Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

nikos_p

Members
  • Περιεχόμενα

    38
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Τρίκαλα
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.488 profile views

nikos_p's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

5

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ναι. Έτσι είναι και το Ελληνικό. Η online εφαρμογή όμως δεν είναι ανοιχτή για όλους όπως στο Ισπανικό,οπότε μην το ψάχνετε.
  2. Καλά..Μην ψαρώνετε τόσο εύκολα και αφήστε τη μετροταινία κατά μέρους. Αυτό που βλέπετε είναι το αγροτικό κτηματολόγιο ή αλλιώς το ΟΣΔΕ της Ισπανίας. Το ίδιο υπάρχει και στην Ελλάδα. Οπότε ρίξ' τε το στον αθλητισμό και εσείς.
  3. Να μην ξεχνάς όμως ότι η σύνταξη ενός τοπογραφικού διαγράμματος δεν είναι τόσο απλή όσο νομίζεις (τις περισσότερες φορές τουλάχιστον). Οπότε για κάποιον που γνωρίζει μόνο σκυρόδεμα , θα πρότεινα να διαβάσει και να συνεργαστεί με ένα τοπογράφο μηχανικό της περιοχής του (όπως είπε και ένας συνάδελφος παραπάνω), πριν μπει στο δίλημμα gps ή όχι. Όπως και να έχει , σου εύχομαι καλές δουλειές.
  4. Δυστυχώς θα μπεις σε μία διαδικασία που δεν έχει τέλος. Όντως στο ΠΔ/24-5-85 βλέπεις τι ισχύει για τα κτίσματα των αντλητικών δεξαμενών.Για να έπαιρνες και να πάρεις όμως έγκριση από την "αρμόδια υπηρεσία" όπως αναφέρει το ΠΔ, πρέπει να έχεις άδεια για τη γεώτρηση της δεξαμενής και άδεια χρήσης του νερού.Αλλιώς δεν υπήρχε λόγος να σου δώσουν την έγκριση.Κάποτε οι άδειες χρήσεις δινόντουσαν με μία απλή αίτηση και κρατούσαν για 5 ή 10 χρόνια (δε θυμάμαι). Όφειλες μετά να την ανανεώσεις. Τώρα όμως για να την ανανεώσεις θέλεις ανάλυση του νερού, μία περιβαλλοντική τεχνική έκθεση , αγορά υδρομέτρου και να βάλεις ρεύμα. Κατά τη δική μου κρίση δεν είναι αυθαίρετο το κτίσμα αυτό. Με το γράμμα του νόμου όμως και αν δεν είναι σε ισχύ η άδεια χρήσης νερού (οπότε μπορείς να πάρεις έγκριση για το κτίσμα) τότε...είναι.
  5. Αγαπητέ Δημήτρη, Γία να το πουλήσεις θέλεις βεβαίωση νομιμότητας. Για να την πάρεις πρέπει να είσαι νόμιμος. Για να είσαι νόμιμος πρέπει να τακτοποιήσεις τις αυθαιρεσίες. Για να τις τακτοποιήσεις χρειάζεται απλά να ενημερώσεις τους συνιδιοκτήτες (τρίχες κατσαρές δηλαδή). Δυστυχώς όμως , αν δε συμφωνούν οι υπόλοιποι θα πληρώσεις όλο το ποσό εσύ. Δεν υπάρχει σε αυτή την περίπτωση "ποσό που μου αναλογεί". Εκτός αν το "τμήμα" του αγροτεμαχίου είναι κατά κάποιο τρόπο (κακώς μεν) χωρισμένο. Διαιρετό κατά χρήση για παράδειγμα και εσύ κατέχεις αυτό το τμήμα μόνο.Τότε μπορείς να πληρώσεις μόνο για το δικό σου τμήμα.
  6. Συμφωνώ με τον chrisven. Κατάτμηση, εκτός σχεδίου χωρίς αναδασμό ή διανομή και την αρνήθηκες? Κακώς. Δε μετέφρασες σωστά το Νόμο. Γιατί θεωρείς την κατάτμηση παράνομη?
  7. Γενικά είναι υποχρεωτική. Το ότι οι υπηρεσίες(και ευτυχώς όχι σε όλες τις πόλεις) στο πέρασμα των χρόνων σταμάτησαν να το ζητάνε δε σημαίνει ότι δεν είναι υποχρεωτικό. Για τον 4014, όντως δεν είναι υποχρεωτικό. Οφείλεις όμως να παραδώσεις ένα σωστό τοπογραφικό. Οι προδιαγραφές του σωστού τοπογραφικού ΑΠΑΙΤΟΥΝ την αποτύπωση των ομόρων. Anyway. Όπως είπα και σε άλλο θέμα...όλοι έχουν άποψη για τα τοπογραφικά εκτός από τους τοπογράφους.
  8. χαχα. BAS ,δε θέλω να θίξω κανένα.Προφανώς και θα υπάρχουν νέοι Υπομηχανικοί. Ίσως υπερέβαλα και εγώ όσο αφορά την ηλικία τους. Αλλά δεν είναι αυτοί που νομίζει ο stayros.
