Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

john_bar

Members
  • Περιεχόμενα

    33
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by john_bar

  1. Καλησπέρα, Η θωράκιση του καλωδίου ορθώς είναι γειωμένη από την μια πλευρά. Τώρα όσον αφορά το άλλο άκρο που ακουμπά στο μεταλλικό τμήμα του αισθητήρα όπως αναφέρεις, το σώμα του αισηθτήρα είναι επίσης άμεσα γειωμένο, πχ. είναι άμεσα συνδεδεμένο πάνω σε μεταλλική σωλήνωση που να είναι γειωμένη, ή είναι floating/isolated από την γή; Όσον αφορά τις προδιαγραφές του καλωδίου (διατομές, θωράκιση, πρότυπα κτλ.) αυτές τις βρίσκεις αναλυτικά στο dataseet του, και εκεί καταλαβαίνεις και τις όποιες ποιοτικές διαφορές μεταξύ τους ως προς την συμπεριφορά τους σε noise mitigation, κτλ.
  2. Προφανώς κανείς δεν το εξασφαλίζει αυτό. Όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση (verbal & numerical reasononing tests) δεν έχει ιδαίτερη σημασία. Ο λόγος είναι ότι τέτοια τέστ τα δίνεις online για το πολύ αρχικό στάδιο της όλης διαδικασίας ως μέρος του application για την θέση. Μέτα από αυτό το στάδιο συνήθως ακολουθούν online συνεντέυξεις, face to face interviews και πιο εξειδικευμένα τεστάκια για όσους προχωρούν παρακάτω. Γι αυτό τον λόγο δεν έχει νόημα η ταυτοποίση σε αυτό το στάδιο. Γιατί έστω ότι πάω έγω που είμαι άσχετος να χτυπήσω μια δουλειά και να απαιτείται να δώσω αυτά τα τέστ online. Aλλά επείδή το ξέρω ότι είμαι άσχετος, καλώ τον πανέξυπνο φίλο μου και το δίνει αυτός το τέστ για μένα με απόλυτη επιτυχία, και καταλήγω να κάνω face to face interview. Είναι πολύτως βέβαιο ότι μέσα στα 5 πρώτα λεπτά θα έχουν καταλάβει ότι είμαι fake και δεν κάνω για την δουλειά. Οπότε μηδέν εις το πηλίκον, και το μόνο που θα έχω καταφέρει είναι στην καλύτερη να χάσω τον χρόνο μου και τον χρόνο τους, στην χειρότερη ξεφτιλιστώ κιόλας (ιδίως αν μιλάμε και για πιο senior positions). Ένα από τα καλά στοιχεία του επαγγέλματός μας είναι ότι δεν μπορείς να κρυφτείς εύκολα όσον αφορά το επίπεδό σου και τις γνώσεις σου. Και για να ξαναεπανέλθω στο αρχικό μου μήνυμα, απλά αυτό που μου έκανε εντύοωση ήταν ότι οι εξετάσεις δια ζώσης αφορούσαν αυτά ακριβώς τα προκαταρκτικά τεστάκια. Είχα την εντύπωση ότι οι εξετάσεις αφορούσαν κατί πολύ εξειδικευμένο και τεχνικό (οπότε και κατανοώ απολύτως γιατί θα έπρεπε να γίνουν στον χώρο της εταιρείας), μέχρι που ο φίλος pan1290 παραπάνω διευκρίνησε το περιεχόμενο των εξετάσεων.
  3. Μια ερώτηση για να κατανοήσω κάτι: Δηλαδή για κλασσικά τεστ numerical, verbal reasoning etc. τα οποία σε αντίστοιχες εταιρείες Oil & Gas (και τόσες άλλες αυτού του μεγέθους) δίνονται από τους ενδιαφερόμενους στις online πλατφόρμες των εταιρειών αυτών, και τα αποτελέσματά είναι άμεσα (βαθμολογείσαι αυτόματα), απαιτήσανε από τους ενδιαφερόμενους (που είναι και αρεκετοί από ότι κατάλαβα) να κάνουν όλο αυτό τον κόπο (έξοδα, μετακινήσεις, διαμονή, χαμένος παραγωγικός χρόνος, κτλ) να μεταβούν στην Αττική την τάδε μέρα και ώρα και να δώσουν εξετάσεις; Και απ ότι βλέπω από τους προλαλήσαντες να καθυστερούν και τόσο μεγάλο διάστημα να βγάλουν και αποτέλεσμα Πραγματικά μου φαίνεται ακατανόητο (για να μην πω εντελώς χαζό) όλο αυτό... Θαυμάζω την υπομονή και την επιμονή όλων που μπήκαν στην διαδικασία και μόνο...
