Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

tmamaloug

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

tmamaloug's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σε όλους. Συνεχίζω αυτό το νήμα με την εξής ερώτηση: Σχεδιάζω ανακαίνιση σε διαμέρισμα μου 4ου ορόφου κατασκευής 1983. Τα κατασκευαστικά σχέδια του διαμερίσματος περιελάμβαναν ένα παράθυρο στην πρόσοψη το οποίο τελικά δεν ανοίχτηκε και έμεινε μόνο στα σχέδια. Το ίδιο ισχύει και στα υπόλοιπα διαμερίσματα του 1ου-2ου-3ου ορόφου. Έχω σκεφτεί να ανοίξω αυτό το παράθυρο με την ευκαιρία της ανακαίνισης. Το σκεπτικό μου είναι το παρακάτω: - Η μη ύπαρξη του παραθύρου είναι σε αντίθεση με τα νόμιμα σχέδια του διαμερίσματος, έτσι ανοίγοντας το λύνεται μια αυθαιρεσία η οποία θα μπορούσε μελλοντικά να σταθεί εμπόδιο σε μια μεταβίβαση/αγοραπωλησία του ακινήτου. - Μια τέτοια εργασία θεωρείται επέμβαση στην πρόσοψη του κτιρίου; Πρόσοψη του κτιρίου τελικά τι θεωρείται; Τα νόμιμα κατασκευαστικά σχέδια (κατόψη κτλ) που περιλαμβάνουν το εν λόγω άνοιγμα ή η πραγματική πρόσοψη που σε κανένα διαμέρισμα δεν υπάρχει αυτό το παράθυρο. - Υποθέτω ότι από την στιγμή που το άνοιγμα περιελαμβανόταν στα αρχικά σχέδια της οικοδομής, η επιβάρυνση του στην στατικότητα του κτιρίου έχει υπολογιστεί. Ωστόσο επειδή το άνοιγμα είναι δίπλα σε κολώνα το φοβάμαι λίγο. Χαιρετώ.
  2. Συγνώμη αν μπαίνω σφήνα στο νήμα αλλά έχω την εξής απορία: Είμαι διπλ. μηχανικός και εργάζομαι σαν μισθωτός σε τεχνική εταιρεία χωρίς να έχω δώσει εξετάσεις στο ΤΕΕ. Ας υποθέσουμε ότι θέλω να δώσω εξετάσεις στο ΤΕΕ(χωρίς κάτι τέτοιο να απαιτείται από τον εργοδότη μου). Απ΄ όσο γνωρίζω εγγραφή στο ΤΕΕ σημαίνει αυτόματη είσοδο και στο ΤΣΜΕΔΕ(= ΕΦΚΑ). Ισχυει αυτό; Ισχύει ότι όντας γραμμένος στο ΤΕΕ/ΤΣΜΕΔΕ αν μείνω άνεργος θα εξακολουθώ να πληρώνω τις εισφορές που πλήρωνα ή απαλάσσομαι; Σε γενικές γραμμές θεωρείται σοφή την επιλογή εγγραφής στο ΤΕΕ με δική μου επιλογή (και όχι κατ απαίτηση του τωρινού μου εργοδότη); Προσπαθώ να διευκρινήσω τι παραπάνω δυνατότητες/παραθυράκια σου παρέχει το ΤΕΕ. Μιλάμε για εργασία σαν μισθωτός. Ευχαριστώ και ξανά συγνώμη για την σφήνα!
  3. Εχει κανείς η καμιά καποια πρόσφατη εμπειρία να μοιραστεί μαζί μας για το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό;
  4. Είμαι μηχανολόγος μηχανικος, πρόσφατα απόφοιτος. Εργασιακη εμπειρία δεν υπάρχει πέρα από μια πρακτική. Σκέφτομαι σοβαρά να ξεκινήσω τον κύκλο εκπαίδευσης για IWE. Με ενδιαφέρει σαν αντικείμενο και θα ήθελα να ασχοληθώ επαγγελματικά. Από την άλλη τίθεται το εξής ερώτημα: Ο συγκεκριμένος τίτλος τι δυνατότητες προσφέρει σήμερα στην αγορά εργασίας; Στην Ελλάδα υπάρχει προοπτική; Από την άλλη στο εξωτερικό θα σου ανοίγει κάποια πόρτα παραπάνω για να εργαστείς; Επείδη μιλάμε για ένα σημαντικό ποσό, αξίζει σαν επένδυση; Ή είναι προτιμότερο ένα μεταπτυχιακό στο εξωτερικό(πχ msc στο Cranfield welding engineer) όπου το κόστος προφανως ανεβαίνει.. Καλό θα ήταν και κάποιος που πρόσφατα απέκτησε τον συγκεκριμένο τίτλο να βοηθήσει όσο μπορεί με την εμπειρία του στα παραπάνω! Ευχαριστώ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.