Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

manosgs

Members
  • Περιεχόμενα

    54
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by manosgs

  1. Το συγκεκριμένο το είχα υπόψιν μου αλλά προσωπικά το φοβάμαι. Κατά πόσο είμαστε κατοχυρωμένοι με ερήμην τιμές? Επίσης θεωρώ ότι εφόσον κάνει κάποιος ΜΣΕ με ερήμην τιμές θα χρησιμοποιήσει τις τιμές του πίνακα "μείον τη τυπική απόκλιση". Σωστά? Δεν είναι λίγο άτοπο να επιτρέπει ερήμην τιμές, αλλά στην περίπτωση ελέγχου αναγκαστικά χρειάζεσαι πυρηνοληψία σε συνδυασμό με τουλάχιστον 1 έμμεσο τρόπο? Επίσης θεωρείτε ότι υπάρχει κάποιο αντίκτυπο στο κτίριο όταν η ΣΑΔ θεωρηθεί ανεκτή?
  2. "ΜΣΕ χωρίς πυρηνοληψίες είναι κανονιστικά εφικτή.." Δεν νομίζω ότι αυτό ισχύει συνάδελφε. Μπορείς σε παρακαλώ να αναφέρεις το κανονισμό αυτό να το βρω και εγώ...Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  3. Τελικά το βιβλίο το έχει αγοράσει κανείς? αξίζει ή όχι?
  4. Συνημμένα θα βρείτε ένα πρόχειρο σχέδιο της υπάρχουσας κατάσταστασης. Έχω σημαδέψει και το μέρος τη πλάκας που πρέπει να αντικατασταθεί. Υπάρχει επίσης περιμετρικά δοκάρι πάνω απο τη τοιχοποιία και έτσι δένουν τα δοκάρια μεταξύ τους. Παρακαλώ τη γνώμη σας. Drawing1.dwg
  5. πως μπορώ να ανεβάσω ένα αρχείο για να καταλάβετε τι πρέπει να γίνει?
  6. Να ρωτήσω εγώ κάτι παρεμφερές στο θέμα. Όταν η πλάκα στηρίζεται και σε δοκάρια και θέλουμε να γίνει αντικατάσταση, πως ενώνουμε τη νέα πλάκα με τα υπάρχων δοκάρια?
  7. Δηλαδή σε ιδιοκτησίες που θέλουν να κτίσουν απο εδώ και πέρα δεν θα μπορεί να εφαρμοστεί αυτό? Σπουδαία...
  8. Το καταλαβαίνω για τη στρέψη γι αυτό μίλησα για εγκιβωτισμό του δοκαριού. Αλλά και αυτό από ότι θεωρείς δεν θα είναι η λύση. Αν πάει ο οπλισμός από πρόβολο σε πρόβολο, θεωρείς ότι το δοκάρι θα πάρει τα φορτία που του αντιστοιχούν?
  9. Συνεχίζει, αλλά το έχω θεωρήσει στην ανάλυση επίσης πρόβολο οποίος βγαίνει 2.5μ έξω. Το επιπλέον βάρος μέχρι έξω θέλω να το πάρω από το δοκάρι που έχω βάλει στη λεπτομέρεια.
  10. Αν εγκιβωτιστεί όλο το δοκάρι και περάσει ο οπλισμός μέσα από τα πέλματα και το κορμό, τότε θεωρείς ότι θα δουλέψει?
  11. Καλησπέρα σας, Μπορεί να κάποιος να μου πει αν η σύνδεση μεταξύ στο μεταλλικό δοκάρι και τη πλάκα που όπως φαίνετε στο συνημμένο αρχείο είναι εφικτή, αν παραλαμβάνει τα φορτία του προβόλου το μεταλλικό δοκάρι, ή πρέπει να εγκιβωτιστεί για να γίνει σωστή η σύνδεση? Παρακάτω θα βρείτε και τη λεπτομέρεια. Ευχαριστώ. DETAIL.dwg
  12. Στις παλιές άδειες συμφωνώ με τα παραπάνω. Πάραυτα όταν πηγαίνεις για νομιμοποίηση ειδή υπάρχουσας κατασκευής, θα έρθει ελεγκτής δόμησης ή πρέπει να έρθουν από πολεοδομία? Ισχύει το ίδιο και για τις τακτοποιήσεις?
  13. Με συγχωρείτε που γράφω την ίδια ανάρτηση σε 2 θέματα αλλά αυτή τη συζήτηση τη βρήκα μετά. Ξέρει κανείς αν έρχεται ελεγκτής δόμησης στις ηλεκτροδοτήσεις αυθαιρέτων? Υπάρχει διαφορά στην τακτοποίηση από την νομιμοποίηση αυθαιρέτου σε αυτό το θέμα?
