Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

fdamianos

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

fdamianos's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Παιδιά ευχαριστώ ΑΠΑΝΤΕΣ για την ανταπόκριση σας. Συνεχίζω την έρευνα...Πιστεύω πως σε όλα υπάρχει λύση, μπορεί και επίπονη αλλά σίγουρα κάτι ελπίζω να βρώ. Οι συμβουλές σας καλοδεχούμενες.
  2. Καλημέρα και ευχαριστώ για την αμεσότητα της απάντησης σας. Όπως περιγράφει νεώτερο συμβόλαιο των κληρονόμων πρόκειται για ΑΤΥΠΗ δωρεά εν ζωή στην οποία δεν περιγράφεται το κτίριο. Η απορία μου είναι η εξής. Η άδεια βγήκε το 1979 για ενιαίο το οικόπεδο. Οι ιδιοκτήτες ως αδέρφια στην πορεία πριν κτιστεί η κατοικία κάναν την κατάτμηση μέσω της άτυπης δωρεάς. Δεδομένου ότι πάνω σε αυτόν τον ισχυρισμό έχουν προχωρήσει σε επόμενα συμβόλαια μεταβίβασης στους κληρονόμους(έξοδα συμβολαιογράφων-εφορίες κλπ) είναι αδύνατο να επανέλθουν στην εξ' αδιαιρέτου κατάσταση. Το ζήτημα λοιπόν είναι αν εφόσον έγινε αποδεκτή αυτή η κατάσταση κατά πόσον μπορούν οι νεώτεροι ιδιοκτήτες να προχωρήσουν σε επόμενες πράξεις δικαίου(νέες κατατμήσεις - νέες πολεοδομικές άδειες).
  3. Σε υφιστάμενο εντός οικισμού οικόπεδο κτίστηκε ισόγεια κατοικία 2 διαμερισμάτων μέσο οικοδομικής άδειας για τους τότε ιδιοκτήτες-αδέρφια. Το οικόπεδο και η κατοικία ήταν εξ'αδιαιρέτου. Στην πορεία μέσω δωρεάς εν ζωής από τον ένα αδερφό στον άλλο τεμαχίστηκε το οικόπεδο και το κτίριο στα δύο με καθαρά ποσοστά των ιδιοκτητών χωρίς πλέον να είναι εξ'αδιαιρέτου. Ο κάθε ιδιοκτήτης έχει το μισό οικόπεδο που του αντιστοιχεί και το αντίστοιχο διαμέρισμα - μισό κτίριο. Δεδομένου ότι το κτίριο είναι ενιαίος στατικός φορέας και τα δύο διαμερίσματα χωρίζονται με μεσότοιχο και όχι αντισεισμικό αρμό πόσο εφικτή είναι μια νέα οικοδομική άδεια στην μισή κατοικία από τον νέο ιδιοκτήτη για προσθήκη ανωδομής; Κάνοντας ερώτηση στην πολεοδομία ήταν αρνητικοί θεωρώντας πως η αρχική κατάτμηση που έγινε δεν ήταν νόμιμη εφόσον χωρίστηκε κτίριο στην μέση με ενιαίο στατικό φορέα.Το επιχείρημα τους είναι πως αν ο νέος ιδιοκτήτης θέλει να κατεδαφίσει την κατοικία που αντιστοιχεί στο οικόπεδο του θα καταρρεύσει και το άλλο μισό που αντιστοιχεί στο διπλανό οικόπεδο δεδομένου ότι δεν είναι στατικά ανεξάρτητο. Ψάχνω να βρω κάποια εγκύκλιο μήπως έχει υπάρξει κάποια άλλη αντίστοιχα περίπτωση στο παρελθόν και ρωτώ εσάς τους συναδέλφους που ίσως έχετε συναντήσει άλλη τέτοια περίπτωση πώς πράξατε αντίστοιχα; Σας επισύναψα ένα πρόχειρο τοπογραφικό για να έχετε και μια πιο σαφή εικόνα. Ευχαριστώ άπαντες εκ' των προτέρων...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.