Μετάβαση στο περιεχόμενο

globm

Members
  • Περιεχόμενα

    16
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by globm

  1. Ανέβηκαν στο επίσημο site τους....(χωρίς το pdf των συχνών ερωτήσεων) Πάνε οι γιορτές...
  2. Μίλησα με το Helpline για να ξεκαθαρίσουμε τί γίνεται με το ανηγμένο κόστος εξοικονόμησης ενέργειας Κ1, όταν έχουμε κουφώματα αλουμινίου. x1= Euro/[(kwh/τμ) x τμ όπου ο αριθμητής είναι το κόστος του έργου σε Euro (υπολογισμένος ξανά όμως όσο αφορά το κόστος των αλουμινίων κατά 60%), άρα μειωμένος αριθμητής. ενώ στον παρονομαστή είναι η εξοικονόμηση που θα προκύπτει από το Α πέα με τις παρεμβάσεις επί τα τετραγωνικά του ακινήτου που είναι σταθερή. Άρα για αλουμίνια, μειώνεται ο αριθμητής, μειώνεται το x1, το οποίο μετά μπαίνει στον τύπο Κ1(x1)= [(1-x1)/0.8]x100. Με το x1 μειωμένο , αφού αφαιρείται στο νέο αριθμητή, το Κ1 αυξάνεται, άρα και τα μόρια. Κάνω κάπου λάθος;
  3. Απαλείφθηκαν πρακτικά τα περί ακαυστότητας του προσχεδίου, αλλά ...Aλουμίνια και υπολογισμός ανηγμένου κόστους?? Επίσης δεν μπορούν να κάνουν αίτηση πρόσφατα αγορασμένα ακίνητα μετά την 31/12/2020.
  4. Μας ζητήθηκε τέτοιο πιστοποιητικό στα πλαίσια προγράμματος ΕΣΠΑ της ΕΔΑ Αττικής για αλλαγή από πετρέλαιο σε επίτοιχους ατομικούς φυσικού αερίου. Επιπλέον, ενώ στο software του ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ έχει συμπληρωθεί το πεδίο για βαθμό απόδοσης καύσης και ποσοστό απωλειών, στο report που παράγει το xml φαίνονται κενά..
  5. Καλημέρα. Μήπως έπρεπε να μεταφερθεί εδώ το ερώτημα αυτού του θέματος; Αν κάποιος το έχει αντιμετωπίσει, παρακαλώ να δώσει τα φώτα του. Δε φορτώνει στο πάνω δεξιά κουμπί "εισαγωγή στοιχείων" του ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ ΘΕΡΜΑΝΣΗ 1.31.1.9 το προκαταρκτικό xml με τον αριθμό πρωτοκόλλου και τα στοιχεία που έχουν περαστεί στο buildingcert θέρμανσης.
  6. Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. έκδοση 1.31.1.9 ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ ΘΕΡΜΑΝΣΗ Σημερινό xml για επιθεώρηση θέρμανσης με τα στοιχεία του ακινήτου από buildingcert.gr Εισαγωγή στοιχείων για το xml και δε γίνεται το παραμικρό. Κάποια βοήθεια; Ευχαριστώ
  7. Θα ήθελα να καταλήξω αν απαιτείται άδεια μικρής κλίμακας ή όχι στην περίπτωση που ένα διαμέρισμα αποκόπτεται από την κεντρική θέρμανση πετρελαίου της πολυκατοικίας και βάζει επιτοίχιο λέβητα ΦΑ. α. Από τη μια πλευρά υπάρχει το άρθρο 29.2.λ του Ν4495/17,σύμφωνα με το οποίο χρειάζεται άδεια για εγκατάσταση αυτόνομου συστήματος θέρμανσης καθώς και η ΔΑΟΚΑ της 13/5/2020, άρθρο 4.λ για τα εξτρά δικαιολογητικά. β. Από την άλλη υπάρχει το άρθρο 30.1.η του 4495, όπου δε χρειάζεται άδεια για τοποθέτηση επιτοίχιων λεβήτων αερίου για θέρμανση και ΖΝΧ σε υφιστάμενα κτίρια. Το β. δεν αναιρεί το α. και αντίστροφα; Ευχαριστώ.
  8. Μια ακόμα σημαντική αλλαγή ακόμα και σε σχέση με προηγούμενα εξοικονομώ είναι η απαίτηση όχι για απλά διπλά τζάμια αλλά για κουφώματα με ενεργειακό υαλοπίνακα (3.3.1.i) "..με κατ' ελάχιστο διπλούς ενεργειακούς (επίστρωση χαμηλής εκπομπής) υαλοπίνακες.." χωρίς αλλαγή στα χρήματα.
  9. Καλησπέρα συνάδερφοι και χρόνια πολλά. Υπέρβαση κάλυψης εξώστη διαμερίσματος σε άδεια του '79 μετράει ως παράβαση στο διαμέρισμα ώστε να χρειάζεται νομιμοποίησή της ή όχι? Ευχαριστώ προκαταβολικά.
  10. Γιατί να κάνουμε αναθεώρηση αδείας, αφού ο χώρος πληρούσε πάντα τις προδιαγραφές του χώρου κυρίας χρήσης?