  4. Καλημέρα, επιγραμματικά στα γρήγορα (χωρίς να γνωρίζω περισσότερες λεπτομέρειες της εφαρμογής σου, και θεωρώντας ότι έχεις διαστασιολογήσει σωστά τον inverter για τον κινητήρα της αντλίας) μερικά ενδεικτικά υλικά που μπορείς να χρησιμοποιήσεις είναι τα παρακάτω: Contactors Τhermal-magnetic switch Διακόπτες Κλέμμες Προαιρετικά ενδεικτικές λυχνίες Push-buttons (εάν κάνεις local control) Potentiometer (εάν κάνεις local control) Emergency stop (προαιρετικά) Ενδεικτικά led λειτουργίας και σφάλματος Ότι άλλο απαιτεί η εφαρμογή σου
  5. Σίγουρα πολύ μικρότερα τα ποσοστά, για τον πολύ απλό λόγο ότι το πειρατικό λογισμικό δεν στο υποστηρίζει κανένας, και όταν χρειάζεσαι υποστήριξη σε κάποιο έργο για παράδειγμά και θες να σηκώσεις το τηλέφωνο για να καλέσεις το technical support με το πειρατικό δεν θα δεις φως...
  6. Οκ my bad then, αν είναι εικονική εταιρεία τότε όντως μπορεί να ισχύει η φορολόγηση, έλεγχοι κτλ.
  7. Οκ, εγώ λέω για μη εικονικές εταιρείες προφανώς. Χωρίς να είμαι λογιστής, αυτό που ξέρω είναι ότι όταν εγώ αγοράσω από την Ελλάδα μια υπηρεσία ή ένα προϊόν από την Γερμανία για παράδειγμα, η Γερμανική εταιρεία δεν θα πληρώσει κανένα φόρο στην Ελλάδα για τα έσοδά της. Επίσης, ένας παραπάνω λόγος αυτός που προανέφερες για τους ελέγχους, που είπα σε προηγούμενο post μου μακριά από Βαλκάνια.
  8. Αυτό νομίζω ισχύει στην περίπτωση που για κάποιο λόγο θελήσει ο μηχανικός που έχει την έδρα του στο εξωτερικό, να "εισάγει" τα έσοδα στην Ελλάδα. Αν δεν το κάνει, (πχ. η εταιρεία του δεν δώσει μέρισμα κτλ.) δεν έχει κανέναν λόγο να τα δηλώσει εδώ. Θα κόψει στους πελάτες του τιμολόγιο κανονικά από την εταιρεία του, και όποια φορολογία θα έχει να κάνει με την χώρα που βρίσκεται και όχι με την Ελλάδα. Το ίδιο που συμβαίνει πχ. αν αγοράσεις ένα PC από μαγαζί του εξωτερικού (ΕΕ). Το τιμολόγιο που σου κόβουν δεν υπόκειται σε καμία φορολόγηση στην Ελλάδα ως έσοδο. Το έσοδο φορολογείται στην χώρα της εταιρείας.
