Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

vskan

Members
  • Περιεχόμενα

    30
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος-Μηχ/γος Μηχ/κος

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

596 profile views

vskan's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Αγαπητέ Ακη σωστά αυτό είναι το ΕΣΠΑ αλλά όπως διαβάζεις ζητάει ξεκάθαρα: 10. Εκθεση ενεργειακής επιθεώρησης υφιστάμενου συστήματος θέρμανσης πετρελαίου Και μάλιστα αν ανοίξεις τον οδηγό ζητάει σε μερικά τμήματα και ειδική αιτιολόγηση Οπότε επαναφέρω το θέμα μήπως το έχει αντιμετωπίσει κάποιος συνάδελφος και έχει βρει λύση ΠΕΑ για εγκαταστάσεις θέρμανσης. Το πρόβλημα που έχω είναι ότι όταν πάω να ξεκινήσω και να κάνω εισαγωγή στοιχείων το πρόγραμμα δεν αναγνωρίζει το αρχικό xml αρχείο. Σαν να είναι κενό, ουτε βγάζει κάποιο μήνυμα λάθους όπως άν πάω για δοκιμή να ανεβασω ένα αρχείο από ΠΕΑ κτιρίου. Πάντως δεν είναι κενο γιατί με το notepad διαβάζω τα αρχικά στοιχεία. Δοκίμασα να προχωρήσω το ΠΕΑ απλά ανοίγοντας το xml. Μου εμφάνισε κανονικά τα στοιχεία του πελάτη με μόνο πρόβλημα ότι ενω το έχω δηλώσω παλιό αυτό μου το σημειώνει με αναθεωρημένο ΚΕΝΑΚ. (μικρό το κακό γιατί δεν επηρεάζει κάπου τις τιμές) Το μεγάλο πρόβλημα που έχω σε αυτή την περίπτωση είναι ότι δεν μου εμφανίζει τα πεδία του Λέβητα καθόλου.!!! Αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει θα ήμουν υπόχρεος.
  2. Πρέπει να παραδώσω άμεσα για ένα ΕΣΠΑ για Φυσικό Αέριο. Δεν μπορώ να πιστεύω ότι είναι προαπαιτούμενο και δεν είναι λειτουργικό
  3. Καλησπέρα σας, Προσπαθώ να βγάλω το πρώτο μου ΠΕΑ για εγκαταστάσεις θέρμανσης. Το πρόβλημα που έχω είναι ότι όταν πάω να ξεκινήσω και να κάνω εισαγωγή στοιχείων το πρόγραμμα δεν αναγνωρίζει το αρχικό xml αρχείο. Σαν να είναι κενό, ουτε βγάζει κάποιο μήνυμα λάθους όπως άν πάω για δοκιμή να ανεβασω ένα αρχείο από ΠΕΑ κτιρίου. Πάντως δεν είναι κενο γιατί με το notepad διαβάζω τα αρχικά στοιχεία. Δοκίμασα να προχωρήσω το ΠΕΑ απλά ανοίγοντας το xml. Μου εμφάνισε κανονικά τα στοιχεία του πελάτη με μόνο πρόβλημα ότι ενω το έχω δηλώσω παλιό αυτό μου το σημειώνει με αναθεωρημένο ΚΕΝΑΚ. (μικρό το κακό) Το μεγάλο πρόβλημα που έχω είναι ότι δεν μου εμφανίζει τα πεδία του Λέβητα καθόλου.!!! Αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει θα ήμουν υπόχρεος.
  4. Καλησπέρα σας, ΣΤΕΓΗ ή ΔΩΜΑ? Αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει θα το εκτιμούσα. Μονοκατοικία έχει ένα τμήμα της οροφής επίπεδη ταράτσα (δώμα) ένα τμήμα με πλάκα μπετο με κλίση περίπου 10% και ένα τμήμα με πλάκα μπετό με κλίση 30% Παλιά πάνω στις κεκλιμένες πλάκες υπήρχαν κολημένα κεραμίδια τα οποία ένα μέρος λόγω φθοράς και μη σωστής αρμογής έφυγαν έσπασαν και ο ιδιοκτήτης ξήλωσε και τα υπόλοιπα. Το σπίτι έχει υπαχθεί στο εξοικονομώ. Θέλω να μονώσω τα κεκλιμένα τμήματα. Ο Μονωσάς ζητάει 55 € το τετρ. μέτρο. Αν το θεωρήσω στέγη το πρόγραμμα δίνει για 2.Β.(ΙΙ) 25 € το τ.μ. Υπάρχει περίπτωση να θεωρήσω (έστω το τμήμα με την μικρότερη κλίση) ως δώμα 2.Α.(ΙΙ) και να πάω στα 48 € το τ.μ. Το τμήμα με την μικρότερη κλίση πρέπει να είναι και βατό γιατί υπάρχουν στο πάνω μέρος του Κεραίες.
