Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

MSaxp

Members
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Χημικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

456 profile views

MSaxp's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Collaborator Rare
  • First Post Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Μια και τα εκανα, ας απαντησω και στον εαυτο μου Λοιπον, η επανεγγραφη στο ΤΕΕ ηταν πανευκολη, εκανα μια αιτηση στην διεύθυνση τεχνικών εργων της περιφερειας για επανεγγραφη, την οποια την κανεις και ηλεκτρονικα στο σαιτ της περιφερειας. Οι ανθρωποι ηταν ευγενεστατοι και το εκαναν την επομενη μερα με την απαντηση σε pdf. Μετα μια αιτηση στο ΤΕΕ, εξοφληση συνδρομης της χρονιας και αυτο εγινε αμεσα χωρις κανενα προβλημα. Σχετικα με την αρχικη μου ερωτηση, η απαντηση φαινεται να ειναι οτι οι εισφορες του 'ΤΣΜΕΔΕ' ειναι λιγο χαμηλοτερες απο τις εισφορες του ΙΚΑ, οποτε συμφερει ετσι. Τωρα περιμενω να μαθω σε ποσο καιρο θα με δειξει το site του ΕΦΚΑ ως ασφαλισμενο. Ενω στο λογαριασμο μου βλεπω εισφορες (ενσημα) για Σεπτ, Οκτ, Νοε, στο κουτακι 'Ασφαλιστικη Ικανοτητα' λέει 'Ανασφαλιστος. Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" (3 τελείες άνω δεξιά) και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. Pavlos33
  2. Ευχαριστώ πολύ. Έτσι καταλαβαίνω κι εγώ. Μήπως γνωρίζεις πόσο δύσκολη είναι η επανεγγραφή?
  3. Ευχαριστω. Αυτή είναι η ερώτηση. Αξιζει να γραφτώ πάλι τεε και τσμεδε? Και πόσο δύσκολο είναι να γραφτώ πάλι τεε?
  4. Καλημέρα, Ελπιζω να μπορείτε να με κατευθύνετε κάπου γιατί δεν έχω ιδέα από που να ξεκινήσω. Εχω πτυχίο του ΕΜΠ. Ζούσα στο εξωτερικό για σχεδόν 20 χρόνια και μόλις επέστρεψα στην Ελλάδα για να ξεκινήσω εργασία ως μισθωτός, αλλά όχι μηχανικός. Έχω περίπου 7 χρόνια ένσημα στο τσμεδε από πριν 15 χρόνια (που πλήρωνα μόνος, χωρίς να απασχολουμαι στην Ελλάδα). Μετά το διέκοψα και διαγράφηκα και από το ΤΕΕ πριν περίπου δέκα χρόνια. Τώρα τι με συμφέρει να κάνω? Να συνεχίσω τσμεδε ή να πάω στο ΙΚΑ (έχω ένα χρόνο ένσημα εκεί από πολύ παλιά). Διαβάζω ότι το τσμεδε είναι ακριβότερο αρκετά (έχει κάποια ανταπόδοση αυτό?), αλλά δεν θέλω να χάσω και τα 7 χρόνια ένσημα. Βέβαια αν έχω αλλα 25 χρόνια εργασίας, ίσως τα 7 δεν είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Οποιαδήποτε βοήθεια, θα εκτιμηθεί πολύ. Ευχαριστώ πολυ
  5. Προβλεπεται επιστροφη εισφορων οποιασδηποτε μορφης? Που ειναι αυτη η ανακοινωση που αναφερεις? Εχω πληρωσει κοντα 10 χρονια εισφορες, μεχρι τη διαγραφη μου απο το ΤΕΕ
  6. Μάλιστα. Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια.
