Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ratte

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Ratte's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. το καλό ειναι αδερφέ οτι δεν χρειάζεται πολλά ξύλα.. περίπου με 10 κιλά βγάζω 2 ώρες και κάτι... και εκείνο χωρίς να χρειαστεί άμεσα να βάλω ξύλα!!! Υποδοχή για βεντιλατέρ υπάρχει.. πυρολυτικός δεν είναι... απο απόδοση τι να σου πω..εγκατεστημένος ένας ίδιος με ίδια θερμική απόδοση σε άλλο σπίτι με βάνες και βανάκια αποδίδει πάρα πολυ καλά! και κυρίως άμεσα!! ο δικός μου αποδίδει.. αλλα χρειάζεται αρκετή ώρα για να πιάσει την επιθυμητή σε θερμοκρασία νερού και χώρου! μιλάμε πάντα για τον ίδιο! ο ξυλολέβητας είναι της Caldo. Ελληνικός!!! http://www.caldo.gr/page13.php
  2. Αδερφέ κατανοώ την δουλειά σου και ίσως να έχεις τα 1000 δίκια!!! δεν ήξερα όμως οτι για έναν ξυλολέβητα.. σε μια μονοκατοικία... σε ένα χωρίο της επαρχίας που δεν ξεπερνά τα 80 τ.μ. θα έπρεπε να φτάσω για να κάνω σχέδιο συνδεσμολογίας με έναν μηχανολόγο - μηχανικό....γιατί ο υδραυλικός νεότατος και σχολής... αποδείχθηκε μάπας..
  3. Βεντιλατερ δεν εχει.. ειναι απλός με μηχανικό θερμοστάτη!! (πορτάκι) απο ότι έχω μάθει.. οπως είναι η συνδεσμολογία ειναι σε σειρά.. πρωτεύων έχω του ξύλου τον λέβητα καθώς το πετρέλαιο πλέον δεν συμφέρει!!! Θεωρώ οτι εχω κάποια αρκετή απώλεια οταν ξέρω οτι πρέπει πρώτα το καυτό νερό να περάσει απ τον λέβητα πετρελαίου!!!! καθώς τζάμπα ζεσταίνω κάποια λίτρα νερό χωρίς ουσία!!! η τουλάχιστον τα επιστρεφόμενα να περνούσαν απο αυτόν!
  4. Θέλω να πιστεύω οτι θα με καλύψει!! 75-80 τ.μ σπίτι είναι!! εχω κάποιες απώλειες όπως 3.30 ύψος μέσα.. με 20 τούβλο χωρίς μόνωση...
  5. Αν χρησιμοποιήσω το πετρέλαιο συμφωνώ.. όμως δεν έχω κάτι τέτοιο στο νου!! και απορώ με τον υδραυλικό γιατί το σύνδεσε έτσι.. στην αρχή όπως το είδα σκέφτηκα λογικό!! τώρα όμως βλέπω οτι πρώτα το καυτό νερό πάει στον λέβητα.. (σίγουρα μου τρώει καμιά 50-70 λίτρα νερό + ένα μποϊλερ 80 λίτρων) και μετά στα θερμαντικά σώματα..
  6. ναι ναι!! φτάνει μέχρι 60 βαθμούς...
  7. Εχει να κανει με το οτι δεν μπορει να σηκωσει θερμοκρασια;; ποια συνδεσμολογια προτεινεται;;
  8. Δεν θα ηταν προτιμότερο (με την δική μου λογική).. το καυτό το νερό να πήγαινε πρώτα στα θερμαντικά σώματα και τα επιστροφής στον λέβητα πετρελαίου που θα κατέληγαν ξανά.. στον ξυλολέβητα?? ιδού μια εικόνα..
  9. Καλημερα/σπερα και χρόνια πολλά σε όλο το φόρουμ! Πριν πολύ καιρό έχω βάλει ξυλολέβητα της Caldo σε παράλληλη σύνδεση με τον πετρελαίου! το πρόβλημα είναι ότι.. έχω ένα θέμα με την όλη την συνδεσμολογία... Δηλ. Η έξοδος του ζεστού νερού απ τον ξυλολέβητα περνάει πρώτα από τον λέβητα πετρελαίου.. και μετά φθάνει στα σώματα!! εννοείται πως στο κύκλωμα επάνω είναι και το μποϊλερ του νερού!!! Για να γίνω ακόμη ποιο σαφής.. ο ξυλολέβητας είναι συνδεμένος μόνο στον σωλήνα επιστροφής του νερού απ τα σώματα προς τον λέβητα πετρελαίου!! Συμφωνείτε με αυτήν την συνδεσμολογία η όχι?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.