  9. Γιατί στα πόδια της Τοπογραφικής Μελέτης σφάζονται παλικάρια ? Ναι συμφωνώ ότι οι Τοπογράφοι των ΤΕΙ έχουν δικαίωμα σε ΕΓΣΑ και θα ήταν χαζό να μην είχαν. Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί όλοι τρελαίνονται με τα τοπογραφικά ενώ οι Τοπογράφοι ποτέ δεν άνοιξαν κουβέντα για το αν μπορούν να κάνουν την αρχιτεκτονική μελέτη ή τα στατικά μιας πολυκατοικίας. Όσο για τη νεότητα , να μην το ξαναπείς σε κανένα γιατί δεν είναι θέμα ηλικίας η γνώση, η οξυδέρκεια και η σωστή επαγγελματική αντίληψη. Αν δεν είσαι τόσο νέος θα έπρεπε να ξέρεις ότι οι Υπομηχανικού που αναφέρει το Β.Δ. (όσοι ζούνε δηλαδή) απολαμβάνουν τις συντάξεις τους. Το Β.Δ. αναφέρεται στους αποφοίτους του πάλαι ποτέ "Μικρού Πολυτεχνείου" οι απόφοιτοι των οποίων ΝΑΙ , είχαν δικαίωμα. Βέβαια επειδή στην Ελλάδα ότι δηλώσεις είσαι και με οδηγό την αμάθεια πολλών , οι απόφοιτοι των ΤΕΙ (διαφόρων ειδικοτήτων) δηλώνουν Υπομηχανικοί μήπως και επωφεληθούν των προνομίων τους. Αστείο , αλλά αληθινό. Για αυτό , έκαστος στο είδος του !
  10. Didonis , Δεν ήθελα να σε θίξω.Απλά ανέφερα από που ήταν αυτός. Προφανώς και εσύ θα γνωρίζεις, αλλά αυτοί που γράφουν και διευκρινίζουν πράγματα δεν το έχουν. Spyroudim, Όχι. Η ένορκη βεβαίωση δεν αποτελεί τίτλο ιδιοκτησίας. Ίσως κάποιος συμβολαιογράφος στο "πλασάρει" έτσι , αλλά μην μπεις σε αυτή τη διαδικασία. Η πολεοδομία δεν το δέχεται και πολύ σωστά βέβαια. Με αυτό το σκεπτικό δε θα χρειαζόντουσαν συμβόλαια παρά μόνο ένορκες βεβαιώσεις και ο καθένας θα έκανε για ιδιοκτησίες που δεν του ανήκουν.
  11. Ότι θα φάει , θα φάει. Για να πούμε όμως την αλήθεια , είναι κάτι που έπρεπε να είχε προβλεφθεί. Αλλά όταν σε ημερίδα του ΤΕΕ κάνεις αυτή την ερώτηση σε εισηγητή (Αθηναίο) και σου απαντάει "Μα δε γίνεται να το κατέχει χωρίς τίτλο.Πως γίνεται αυτό?" τι να περιμένει κανείς.
  12. Καλημέρα συνάδελφε και συντοπίτη (απ' ότι είδα). Αν βιάζεσαι πολύ ξέχνα τη νομιμοποίηση, όπως την ξέχασα και εγώ σε παρόμοια περίπτωση. Είναι ο κλασσικός φαύλος κύκλος. Για άδεια θέλεις συμβόλαιο , αλλά για το συμβόλαιο την άδεια. Είναι αστείο αλλά δεν υπάρχει λύση.Όχι τουλάχιστον άμεση. Επειδή έψαξα αρκετά το θέμα η μόνη λύση που μπορεί να γίνει (αν οπωσδήποτε θέλεις να βγάλεις και την άδεια) είναι να "δημιουργήσεις" δικαστική απόφαση. Δηλαδή κάποιοι κάτοικοι του χωριού να σε καταγγείλουν ότι δεν είναι δικό σου το οικόπεδο , να γίνει η δίκη και να σε δικαιώσει με δικαστική απόφαση. Θα πάρει πολύ χρόνο όμως. Αν χρειάζεσαι βοήθεια για το θέμα πες μου να σου δώσω το τηλέφωνο μου, αν θέλεις να με πάρεις.
  13. Να δούμε τι άλλη βλακεία θα σκεφτούν για να μαζέψουν ψήφους ! Έλεος.
  14. mkara Το ότι βλέπεις ότι η συντεταγμένη ταυτίζεται (με ακρίβεια αρκετών μέτρων όμως) με την υφιστάμενη κατάσταση , αυτό δε σημαίνει ότι είναι και η σωστή. Ας μην επαναλαμβανόμαστε για πράγματα που έχουμε συζητήσει άπειρες φορές. GEORGE MICHEAL Έχεις δίκιο. Δε σεβόμαστε τη δουλειά μας.
  15. mkara, Αν το τεμάχιο είναι φτηνότερο από ένα τοπογραφικό, πες τον ιδιοκτήτη ότι δεσμεύομαι να το αγοράσω εγώ. Δε θέλω να ακούω χαζές "συμβολαιογραφικές" προτάσεις του τύπου "τόσα δεν αξίζει το χωράφι" ! Έλεος. Μπορεί να μην είσαι Α.Τ.Μ. , αλλά είσαι επιστήμονας και μπορείς να καταλάβεις ποια είναι η σωστή απάντηση. Εσύ για δικό σου αγροτεμάχιο θα έκανες αυτή τη διαδικασία που αναφέρεις; Η συμβολαιογράφος για δικό της αγροτεμάχιο θα έκανε τοπογραφικό? Ε, ας σταματήσουμε όλοι να παριστάνουμε τους Ρομπέν των Δασών.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.