Μετάβαση στο περιεχόμενο

accnt

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    ΑΛΙΜΟΣ
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Λογιστής

accnt's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Οι γνώμες σας με βοηθούν ώστε να λάβω την όποια απόφαση. Το βέβαιο είναι ότι το τοπίο είναι θολό όπως και τα περισσότερα θέματα στη χώρα μας.
  2. Όντως, πάντως διαβάζοντας στο ιντερνετ βρήκα πολλά άρθρα του Νοεμβρίου - Δεκεμβριου 2013 που έλεγαν οτι θα μειωθεί η δόμηση στα εκτός σχεδίου από τα 200 στα 150 και ίσως ακόμη στα 100. Αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει τίποτα.
  3. Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Όμως δεν έχω σκοπό να χτίσω τουλάχιστον για τα επόμενα 15 χρόνια... Έχω πάει σε 3 μηχανικούς. Ο ένας με σιγουριά μου λέει οτι δεν θα αλλάξει τίποτα (λόγω κρίσης κλπ). Ο άλλος ότι δεν μπορεί να ξέρει κανείς. Και ο τρίτος μου έδωσε την δική σου συμβουλή. Άδεια, αναθεώρηση στα 4 χρόνια και στα 8 χρόνια σκελετό + όψεις για να πάρουμε αορίστου χρόνου. Αλλά εγώ είμαι ακόμη μπερδεμένος.
  4. Χαίρεται. Σκέφτομαι να επενδύσω κάποια χρήματα που έχω σε ένα άρτιο και οικοδομήσιμο γήπεδο 4 στρεμμάτων στο Λαγονήσι. Υπάρχουν όλα τα χαρτιά (δασαρχείο, οικοδομησιμότητα από πολεοδομία κλπ.). Όμως "κολλάω" στο θέμα οτι μπορεί να αλλάξουν οι όροι δόμησης ή και να καταργηθεί η εκτός σχεδίου δόμηση. Αν έχετε την καλοσύνη θα ήθελα την γνώμη σας σε αυτό το ζήτημα που με απασχολεί αρκετά. Γνωρίζω οτι κανείς δεν είναι μάντης να ξέρει τι θα γίνει στα επόμενα χρόνια, αλλά μια τάση ίσως γνωρίζετε. Σας ευχαριστώ.
  5. Ο πωλητής έχει χαρτί δασαρχείου και έχει λέει όλα τα χαρτιά για αρτιότητα και οικοδομησιμότητα. Στον μηχανικό μου δεν πήγα ακόμη, προσπαθώ να ξεσκαρτάρω κάποιες περιπτώσεις πριν πάω. Σκέφτηκα να δω τι γίνεται με την περίπτωση του ρέματος και αν είναι οκ να ζητήσω όλα τα χαρτιά από τον πωλητή για να τα ελέγξω. Γιατί αν είναι να μείνουν μόνο 5 μέτρα (σε φάρδος) για την μελλοντική οικοδομή, να μην το συνεχίσω καν. Ευχαριστώ.
  6. Ψάχνοντας για οικόπεδο, έχω βρει ένα γήπεδο (εκτός σχεδίου), 4 στρ. 100Χ40 μέτρων. Στη μια του πλευρά (των 100 μέτρων) υπάρχει μη οριοθετημένο ρέμα. Μικρό αλλά υπάρχει. Για την δόμηση, αν πρέπει να αφήσω 20 μέτρα από το ρέμα και 15 μέτρα από τις υπόλοιπες πλευρές μένουν μόνο 5 μέτρα για την δόμηση, τα οποία δεν φτάνουν. Σε αυτή τη περίπτωση τι γίνεται? Υπάρχει καμία παρέκκλιση? Τώρα αν γίνουν οι διαδικασίες οριοθέτησης και τελειώσουν, η απόσταση θα είναι τα 10 μέτρα ή τα 15 όπως των υπολοίπων πλευρών? Ελπίζω να έγινα κατανοητός. Ευχαριστώ.
  7. Μιας που διαβάστηκε περίπου 100 φορές να πω ότι τελικά δεν θα το πάρω το αγροτεμάχιο. Με μια ακόμη έρευνα που έκανα, έμαθα οτι συγκεκριμένα στην Λαυρεωτική μπορείς να χτίσεις υπόγεια, αλλά θα αφαιρεθούν από τη συνολική δόμηση (ισχύει από το 98). Οπότε, 200 τμ. μόνο, που απ΄ οτι φαίνεται θα γίνουν 150 ή 100 τ.μ. δεν αρκούν για τα δυο μου παιδιά. Θα πρέπει να αναζητήσω οικόπεδο εντός σχεδίου να μην έχω τίποτα εκπλήξεις. Κρίμα πάντως γιατί ήταν ένα πολύ όμορφο αγροτεμάχιο και σε πολύ καλή τιμή.
  8. Χαίρετε. Θα ήθελα να σας εκφράσω έναν προβληματισμό μου σχετικά με την αγορά ενός αγροτεμαχίου, στο Άνω Δασκαλειό στην Κερατέα, εκτός σχεδίου, εκτός ζώνης ορίων οικισμού, μη δασικό (όπως αναγράφει το τοπογραφικό), 5,2 στρ. Έχω λοιπόν δυο παιδιά και σκεφτόμενος να βρουν κάτι από τους γονείς τους, αποφασίσαμε με την σύζυγο να το αγοράσουμε, μιας και η τιμή του είναι αρκετά καλή. Για τα επόμενα 10-15 χρόνια δεν πρόκειται να οικοδομήσουμε. Η σκέψη ότι οικοδομούσε 200 + 200 υπόγεια και βοηθητικούς χώρους, ήταν για μας, παραπάνω από ικανοποιητική. Διαβάζω όμως τον τελευταίο μήνα για τις ανατροπές που έρχονται στους όρους δόμησης και έχω προβληματιστεί πάρα πολύ, σε βαθμό που σκέφτομαι να μην προχωρήσω τελικά στην αγορά του. Επισκέφτηκα έναν μηχανικό και μου είπε ότι δεν χτίζει καθόλου υπόγεια και βοηθητικούς χώρους (εκτός και αν αφαιρεθούν από το κανονικό ποσοστό δόμησης) και ότι μπορεί να παραμείνουν τα 200 τμ. ή να μειωθούν στα 150 ή ακόμη και στα 100. 100τμ. ή και ακόμη 150 τμ. είναι λίγα και για τα δυο παιδιά. Θα ήθελα κάποιες συμβουλές σχετικά με τον προβληματισμό μου. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.