Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ErnestoCHE

Members
  • Περιεχόμενα

    70
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by ErnestoCHE

  1. Αυτό μου φαίνεται οτι θα πρέπει να γίνει και μετά λογικά να δίνει τη δυνατότητα
  2. killertomato , συμφωνώ αλλά οταν παω να κάνω εισαγωγή νέας πράξης, μου βγάζει προέγκριση άδειας κατεδάφισης και πουθενά απλώς "άδεια κατεδάφισης"
  3. Καλησπέρα, Πρόκειται να κατεδαφιστεί διώροφο κτίσμα εντος σχεδίου πρόσφατα αγορασμένο. Εχει άδεια του 1973 και ρύθμιση 4495 μικρής αυθαιρεσίας 5τμ περαιωμένη από άλλον συνάδελφο . Μπορώ να ξαναϋποβάλλω με 4495 την αυθαιρεσία επιλέγοντας "πρός κατεδάφιση" και να προχωρήσω σε Έγκριση εκτέλεσης εργασιών" ή χρειάζεται να εκδοθεί άδεια κατεδάφισης (κατ. 1); Στη 2η αυτή περίπτωση χρειάζεται προέγκριση για άδεια κατεδάφισης; Ευχαριστώ
  4. Να εξηγήσω: επειδή υπάρχει παρέκκλιση λόγω ξενοδοχείου και των τότε ισχυόντων όρων δόμησης ως πρός το ύψος, θεώρησα οτι μπορεί να συμπληρωθεί και η υπόλοιπη όψη ανάλογα (δηλαδή στο κατά παρέκκλιση ύψος). Τελικά αυτό φαίνεται οτι είναι λάθος. Η πέργκολα κατασκευάζεται σήμερα, άρα με τα σήμερα ισχύοντα: ιδεατό στερεό κλπ. Οπότε θα πάει πιό πισω απ την πρόσοψη όσο χρειάζεται.
  5. Σε ξενοδοχείο εντός σχεδίου έχει εναν όροφο επί πλέον (νόμιμα, με παλιούς όρους δόμησης ). Ο όροφος αυτός δέν εκτείνεται σε όλο το μήκος της πρόσοψης. Ερώτημα: μπορώ στη συνέχεια του επι πλέον ορόφου να κάνω πέργκολα; Θα είναι εν μέρει εκτός στερεού ή το στερεό οριζεται απο το υπαρχον ύψος του ψηλότερου τμήματος; Ευχαριστώ
  6. Αν υπάρχουν έστω και ίχνη του "σκελετού" της παλιάς στέγης (ψάξε, ψάξε κάτι θα βρείς ) φυσικά και μπορείς.
  7. Δήλωση για το κάθε ένα απο τα όμορα διαμερίσματα με 4495 οτι έχουν γίνει εξ αρχής (1974) με το κοινό όριο στην επιθυμητή μορφή και πληρωμή των σχετικών προστίμων. Ενημέρωση Καεκ και φακέλου σε Υδομ.
  8. Πιστεύω οτι αν δηλωθεί με 4495 ως κατασκευασμένο προ του 1975 (η πολυκατοικία κατοικήθηκε το 1974) και αποτυπωθεί η προς διαμόρφωση κατάσταση δίνεται λύση στο θέμα.
  9. Ευχαριστώ για την απάντηση. Αλλά γιατί τροποποίηση Ο.Ι. αφού τα ποσοστά % παραμένουν ίδια; Συμφωνώ για την έκδοση μιάς μόνο ΕΕΕΜΚ
  10. Καλησπέρα. Είμαι ιδιοκτήτης διαμερίσματος που έχει όμορο διαμέρισμα ιδιοκτησίας της συζύγου μου. Θέλουμε να αλλάξουμε τον διαχωριστικό ΜΗ φέροντα τοίχο διαμορφώνοντας κάποιες εσοχές/εξοχές. Το νέο σχήμα δεν αλλάζει τις επιφάνειες των διαμερισμάτων, ούτε τα ποσοστά συνιδιοκτησίας. Πρόκειται για απλή εσωτερική αλλαγή στην οποία συναινούμε και οι 2. Πώς προχωρώ; Εκδίδω ΕΕΕΜΚ για το ένα διαμέρισμα; Μήπως πρέπει να εκδοθούν 2 ΕΕΕΜΚ; (σαν να δεχόμαστε οτι θα γίνει η ίδια εργασία 2 φορές με διπλό ΙΚΑ;) Ευχαριστώ
  11. Σ΄ ευχαριστώ για την απάντηση. Απ΄ ότι βλέπω η ΠΟΜΙΔΑ που εξ αρχής είχε πάρει θέση κατά της αποφ. 23/2000 Ολομέλειας Αρείου Πάγου (= νόμος) ζητάει μέσω του 4495 "παράθυρο νομιμοποίησης" των παλαιών Ο.Ι. σε Pilotis ("κατά μετατροπή" με το αρθ. 182 ΑΚ, κλπ). Ερώτηση: είναι δυνατόν ρητή απόφαση Ολομέλειας Αρείου Πάγου να "παρακάμπτεται" ; Μ' άλλα λογια η αποφ. 23/2000 Ολομέλειας Αρείου Πάγου είναι για τον κάλαθο αχρήστων. Εν τω μεταξύ το αρθ. 182 ΑΚ είναι μνημείο ακαταλαβίστικου κειμένου!
