Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • Περιεχόμενα

    38
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by [email protected]

  1. ευχαριστώ το βλέπω πιο κάτω. Αλλά για ποιο λόγο δεν αλλάχθηκε απευθείας. Η υδομ δεν το πήρε χαμπαρι (χρησιμοποιεί το εγχειρίδιο σας) και μας πήγε την ψυχη στην κούλουρη. Αναφέρομαι στις προθεσμίες κατεδάφισης των 30 ημερών.
  2. Καλησπέρα σας. Προσπαθώ και εγώ να καταλάβω επακριβώς τι γίνετια με αυτόν τον νόμο. Σε αγροτεμάχιο αναδασμού 24στρ με 100μ προσωπο σε αγροτικό δρόμο αναδασμού (δηλαδή αναγνωρισμένο) , μπορούμε τελικά να κάνουμε κατάτμηση τηρώντας το ΠΔ 85 για ελάχιστο εμβ. 4000μ2 - προσωπο 45μ και βάθος 50μ. Ή λόγω του αγροτικού δρόμου (δεν θεωρείται προφανως δημοτική οδός) να είμαι ήδη σε παρέκκλιση , άρα να απαγορεύεται η σημερινή κατάτμηση
  3. Νομίζω ότι θέλει διόρθωση στην τροποποιηση του αρθρου 94 σύμφωνα με το άρθρο 152 του 4759/20
  4. teomichanikos@gmail.com

    TimesZonis_2020.pdf

    ευχαριστώ. Φαντάζομαι ότι τιμές ζώνης του 4495 είναι αυτές του 2016. Σωστά?
  5. Ευχαριστώ ήθελα να το ξεκαθαρίσω γιατί με αυτούς δεν είμαι σίγουρος για τίποτα.
  6. καλησπέρα.Είναι σίγουρο ότι ο ποιητής εννοεί ότι δεν θα αυξηθεί το πρόστιμο μετά τις 10 Μαίου? Ή αυτό που εννοεί είναι ότι δεν θα μπαίνουν προσαυξήσεις σε αυτούς που εντάχθηκαν και δεν τήρησαν τις δόσεις .(προσαύξηση 1%)
  7. Καλησπέρα θέλω να θέσω ένα ερώτημα που αφορά νέες άδειες δόμησης. Εκδόθηκε άδεια δόμησης για τετραόροφο κτίριο και ο ιδιοκτήτης ολοκλήρωσε τον Φ.Ο εντός 4ετίας. Κάνει αναθεώρηση για άλλα 4 έτη λόγω μή ολοκλήρωσης όψεων. Όταν θα λήξει και η αναθεώρηση δηλαδή 8ετία, και δεν έχει ολοκληρώσει τις όψεις, τι γίνεται? Έχει δικαίωμα για επιπλεόν αναθεωρήσεις 4ετίας? ή λήγει η άδεια και γίνεται παύση εργασιών. Μιλάμε για περιπτώσεις που δεν προλαβαίνουν ή θέλουν να το αποπερατώσουν αργότερα.
  8. Φίλε βρήκες λύση τότε γιατί και σήμερα ακριβώς τα ίδια λένε στην πολεοδομία
  9. Καλησπέρα σας και καλό κουράγιο με το συγκεκριμένο θέμα. Η εγγυητική εκδίδεται. με 0,5% επί του προυπολογισμού του έργου. Ως προυπολογισμός έργου νοείται από την Υπ.Δόμησης ως ο προυπολογισμός με ΕΤΑ 45. (Προυπολογισμός Πολεοδομίας). Σας ενημερώνω εάν ισχύει το ίδιο γιατί στο τέλος μπορεί να ξυπνήσουν και να ζητάνε 0,5% επί του ΕΚΚΟ.
