Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

virusalos

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

virusalos's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλή χρονιά! Ευχαριστώ όλους για το χρόνο που αφιερώσατε, θα προχωρήσουμε με την καθαίρεση του σοβά (και όποιον / ό,τι πάρει ο χάρος...)
  2. Για το εάν έχει αποστάτες δεν γνωρίζω, ωστοσο δύσκολο να έχει διαβρωθεί ο οπλισμός (εάν κατάλαβα καλά έχουν σχέση αυτά τα δύο) καθώς ο οπλισμός είναι πενταετία και η σκεπή από πάνω φτιάχτηκε σχετικά άμεσα, άρα δεν υπήρχε έκθεση σε υγρασία. Το κούφιο κομμάτι ξεκινάει από καλώδιο για φωτιστικό (άρα παροχή ρεύματος) αλλά δεν ακολουθεί την πορεία του καλωδίου (δηλαδή προς τον τοίχο για να βρει το κουτί) αλλά παράλληλα με τον τοίχο. συνεπώς (?)
  3. Μόλις εχθές, αφού χτυπήσαμε το ταβάνι σε πάρα πολλά σημεία, εντοπίσαμε αυτό το κομμάτι που βγάζει διαφορετικό ήχο από το υπόλοιπο ταβάνι. Είναι μισό τετραγωνικό σε συνολική επιφάνεια 40 τετραγωνικών.. ωστόσο τη ζημιά του για την ψυχολογία μας την έκανε, άρα θα το ρίξουμε
  4. Σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλια Αναφορικά με το ρόλο του μηχανικού δεν είμαι κατάλληλος να το κρίνω, ωστόσο η εν λόγω οικοδομή τράβηξε μια πενταετία (και ακόμα δεν έχει τελειώσει). Δεν ξέρω εάν σε κάθε εργασία έπρεπε να τον φέρνω επί πέντε χρόνια να επιβλέπει. Ψάχνοντας με ένα σκουπόξυλο βρήκαμε ότι υπάρχει μισό τετραγωνικό περίπου κούφιο. άρα είναι μια πρώτη ένδειξη ότι αρχίζει να χαλαρώνει. Θα προχωρήσουμε με καθαίρεση του σοβά... καθότι όλοι συμφωνούν ότι είναι λάθος αυτό που έγινε. Βλέπω να ανοίγω άλλο thread με τεχνικές γυψοσανίδας που να μην τρώνε πολύ από το ύψος του ταβανιού γιατί δεν έχουμε πολλά περιθώρια..
  5. Για το πρώτο που με ρωτάτε δεν ξέρω να σας απαντήσω ακριβώς γιατί έχουν περάσει 2 έτη, ωστόσο το μίγμα είχε σοβά, άμμο ψιλή και τσιμέντο. Το ταβάνι είναι ίσιο. Ο λόγος που έγινε αυτό είναι ότι κάποιος άλλος τεχνίτης είπε στον πατέρα μου να το κάνει με οδηγούς, οπότε ο πατέρας μου το ζήτησε έτσι από τον σοβατζή και τελικά πήρε πολύ σοβά από αυτό και μόνο. Ο σοβάς στρώθηκε με μηχανή. Να υποθέσω ότι εάν αυτό ήταν το δικό σας σπίτι θα το γκρεμίζατε (ειδικά τώρα που δεν έχει έπιπλα το σπίτι, αλλά μόνο την κουζίνα με το πάσο)? 'H θα περιμένατε κάποιο προειδοποιητικό σημάδι και περιστασιακά θα το ελέγχατε εάν έχει κουφώσει? ευχαριστώ και πάλι
  6. Ευχαριστώ τα μέλη που απάντησαν! Πλέγμα δεν έχει μπει, όμως στο σοβά έχει μπει revinex. Να υποθέσω ότι εάν αυτό ήταν το δικό σας σπίτι θα το γκρεμίζατε (ειδικά τώρα που δεν έχει έπιπλα το σπίτι, αλλά μόνο την κουζίνα με το πάσο)? 'H θα περιμένατε κάποιο προειδοποιητικό σημάδι και περιστασιακά θα το ελέγχατε εάν έχει κουφώσει? έψαξα και στο ιντερνετ να βρω περιστατικά πτώσης σοβά και δε βρήκα αρκετές μαρτυρίες (τουλάχιστον για σπίτια, όχι για δημόσια κτήρια όπου οι κατασκευές γίνονται συχνά με "εκπτώσεις" στα υλικά). Ωστόσο κι εσείς που απαντήσατε αφήνετε σαφείς αιχμές για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για κάθε πρόσθετη διευκρινιστική απάντηση και ειδικά τι θα κάνατε εσείς "εάν" ήσασταν στη θέση ενός ιδιώτη που θέλει να διασφαλιστεί όσο το δυνατόν περισσότερο
  7. Καλησπέρα σε όλα τα μέλη, διαβάζω το michanikos.gr μήνες τώρα για μικρο-απορίες που έχω, αλλά βρίσκομαι πλέον στην ανάγκη να ζητήσω τις απόψεις των εμπειρότερων μελών στο παρακάτω. Ο σοβάς του σαλονιού έχει δυστυχώς πάχος 3.5-4 εκατ... έμαθα ότι η κατασκευή του έγινε με οδηγούς από τεχνίτη παλαιάς κοπής. Επειδή η οικοδομή είναι οικογενειακή και κρίνοντας από άλλες εργασίες, στα υλικά δεν έχει γίνει τσιγκουνιά. επίσης έχει γίνει πεταχτό, ενώ από πάνω δεν έχει υγρασίες εκτός από ένα κομμάτι μισό μέτρο επί τρία μέτρα που είναι κάτω από μονωμένη ταράτσα. Ωστόσο το πάχος είναι πολύ. 2 χρόνια έχουν περάσει από την κατασκευή του, και δεν έχει κάποιο σημάδι φθοράς, ούτε ρωγμές, ούτε είναι κούφιο χτυπώντας με το χέρι σε διάφορα σημεία. Το ερώτημα είναι: - Τον ρίχνω προληπτικά όπως είναι πριν σκάσει καμιά μέρα κανένα κομμάτι στο κεφάλι μας? - Να περιμένω έστω κάποιο προειδοποιητικό σημάδι (φούσκωμα, σκάσιμο κλπ) και τότε να λάβω δράση? - Υπάρχει περίπτωση να φύγει ένα μεγάλο μέρος του πχ 2 τετραγωνικά μέτρα? Καλές γιορτές σε όλους και ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.