Μετάβαση στο περιεχόμενο

dimkon

Members
  • Περιεχόμενα

    52
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

dimkon's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Το 18.8 και το 18.13 σε ποιο αρχείο το βρήκες συνάδελφε, γιατι το ψάχνω και εγώ, αλλά στο excel που έχω κατεβάσει από το site έχει μόνο μέχρι το 18.04. Ευχαριστώ πολύ.
  2. Συνάδελφοι καλημέρα, σε κτίριο το οποίο έχει ανεγερθεί με οικοδομική άδεια του 1977 με τίτλο "Διώροφη αποθήκη μετά υπογείου" και στην συνέχεια το1979 με οικ. άδεια με τίτλο "Προσθήκη Β' ορόφου μετά κουβουκλίου", στο οποίο όμως κτίριο σήμερα στεγάζετε εταιρεία η οποία κατασκευάζει υποδήματα, απαιτείται μελέτη στατικής επάρκειας? Ο 4014 αναφέρει : ββ) εφόσον η αυθαίρετη κατασκευή ή αλλαγή χρήσης έχει εκτελεστεί ή εγκατασταθεί σε κτίρια κοινωφελούς χρήσης, όπως ενδεικτικά κτίρια συνάθροισης κοινού, περίθαλψης, κοινωνικής πρόνοιας, εκπαίδευσης, πολιτιστικών λειτουργιών, ξενοδοχεία και λοιπές τουριστικές εγκαταστάσεις, θρησκευτικούς χώρους, εμπορικά καταστήματα, τράπεζες, κοινωφελείς οργανισμούς, δημόσιων υπηρεσιών και σε κτίρια βιομηχανικής ή βιοτεχνικής χρήσης, εξαιρουμένων των εγκαταστάσεων της ΔΕΗ Α.Ε. που υπάγονται στην παραπάνω περίπτωση αα΄ μελέτη στατικής επάρκειας αρμόδιου μηχανικού. Τα bold είναι που με προβληματίζουν. Ευχαριστώ.
  3. Μέχρι στιγμής η προθεσμία υποβολής λήγει στις 30/6/2012 ή έχουμε κάτι νεότερο?
  4. Kαλησπέρα και από εμένα, σε πολυκατοικία του 1980, ο ιδιοκτήτης του 4ου ορόφου, στον οποίο υπάρχει εσοχή στην όψη του, έχει μετατρέψει μέρος του μπαλκονιού-εσοχής, σε υπνοδωμάτιο. Στο διάγραμμα κάλυψης, δεν υπάρχει έλεγχος για ιδεατό στερεο. Επειδή δεν γνωρίζω τίποτα από ΓΟΚ 73, ξέρετε πως μπορώ να ελέγξω αν υπάρχει υπέρβαση ύψους λόγω του ιδεατού στερεού? Ευχαριστώ.
  5. Καλησπέρα συνάδελφοι, α)σε εξ' αδιαιρέτου οικόπεδο, στο οποίο έχει γίνε σύσταση καθέτου ιδιοκτησίας, και ο ένας από τους 2 ιδιοκτήτες θέλει να εκδώσει οικ. άδεια στο τμήμα που του αναλογεί, τότε πρέπει να υπογράψει και ο 2ος ιδιοκτήτης? Και οι μελέτες και τα φορολογικά βγαίνουν για το σύνολο του οικοπέδου? β)το παραπάνω οικόπεδο έχει πρόσωπο σε 2 παράλληλους δρόμους. Ο ένας ιδιοκτήτης έχει πρόσωπο στον έναν δρόμο και ο άλλος στον άλλον. Όταν εγώ εκδώσω οικ. άδεια για τον έναν ιδιοκτήτη, θα πρέπει από το πίσω κοινό τους όριο να αφήσω απόσταση Δ ή Δ/2? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  6. Καλησπέρα συνάδελφοι. Κάνω μία προσθήκη Γ' και Δ' ορόφου σε κατοικία του 1995. Στον εξώστη του Γ' ορόφου (ταράτσα του υφιστάμενου κτιρίου), έχει αποκαλυφθεί ο οπλισμός του (Φ10/10). Προφανώς δεν είχαν δοθεί οι κατάλληλες ρύσεις, με αποτέλεσμα να λιμνάζουν νερά στον εξώστη. Η υγρασία πέρασε στον οπλισμό, ο οποίος σκούριασε και στην συνέχεια ''πέταξε '' το σκυρόδεμα πάνω από τον οπλισμό. Ο εξώστης είναι 1,50χ4,00μ και από τα σχέδια φαίνεται ότι δεν έχει κάτω οπλισμό. Ήθελα να ρωτήσω αν σας έχει τύχει κάτι παρόμοιο, και πως μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα αυτό (υλικά επικάλυψης ή οτιδήποτε άλλο). Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  7. Έχει ψηφιστεί και περιμένουμε απλα την δημοσιευσή του, ή ακόμα δεν έχει ψηφιστεί?
  8. Tελικά συνάδελφοι πότε ψηφίζεται το ΦΕΚ για την παράταση του 3843/10? Υπάρχει λόγος να ανησυχούμε?
  9. Καλημέρα συνάδελφοι, προσφατα μου ανέθεσαν, μια αλλαγη χρήσης, από γραφείο σε κατάστημα υγειονομικου ενδιαφέροντος(μανικιουρ-πεντικιουρ), σε κτίριο γραφείων με αδεια του 2008. Ήθελα να ρωτήσω τι μελέτες πρέπει να περιλαμβάνει ο φάκελος της αλλαγής χρήσης, και που θα βρω την σχετική νομοθεσία - απαιτήσεις για το συγκεκριμένο κατάστημα. Μια ματά που έριξα στον υγειονομικό δεν βρήκα να αναφέρει κάτι ιδιαίτερο για τα συγκεκριμένα καταστήματα. Ευχαριστώ πολύ.
  10. Καλησπέρα συνάδελφοι, ήθελα να ρωτήσω για την αλλαγή χρήσης από γραφείο 1ου ορόφου, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (για μανικιουρ-πεντικιουρ), τι μελέτες χρειάζονται? (αρχιτεκτονικά, παθητικη πυρ. ?). Υπάρχει κάπου σχετική νομοθεσία? Με τις θέσεις πάρκινγκ τι γίνετε? Ευχαριστώ προκαταβολικά.
  11. Σε περίπτωση που έχουμε 50% ψιλή κυριότητα ένα ανδρόγυνο, και 100% επιρκαπία από ένα 3ο άτομο, τότε δηλώσεις πρέπει να κάνουν και οι 3, η μόνο αυτοί που έχουν την ψιλή κυριότητα?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.