  10. Καλημέρα και χρόνια πολλά. Τελικα σε οικισμούς προ 23 επιτρεπεται αποληξη βασει κτιριοδομικού (δηλαδή έως 2,4μ απο το μέγιστο ύψος)
  11. Καλημέρα σας σε οικόπεδο εμβ.190μ2 (κατηγορια 100-200μ2) το ποσοστο καλυψης είναι 60% άρα 114μ2 καλυψη του οικοπεδου ή 160/2Ε = 0,421 δηλαδή κάλυψη 80μ2. Έως σήμερα γνώριζα μόνο για το δεύτερο άλλα υπάρχει ένα όριο στα 133μ2 οικόπεδο. Ισχυει κάτι που δεν αναφέρεται στο ΠΔ-2/81
  12. Παρακολουθώ την συζήτηση και παρόλο που είχα ενδοιασμούς στην αρχή δεν μετάνιωσα που ανέβασα αυτό το θέμα. Το πρόβλημα είναι παλιό αλλά με τα σημερινά δεδομένα και το θεσμό των ελεγκτών δόμησης πλέον δεν μπορούμε να κάνουμε υποχωρήσεις στην εφαρμογή των μελετών.
  13. Καλημέρα σας, δήλωση του Ν.4014/11 η οποία έχει ληξιπρόθεσμες δόσεις και είναι σε υπαγωγή, μπορεί να μεταφερθεί στον Ν.4178/13?
  14. Συμφωνώ απόλυτα, το "εγινε σε ΕΓΣΑ κανονικά" σημαίνει ότι δεν έγινε με κανά gps χειρός αλλά με τοπογράφο και όλη την σωστή διαδικασία (εφαρμογή χαρτών κτλ.). Η λύση τελικά όπως καταλαβαίνω είναι να περιφραχτεί όπως αναφέρουν οι χάρτες διανομής. Απλά ήθελα να μάθω αν ήμουν υποχρεωμένος να ακολουθήσω τις υφιστάμενες καταστάσεις, γιατί όταν θα περιφραχτεί σωστά θα συναντήσουμε αντιρρήσεις από τους γείτονες.
  15. Ο Τοπογράφος επιμένει ότι τα κληροτεμάχια δεν μεταβάλλονται και ότι πρέπει να εφαρμοστεί στο ακέραιο τα σχέδια της διανομής. Επίσης και η Υπ.Δόμησης δεν δέχεται αλλαγές. Βέβαια το νόμο αυτό ειλικρινά δεν τον γνώριζα πριν για να υποστηρίξω τα λεγόμενά σας, και ευχαριστώ πολύ. Επίσης το τοπογραφικό βασίστηκε στην διανομή και στις υφιστάμενες καταστάσεις και έγινε σε ΕΓΣΑ κανονικά. Το κληροτεμάχιο βρίσκεται στον ν. Ξάνθης, δεν υπάρχουν πολλές περιφράξεις απλά ο κάτω γείτονας αυθαίρετα έκλεισε τον θεωρητικό δρόμο. Τώρα αν έπρεπε να το δείξω καλά έκανα γιατί αλλιώς θα έμπλεκα στην γραφειοκρατία των υπηρεσιών.
  16. Καλημέρα σας. Έχω εκδώσει άδεια δόμησης σε κληροτεμάχιο διανομής. Ο ιδιοκτήτης θέλει να το περιφράξει αλλά τα όρια του πέφτουν εντός του αγροτικού δρόμου που υπάρχει ως υφιστάμενος. Στα σχέδια της διανομής ο δρόμος βρίσκεται πιο χαμηλά αλλά εκεί που είναι έχει κλειστεί από τους άλλους ιδιοκτήτες. Υπάρχουν δύο λύσεις. 1. Να κλειστεί ο υφιστάμενος δρόμος τηρώντας τα σχέδια της διανομής 2. Να αναθεωρήσω την άδεια ως προς την μορφή του κληροτεμαχίου και να το δείξω μικρότερο κρατώντας την υφιστάμενη κατάσταση . Τι προτείνεται γιατί μάλλον τα κληροτεμάχια δεν μεταβάλλονται ως προς το εμβαδόν τους.
  17. Καλησπέρα συνάδελφε. Στην Διεύθυνση δόμησης Ξάνθης ξεκίνησαν να ζητάνε σύμβαση με εταιρία για την διαχείριση των αποβλήτων σε κάθε άδεια δομησης για ανέγερση και κατεδάφιση. Συγκεκριμένα απαιτούν κατά την έκδοση της άδειας Σ.Δ.Α και κατά την έναρξη των εργασιών σύμβαση με εταιρία και εγγυητική τραπέζης!!!!!. Αν κάποιος συνάδελφος έχει τύχει κάτι αντίστοιχο ας μας ενημερώσει.
