Jump to content

vskan

Members
 • Posts

  30
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by vskan

 1. Αγαπητέ Ακη σωστά αυτό είναι το ΕΣΠΑ αλλά όπως διαβάζεις ζητάει ξεκάθαρα: 10. Εκθεση ενεργειακής επιθεώρησης υφιστάμενου συστήματος θέρμανσης πετρελαίου Και μάλιστα αν ανοίξεις τον οδηγό ζητάει σε μερικά τμήματα και ειδική αιτιολόγηση Οπότε επαναφέρω το θέμα μήπως το έχει αντιμετωπίσει κάποιος συνάδελφος και έχει βρει λύση ΠΕΑ για εγκαταστάσεις θέρμανσης. Το πρόβλημα που έχω είναι ότι όταν πάω να ξεκινήσω και να κάνω εισαγωγή στοιχείων το πρόγραμμα δεν αναγνωρίζει το αρχικό xml αρχείο. Σαν να είναι κενό, ουτε βγάζει κάποιο μήνυμα λάθους όπως άν πάω για δοκιμή να ανεβασω ένα αρχείο από ΠΕΑ κτιρίου. Πάντως δεν είναι κενο γιατί με το notepad διαβάζω τα αρχικά στοιχεία. Δοκίμασα να προχωρήσω το ΠΕΑ απλά ανοίγοντας το xml. Μου εμφάνισε κανονικά τα στοιχεία του πελάτη με μόνο πρόβλημα ότι ενω το έχω δηλώσω παλιό αυτό μου το σημειώνει με αναθεωρημένο ΚΕΝΑΚ. (μικρό το κακό γιατί δεν επηρεάζει κάπου τις τιμές) Το μεγάλο πρόβλημα που έχω σε αυτή την περίπτωση είναι ότι δεν μου εμφανίζει τα πεδία του Λέβητα καθόλου.!!! Αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει θα ήμουν υπόχρεος.
 2. Πρέπει να παραδώσω άμεσα για ένα ΕΣΠΑ για Φυσικό Αέριο. Δεν μπορώ να πιστεύω ότι είναι προαπαιτούμενο και δεν είναι λειτουργικό
 3. Καλησπέρα σας, Προσπαθώ να βγάλω το πρώτο μου ΠΕΑ για εγκαταστάσεις θέρμανσης. Το πρόβλημα που έχω είναι ότι όταν πάω να ξεκινήσω και να κάνω εισαγωγή στοιχείων το πρόγραμμα δεν αναγνωρίζει το αρχικό xml αρχείο. Σαν να είναι κενό, ουτε βγάζει κάποιο μήνυμα λάθους όπως άν πάω για δοκιμή να ανεβασω ένα αρχείο από ΠΕΑ κτιρίου. Πάντως δεν είναι κενο γιατί με το notepad διαβάζω τα αρχικά στοιχεία. Δοκίμασα να προχωρήσω το ΠΕΑ απλά ανοίγοντας το xml. Μου εμφάνισε κανονικά τα στοιχεία του πελάτη με μόνο πρόβλημα ότι ενω το έχω δηλώσω παλιό αυτό μου το σημειώνει με αναθεωρημένο ΚΕΝΑΚ. (μικρό το κακό) Το μεγάλο πρόβλημα που έχω είναι ότι δεν μου εμφανίζει τα πεδία του Λέβητα καθόλου.!!! Αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει θα ήμουν υπόχρεος.
 4. Καλησπέρα σας, ΣΤΕΓΗ ή ΔΩΜΑ? Αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει θα το εκτιμούσα. Μονοκατοικία έχει ένα τμήμα της οροφής επίπεδη ταράτσα (δώμα) ένα τμήμα με πλάκα μπετο με κλίση περίπου 10% και ένα τμήμα με πλάκα μπετό με κλίση 30% Παλιά πάνω στις κεκλιμένες πλάκες υπήρχαν κολημένα κεραμίδια τα οποία ένα μέρος λόγω φθοράς και μη σωστής αρμογής έφυγαν έσπασαν και ο ιδιοκτήτης ξήλωσε και τα υπόλοιπα. Το σπίτι έχει υπαχθεί στο εξοικονομώ. Θέλω να μονώσω τα κεκλιμένα τμήματα. Ο Μονωσάς ζητάει 55 € το τετρ. μέτρο. Αν το θεωρήσω στέγη το πρόγραμμα δίνει για 2.Β.(ΙΙ) 25 € το τ.μ. Υπάρχει περίπτωση να θεωρήσω (έστω το τμήμα με την μικρότερη κλίση) ως δώμα 2.Α.(ΙΙ) και να πάω στα 48 € το τ.μ. Το τμήμα με την μικρότερη κλίση πρέπει να είναι και βατό γιατί υπάρχουν στο πάνω μέρος του Κεραίες.
 5. L-Nikos Από την στιγμή που σου λέει σφάλμα στο Κτήριο 1 το πρόβλημα λογικά υπάρχει εκεί. Εάν δεν έχεις καν κτήριο 1 φτιάξε ένα με αντιγραφή να δεις τι θα σου βγάλει.
