Jump to content

Nikos Karras

Members
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Ουδέτερη

About Nikos Karras

 • Rank
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Λακωνία
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Recent Profile Visitors

2,018 profile views
 1. "Δημιουργείται Μητρώο διαπιστευμένων μηχανικών για τη στήριξη του μετασχηματισμού του Κτηματολογίου" 'Έχουμε κάποια επιπλέον πληροφορία επ' αυτού;
 2. Από τη στιγμή που στην αρχική ανάρτηση το σύνολο της ιδιοκτησίας είναι ΑΑ, θεωρώ πως δεν εμπίπτει στις δασικες διατάξεις. Τώρα όσον αφορά στο buffer, ακόμα δεν έχω καταλάβει τη χρησιμότητά του (μάλλον για να μας παιδεύουν, αφού υπάρχουν πολλές περιπτώσεις καμπύλων (!) γραμμών με άπειρα σημεία -άντε να τα περιγράψεις στο τοπογραφικό!). Πάντως, σε κάθε περίπτωση, αν τμήμα γηπέδου δεν ανήκει σε πράσινη ή κίτρινη περιοχή, προσωπικά αναγράφω ότι η συγκεκριμένη περιοχή δεν είναι χαρακτηρισμένη στον μερικώς κυρωμένο δασικό χάρτη.
 3. Η ερώτησή μου όπως την έστειλα: Καλημέρα σας, θα ήθελα τη συνδρομή σας σχετικά με την ορθή υποβολή τοπογραφικού διαγράμματος στον Υποδοχέα για την παρακάτω περίπτωση: Αγροτεμάχιο που άνηκε σε θανόντα, ο οποίος με διαθήκη το κατατμεί σε τρια τεμάχια μη άρτια και μη οικοδομήσιμα που αφήνει σε ισάριθμους συγγενής του. Πρόβλημα με την κατάτμηση δεν υπάρχει αφού το αγροτεμάχιο δεν βρίσκεται εντός ζώνης οικισμού, περιοχή NATURA και δεν υπάρχει ενεργό ΓΠΣ. Καλούμαστε να συντάξουμε τοπογραφικό και να το υποβάλλουμε στον υποδοχέα για την πράξη αποδοχής κληρονομιάς. Η ερώτηση είναι η εξής: για την εισαγωγή στο σύστημα θεωρείται ορθότερο να περιγραφεί το σύνολο του αγροτεμαχίου με TOPO_PROP και τα τρια νέα τεμάχια που θα προκύψουν σαν TOPO_PROP_NEW και να λάβει έναν αριθμό ΚΗΔ ή να περιγραφούν τα τρια νέα τεμάχια με TOPO_PROP που προκύπτουν από την κατάτμηση (ο συμβολαιογράφος αναφέρει ότι η κατάτμηση έχει δημιουργηθεί από την ημερομηνία θανάτου, οπότε θα πρέπει να να υποβληθούν σαν τρια αυτοτελή αγροτεμάχια) και να λάβουν τρείς ΚΗΔ; Σας ευχαριστώ προκαταβολικά. Με εκτίμηση, Και η απάντηση από την υποστήριξη: Professional Services <[email protected]> Thu, Aug 8, 2019 at 12:06 PM To: Nikos Karras Cc: Professional Services <[email protected]> Καλημέρα σας, Θα περιγράψετε στο TOPO_PROP το αγροτεμάχιο όπως αποτυπώνεται αρχικά και τα τρία νεα γεωτεμάχια που προκύπτουν θα τα περιγράψετε στο επίπεδο TOPO_PROP_NEW. Ένα ΚΗΔ προκύπτει από την υποβολή του τοπογραφικού διαγράμματος και ένα ΚΗΔ για την Υποβολή του ΔΓΜ (αν βρίσκεται το ακίνητο σε περιοχή λειτουργούντος Κτηματολογίου). Με εκτίμηση Ομάδα τεχνικής υποστήριξης ηλεκτρονικής υποβολής διαγραμμάτων του φορέα «EΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ» Β.Κ.