  11. Σε νομίμως υφιστάμενη διώροφη κατοικία , το 1990 βγήκε οικοδομική άδεια με τίτλο «Αλλαγή χρήσης υπάρχουσας διωρόφου με υπόγειο και δώμα οικοδομής σε κατάστημα και εσωτερικές διαρρυθμίσεις», όπου τμήμα του Α΄ορόφου καθαιρέθηκε (για να δημιουργηθεί ένα τμήμα χώρου διπλού ύψους). Τον Απρίλιο του 2011 βγήκε οικοδμική άδεια με τίτλο «Αλλαγή χρήσης ισογείου καταστήματος σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος καφέ-μπαρ, προσθήκη τμήματος Α’ ορόφου και εσωτερικές διαρρυθμίσεις» κατά την οποία ο Α’ όροφος ονομάστηκε χώρος βοηθητικής χρήσης (έως τότε ο Α’ όροφος ήταν κύριας χρήσης ως κατοικία και ως κατάστημα). Σήμερα, τμήμα του Α’ ορόφου έχει προεκταθεί κατά 8 τ.μ.. Επίσης θέλω να επαναφέρω τον χώρο του Α’ ορόφου σε κύριας χρήσης. Η χρήση θέλω να παραμείνει υγειονομικού ενδιαφέροντος. Πώς θα κινηθώ? ​Ευχαριστώ
  12. Eπαναφέρω το θέμα αυτό, γιατί έχω μια περίπτωση τραπεζικού καταστήματος. Στην παθητική, με βάση το αρθ.10 για χώρους συνάθροισης κοινού, προσθέτοντας τους καθήμενους στο ισόγειο και στο πατάρι (όπου εκεί θα χει γραφεία), μου βγαίνουν 33άτομα. Αν προσθέσω και άλλους 17 στα τ.μ για ορθίους μπροστά από τα γκισέ, ώστε να μου βγουν <50, δε θα ισχύει το άρθρο 10 (παρ.1), οπότε αναρωτιέμαι με βάση ποιες προδιαγραφές θα βγει η μελέτη παθ+ενεργ.πυροπροστασίας. Πόσους εξόδους διαφυγής χρειάζομαι για κάτω από 50..1ή 2? Επίσης διάβασα στο θέμα αυτό ότι δέχεται η Πυροσβεστική τον κλωβό εισόδου0εξόδου πελατών με την χρονοκαθυστέρηση ως δεύτερη έξοδο διαφυγής. Ισχύει και αν ναι,ποιά ειναι αυτή η διευκρινιστική εγκύκλιος? Πρέπει να χει μια minimum απόσταση από την κύρια exit door ή όχι? Ευχαριστώ.
  13. Στον κωδικό 1216-1217 ΦΠΑ/φορολογική αναμόρφωση συμπληρώνω κάτι ή το αφήνω κενό? Είναι ο ΦΠΑ μελετών του 2013 που έχει ήδη αποδοθεί με την τρίμηνη περιοδική? Βασικά δεν έχω καταλάβει τί είναι αυτή η αναμόρφωση και αν πρέπει/υποχρεούμαι ή οχι να την κάνω.
  14. 1. Δηλαδή στον 666 της εκκαθαριστικής θα πρέπει να χουν μπει οι ασφαλιστικές εισφορες? Δεν τις είχα περάσει εκεί. Γίνεται διασταύρωση του 666 με το 536 του Ε3 και αν δε ταιριάζουν,σου πετάει παράθυρο λάθους? 2.Τελικά θα φορολογηθούμε 26% στο Έσοδα-(Έξοδα+δαπανες+ΤΣΜΕΔΕ)..ή δεν αφαιρούνται φέτος οι ασφαλιστικές, ώστε να μειωθεί και ο τελικός φόρος μας? Αν το ΤΣΜΕΔΕ μετράει σαν έξοδο και αφαιρείται,βγάζω ζημιά..οπότε θα την περάσω στο Ε1 και θα φορολογηθώ βάσει τεκμηρίου ή θα μου πουν να περάσω με τα χαρτιά από την εφορία? Αν δεν μετράει, βγάζω θετικό υπόλοιπο,οπότε θα πέσει εκεί το 26% 3.Το 566 (κέρδος βασει λογιστικού προσδιορισμού) γιατί στην ουσία ισούται με τις εισφορές Τσμεδε? 4.Το 359 (συντελεστής καθαρού κέρδους) με ποιο κριτήριο το υπολογίζετε? Ευχαριστώ
  15. Καλησπέρα σαs, συνάδελφοι. 1. Μου βγάζει και μένα το ίδιο μήνυμα,αλλά θέλω να ρωτήσω αν στον κωδικό 558 βάζετε το ίδιο ποσό με το κωδικό 546 (που περιλαμβάνει τιs ασφαλιστικέs εισφορέs του ΤΣΜΕΔΕ,κωδ 518) ή όχι? 2. Ποιοs είναι ο λόγος να κάνει κανείς αυτοέλεγχο με τον πίνακα Ι? Ρωτάω επειδή και γω έχω ζημιά 600Ε απο το 2013, υπολογίζονταs τιs ασφαλιστικέs εισφορέs του ΤΣΜΕΔΕ ωs έξοδο. Αν δεν τον κάνω, στο Ε1,πιν. 4Δ, κωδ 511 βάζω αυτή τη ζημιά? 3. Στον πίνακα ΙV (Φόροι) συμπληρώνετε το φπα, κωδ 1216/1217 ή το αφήνετε κενό? Ποιο ΦΠΑ εννοεί, των μελετών από ΑΠΥ ή τη διαφορά φπα εσόδων-εξόδων του 2013? Ευχαριστώ πολύ. (Δυστυχώs λεφτά για λογιστέs δεν παίζουν και παλεύω να βγάλω άκρη)
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.