Μετάβαση στο περιεχόμενο

charisplks

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by charisplks

  1. Καλησπέρα συνάδελφοι, Θα ήθελα και εγώ με την σειρά μου να θέσω ένα ερώτημα σχετικά με αλλαγή χρήσης κτιρίου σε εκτός σχεδίου οικόπεδο, Πρόκειται για 3 όροφο κτίριο (1200 τ.μ.) με άδεια βιοτεχνίας.Ωστόσο εξ' αρχής (2003) συντελέστηκε αυθαίρετη αλλαγή χρήσης και εγκαταστάθηκαν γραφεία. Για τα εκτός σχεδίου ο νόμος προβλέπει για χρήση γραφείων 600 τ.μ. Επομένως για την ένταξη στο πληροφοριακό σύστημα 4178/13 ακολουθώ την εξής διαδικασία: 1 Φ.Κ. ---> 600 τ.μ. 2 πολεοδομικές παραβάσεις (έστω ο αναλυτικός 30.000) 2 Φ.Κ. --> 600 τ.μ. Αλλαγή χρήσης & Υπέρβαση δόμησης με συντελεστή υπέρβασης 100%-200% Σωστά? Σας ευχαριστώ πολύ.
  2. Συνάδελφοι καλησπέρα! Σε εκτός σχεδίου οικόπεδο υπάρχει κτίριο με οικοδομική άδεια βιοτεχνικού.Ωστόσο έχουν εγκατασταθεί εξαρχής κτίρια γραφείων! Τίθεται επομένως το ερώτημα αν στην υπαγωγή στο Ν.4178 θα χρειαστεί μεταξύ των άλλων να υποβάλλω και μελέτη στατικής επάρκειας ή όχι. Να υπενθυμίσω πως στο κτίριο δεν έχει γίνει καμία προσθήκη και ο φέρων οργανισμός είναι αυτός της αδείας και κατ΄ επέκταση της στατικής μελέτης.
  3. Καλησπέρα παιδία! Θα ήθελα την άποψή σας επί του θέματος. Ισόγεια κατοικία με υπόγειο και στέγη στην άδεια,πέρα των αυθαιρεσιών στον υπόγειο χώρο έγινε και διαμόρφωση σοφίτας. Διαμορφώθηκε δηλαδή ξύλινο δάπεδο στο ισόγειο έτσι ώστε να δημιουργηθεί σοφίτα εμβαδόν όσο και το ισόγειο. Το τελικό ύψος του του κτιρίου (με σοφίτα) υπερβαίνει το ύψος αδείας κατά 50 εκ. (4,10 μ) ωστόσο το επιτρεπόμενο στην περιοχή είναι τα 7 μέτρα. Την υπέρβαση ύψους την δηλώνω με αναλυτικό ή την βάζω με ποσοστό επί του επιτρεπόμενου?
  4. Παιδιά καλησπέρα και χρόνια πολλά. Καλή χρονιά με υγεία πάνω απ' όλα. Σε υφιστάμενη κατασκευή με άδεια για βιοτεχνικό κτίριο μου ζητήθηκε να γίνει αλλαγή χρήσης σε κτίριο γραφείων όπως και χρησιμοποιείται την τελευταία δεκαετία. Όπως διάβασα, χρειάζεται να γίνει εκ΄ νέου μελέτη παθητικής και ενεργητικής πυροπροστασίας αφού γίνει η αλλαγή χρήσης. Ισχύει αυτό ή κάνω κάποιο λάθος; Επιπλέον σαν διπλ. πολιτικός μηχανικός μπορώ να υπογράψω την ενεργητική ή περιορίζομαι μόνο στην παθητική; Ευχαριστώ πολύ.
  5. Akius καλησπέρα και σε ευχαριστώ πολύ! Αυτό που δεν έχω διευκρινίσει ακόμα είναι αν έχω το δικαίωμα να ρυθμίσω την αυθαίρετη αλλαγή χρήσης καθώς η απαλλοτρίωση προϋπάρχει της οικοδομικής άδειας.( Να ξεκαθαρίσω ότι το κτίριο δεν εντάσσεται στην ζώνη απαλλοτρίωσης.)
  6. ΕΡΩΤΗΜΑ: Τακτοποίηση αυθαίρετης αλλαγής χρήσης από Βιοτεχνικό σε Κτίριο Υπηρεσιών Έχουμε αγροτεμάχιο εκτός σχεδίου, στο οποίο έχουν οικοδομηθεί με οικ. άδεια δύο κτίρια. Το πρώτο, από το οποίο είναι αποπερατωμένος μόνον ο σκελετός , έγινε με οικοδ. Άδεια του 1980 ως ΑΠΟΘΗΚΗ στην συνέχεια αφού πήρε έγκριση από το Υπ. Βιομηχανίας, ζητήθηκε γι αυτό αλλαγή χρήσης το 1989 σε ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ , και το δεύτερο το οποίο είναι πλήρως αποπερατωμένο έγινε με οικοδ. Άδεια που εκδόθηκε το 1996, ως νέο τμήμα της υπάρχουσας βιοτεχνικής εγκατάστασης δηλ. ως ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΌ . To αγροτεμάχιο στο οποίο εκδόθηκε η 1η άδεια συμπεριλαμβάνει στην επιφάνειά του το μισό του πλάτους δρόμου, ο οποίος τότε χαρακτηρίζονταν ιδιωτική οδός. Το ίδιο και το τοπογραφικό της οικ. αδείας του 1996, επίσης εμφανίζει την οδό ως ιδιωτική. Παρόλα αυτά και έπειτα από έρευνα στην αρμόδια πολεοδομία διαπίστωσα ότι υπάρχει πράξη απαλλοτρίωσης για την οδό η οποία και ολοκληρώθηκε το 1993. Στο 2ο Κτίριο από το 2000 και έπειτα έχει εγκατασταθεί αυθαίρετη αλλαγή χρήσης . Τίθεται επομένως το ερώτημα αν μπορεί να υπαχθεί στο Ν4178 για την τακτοποίηση της αυθαίρετης αλλαγή χρήσης το 2ο Κτίριο παρά την εκ των προτέρων ολοκλήρωση της πράξης απαλλοτρίωσης σε σχέση με την οικοδομική άδεια του 1996 ? Πριν αναρτήσετε οποιοδήποτε μήνυμά σας, χρησιμοποιείστε την "Αναζήτηση" για την ύπαρξη τυχόν όμοιων θεμάτων. Το μήνυμά σας μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής yian
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.