  7. Ευχαριστω πολυ. Οπως τα διαβαζω βλεπω οτι στην διευθυνση τεχνικων εργων χρειαζεται μονο να κανω μια αιτηση. Βιβλια να κλεισω δεν εχω. Λες επισης οτι "Για την διαγραφή απαιτείται και η κατάθεση τυχόν μελετητικού ή εργοληπτικού πτυχίου" Τι ειναι αυτο? Για να μην ξερω, μαλλον δεν εχω (δεν εννοεις το πτυχιο του ΕΜΠ φανταζομαι) Η αιτηση ειναι η αιτηση ΤΕ-20 απο το σαιτ της περιφερειας? Γιατι λεει για παυση λογω συνταξης (http://www.patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=314&Itemid=342&lang=el) Επισης η υπηρεσια της περιφερειας ειναι αυτη στην Συγγρου για ολους τους μηχανικους της Αθηνας ή εχει και τοπικα γραφεια πχ ανατολικης Αττικης?
  8. Απλα να συμπληρωσω οτι συμφωνα με την ενημερωση που ειχα απο το ΤΣΜΕΔΕ σημερα, θα στειλουν τις εξαιρεσεις στον ΕΦΚΑ και θα ρυθμιστουν τα 'χρεη', αλλα εχουν μεινει λιγο (!) πισω. Μολις τελειωσαν λεει τις εξαιρεσεις του Ιουνιου 2016.
  9. Κι εμενα μια απο τα ιδια, 12 χρονια εξαιρεση και σημερα με ανακαλυψε το ΕΦΚΑ. Και μαλιστα ηρθε χαρτι χτες στην Ελλαδα, να πληρωσω εως σημερα! Και ενω ειχα διαγραφει και απο τον κλαδο υγειας (ΚΥΤ?) , το ΕΦΚΑ περιλαμβανει και εισφορα συνταξης και υγειας Νομιζω ηρθε η ωρα της οριστικης διαγραφης, δεν ησυχαζεις ποτε με αυτους.
  10. Καλησπέρα. Ελπίζω να μπορέσετε να με βοηθήσετε γιατί δεν είμαι πολύ εξοικειωμένος με το ελληνικό δημοσιο. Είμαι μηχανικός (ΕΜΠ), αλλά ζω στο εξωτερικο εδώ και 15 χρόνια και δεν δουλεύω ως μηχανικός. Δεν είχα ποτέ μπλοκάκι, ούτε έκανα ποτέ έναρξη. Λόγω του ότι είμαι μηχανικός, μου έστελνε το τσμεδε πληρωμές, αλλά είχα εξαίρεση με την προσκόμιση ενός εγγράφου Α1 (λάθος έγγραφο νομίζω, αλλά τέλος πάντων). Σήμερα λοιπόν μου ήρθε χαρτί στην Ελλάδα, να πληρώσω ΕΦΚΑ από 1/1/2017 ως αύριο! Ομολογώ πως ούτε γνώριζα τι είναι το ΕΦΚΑ. ούτε καταλαβαίνω πως είχα εξαίρεση από το τσμεδε αλλά πρέπει να πληρώσω εφκα. Ήρθε νομίζω η ώρα να διαγράφω από όπου μπορώ. Καταλαβαίνω ότι πρέπει να πάω μια αίτηση στην τεχνική υπηρεσία της νομαρχίας Αττικής. Χρειάζομαι κάποιο άλλο έγγραφο? Το πτυχίο μου? Ταυτότητα ΤΕΕ? Δεν είχα ποτέ μπλοκάκι, έναρξη, ή τίποτα άλλο. αφού κάνω αυτή την αίτηση, πρέπει να ξαναπάω να πάρω κάποια βεβαίωση που πρέπει να πάω μετά στο ΤΕΕ και εκεί να κάνω άλλη αίτηση? Εκεί θέλει αλλά έγγραφα εκτός από την βεβαίωση της τεχνικής υπηρεσίας? Επειδη Θα έρθω Ελλάδα μόνο για λίγες μέρες, δεν μπορώ να κανω πολλές επισκέψεις, οπότε θέλω να τα κάνω όλα σωστά. Τέλος, μετά πρέπει να διαγραφω από το ΤΣΜΕΔΕ? το ΕΦΚΑ? Και τα δύο? Και τι επιπλέον έγγραφα χρειάζονται? Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια.