  5. L-Nikos Από την στιγμή που σου λέει σφάλμα στο Κτήριο 1 το πρόβλημα λογικά υπάρχει εκεί. Εάν δεν έχεις καν κτήριο 1 φτιάξε ένα με αντιγραφή να δεις τι θα σου βγάλει.
  6. L-Nikos Βάζοντας τις ελάχιστες τιμές περνάει. Στο δικό σου μήπως έχει κρατήσει τίποτα στην μνήμη?
  7. Ευχαριστώ L-Nikos. Μου το είχε κάνει και σε μια άλλη προσπάθεια. Εσένα σου έχει ποτέ περάσει? Akis 73 είναι μονοκατοικία οπότε ολόκληρο κτήριο που σημαίνει ότι δεν μπορώ να πάω απλοποιητικά.
  8. Επανέρχομαι στο θέμα Ισόγειας μονοκατοικίας πάνω σε υπερυψωμένη κατα 0.5μ μπαζομένη πλάκα. Προσπαθώ να ορίσω την υπερυψωμένη μπαζομένη πλάκα ως ΜΘΧ όπως λέει η ΤΟΤΕΕ με εικονικό δάπεδο U=4.5 και περιμετρικά τοίχους ύψους Ο.5μ και διαχωριστική επιφάνεια το δάπεδο του ισογείου. Οταν πάω να τρέξω το πρόγραμμα μου ζητάει να δηλώσω υποχρεωτικά διαφανή (που όμως προφανώς η μπαζωμένη πλάκα δεν έχει παράθυρα) και διείσδυση αέρα και δεν προχωράει. Τι κάνουμε?
  9. Οντως λείπει το γαλάζιο καλώδιο!!! Ελεγκτή ποιον έχεις χρησιμοποιήσει?
  10. Αγαπητέ maneni το κουτί που έχει τον διακόπτη On Οff και restart με τον ρευματολήπτη (και το καλώδιο που πάει στην αντλία) είναι της αντλίας. Ο πρασινοκίτρινος αγωγός έλεγξα με το πολύμετρο και όντως συνδέεται στη γείωση του ρευματολήπτη. Ουδέτερος δεν πάει στο κουτί. Αυτό που αναφέρεις για τα ηλεκτρόδια το έχεις δουλεψει? Ξέρεις κάποιο ολοκληρωμένο προιόν που μπορεί να κάνει αυτή την δουλειά?
  11. Χρησιμοποιώ το Metrel EurotestXE MI3102BT εδώ και 4 χρόνια (αν και όχι και με πολύ χρήση) και είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Εχει πολύ εύχρηστα εξαρτήματα και οι μπαταρίες του κρατούν ακόμα ωστε να βγάζω όλες τις μετρήσεις που απαιτούνται σε νορμάλ σπίτια χωρίς ενδιάμεση φόρτιση.
  12. Καλημέρα σας, Μου ζητήθηκε να συνδέσω μια αντλία πηγαδιού (Kraft PWD 900). Ειχε και δικό της κουτί Οn Οff και restart οπότε δούλεψε εύκολα και απλά. Διαπίστωσα ότι δεν έχει φλοτερ οπότε χρειάζεται κάποια προστασία ώστε να σταματάει να λειτουργεί όταν τελειώνει το νερό στο πηγάδι. Ο πελάτης λέει ότι στο κατάστημα του είπαν ότι το πρόβλημα λύνεται με ένα καλώδιο γείωσης που μπαίνει στο νερό. Επίσης διαπίστωσα ότι η τροφοδοσία του κουτιού On Off ήταν φάση και γείωση και όχι φάση ουδέτερος με γείωση. Δηλαδή ενώ είχε μπρίζα (ρευματολήπτη) σούκο για να πέρνει ρεύμα, μέσα στο καλώδιο υπήρχαν δύο μονο αγωγοί ένας μαύρος και ένας πρασινοκίτρινος που όντως βάση πολυμέτρου συνδεόταν στη γείωση της μπρίζας σούκο. (απορία μου τώρα γιατί δεν έπεσε ο αντιηλεκτροπληξιακός εκτός αν το σπίτι δεν έχει!!!) Κάθε βοήθεια ή σχόλιο ιδαίτερα δεκτή.
  13. 04α Αιτηση Οριστικά Υποβληθείσα Μου έγραψε ότι έχει δεσμευτεί το ποσό αλλά δεν παίρνω κάποιον εξαψήφιο κωδικό Κάνω κάτι λάθος ???
  14. Καλημέρα, Κυρία που έχει σωστά Ε1, Ε9 αλλά η ΔΕΗ είναι στο όνομα του συζύγου της μπορεί να περάσει?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.