  9. Συνάδελφοι καλησπέρα, Όσο και αν φαίνεται δελεαστικό από φορολογικής, οικονομικής και γραφειοκρατικής άποψης η δημιουργία έδρας στην Βουλγαρία, προσωπική μου άποψη είναι η πλήρης αποφυγή τέτοιων ενεργειών σε οποιαδήποτε Βαλκανική χώρα (Βουλγαρία, Σκόπια, Αλβανία, Τουρκία κτλ.). Το ρίσκο είναι πολύ μεγάλο καθώς η περιοχή βρίσκεται σε μια μόνιμη πολιτική αστάθεια, με μια γενικά εχθρική πολιτική προς την Ελλάδα και κατ' επέκταση στους πολίτες της (κυρίως Τουρκία, Σκόπια, και ακολούθως Αλβανία και Βουλγαρία). Προσωπικά δεν θα έδενα το επαγγελματικό μου μέλλον, την ασφάλειά μου, τα όποια επιχειρηματικά κέρδη μου και τις όποιες καταθέσεις μου με τέτοια κράτη, καθώς πλέον δεν ξέρεις τι θα σου ξημερώσει αύριο ως Έλληνας που δραστηριοποιείσαι σε αυτές τις χώρες. Αντ' αυτού θα μετέφερα την έδρα μου, την φυσική μου παρουσία και την δραστηριότητά μου σε οποιαδήποτε άλλη σοβαρή και μεγάλη χώρα της ΕΕ (πράγμα το οποίο σκέφτομαι σοβαρά αυτόν τον καιρό), όπου πραγματικά έχεις το κεφάλι σου ήσυχο από τα διάφορα προβλήματα που απασχολούν την γειτονιά μας. Μπορεί τα λειτουργικά κόστη να είναι μεγαλύτερα αλλά τα πλεονεκτήματα είναι πολύ μεγαλύτερα (πχ. πρόσβαση σε μεγάλες αγορές, τεχνολογίες, υποδομές, εταιρείες, διασυνδέσεις, κτλ.). Γι' αυτό λοιπόν συνάδελφοι προσοχή πριν προβείτε σε τέτοιες κινήσεις και σταθμίστε καλά όλους τους παράγοντες. Όπως και να έχει εύχομαι καλή επιτυχία στους τολμηρούς!
  10. Κατ’ αρχήν το γεγονός ότι η Tesla δημιούργησε εταιρεία στην Ελλάδα είναι από μόνο του κάτι πάρα πολύ θετικό. Μπορεί να μην είναι η απίστευτα τεράστια επένδυση κτλ., αλλά αυτό δεν αναιρεί τα όσα θετικά και ποιος ξέρει ίσως να επιφυλάσσει και κάτι καλύτερο στο μέλλον. Αυτό που αδυνατώ να καταλάβω είναι γιατί ακόμα και άτομα του χώρου μας (από αυτά που διάβασα παραπάνω), βλέπουν αυτήν την κίνηση αρνητικά, την μειώνουν, την σνομπάρουν κιόλας και ούτω καθεξής. Το πρόβλημα μερικών ποιο είναι ακριβώς; Ότι θα προσλάβει μόνο 50 άτομα; Ότι θα γίνει στον Δημόκριτο; Ότι μπορεί να συμμετάσχει σε ευρωπαϊκά προγράμματα; Απίστευτα πράγματα. Αυτή η εταιρεία (και η οποιαδήποτε άλλη εταιρεία) ανήκει σε κάποιους. Δεν είναι υποχρεωμένοι να δώσουν σε κανέναν λογαριασμό για το ποιον θα προσλάβουν, πόσους θα προσλάβουν, ούτε και αν τους την βιδώσει και πάρουν το κεφάλαιο της εταιρείας και το βάλουν σε μια σόμπα και του βάλουν φωτιά. Αφήστε λοιπόν την μιζέρια και εστιάστε α) στο γεγονός ότι μια πρωτοποριακή εταιρεία εγκαταστάθηκε στα μέρη μας και β) στις τεχνολογίες που αυτή εφαρμόζει.
  11. miltos, όσον αφορά την εταιρεία που αναφέρεις στο link σου έχω δοκιμάσει το CAN to Modbus converter τους. Το setup γίνεται με το λογισμικό που δίνουν στο site τους. Γενικά δεν είχα κάποιο θέμα. Δεν έχω δοκιμάσει όμως το KNX converter τους.
  12. Δεν χρειάζεται να το αλλάξει, παρά μόνο στην περίπτωση που θέλει να αλλάξει την τάση ελέγχου. Το υπάρχων ρελέ ιχύος έχει πηνίο 220VAC. Αν θέλει να αλλάξει την τάση ελέγχου σε 24VDC θα πρέπει να αλλάξει και το ρελέ ισχύος (για να έχει πηνίο 24VDC).
