Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

EPI

Members
  • Περιεχόμενα

    41
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    θεσσαλονικη
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

EPI's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

-1

Φήμη στην κοινότητα

  1. (μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) καλημέρα, όταν έχω παραβάσεις κατ 3 ( επέκταση εξώστη <20% και αλλαγή διατάσεων - μετακίνηση ενός ανοίγματος) και παράλληλα κατάργηση-κλείσιμο ενός ανοίγματος μπαλκονόπορτας ( 1 λοιπή παράβαση -αναλυτικού -κατ 4 ) χωρίς άλλη παράβαση στο διαμέρισμα (όλα από κατασκευής το 1985), μπορούν να μπουν όλα μαζί με αναλυτικό σαν μια λοιπή παράβαση κατ 4 (εγκύκλιος 2 σελ 18 )και να κλείσει με 250 ευρω ή δεν μπορώ (εγκύκλιος 2, σελ 23 αρθ 100. β)) και πρέπει να το σπάσω σε δυο φύλλα κατ 3 και κατ 4 1 λοιπή παρ. ώστε να πάει 500ε. ???
  2. EPI

    Νόμος 4495/2017

    άψογος! ευχαριστώ!
  3. πως θα γίνει η υπαγωγή? Για να κάνω την υπαγωγή θα πρέπει να βρω τα στοιχεία των ιδιοκτητών του 1/3, αφμ , διευθύνσεις κτλ για κλείνει με το ποσοστό τους το σύστημα γιατί αν βάλω ''άγνωστος"'στα ονόματα, αφμ με μηδενικά πχ δεν το δέχεται.
  4. (Από μεταφορά. Pavlos33) Περίπτωση σε οριζόντια ιδιοκτησία, διαμέρισμα ισογείου προ 1975, υπάρχει ένας ιδιοκτήτης που κατέχει τα 2/3 (μετά από αποδοχή κληρονομιάς των γονέων του από την γιαγιά, μεταβιβάσεις κτλ) και το υπόλοιπο 1/3 ΄΄ανήκει'' σύμφωνα με τα συμβόλαια σε άλλους τρεις. Αυτοί οι τρεις λοιπόν δεν έκαναν αποδοχή κληρονομιάς (το ΄94), δεν έχουν ασχοληθεί καθόλου με το ακίνητο ούτε μετά από παρέμβαση του σημερινού ιδιοκτήτη να το αγοράσει ή να του το μεταβιβάσουν. Αυτός το νοίκιαζε, έπαιρνε το τίμημα κτλ. και σήμερα θέλει να το πουλήσει ( σαν πρώτη φάση το ποσοστό του και μετά το υπόλοιπο). Στο κτηματολόγιο το ποσοστό 1/3 φαίνεται ως αγνώστου ιδιοκτήτη. Έχει ξεκινήσει την διαδικασία να το πάρει μάλιστα με χρησικτησία. Τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση με την τακτοποίηση. Μπορεί να προχωρήσει και ποια στοιχεία και κυρίως τι ΑΦΜ θα βάλω στο σύστημα για να το δεχτεί?
  5. Καλημέρα και χρόνια πολλά, έχω μια περίπτωση αυθαιρέτου που με έχει μπερδέψει λίγο.. λοιπόν, οικοδομική άδεια του '57, εντός σχεδίου, για ισόγειο και 1ο όροφο μόνο. Κατασκευάστηκε και υπόγειο στο οποίο σύμφωνα με το συμβόλαιο υπάρχει αποθηκευτικός χώρος 20τμ ο οποίος το ΄65 μετατράπηκε σε κατοικία. ( έχει παράθυρα για φωτισμό 1μ πάνω απο τη στάθμη πεζοδρομίου λόγω κλίσης , 2.4 ύψος και είναι 27τμ κατόπιν εμβαδομέτρησης). Η άδεια του 57 δεν έχει βρεθεί παρά μόνο το στέλεχος. Οι κατοικίες όλων των ορόφων αυτών αγοράστηκαν το ΄93, σαν αυτοτελής οριζόντιες ιδιοκτησίες με ποσοστά η καθεμία, και 10% (αέρας) για μελλοντική καθ΄ ύψους επέκταση, απο τους σημερινούς δυο ιδιοκτήτες με 90 και 10 % αντίστοιχα. ΄Η υπόγεια κατοικία πιστεύω οτι μπορεί να τακτοποιηθεί ως Κατηγορια 1 προ του ΄75. Σε συνέχεια, ο συντελεστής δόμησης απο 2 αυξάνεται σε 2,4 και προκύπτει υπόλοιπο δόμησης 30,46τμ. Βγαίνει λοιπόν οικ. άδεια προσθήκης για 30τμ.