  12. Είμαστε πλέον στο 2022 κι ακόμα το θέμα χρήσης χώρων στην pilotis ταλαιπωρεί τους συνιδιοκτήτες. Ερώτημα για όποιον/α το δει: Σε pilotis πολυκατοικίας του 1974 υπάρχει στην Οριζ. Ιδ. χώρος 50 τμ με ποσοστό συνιοκτησίας 4 χιλ/στα. Ο έχων την κυριότητα έχει και χωριστή ιδιοκτησία (διαμέρισμα) στο κτίριο. Δεν υπάρχει συσχέτιση των 2 ιδιοκτησιών πέραν του οτι ανήκουν στον ίδιο ιδιοκτήτη ο οποίος δεν κατοικεί στο κτίριο. Μπορεί να χρησιμοποιεί τη θέση/εις στην pilotis ο ενοικιαστής του διαμερίσματος; Δεν θεωρείται "τρίτος" αφού δεν είναι ιδιοκτήτης οπότε και δεν μπορεί να κάνει χρήση του συγκεκριμένου χώρου στην pilotis; (αν βέβαια υποτεθεί οτι παρά την αποφ 23/2000 της ολομέλειας του Α.Π. ισχύει στο συμβόλαιο για τον χώρο στην pilotis ) Ευχαριστώ
  13. Ευχαριστώ για την απάντηση. Διευκρινήσεις: Το ακίνητο βρίσκεται σε περιοχή που ελέγχεται από αρχαιολογία (χαρακτηρισμένη σαν ιστορικό μνημείο γενικά) και η ΥΔΟΜ μου υπέδειξε κατηγορία 1 με προέλεγχο. Αλλιώς όπως σωστά λες, θα ήταν κατηγ. 3. Δεν χρειάζεται θεμελίωση γιατί oi δυό τοίχοι που απαρτίζουν το κτίσμα (κολλάει σε γωνία του υπάρχοντος) θα δομηθούν πάνω σε βάση 18εκ η οποία "πατάει" σε τσιμεντόστρωτη αυλή. Έτσι τόχει εγκρίνει άλλωστε η αρχαιολογία "χωρίς εκσκαφή". Άρα μία αυτοψία μετά το πέρας εργασιών απ οτι καταλαβαίνω.
  14. Καλημέρα, για μικρή προσθήκη WC 3m2 κατ επέκταση (χωρίς θεμελίωση, φέρων τοίχος επι υπάρχουσας τσιμεντοστρωμενης αυλής) νομίμως υφιστάμενου, εντος σχεδίουπόλης (άδεια κατηγορίας 1), χρειάζεται Ελ Δομησης πριν την έναρξη εργασιών ή μετά το τέλος; Ευχαριστώ!
  15. Εχω αδεια δόμησης που εκδόθηκε Νοέμβριο 2018 και λήγει Νοέμβριο 2022. Δεν έχει κατασκευαστεί ακόμα κάτι. Πως μπορεί να παραταθεί η ισχύς της;
  16. Πρόκειται για ιδιόκτητο κτίριο (οικογενειακή πολυκατοικία) με αποκλειστική χρήση. Υπάρχει πρόβλεψη για +1 όροφο για τα φορτία. Ειχα την εντύπωση οτι σαν μή μόνιμη κατασκευή (οχι χτιστό τζακούζι) ισως να μην χρειαζόταν ΕΕΔΜΚ. Ευχαριστώ.
  17. Καλημέρα, Ερώτηση αν για τοποθέτηση τζακούζι σε ιδιόκτητο δώμα (ταράτσα) χρειάζεται ΕΕΔΜΚ Ευχαριστώ για τυχόν απαντήσεις.
  18. Ναι, είναι στην ίδια πολεοδομία (σε νομό της Πελ/σου...)! Ο υπάλληλος που είχε αυτές τις δηλώσεις συνταξιοδοτήθηκε και η προϊσταμένη γκρινιάζει, "τώρα το θυμηθήκατε, δεν γίνονται αυτά κλπ"
  19. Ζητείται βοήθεια! Δήλωση του Ν 3843/2010 έχει εξοφληθεί κανονικά Δεκέμβριο 2011 με e-banking (υπάρχουν τα παραστατικά). Παρέμεινε "κοιμωμένη" μέχρι φέτος οπότε ζητήθηκε απο την αρμόδια ΥΔΟΜ να κλείσει το θέμα. Ηρθε η δήλωση απο το αρχείο αλλά η ΥΔΟΜ τάχει στυλώσει και αρνείται το κλείσιμο, λέει οτι αυτός ο νόμος δεν ισχύει!! Μέηλ στο ΤΕΕ απαντήθηκε λέγοντας οτι οτ ΤΕΕ δεν είναι αρμόδιο για τον νόμο Μπιρμπίλη. Τι γίνεται τώρα; Ευχαριστώ για τυχόν απαντήσεις.