  13. Στην περίπτωσή σου, που το κύκλωμα ελέγχου σου είναι ήδη 220VAC (από την στιγμή που ανέφερες ότι το πηνίο του ρελέ ισχύος είναι 220VAC), δεν χρειάζεται να το αλλάξεις σε 24VDC. Αν παρόλα αυτά επιθυμείς να χρησιμοποιήσεις 24VDC ως τάση ελέγχου, τότε θα πρέπει να αλλάξεις και το ρελέ ισχύος. Επίσης στην περίπτωση αυτή, θα τοποθετήσεις και ένα τροφοδοτικό 24VDC. Αν το προϊόν που βρήκες δεν σε καλύπτει όσον αφορά τις απαιτήσεις ασφαλείας σου, ή δεν σου γεμίζει το μάτι, όπως σου είπα υπάρχουν αντίστοιχοι επώνυμοι πομποδέκτες διαθέσιμοι στην αγορά, αλλά φυσικά το κόστος τους δεν έχει σχέση με αυτό του κινέζικου έτσι (ενδεικτικά ένα προϊόν που μου έρχεται στο μυαλό, από γνωστή εταιρεία, έχει τιμή καταλόγου γύρω στα 230 €).
  14. Το τριφασικό ρελέ ισχύος τι τάση πηνίου έχει (υποθέτω 220VAC); Ναι μπορείς να αντικαταστήσεις τον χρονοδιακόπτη με την επαφή του remote. Ωστόσο, αν για την ομαλή λειτουργία του συστήματός σου απαιτείται και ο χρονοδιακόπτης, τότε θα πρέπει να προσαρόσεις το κύκλωμά σου ανάλογα ώστε να τον συμπεριλάβεις και αυτόν.
  15. Καλημέρα, Ούτως ή άλλως, με ένα τέτοιο προϊόν σαν το Κινέζικο που βρήκες, δεν ενδείκνυνται για απευθείας έλεγχο μεγάλου φορτίου (ακόμα και και κοντά στο ονομαστικό του, πόσο μάλλον για επαγωγικά ρεύματα). Θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις το συγκεκριμένο προϊόν που ανέφερες (ή άλλο παρόμοιο πιο επώνυμο αν θες), ώστε με αυτό να ελέγχεις το πηνίο (με τάση πηνίου 24VDC ή και 220VAC, εσύ επιλέγεις) ενός τριπολικού ρελέ ισχύος δισατασιολογημένου έτσι ώστε να καλύπτει τις απαιτήσεις της εφαρμογής σου. Αυτό που πρέπει να δεις είναι που και πως θα κάνεις τις παρεμβάσεις στον πίνακα της αντλίας, αν έχεις χώρο κτλ.
  16. Μια εναλλακτική επιλογή που έχεις, κρατώντας την ίδια αντλία και σωλήνωση, είναι να χρησιμοποιήσεις Variable Speed Drive για τον έλεγχο των στροφών του κινητήρα της αντλίας, με setpoint την επιθυμητή πίεση του δικτύου και με ανάδραση από αισθητήρα πίεσης. Αυτό φυσικά απαιτεί modification στην υπάρχουσα ηλεκτρολογική εγκατάσταση, δεν είναι ότι πιο φτηνό, αλλά συνήθως κάνει απόσβεση σε μικρό χρονικό διάστημα, ανάλογα με την εξοικονόμηση που θα επιτύχεις ελέγχοντας τις στροφές του κινητήρα της αντλίας.