 4. Σωστά tetris, έχεις απόλυτα δίκιο. Παύλο, παρόλο που μου ήρθε σήμερα απάντηση στην ερώτηση που έστειλα στο [email protected], που πρότεινε την υποβολή σύμφωνα με την αρχική σου τοποθέτηση, τάσσομαι και εγώ υπέρ της μεθοδολογίας που προτείνουν οι συνάδελφοι για υποβολή τριών γεωτεμαχίων, σύμφωνα με την επιθυμία του διαθέτη. Σας ευχαριστώ και πάλι όλους που εν μέσω Αυγούστου δίνετε γνώση και συμβουλές.
 5. Η διαφορά έγκειται ως προς το χρονικό σημείο που δημιουργείται αυτή... Σε κατάτμηση από διαθήκη, ο χρόνος δημιουργίας των νέων τεμαχίων είναι ο χρόνος θανάτου του διαθέτων, ενώ στις υπόλοιπες (αγορά, γονική παροχή κτλ) η κατάτμηση πραγματοποιείται από την στιγμή υπογραφής των συμβολαίων, σωστά; Η αρχική μου ερώτηση ήταν πως θα ήταν ορθότερο να υποβληθεί στον Υποδοχέα του Κτηματολογίου η συγκεκριμένη περίπτωση κατάτμησης από διαθήκη, που τελικά διαφέρει από τον τρόπο υποβολής για κατάτμηση από άλλη αιτία.
 6. Σας ευχαριστώ πολύ όλους... Ξεκαθάρισα το θέμα στο μυαλό μου τώρα και για το μέλλον. Να είστε καλά!
 7. Μάλιστα... Ώστε υπάρχει διαφορά στην κατάτμηση από διαθήκη από τις υπόλοιπες πράξεις κατατμήσεων. Συνεπώς, αν έχει συνταχθεί τοπογραφικό πριν την ημερομηνία θανάτου το οποίο έδειχνε το ενιαίο αγροτεμάχιο, θα πρέπει να συνταχθεί νέο, μετά την ημερομηνία θανάτου, με τα τεμάχια που δημιουργούνται ή τρια νέα τοπογραφικά;
 8. Παύλο, σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου. Επιβεβαιώνεται η αρχική μου εκτίμηση για το πως έπρεπε να διαχειριστώ το θέμα.
 9. Όχι, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα για την κατάτμηση (είναι εκτός ζώνης, NATURA και δεν υπάρχει ΣΧΟΟΑΠ/ΓΠΣ στην περιοχή). Η ερώτηση μου έχει να κάνει με το "τεχνικό" θέμα της υποβολής στον υποδοχέα του Κτηματολογίου. Υποβάλλω το αγροτεμάχιο σαν σύνολο με έναν ΚΗΔ (με τον τρόπο που περιγράφω παραπάνω για τα νέα γήπεδα που θα δημιουργηθούν) ή σαν τρία με τα αντίστοιχα ΚΗΔ;
 10. Συνάδελφοι, θα ήθελα τα φώτα σας. Έχω περίπτωση αγροτεμαχίου που με διαθήκη η θανούσα το αφήνει σε τρία άτομα, περιγράφοντας αυτοτελής λωρίδες εντός του. Για την αποδοχή, σκεφτόμουν να το περιγράψω σαν ένα ενιαίο TOPO_PROP, με PROP_NEW τις τρεις λωρίδες που θα δημιουργηθούν. Ο Συμβολαιογράφος επιμένει ότι από την ημερομηνία θανάτου, το αγροτεμάχιο έχει κατατμηθεί και θα πρέπει να περιγραφούν ως τρία αυτόνομα ακίνητα, δηλαδή να αναγραφούν τρεις κωδικοί ΚΗΔ στο τοπογραφικό. Τι θα κάνατε σε παρόμοια περίπτωση;
 11. Στο τυπωμένο τοπογραφικό επίσης θα πρέπει να αναγράφεται ότι έχει υποβληθεί στον Υποδοχέα του Κτηματολογίου με αριθμό ΚΗΔ .... / Ημερομηνία .... όπως φαίνεται και στο αποδεικτικό υποβολής που θα σου βγάλει το σύστημα.
 12. THIS ADVERT HAS EXPIRED!

  • FOR SALE
  • USED

  Πωλείται ο εικονιζόμενος γεωδαιτικός σταθμός, σε άριστη κατάσταση από πρόσφατο service, με όλα τα παρελκόμενα του (πλαστική τσάντα μεταφοράς, φορτιστής, καλώδιο μεταφοράς δεδομένων) πλήρως λειτουργικός, λόγω αναβάθμισης σε no prism σύστημα.

  1,000.00 EUR

×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.