  11. Καλησπερα κι απο μενα. Συγχαρητηρια για την προσπαθεια ενημερωσης. Ομολογω πως μετα απο 9 χρονια στην Αγγλια, υπηρεσιες οπως το ΤΣΜΕΔΕ μου φαινονται αδιανοητες. Δεν μπορω να καταλαβω πως προκυπτει υποχρεωση ασφαλιστικων εισφορων, χωρις εργασια, μονο το ΤΣΜΕΔΕ πρεπει να το κανει παγκοσμιως. Να μη σας ζαλιζω με την ιστορια της ζωης μου, θα τα πω γρηγορα. Τελειωσα το ΕΜΠ και εφυγα για αγγλια για μεταπτυχιακο το 2005. Απο το 2007 εργαζομαι ως μισθωτος και πληρωνω εισφορες στην Αγγλια, οχι ως μηχανικος. Στην Ελλαδα δεν εχω εργαστει ποτε ως μηχανικος, αλλα οι γονεις μου θεωρησαν καλη ιδεα να πληρωνω εισφορες στο ΤΣΜΕΔΕ και βλεπουμε. Το να γυρισω αμεσα (εντος 5ετιας) δεν υπαρχει ως προοπτικη. Και τα χρηματα πλεον ειναι πολλα για να τα πεταω στο ΤΣΜΕΔΕ απο το οποιο δεν προκειται να παρω συνταξη. Για αρχη ειπα να διακοψω γιατι μου λενε οτι το να διαγραφω ειναι 'δυσκολο'. Απο το ΤΣΜΕΔΕ, ζητησαν ενα εγγραφο Α1 το οποιο και εβγαλα. (Αν και ο βλακας δεν καταλαβα οτι το ΤΣΜΕΔΕ ειναι απο 1ης Ιουλιου και το εβγαλα απο Νοεμβριο) Ερωτησεις: 1) Το εγγραφο Α1 δεν νομιζω πως ειναι το καταλληλο εγγραφο. Ειναι εγγραφο αποφυγης διπλων εισφορων, σε περιπτωση εργασιας σε πανω απο μια χωρες της ΕΕ. Εγω δεν εργαζομαι, ουτε εχω εργαστει ποτε στην Ελλαδα, ουτε εχω κανει εναρξη. Οι Αγγλοι τωρα με θεωρουν αυτοαπασχολουμενο στην Ελλαδα και δεν γνωριζω τι μπλεξιμο μπορει να γινει, καθως εχω υποχρεωση εισφορων για τις απολαβες μου στην Ελλαδα. Που δεν εχω. Εχει κανεις εμπειρια απο αυτο? Δεν μου εχουν ζητησει να πληρωσω κατι ακομα. (προσπαθησα να εξηγησω στο ΤΣΜΕΔΕ οτι αποδεικτικο πληρωμης εισφορων ειναι το P60 και οχι το Α1, αλλα δεν λειτουργησε. Το ιδιο και στους Αγγλους οτι δεν εχω απασχοληση στην Ελλαδα και το Α1 το ζηταει απλα το ΤΣΜΕΔΕ. Ουτε αυτο φαινεται να επιασε) 2) Ακομα και αν γυρισω στην Ελλαδα, να εργαστω ως μηχανικος αποκλειεται. Υπαρχει περιπτωση να διακοψω εντελως απο το ΤΣΜΕΔΕ και να το ξαναρχισω απο το μηδεν οταν και αν επιστρεψω? Προφανως με την προοπτικη να παρω οποια συνταξη μου αναλογει, με βαση τα οσα πληρωσα, στο τελος. 3) Σε περιπτωση που διακοψεις εντελως το ΤΣΜΕΔΕ, μπορεις να παρεις τα χρηματα που εχεις ηδη πληρωσει? Ευχαριστω πολυ για την οποια βοηθεια.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.