  17. Κοίτα Dio η κουβέντα με τους ανθρώπους δεν έγινε καθόλου σε εχθρικό κλίμα ή με προσβλητική, ούτε σε πολιτική βάση, απλά πιο πολύ ως διαπίστωση κάποιων καταστάσεων, σε συνέχεια μιας άλλης κουβέντας και προβληματισμού που είχαμε σχετικά με τον ανταγωνισμό που προκύπτει εξ Ανατολών λαμβάνοντας υπόψιν τα στοιχεία που αναφέρουν πόσοι Διπλωματούχοι Μηχανικοί όλων των ειδικοτήτων αποφοιτούν κάθε χρόνο από πχ. Κίνα, Ινδία κτλ. (υπερκαλύπτοντας άνετα ακόμα και τις δικιές τους τεράστιες αναπτυσσόμενες αγορές). Φυσικά αυτό που ανέφερες για υποκρισία κτλ. δεν θα το αντικρούσω καθώς τείνει να είναι κανόνας στον μέσο Ευρωπαίο γενικά πιστεύω. Αλλά δεν είναι όλοι έτσι, υπάρχουν και οι άνθρωποι που έχουν ανώτερο μορφωτικό επίπεδο και γενική παιδεία, έχουν ταξιδέψει αρκετά και έχουν δουλέψει και αυτοί σε άλλες χώρες, οπότε και δεν τα ισοπεδώνουν όλα. Όσον αφορά το outsourcing (κυρίως για το IT) σε Ινδία κτλ. και για την μεταφορά της παραγωγής που ανέφερε ο lefe, αυτό είναι γνωστό τοις πάσι, δεν το αμφισβητεί κανένας. Εξού και το γεγονός ότι, σε γενικές γραμμές στα τεχνικά θέματα, έως και intermediate level είναι αχτύπητοι σε ότι αφορά τις τιμές, χρεώσεις κτλ. Παρακολουθώντας τις διεθνείς εξελίξεις τα τελευταία χρόνια πάντως, αυτό που βλέπω να γίνεται (και μακάρι να κάνω λάθος) είναι ότι σταδιακά οι χώρες θα συνεχίσουν να «περιχαρακώνονται» περαιτέρω και να θέτουν έμμεσα ή άμεσα μεγαλύτερα εμπόδια, ελέγχους και περιορισμούς στην μετανάστευση. Πάντως εμείς ως Έλληνες και μέλη της ΕΕ, ακόμα δεν έχουμε πρόβλημα στην μετακίνηση και την εργασία εντός ΕΕ, κάτι που είναι πολύ σημαντικό, καθώς δίνει σε όποιον επιθυμεί να εργαστεί στο εξωτερικό μια πληθώρα δυνητικών επιλογών θέσεων εργασίας σε πάρα πολλές χώρες. Ενδιαφέροντες καιροί πάντως, να δούμε που θα οδηγήσουν.
  18. Επίσης κάτι άλλο που μου έχει κάνει εντύπωση και έχει αξία να το μοιραστώ, είναι το feedback που παίρνω από συναδέλφους άλλων εθνικοτήτων (βόρειο-ευρωπαίων συγκεκριμένα). Το παρακάτω σκηνικό μου έχει τύχει 4 φορές έως τώρα, σε 4 διαφορετικά μέρη του πλανήτη, με 4 διαφορετικούς σοβαρούς ανθρώπους από 4 διαφορετικές εταιρείες οπότε παύω να το θεωρώ και σύμπτωση. Εκεί που μερικές φορές κάθομαι σε κανένα διάλειμμα με τους άλλους συναδέλφους και τα λέμε, πάνω κάτω έχει ακολουθήσει η παρακάτω στιχομυθία (σχεδόν η ίδια την κάθε φορά με ελάχιστες παραλλαγές): - Βορειοευρωπαίος συνάδελφος: Ξέρεις John, εσείς οι Έλληνες ώρες-ώρες κάνετε μεγάλες μ…ιες. - Εγώ: Ρε συ Peter, για κάνε το πιο λιανά να το καταλάβω, τι θες να πεις; - Βορειοευρωπαίος συνάδελφος: Το τελευταίο διάστημα πάτε και «κανιβαλίζετε» την αγορά. Βγαίνετε έξω να κάνετε μια δουλεία και δίνετε εξευτελιστικά χαμηλές τιμές και rates για την δουλειά. - Εγώ ( Σκεπτόμενος ότι όντως δεν έχει άδικο αλλά πρέπει να απαντήσω κάτι): Κοίτα να δεις του λέω, όντως μπορεί να είναι έτσι, αλλά να λάβεις υπόψιν και την κατάσταση στην Ελλάδα, την οικονομική κατάσταση κτλ. διάφορα. - Βορειοευρωπαίος συνάδελφος: Και επειδή εσείς είστε μ….ς εμείς τι φταίμε. Έρχονται που και που προσφορές από Ελληνικές εταιρείες στα χέρια μας μέσω πελατών για να μας πιέσουν να κάνουμε καλύτερες προσφορές. Γιατί να μας χαλάτε την πιάτσα. Μην το παίρνεις προσωπικά, γενικά το λέω. Εγώ: ……….. ( μικρή παύση)…… Που λες, λοιπόν εκείνο το σύστημα πρόβλημα στο condenser που λέγαμε …. (αλλάζω συζήτηση μιας και δεν έχω ν’ αντιπαραβάλλω κάτι καλύτερο). Αυτό που θέλω να πω αναφέροντας το παραπάνω παράδειγμα είναι ότι οι ξένοι δεν τρώνε κουτόχορτο και ξέρουν ακριβώς τι παίζει εδώ στην μικρή μας γωνιά. Με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται πχ. στον μισθό που θα προσφέρουν στο εξωτερικό πχ. σε έναν Έλληνα σε σχέση με έναν Άγγλο ας πούμε για την ίδια δουλειά με τα ίδια προσόντα κτλ. Το κακό είναι ότι τα κακά νέα διαδίδονται γρήγορα, και επειδή πάμε κατά διαόλου σαν χώρα το ξέρουν όλοι (ακόμα και σε τοπική εφημερίδα της Νότιας Κορέας είμασταν ολοσέλιδη αφιέρωση στην 3η σελίδα όταν έγιναν τα capital controls, και αναλύανε τι επιπτώσεις θα μπρούσε να έχει αυτό στην δική τους οικονομία, από κει το έμαθα να φανταστείτε ). Αυτό που έχω σαν περιέργεια, είναι αν και άλλοι συνάδελφοι είχαν παρόμοιο feedback από ξένους συναδέλφους.
