ΥΚ; 

  11. Ευχαριστώ πολύ για την αμεσότητα venezia και dimitris GM,

    Δεν καταλαμβάνει κοινόχρηστα, αντίθετα το μικρό κατάστημα χάνει τμ από τον κ/χ διάδρομο (όπως επίσης χάνει και από την μεσοτοιχία με το άλλο κατάστημα).  

    Η μεσοτοιχία έχει κάσα που είναι κλεισμένη με τούβλο. Δηλαδή, είναι 1 ΟΙ στα συμβόλαια, αλλά στην άδεια είναι δύο καταστήματα με διαφορετικές εισόδους από το πεζοδρόμιο αλλά επικοινωνούσαν κάποτε και μέσω της πόρτας μεσοτοιχίας.

    Θα μπορούσε να είναι 1 ΛΠ, πχ καλλιτέχνης ιδιοκτήτης βάζει και ένα τοίχο με πόρτα γιατί δεν του φτάνουν οι δύο εξωτερικές.

    Για το Ε9 δεν γνωρίζω ακόμα αλλά μάλλον πρέπει να είναι 1 κατάστημα.

    Κατηγορία 4; 

    Λεπτομέρεια, ο ιδιοκτήτης έχει αποδημήσει και στη διαθήκη μιλάει για μικρό και μεγάλο κατάστημα. Όλη η τριώροφη ανήκει στα δύο παιδιά του αποθανόντα, αλλά στην περιοχή υπάρχουν καταγγελίες μεταξύ των μαγαζιών.

    Νέα εικόνα bitmap.bmp

  12. Συνάδελφοι καλησπέρα,

    Σε τριώροφη οικοδομή με ΟΑ, το ισόγειο σύμφωνα με την άδεια αποτελείται από 2 καταστήματα ας πούμε 60-40 (το ένα κατάστημα λίγο μεγαλύτερο από το άλλο).

    Στη σύσταση είναι 1 κατάστημα ενιαίο. Στην αυτοψία είναι 2 καταστήματα 70-30 (το μεγάλο έχει γίνει μεγαλύτερο, το μικρό μικρότερο).

     

    Είναι ΔΔ; Αποδεικτικά χρονου;

  13. Δεν είναι το ιδιο να χτιζεται προσφυγικό αυθαίρετο με το να χτίζεται αυθαίρετη πρώτη κατοικία ή βίλλα με πισινα πάνω στο δάσος. Νομικά είναι όλα παράνομα αλλά ηθικά δεν είναι το ίδιο.

    Ακόμα χειρότερα, είναι ανήθικο το κράτος να ξοδεύει χρήματα για να προστατεύονται με πανάκριβα επίγεια και εναέρια μέσα η Δροσια, ο Διόνυσος ή Ιπποκράτειος πολιτεία.

    Γιατί η Νέα Ιωνία τουλάχιστον δεν κοστίζει σε πυρόσβεση. Ενώ στα ΒΠ κάθε νεόπλουτος απαιτεί και ενα επίγειο στον κήπο του.

    Αν τύχει και είσαι μικροιδιοκτήτης και πιάσει πυρκαγιά τότε την έχεις πατήσει.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.