 6. L-Nikos Βάζοντας τις ελάχιστες τιμές περνάει. Στο δικό σου μήπως έχει κρατήσει τίποτα στην μνήμη?
 7. Ευχαριστώ L-Nikos. Μου το είχε κάνει και σε μια άλλη προσπάθεια. Εσένα σου έχει ποτέ περάσει? Akis 73 είναι μονοκατοικία οπότε ολόκληρο κτήριο που σημαίνει ότι δεν μπορώ να πάω απλοποιητικά.
 8. Επανέρχομαι στο θέμα Ισόγειας μονοκατοικίας πάνω σε υπερυψωμένη κατα 0.5μ μπαζομένη πλάκα. Προσπαθώ να ορίσω την υπερυψωμένη μπαζομένη πλάκα ως ΜΘΧ όπως λέει η ΤΟΤΕΕ με εικονικό δάπεδο U=4.5 και περιμετρικά τοίχους ύψους Ο.5μ και διαχωριστική επιφάνεια το δάπεδο του ισογείου. Οταν πάω να τρέξω το πρόγραμμα μου ζητάει να δηλώσω υποχρεωτικά διαφανή (που όμως προφανώς η μπαζωμένη πλάκα δεν έχει παράθυρα) και διείσδυση αέρα και δεν προχωράει. Τι κάνουμε?
 9. Οντως λείπει το γαλάζιο καλώδιο!!! Ελεγκτή ποιον έχεις χρησιμοποιήσει?
 10. Αγαπητέ maneni το κουτί που έχει τον διακόπτη On Οff και restart με τον ρευματολήπτη (και το καλώδιο που πάει στην αντλία) είναι της αντλίας. Ο πρασινοκίτρινος αγωγός έλεγξα με το πολύμετρο και όντως συνδέεται στη γείωση του ρευματολήπτη. Ουδέτερος δεν πάει στο κουτί. Αυτό που αναφέρεις για τα ηλεκτρόδια το έχεις δουλεψει? Ξέρεις κάποιο ολοκληρωμένο προιόν που μπορεί να κάνει αυτή την δουλειά?
 11. Χρησιμοποιώ το Metrel EurotestXE MI3102BT εδώ και 4 χρόνια (αν και όχι και με πολύ χρήση) και είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Εχει πολύ εύχρηστα εξαρτήματα και οι μπαταρίες του κρατούν ακόμα ωστε να βγάζω όλες τις μετρήσεις που απαιτούνται σε νορμάλ σπίτια χωρίς ενδιάμεση φόρτιση.
 12. Καλημέρα σας, Μου ζητήθηκε να συνδέσω μια αντλία πηγαδιού (Kraft PWD 900). Ειχε και δικό της κουτί Οn Οff και restart οπότε δούλεψε εύκολα και απλά. Διαπίστωσα ότι δεν έχει φλοτερ οπότε χρειάζεται κάποια προστασία ώστε να σταματάει να λειτουργεί όταν τελειώνει το νερό στο πηγάδι. Ο πελάτης λέει ότι στο κατάστημα του είπαν ότι το πρόβλημα λύνεται με ένα καλώδιο γείωσης που μπαίνει στο νερό. Επίσης διαπίστωσα ότι η τροφοδοσία του κουτιού On Off ήταν φάση και γείωση και όχι φάση ουδέτερος με γείωση. Δηλαδή ενώ είχε μπρίζα (ρευματολήπτη) σούκο για να πέρνει ρεύμα, μέσα στο καλώδιο υπήρχαν δύο μονο αγωγοί ένας μαύρος και ένας πρασινοκίτρινος που όντως βάση πολυμέτρου συνδεόταν στη γείωση της μπρίζας σούκο. (απορία μου τώρα γιατί δεν έπεσε ο αντιηλεκτροπληξιακός εκτός αν το σπίτι δεν έχει!!!) Κάθε βοήθεια ή σχόλιο ιδαίτερα δεκτή.
 13. 04α Αιτηση Οριστικά Υποβληθείσα Μου έγραψε ότι έχει δεσμευτεί το ποσό αλλά δεν παίρνω κάποιον εξαψήφιο κωδικό Κάνω κάτι λάθος ???
 14. Καλημέρα, Κυρία που έχει σωστά Ε1, Ε9 αλλά η ΔΕΗ είναι στο όνομα του συζύγου της μπορεί να περάσει?
 15. Θα μπορούσε να μας πει κάποιος από τους Μακεδόνες Θρακιώτες Θεσσαλούς Ηπειρώτες συναδέλφους τι είδους αρχεία (πχ PDF, jpeg) μπορούμε να ανεβάζουμε όταν θα κάνουμε τις αιτήσεις και μέχρι πόσα MB?)