και στέγη. (κλιμακοστάσιο περίπου 10τμ , κατοικία 20τμ , ημιυπαιθριος 7 και εξωστης .) Στην κατασκευή όμως έρχεται και κλείνει όλη η πλάκα περίπου 60 τμ (όπως είναι ο 1ος όροφος), επεκτείνεται η στέγη, κλείνει ο ημιυπαιθριος, κλείνει τμήμα του ανοιχτού εξώστη 40 εκ και επεκτείνεται περίπου 3 μέτρα κατά μήκος ώστε να ακολουθεί το περίγραμμα του ''έρκερ΄΄ του 1ου ορόφου, κατασκευάζεται ανοιχτός εξώστης 80 εκ μπροστα απο το νέο 'ερκερ ( προεξοχη), και εξωστες ομοιοι με αυτους του πρωτου οροφου. ( απο φωτο παλια ειδα οτι οι εξώστες αυτοι ήταν ουσιαστικα οι ''μαρκίζες'' του 1ου οροφου αλλα δε φαινονται στην αδεια προσθήκης όπως και το υπόγειο που προανέφερα φυσικά) . Τωρα το νέο ''ερκερ'' και οι εξωστες ειναι εκτος ΟΓ και ΡΓ -συμπιπτουν , (προεκυψε μαλλον απο πραξη που ειχε γινει παλιοτερα για διανοιξη της οδου Ολυμπιάδος θεσ/νικης), ειναι σε ύψος πανω απο 5 μετρα και το πλατος δρομου πανω απο 8 μ. Τωρα, βλεπω το τοπογραφικο του 93, η μια πλευρα του οικοπέδου 3.70 στο διάγραμμα κάλυψης 3.90, η άλλη πλευρα 3,56 στο δ/κ 3,76, μετραω εγω 3,85 η μια , 5,73 η άλλη. Στην κάτοψη ορόφου εχω καποιες μικροδιαφορες με αυτα που μετράω , στο κλιμακοστασιο η πλευρα του ειναι διαφορετικη κτλ. Εγω τωρα για να συγκρινω την πραγματικοτητα με τα σχεδια , ποιο να κρατησω ...το τοπογραφικο , την κάλυψη ή την ΄κατοψη ..μετραω με κλιμακομετρο σε ορισμενες διαστασεις αλλο λέει αλλο γραφει ... να εξαντλησω και τις αποκλίσεις και όλα. Να γινει καινουριο τοπογραφικο - αποτυπωση και να εχω αυτο σα μπουσουλα? Απο τα μέτρα που έχει κλείσει(>40%) και που είναι αυτοτελή ιδιοκτησία πάει κατηγορία 5 με το νέο τύπου ''ερκερ'' και εξωστες τι κανω ? .. του πρωτου οροφου οκ , μπορουσες τοτε να το κάνεις βαση γοκ ....μετα δε νομιζω.... αν χρειαστει καποιο σκιτσο...να το ανεβασω ευχαριστώ πολύ
  6. καλημέρα και ευχαριστώ για την απάντηση. Προσπαθώ να δω βάση της αποτύπωσης που έχω κάνει αν όντως με καλύπτει η απόκλιση..και κάτι άλλο ..στο αρ 98. 5. α) το ''και'' στο τέλος είναι συμπλεκτικό ? πρέπει να ισχύει και το β) μαζί ή ένα από τα δυο ?
  7. καλησπέρα, έχω ακριβώς την ίδια περίπτωση : πολυκατοικία με ημιυπόγειο (στο σχέδιο αδείας αναφέρεται ως υπόγειο) και 4 ορόφους (ανώγειο και 3) μόνο κατοικίες , με άδεια του 1966. Το ημιυπόγειο στην άδεια φαίνεται ως αποθήκη αλλά από κατασκευής είναι διαμέρισμα.