  19. Μα αυτό ακριβώς είναι το θέμα, μια χαρά είναι το ένα, μια χαρά είναι και το άλλο. Δεν υπάρχει καλύτερο και χειρότερο, ούτε και χρειάζεται σύγκριση το ένα με το άλλο. Ούτε μπαίνω στο τριπάκι να πω και να συγκρίνω, α καλύτερα στα UAE ή οπουδήποτε αλλου από την Ελλάδα, όχι. (Μεταξύ μας σαν την Ελλάδα πουθενά πάντως). Όλα είναι θέμα ελέυθερης επιλογής του καθενός. Κανένας δεν έβαλε το πιστόλι στον κρόταφο ούτε σε εμένα άλλά και ούτε σε κανέναν συνάδελφο που γνωρίζω για να πάει και να μείνει / δουλέψει στο εξωτερικό. Κανένας δεν κάνει κάτι με το ζόρι, εκτός αν ζεί σε καμία χώρα με απολυταρχικό καθεστώς. Οπότε όλοι έτσι είναι ευχαριστημένοι με τις επιλογές τους, και ξαδελφός σου που είναι σε σώμα ασφαλείας, και εσύ και εγώ και όλοι μας με τις εκάστοτε επιλογές μας. Και αυτό είναι και το ωραίο, γιατί όλοι στην τελική κάνουν κάτι διαφορετικό στην ζωή τους και υπάρχει αυτή η ποικιλομορφία αλλά και η ιδιαιτερότητα του καθενός που κάνει τον κόσμο μας ενδιαφέροντα να ζείς στην τελική. Φαντάζεσαι να ήταν όλοι στον πλανήτη μηχανικοί ή δικηγόροι ή ιατροί καν να δούλευάν όλοι στο ίδιο μέρος (ουτοπικό σενάριο); Θα ταν ότι πιο βαρετό στο σύμπαν.