  14. Ξέρει κανείς αν έρχεται ελεγκτής δόμησης στις ηλεκτροδοτήσεις αυθαιρέτων? Υπάρχει διαφορά στην τακτοποίηση από την νομιμοποίηση σε αυτό το θέμα?
  15. Μίλησα με πολεοδομία και το όριο του αγροτικού δρόμου θεωρείτο όριο του οικοπέδου. Δεν υπάρχει απόσταση από άξονα παρά από τα όρια του οικοπέδου αναλόγως τη περίσταση. Αυτά για εκτός σχεδίου.
  16. Καλησπέρα σας, Ξέρει κανείς να μου πει αν υπάρχει ελάφρυνση στην αμοιβή μιας ΟΑ η οποία έχει είδη εκδοθεί αλλά έχει ακυρωθεί λόγω οκταετίας? Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι ο μηχανικός που αρχικά έβγαλε την άδεια δεν είναι σε θέση να την ξαναβγάλει και μου έχει παραδοθεί το αρχείο της αδείας αυτού. Ευχαριστώ
  17. Με συγχωρείς για την ανακρίβεια. Η άδεια δεν έχει κατατεθεί ακόμα και ούτε υπάρχει άλλο κτίριο στο ακίνητο. Πήγα στον υπάλληλο με τα αρχιτεκτονικά για να κάνει ένα πρώτο έλεγχο στα εμβαδά σε Σ.Κ και Σ.Δ επειδή είναι από τις πρώτες μου άδειες. Ο ανοιχτός χώρος στάθμευσης είναι κολλημένος στην κυρίως οικία αλλά χωρίς όροφο από πάνω. Ο μόνος τρόπος να δεχτεί το υπόγειο κάτω από τον ανοιχτό χώρο στάθμευσης είναι να υπάρχει περισσευούμενη κάλυψη αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχει.
  18. Συμφωνώ με το συνάδελφο. Πιθανώς ο ελεγκτής να μην έχει υπόψη του την παραπάνω εγκύκλιο όπως έτυχε σε μένα πρόσφατα. Παρολαυτά τη δέχτηκε. Αυτό που δεν δέχεται είναι το υπόγειο κάτω από τον ανοικτό χώρο στάθμευσης παρόλο που περιλαμβάνεται στη κάλυψη του κτιρίου. Έχει δίκιο ή όχι?
  19. Και με τις άδειες που θα είναι τότε στη διαδικασία έκδοσης τι θα γίνει? ακόμη μεγαλύτερο ερωτηματικό τι θα γίνει με τις άδεις που έχουν εκδοθεί αλλά δεν έχουν αρχίσει οι εργασίες? Αν ο πελάτης έχει πληρώσει είδη επίβλεψη τι θα γίνει? Ποιος θα επιβλέψει?θα πρέπει να ξαναπληρώσει γιατί για να δώσει ο μηχανικός τα λεφτά πίσω λίγο δύσκολο το βλέπω.
  20. Περισσότερη ευκολία στη κατασκευή νομίζω και σχετική οικονομία. Επίσης στις ωθήσεις νομίζω ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Για τις υγρασίες δεν ξέρω τι παίζει για μπορώ να τις αντιμετωπίσω!
  21. Έχει χρησιμοποιήσει κανείς λιθόχτιστη τοιχοποιία για υπόγειο? Αν και εφόσον ο τοίχος είναι 50 - 60 εκ και το χώμα έρχεται σε ύψος 1.5μ πιστεύω ότι στατικά είναι εφικτό. Είναι όμως εφαρμόσιμο ή πρέπει να προσέξω κάτι ιδιαίτερα.
  22. Μίλησα με το βιομηχανίας και με το περιβάλλον και μου είπαν ότι πρέπει να πληροί και τις 2 προδιαγραφές εφόσον είναι στο ίδιο κτίριο και κάτω από την ίδια επωνυμία. Αν δεν έχει πρόβλημα το ένα θα κολλήσει στο άλλο.
  23. Καλησπέρα, Διάβασα τη συζήτηση από την αρχή και αναρωτήθηκα αν σε περίπτωση λιθόχτιστης κατοικίας με υπόγειο όμως, εξακολουθεί να μην μπαίνει στην δόμηση το εμβαδόν του τοίχου? Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάτι το οποίο πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα τόσο στην μελέτη των στατικών όσο και στον κατασκευαστικό τομέα όταν έχουμε ΦΟ απο σκυρόδεμα και τοίχους από λιθοδομή. Ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.