  18. Καλησπέρα dimitris GM πίστεψε με εργάζομαι στο νομό Ξάνθης και αφορά μουσουλμάνους ιδιοκτήτες και δυστηχώς 9 συμβόλαια στα 10 που μας έρχονται είναι αρχικά και πρόσφατα με δήλωση χρησικτισίας γιατί μέχρι το 1996 δεν μπορούσαν με νόμο να κάνουν συμβόλαια στις ιδιοκτησίες τους. (Ούτε στην Ζιμπάμπουε). Γενικά την εγκ.7/92 την εφαρμόζουμε σε καθημερινή χρήση.
  19. Καλησπέρα έχω οικόπεδο σε οικισμό προ 23 εμβ.60μ2 (και όμως είναι αλήθεια). Η επιτρεπόμενη κάλυψη 80% μου δίνει την δυνατότητα κτίσματος (δυόροφο με υπερυψομένο υόγειο) 48μ2 ο όροφος. Τα προβλήματα μου είναι δύο 1. Θα κατασκευάσω ανοικτή κλίμακα πρόσβασης στον όροφο. Την Υπ. Δόμησης θα την πιέσω να μην μετρήσει στον σ.κ. γιατί το Π.Δ για τους οικισμούς υπερισχύσει του ΝΟΚ. 2. Τι γίνεται όμως με την υποχρεωτική φύτευση? Ο υποχρεωτικός ακάλυπτος πως υπολογίζεται με ή χωρίς την εξωτερική κλίμακα Αν η σκάλα πρέπει να μπει στο 1/3 (δηλαδή 4μ2)που απομένει δεν βγαίνει με τίποτα
  20. Καλημέρα, η εγκύκλιος 7/92 αναφέρει ότι ο χρόνος δημιουργίαςοικοπέδου είναι ο χρόνος θανάτου σε περίπτωση που δεν υπάρχουν προγενέστερα συμβόλαια. Έχω αποδοχή κληρονομιάς το 2010 (χρόνος θανάτου) και το συμβόλαιο αποδοχής γράφει ότι το οικόπεδο ο αποβιώσας το είχε με χρησικτησία από το 1951. Η πολεοδομία αναγνωρίζει το χρόνο δημιουργίας οικοπέδου το 2010 βάσει της εγκ.7/92. Με λίγα λόγια επειδή πέθανε ο άνθρωπος το οικόπεδο δεν κτίζεται. Αν ζούσε και έκανε γονική παροχή με χρησικτησία το οικόπεδο θα ήταν μια χαρά. Οτι ναναι
  21. Καλημέρα σε βιομηχανικό κτίριο - εργαστήριο έχω εντός του κτιρίου γραφείο - wc - αποδυτήρια. Πρέπει αυτοί οι χώροι να είναι < 50μ2 για να μην απαιτείται Κενακ? Μήπως εξαιρούνται οι χώροι wc και αποδυτήρια από τα 50μ2 ή θεωρούνται χώροι γραφείων.
  22. Καλημέρα οι οδηγίες του ΤΕΕ αναφέρουν ότι Διευκρινίζεται ότι στα συμψηφιζόμενα ποσά δεν περιλαμβάνονται τα παράβολα, που έχουν καταβληθεί υπέρ του Δημοσίου, αλλά καταβληθέντα ποσά προστίμων ανέγερσης και διατήρησης, δυνάμει άλλων διατάξεων, καθώς και καταβληθέντα ποσά ειδικών προστίμων διατήρησης, σε όποιο στάδιο και διαδικασία αν βρίσκονται οι σχετικές υποθέσεις. Δηλαδή ιδιοκτήτης που πλήρωσε παράβολο 250Ε + δόσεις στον παλιό νόμο των Η/Χ και θέλει να ενταχθεί στον 4178/13 θα υπολογίσω στα παλαιά πρόστιμα όλες τις δόσεις και το παράβολο ή μόνο τις δόσεις
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.