  20. Κοίτα Ανεμόνα, στην τελική δεν είναι πουθενά τόσο τραγικά τα πράγματα. Δύσκολα ναι σίγουρα, μπρώ να στο επιβεβαιώσω αυτό. Πχ. το να δουλεύεις σε ambient temperature 58-60οC (μετρημένο) και η φόρμα εργασίας σου να ζυγίζει κάτι κιλά απ τον ιδρώτα και να την νιώθεις σαν πανοπλία επάνω σου (σχεδόν είχα λιποθυνήσει εκείνες τις μέρες, και παρόλο που έχω πολύ καλή φυσική κατάσταση) είναι ένα θεματάκι. Απ' την άλλη όμως δεν πρέπει να αναιρούμε το γεγονός ότι καλές δουλείες για μηχανικούς γενικά βρίσκονται σε τέτοια μέρη και γενικά σε υποανάπτυκτες χώρες που βρίσκονται στην ανάπτυξη και τρέχουν αρκετά έργα υποδομής (ποσοστιαία και συγκριτικά με τα ανεπτυγμένα κράτη). Όπως και να έχει είναι μια επιλογή, όχι ότι δεν υπάρχουν καλές δουλειές πχ. Ευρώπη, αλλά συγκριτικά πάλι υπάρχουν περισσότερες διαθέσιμες θέσεις σε τέτοιες χώρες, άρα οι πιθανότητες αυξάνονται. Πολλοί συνάδελφοι και συμπατριώτες μας έχουν βρεί δουλειά UAE, Qatar, κτλ. Πχ. παίζει να περπατάς στον δρόμο στα UAE, ή να βγείς σε καμιά απ' τις πιο international καφετέριες και ν' ακούσεις Ελληνικά (και δεν εννοώ από Έλληνες τουρίστες, που ούτως ή άλλως είναι πάμπολλοι στα UAE, - άλλο ανεξιχνίαστο φαινόμενο αυτό αλλα οκ - ιδίως Χριστούγεννα), αλλά από εργαζόμενους εκεί. Πολιτικοί μηχανικοί, μηχανολόγοι, ιατροί, εργαζόμενοι ασχολούμενοι στον τομέα της υγείας γενικα κτλ. αρκετός κόσμος. Τι να γίνει, «O tempora, o mores!», προσαρμογή στα δεδομένα και στις καταστάσεις λοιπόν. Και ο άνθρωπος, ακόμα και σήμερα είναι ένα απόλυτα προσαρμοστικό "ζώο". Πόσο μάλλον και έξυπνοι υποτίθεται άνθρωποι που θεωρούνται οι μηχανικοί, ε τι στο καλό, θα τα καταφέρουν παντού υποτίθεται. Και όπως είπα δεν πέθανε και κανείς, όλα είναι θέμα equal trade, κάτι δίνεις κάτι παίρνεις σ αυτήν την ζωή. Υ.Γ. Όχι δεν χτυπάω το κεφάλι μου που δεν έβγαλα ιατρική. Το βύσινο να μένει, φοβάμαι και τρέμω στην θέα και την ιδέα μόνο από τις βελόνες και τα νυστέρια. Δεν είναι για μας τους μηχανικούς αυτά. Είμαστε ευαίσθητοι άνθρωποι. Άσε που λατρεύουμε και γουστάρουμε τρελά και το επάγγελμα που επιλέξαμε να κάνουμε. Πυροσβεστική, αστυνομία, λιμενικό το ίδιο. Για κανέναν απλύτως λόγο και ποτέ σε σώμα ασφαλείας το οποίο να απαιτεί επαφή με πολίτες. Εξαίρεση αποτελεί μόνο ο στρατός, αλλά και πάλι για κανέναν λόγο στον Ελληνικό. Αλλά και αυτό είναι άλλη κουβέντα. Πες με οπαδό της μιζέριας, αλλά πλέον έχω συνηθίσει, κι αν δεν πάω για κανένα 10ημερο το μήνα για δουλειά προς middle east ή S/SE Asia κάπως μου φαίνεται. Το ίδιο ισχύει και για πολλούς άλλους του σιναφίου μας σε πληροφορώ.
  21. Όντως έτσι είναι. Από τα παραδείγματα που ανέφερα, ο ένας δουλεύει στα UAE 12 χρόνια, και ο άλλος τα μισά περίπου. Για τα υπόλοιπα που αναφέρεις συμφωνώ απόλυτα.
  22. Κοίτα Γιάννη, απλά μετέφερα την πληροφορία στον george t, όπως μου την μετέφερε ο άνθρωπος που όντως δουλεύει εκεί 12 χρόνια. Τώρα αν μου είπε ψέμματα τι να σου πω. Απλά μιας και περνάω συχνά από αυτά τα μέρη για δουλειά, ενίοτε γνωρίζω διάφορους μηχανικούς και τεχνικούς που δουλεύουν εκεί και πάνω στην κουβέντα καμιά φορά αναφέρεται και το μισθολογικό. Γι αυτόν τον λόγο άλλωστε έφερα και 2 παραδείγματα, με τις τιμές που μου ανέφεραν. Από εκεί και πέρα, σίγουρα υπάρχουν πολλές διακυμάνσεις, και όπως είπα δεν έχω και πλήρη εμπεριστατωμένη εικόνα, μόνο σποραδικές πληροφορίες από άτομα που έχω γνωρίσει στα UAE.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.