Μετάβαση στο περιεχόμενο

APAPA

Members
  • Περιεχόμενα

    23
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by APAPA

  1. APAPA

    Νόμος 4495/2017

    ΜΠΡΑΒΟ Πολύ ωραία δουλειά.
  2. Συνάδελφοι καλησπέρα Πελάτης μου ζήτησε να του βγάλω άδεια για να τοποθετήσει στην πρασιά της οικοδομής μια κατασκευή διαστάσεων 1,40 Χ 2,10 για να τοποθετηθούν πινακίδες με τις επιχειρήσεις που στεγάζονται στο κτίριο. Ξέρει κανείς αν χρειάζεται άδεια και τι μορφής (κανονική, ΕΕΜΚ) η γενικά αν υπάρχει κάποια εγκύκλιος , διάταξη που να τα προβλέπει αυτά. Ευχαριστώ για την οποιαδήποτε βοήθεια.
  3. Συνάδελφε καλησπέρα και καλή χρονιά. Για να βγάλεις ΜΕΕΠ είτε σαν άτομο είτε σαν εταρεία χρειάζεσαι ΜΕΚ. Αυτό πρέπει να βγάλεις πρώτα και δεν βλέπω να αναφέρεις κάτι. Έχοντας ΜΕΚ μέχρι πρόσφατα είχες λύσει τα παραπάνω θέματα Από τα ΜΕΚ που έχετε (η έχεις) βγαίνει η μελλοντική κατάταξη της εταιρείας (Α1,Α2, 1,2,3) στο ΜΕΕΠ. Από την κατάταξη της εταιρείας στο ΜΕΕΠ προκύπτει το κεφάλαιο που θα πρέπει να έχει η εταιρεία. Με βάση αυτά συστήνεις μια εταιρεία με το κεφάλαιο που απαιτείται σε οποιοδήποτε επιμελητήριο (αν θες το αλλάζεις μετά) πρόσεξε όμως να υπάρχει σωστή περιγραφή των δραστηριοτήτων που έχετε σκοπό να ασκήσετε. Η σύσταση εταιρείας τεχνικής εμπορικής κλπ μπορεί να εγγραφεί σε κάποιο επιμελητήριο.
  4. Μήπως κάποιος συνάδελφος ξέρει μέχρι πότε μπορούμε να ανεβάσουμε στο σύστημα του ΤΕΕ τα αρχεία των δηλώσεων που θα υποβληθούν μέχρι 8/10. Πιστεύω ότι δεν είναι δυνατόν να υποβάλλεις δήλωση στις 7/10 και να πρέπει μέχρι τις 8/10 να υποβάλλεις τα πάντα.
  5. Όπως είναι το σχήμα πιστεύω ότι δεν μπορείς να κατασκευάσεις ανελκυστήρα. Με τον ΝΟΚ μπορείς να κατασκευάσεις ανελκυστήρα εξωτερικά της πολυκατοικίας με ΕΕΜΚ υποβάλλοντας μόνο μελέτες (αναφέρεται αναλυτικά στις προδιαγραφές των ΕΕΜΚ) και εκτός ΣΔ και κάλυψης. Αν κατασκευάσεις ανελκυστήρα εσωτερικά της πολυκατοικίας θέλεις τα πάντα για το σημείο και στατική μελέτη για όλο το κτίριο....
  6. Συναδέλφισα καλησπέρα Η Βεβαίωση είναι αυτή που είναι και εσύ βεβαιώνεις ότι το προς μεταβίβαση ακίνητο η διαμέρισμα συμπίπτει με την άδεια η την ένταξη στον Ν4178 . Δεν αναφέρεις πουθενά τετραγωνικά η οτιδήποτε άλλο. Αν θέλει η συμβολαιογράφος πρέπει να βάλει τα σχέδια που υποβλήθηκαν στον Ν4178 που αναφέρονται τετραγωνικά κλπ
  7. Μήπως θα έπρεπε κε antoineee να καλέσετε κάποιο μηχανικό να δει το πρόβλημα και να σας προτείνει λύση. Και αν θέλει ο συνάδελφος θέτει το πρόβλημα στο forum.
  8. Συνάδελφοι καλησπέρα Μήπως είναι εύκαιρο το link που αναφέρεται η σύνθεση εκτοξευομένου του συναδ. Ροδόπουλου που αναφέρεις Πληροφοριακά σύνθεση επί τόπου είναι αυτή που βγάζει το χέρι του εργάτη που αναμιγνύει τα υλικά. Και ο κανόνας είναι πόσα φτυάρα άμμο αντιστοιχούν σε ένα η μισό στο σακκί τσιμέντου.