 16. Καλησπέρα. Ο φωταγωγός στον οποίο βλέπει ένα διαμέρισμα πολυκατοικίας θεωρείται εξωτερικός χώρος ή εσωτερικός μη θερμαινόμενος? Τα ανοίγματα ενός διαμερίσματος προς τον φωταγωγό της πολυκατοικίας είναι επιλέξιμα? Διαβάζω --> ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3. Επιλέξιμες παρεμβάσεις 1. Αντικατάσταση Κουφωμάτων...... Επιλέξιμη επίσης είναι η αντικατάσταση εξώπορτας σε μονοκατοικία και κουφωμάτων κλιμακοστασίου και φωταγωγού σε πολυκατοικία. Δεν συμπεριλαμβάνονται όμως «ανοίγματα» προς εσωτερικούς χώρους του κτηρίου θερμαινόμενους ή μη (π.χ. πόρτα διαμερίσματος). --> Αυτό σημαίνει ότι μόνο αν κάνει αίτηση όλη η πολυκατοικία μπορούν να αλλαχτούν τα παράθυρα του διαμερίσματος προς τον φωταγωγό? Μια τεκμηριωμένη απάντηση στο πρώτο ερώτημα νομίζω θα έλυνε την απορία. Κάθε απάντηση ειλικρινά ευπρόσδεκτη.
 17. Αγαπητέ hkamp έχεις δίκιο θέλει μελέτη (και όχι μόνο για το συντ. β και για πολλά άλλα). Διάβασα την DE4-Renewable Energy Sources-final του ΤΕΕ όπου έχει αρκετά πράγματα. Απλά για να κλείσω το ΠΕΑ θα χρησιμοποιήσω την γενική παραδοχή που έχει στην σελίδα 20 και 21 που αναφέρεται σε συστήματα combi (ΖΝΧ και Θερμότητος) ότι ο μέσος ετήσιος συντελεστής εκμετάλλευσης της ηλιακής ενέργειας λαμβάνοντας υπόψιν τις απώλειες από τη δεξαμενή θερμότητας και την αποριπτόμενη θερμότητα κυμαίνεται από 20 έως 25%. Ουτως ή άλλως από άποψη ποσοστού επίτευξης εξοικονόμησης είμαι πάνω από διπλάσια από το απαιτούμενο
 18. Hkamp ευχαριστώ για την απάντηση. Γνωρίζεις αν υπάρχει κάπου κάποιος πίνακας ή τύπος που το βγάζει?
 19. Λογικό φαίνεται όπως τα λες αφου θα είναι οι ίδιοι συλλέκτες και το ίδιο boiler να έχουν τον ίδιο συντελεστή εκμετάλευσης. Και πάλι ευχαριστώ για την απάντηση.
 20. Spilosa Ευχαρσιτώ πολύ για την απάντηση. Deathlok Εχουν ειπωθεί πολλά για τις τέντες η ουσία είναι ότι είναι φλου. Αν έχεις κάνει μόνωση σε κάποιο τοίχο το μήκος του τοίχου επί ένα ευλογο ύψος 2 με 2.5 μετρα αν η τέντα ξεκινάει πάνω από το καγκελο. Αν έχεις αλλάξει μπαλκονόπορτες οι περισσότεροι λένε το μήκος του τοίχου που είναι οι μπαλκονόπορτες αλλά και κάποιοι το πλάτος από τις μπαλκονόπορτες + 2μ. Αν είναι σε βεράντα όπου η τέντα ξεκινάει από πίσω και καλύπτει όλη την βεράντα άγνωστο.
 21. Sword ευχαριστώ για την απάντηση. Θα χρησιμοποιήσω και για ΖΝΧ και για θέρμανση από κοινού ένα σύστημα με επιλεκτικούς συλλέκτες 10τμ που θα χρησιμοποιούνται με κοινό Boiler. Τις ΔΚ τις έχω (4 αρχεία) αλλά δεν βρήκα κάτι σχετικό. Οι ΔΕ τι είναι? sorry αλλά έχουν περάσει και κάποια χρόνια από τα σεμινάρια που έκανα.
 22. Μια ακόμα ερώτηση. Σε διαμέρισμα πολυκατοικίας παράθυρα μπάνιου και κουζίνας που βλέπουν σε φωταγωγό είναι επιλέξιμα? και αντιμετωπίζονται ως κανονικά ανοίγματα προς εξωτερικό χώρο με συντ. σκίασης όλα 0 ή κάπως διαφορετικά? Κάθε απάντηση ευπρόσδεκτη.
 23. Καλησπέρα. Γνωρίζει κάποιος πως μπορώ να βρω τον Συν. β αξιοποίησης ηλιακής ακτινοβολίας για Θέρμανση χώρων? Θέλω να προτείνω ένα σύστημα υποβοήθησης θέρμανσης.
 24. Γνωρίζετε αν στην αγορά δέχονται να δώσουν απλά κλιματιστικά ( 9000BTU ή 18000BTU) με τους όρους του εξοικ. δηλαδή προκαταβολή από 21% (70% του 30%) και τα υπόλοιπα όταν με το καλό? Οι αλυσίδες το κάνουν?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.