  20. Καλησπέρα, Σε εκτός σχεδίου οικόπεδο με χτισμένο σπίτι (αδεια του 2006) και με εκδοθείσα το 2017 αδεια νομιμοποίησης υπερβασεων (προσθήκη δωματίου) που ισχύει μεχρι τέλος Σεπτέμβρη 2021, θελει ο ιδιοκτήτης να κατασκευάσει λιθόκτιστο μανδρότοιχο Η=1μ χωρίς εκσκαφές (βραχώδες εδαφος). Ερώτημα: βγάζω νέα αδεια; Μικρής κλίμακας, άδεια δόμησης ή χρησιμοποιείται η εν ισχύει άδεια νομιμοποίησης; (εχει εκδοθεί απο άλλον συνάδελφο). Ευχαριστώ όποια/ον μπεί στον κόπο να απαντήσει.
  21. Eυχαριστώ για την άμεση απάντηση. Αυτό υποστηρίζω κι εγώ. Καλό θα είναι να μιλήσει η διαχείριση με τον ιδιοκτήτη αυτόν πρίν πάνε αλουμινάδες/χτίστες. Ασε που θα θελα να δω τη σχετική άδεια - αν θα υπάρξει.
  22. Παλι το θέμα με θέσεις στάθμευσης σε pilotis / πυλωτή. Δεδομένα: άδεια του 1972 με τίτλο "TETΡΑΩΡΟΦΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗ ΜΕ PILOTIS", στο πανταχόθεν ελεύθερο. Παρατίθεται η κάτοψη Ισογείου της άδειας οικοδομής 1972. Καμιά θέση στάθμευσης δεν αναφέρεται (δεν υπήρχε άλλωστε τότε υποχρέωση). Την επόμενη χρονιά, 1973, εμφανίζεται η κάτοψη Ισογείου με την pilotis / πυλωτή χωρισμένη στα 4. Μας ενδιαφέρει εδώ ο "χώρος 1". Στη σύσταση Οριζοντίου Ιδιοκτησίας ο "χώρος 1" αναφέρεται σαν "ιδιόκτητος χώρος" (όπως και οι 2 & 3, ενώ ο 4 αναφέρεται σαν κοινόχρηστος). Έχει και 3 ‰ ποσοστό συνιδιοκτησίας. Πουθενά δεν αναφέρεται χρήση στάθμευσης ή είδος χρήσης γενικά. Κατά καιρούς παρκάρουν διάφοροι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων της πολυκατοικίας. Ο σημερινός ιδιοκτήτης του "χώρου 1" έχει στην κατοχή του και διαμέρισμα στην πολυκατοικία το οποίο από κατασκευής νοικιαζόταν (δεν ήταν ούτε είναι ένοικος, είναι κληρονόμος). Πρόσφατα λοιπόν, ειδοποίησε τη διαχείριση οτι θα κλείσει τον "χώρο 1" περιμετρικά και θα βάλει και γκαραζόπορτα, θέλει δε να νοικιάσει ή να πουλήσει τον "χώρο" αυτόν. Ρωτήθηκα σαν μηχανικός από τη διαχείριση αν μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο. Απάντησα οτι ΔΕΝ μπορεί με τα σήμερα ισχύοντα και ότι η ιδιοκτησία του "χώρου 1" με ποσοστό είναι άκυρη (αποφ. Αρείου Πάγου και σειρά αναλόγων αποφάσεων). Αυτός λέει οτι ο "χώρος 1" δεν είναι pilotis/πυλωτή και ετοιμάζεται να φέρει συνεργείο για τις εργασίες. Ερωτήματα: δεν χρειάζεται άδεια; ποιος συνάδελφος θα υπέγραφε κάτι τέτοιο; δεν καταργείται έτσι η pilotis, με συνέπεια τα 25τμ της εισόδου να γίνουν υπέρβαση στον ΣΔ δημιουργώντας στην πολυκατοικία αυθαιρεσία; Η άδεια του 1972 το λέει ξεκάθαρα "PILOTIS". Τα φώτα σας παρακαλώ! (η 2η κάτοψη δεν έχει υποβληθεί σε πολεοδομία, είναι συνοδευτική της σύστασης οριζοντίου ιδιοκτησίας. Επίσης, οι χώροι 2 & 3 είναι κοινόχρηστος χώρος pilotis και δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ποτέ για ιδιωτική χρήση)
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.