  9. Συνάδελφε καλημέρα Καταρχήν μιλάμε για δημόσιο η για ιδιωτικό έργο ??? Στο δημόσιο το τιμολόγιο θα πρέπει να εκδοθεί αφού εγκριθεί ο λογαριασμός από την υπηρεσία και εντός του έτους έγκρισης του λογαριασμού. Στο ιδιωτικό έργο θα έπρεπε να τιμολογήσεις εντός του 14 το έργο που έχεις εκτελέσει. Το θέμα το αντιμετωπίζει ο λογιστής σου. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην πληρωθείς φτάνει να έχεις σύμβαση.
  10. Συνάδελφοι καλημέρα Δυστυχώς είμαι 50+ με πάνω από 100 οικοδομές και τουλάχιστον στις μισές οι κατάλογοι είναι δική μου,Κάνω ενισχύσεις και ο χρόνος να εξηγήσεις στον σιδερά τι θέλεις είναι μικρότερος από να φτιάξεις τον κατάλογο και απλώς να του πεις αυτά τα βάζεις εδώ έτσι. Αυτό που λέω είναι οποιαδήποτε διαφορά στην ζύγιση πρέπει να λυθεί στην μάνδρα πριν να φύγει το φορτίο. Όταν το φορτίο φύγει από την μάνδρα με τιμολόγιο είναι δύσκολες οι αλλαγές.
  11. Συνάδελφοι καλησπέρα α. Η ζύγιση και η τιμολόγηση γίνονται στην μάνδρα. Στην οικοδομή ότι έρχεται είναι ήδη τιμολογημένο μπορεί και πληρωμένο οπότε δύσκολα αλλάζει. Οπότε διαδρομή για ζύγισμα κατά το φόρτωμα. β. Ένα σοβαρό κλέψιμο είναι αυτό της κοπής. π.χ. Έχω ράβδους 12.00 μέτρα και θέλω σίδερα 3.80 οπότε στα 12.00 μέτρα 3Χ3,80 + ρετάλι 0,60μ. Αν όμως είναι ίσια σίδερα ο σιδεράς δεν θα τα κόψει 3.80 αλλά θα τα βάλει 4.00 οπότε ρετάλι μηδέν. Δηλαδή ο σιδεράς που συνήθως συνεργάζεται με την μάνδρα που του δίνει δουλειές φροντίζει να ελαχιστοποιεί το ρετάλι η τουλάχιστον αυτό να βγαίνει σε μήκη που μπορεί πωληθεί άρα αυτό το ρετάλι το πληρώνεις και σε πληροφορώ ότι σε ορισμένες περιπτώσεις είναι αρκετά κιλά. Το να ζητάμε τον πίνακα από τον σιδερά είναι σωστό όπως λέει ο συνάδελφος αλλά δεν έχουμε χρόνο για τον έλεγχο γιατί μετά το μέτρημα στην οικοδομή -την σύνταξη του καταλόγου και την αποστολή σε εμάς και την μάνδρα μέχρι την τοποθέτηση είναι πολύ μικρός και υπάρχει πίεση για ρίξιμο κλπ. Οπότε αν θέλουμε να έχουμε έλεγχο του σιδηρού οπλισμού θα πρέπει έχοντας τις βασικές διαστάσεις να συντάσουμε καταλόγους εμείς πρόχειρους η κανονικούς. Γενικά δεν είναι κάτι δύσκολο αν σκεφτούμε ότι μια οικοδομή γενικά προς τα πάνω επαναλαμβάνεται.
  12. Επειδή πριν από χρόνια σκεφτόμουνα αυτή την λύση την εγκατέλειψα για τους παρακάτω λόγους. 1. Το κόστος ήταν μεγάλο (τότε αγόραζα γερανοζυγό επώνυμο με ~1000.ευρώ μέγιστου βάρους 2Τ). Αν ήθελα κάτι σοβαρό θα έπρεπε να πάω στους 4-6Τ με μεγαλύτερο κόστος. Δέματα 1,8- 2,5Τ είναι κάτι πολύ συνηθισμένο. 2. Θα έπρεπε κατ αρχήν να συμφωνηθεί με την μάνδρα σιδήρου ότι η ποσότητα που θα τιμολογηθεί θα προκύψει την ζύγιση με τον γερανοζυγό κατά το φόρτωμα. Οπότε για κάθε φόρτωμα προέβλεπετο ταξίδι βενζίνες κλπ. 3. Θα πρέπει να γίνεται συχνή συντήρηση και έλεγχος γιατί αν χάνει τότε ποια η αξία ύπαρξής του. Η λύση πιστεύω είναι excel, μεταφορές εύκολα ελεγχόμενες (να καθορίζεις εσύ τα φορτία και όχι η μάνδρα), μερικά έκτακτα ζυγίσματα σε άλλο ζυγό και το βασικότερο ποιός βγάζει τα μέτρα. Αν στείλεις τον κατάλογο του οπλισμού εσύ και όχι ο σιδεράς της μάνδρας τότε έχεις κάποιο έλεγχο της παραγγελίας.