Φαίνεται ότι όντως κατασκευάστηκε έτσι από τότε και από έρευνα στο υποθηκοφυλακείο φαίνεται στο εργολαβικό του '66 αλλά και στις μετέπειτα πωλήσεις το '70, το '86 και το '91 στο σημερινό ιδιοκτήτη ως διαμέρισμα. Στα αρχεία συμβολαιογράφων που έψαξα δεν βρήκα κανένα σχέδιο του υπογείου. Από ότι διάβασα μέχρι στιγμής προσανατολίζομαι να μπει στην Κατηγορία 1 χωρίς να κλικαρω το κουτάκι αλλαγής χρήσης και με μειωτικό συντελεστή 0,50 αφού έχει ανεξάρτητη είσοδο. οκ? Για τα αποδεικτικά παλαιότητας έχω μόνο το Ε9 του 2010 του σημερινού ιδιοκτήτη και το τελευταίο. Με τεχνική έκθεση που θα αναφέρω όλα τα προηγούμενα πωλητήρια συμβόλαια και οτι κατασκευάστηκε από τότε διαμέρισμα θα είμαι οκ? ( Επίσης έχει κατασκευαστεί φωταγωγός, που στα σχέδια φαίνεται ότι ξεκινάει κανονικά από τoν ισόγειο όροφο - μία λοιπή παράβαση, μια αλλαγή θέσης και διαστάσεων παράθυρου και μια νέα πόρτα δωματίου προς τον ακάλυπτο-άλλη μια λοιπή παράβαση. οκ μέχρι εδω. Παρατήρησα (μέτρησα) ωστόσο οτι σε ένα τμήμα τοιχοποιίας για 1,45μ έχει γίνει μετατόπιση του τοίχου κατά 0,15 προς τον κοινόχρηστο διάδρομο γιατί προφανώς τους βόλεψε να πάρουν την περασιά της πόρτας εισόδου του σπιτιού. Αυτό μπορεί να θεωρηθει οτι ειναι μεσα στις αποκλίσεις ή μπλέκουμε που μπαίνεi σε κοινόχρηστο? Ευχαριστώ και συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις...(show mercy)
  8. Καλησπέρα, η τιμή ζώνης για [ είσοδος από Δανιόλου Αντωνίου-Στρ. Γενναδίου-Πλαταιών- Κορίνθου] περιοχή Χαρίλαου Θεσσαλονίκης μετά το 2015 είναι 1250, ισχύει? πρίν ήταν 1550. ευχαριστώ.
  9. Στην πλάκα πυλωτής έψαξα σε κανα δυο σημεία που είχα πρόσβαση και η μόνωση φτάνει 2,5 εκ, μετά μπετό. Στα τοιχεία δεν έχω πρόβαση γιατί απο τη μια μεριά το σπίτι είναι κλειστό και απο την άλλη θέλει σκαλωσιά.
  10. Καλημέρα συνάδελφοι και καλη εβδομάδα.! Έχω μια περίπτωση σε διαμέρισμα 1ου ορόφου οικοδομής του 2010και πάνω από πυλωτή οπού κατά τη διάρκεια του χειμώνα εμφανιστήκαν έντονα τα σημάδια συμπύκνωσης υδρατμών τόσο στο δάπεδο (υγροποίηση λες και έριξες κουβά με νερό) αλλά και χαμηλά στις εσωτερικές επιφάνειες των υπνοδωματίων και συγκεκριμένα στα γωνιακά τοιχία . το φαινόμενο εξελίχτηκε στη δημιουργία μυκήτων (μαυροπρασινο χρώμα), φούσκωσαν τα έπιπλα που ήταν κολλητά ‘’ στα τοιχία κτλ. Ο χώρος θερμαίνονταν μόνο με air condition. Από όσο μπόρεσα να δω, η πλακά είναι μονωμένη με 2.5 εκ διογκ. Πολυστερίνη όπως και τα τοιχία υποθέτω. η λογική εξήγηση που μπορώ να φανταστώ είναι ότι έχει γίνει κακή τοποθέτηση του μονωτικού υλικού στα τοιχία οπού επιτρέπεται έτσι η εισροή υγρασίας στο εσωτερικό και πλημμελή θερμομόνωση ώστε οι επιφάνειες μένουν κρύες με επακόλουθο την υγροποίηση. Επίσης ο κακός αερισμός των επιφανειών αφού υπάρχουν τα έπιπλα και τα κρεβάτια και μάλλον η χρήση του κλιματιστικού που δεν ‘’φτάνει να ζεστάνει όλο το σπίτι ομοιόμορφα. Οι ιδιοκτήτες θέλουν να ζητήσουν από τον εργολάβο την επισκευή της ζημιάς βάζοντας θερμομόνωση στην πλακά πυλωτής και τα δοκάρια και υγρομόνωση στα τοιχία. Μπορούν να στηριχτούν στην παραπάνω εξήγηση ? χρειάζεται καλυτέρα να γίνει έλεγχος με θερμοκαμερα για τον εντοπισμό των προβληματικών σημείων.? Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
  11. καλησπέρα, για να μην ανοίγω νέο θέμα , γνωρίζει κανείς αν έχει βγεί το autocad για Mac?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.