  13. Η ιστορία με τους ενεργειακούς είναι καινούργια. Δουλειές δεν υπάρχουν για να καταλάβουμε τι γίνεται, οπότε καλύτερα ρώτα στην περιοχή τι γίνεται και πάρε τις αποφάσεις σου. Άλλη σκέψη μήπως να έκανες αναθεώρηση της άδειας και να έδειχνες κάτι "νομιμοφανές" και κοντά σε αυτό που θέλεις να φτιάξεις. ???
  14. Καλησπέρα συνάδελφε. Στην επαρχία δεν ξέρω τι κανόνες ισχύουν. Στην Αθήνα όμως σήμερα δεν θα έπαιρνες έγκριση από ελεγκτή. Αφού θα έπρεπε να κάνεις εξωτερική θερμομόνωση γιατί έβαλες μόνωση. Μήπως το κόστος αν υπολογίσεις μονωτικό 3κ + σοβάτισμα + ένσημα ΙΚΑ σε σχέση με την εξωτερική θερμομόνωση δεν είναι και τόσο μεγάλο. Ψάξε και άλλες προσφορές μήπως βρεις καλύτερες τιμές. Πρόσεχε και τις επιλογές στα αλουμίνια θερμοδιακοπή τζάμια κλπ.
  15. Αυτονόητα πράγματα. Πότε όμως θα γίνουν πράξη και πώς. Θυμηθείτε τελευταίες δημοτικές εκλογές ανακοίνωση Καμίνη Σπίρτζη και οσονούπω θα ξεκίναγε η ηλεκτρονική έκδοση αδειών. Συμπέρασμα υποσχέσεις αλλά ουσία ΜΗΔΕΝ.
  16. Συνάδελφε καλησπέρα Η πρακτική λέει. Βάφεις 1000 μ2 και υποβάλλεις λογαριασμό για αυτά, υποβάλλεις και ΑΠΕ για 1400 και περιμένεις να τον εγκρίνουν η να τον διορθώσουν. Δεν κάνεις τίποτα χωρίς έγγραφη εντολή για τα παραπάνω από τα 1000 μ2. Η πείρα λέει ότι όσα κάνεις παραπάνω χωρίς να τα έχουν εγκρίνει η να μπορούν να ενσωματωθούν σε λογαριασμό είναι υπέρ υπηρεσίας και κατά εργολάβου
  17. Καλησπέρα σας συνάδελφοι Πιστεύω ότι εσύ δεν πρέπει να δώσεις καμία υπεύθυνη δήλωση όπως είναι τώρα η κατάσταση. Πρώτα θα πρέπει να γίνει αναθεώρηση της άδειας στην οποία θα αποτυπώνονται τα πάντα και αυτός που θα κάνει την αναθεώρηση τότε θα πρέπει να δώσει δήλωση. Μην σου πώ ότι θα πρέπει να παραιτηθείς και από την επίβλεψη της άδειας που εξέδωσες ώστε να μην έχεις ευθύνη για τις παραβάσεις.
  18. Συνάδελφε καλησπέρα Εαν πετύχεις στο Δημόσιο η τους άλλους φορείς τότε θα κλείσεις το ΜΕΕΠ σου. Δεν μπορείς να είσαι δημόσιος υπάλληλος και να έχεις και εργοληπτική επιχείρηση. ΜΕΚ έχεις βγάλει ???
  19. Συνάδελφε καλησπέρα Δυστυχώς πιστεύω ότι πρέπει να συσταθεί νέα Κ/Ξ διότι η πρώτη συστήθηκε αποκλειστικά για την εκτέλεση του "πρώτου έργου" με ποσοστά μελών και ειδικό σκοπό και όχι για την εκτέλεση του "δεύτερου έργου".
  20. Συνάδελφε καλησπέρα Η τιμή εξαρτάται από την ποσότητα, την σύνθεση του ενέματος, και τις απαιτήσεις της δουλειάς. Οι μεγάλες διαφορές στην τιμή μάλλον προκύπτουν από τα διαφορετικά πράγματα που έχει ενσωματώσει και προσφέρει ο καθένας..
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.