Μετάβαση στο περιεχόμενο

lianap

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

414 profile views

lianap's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Reacting Well Rare
  • Helpful Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post Rare
  • Week One Done

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα σε όλους. Έχω μία άδεια σε εκτός σχεδίου περιοχή. Στη περιοχή εκπονείται ΓΠΣ και βρίσκεται στη φάση Β2, δεν έχει ακόμα ΦΕΚ. Στο άρθρο 32 του Ν4759 όπως ισχύει σήμερα αναφέρει : «Τα γήπεδα που βρίσκονται εκτός σχεδίων πόλεως, εκτός ορίων των νομίμως υφισταμένων οικισμών προ του έτους 1923, που στερούνται ρυμοτομικού σχεδίου και εκτός περιοχών, στις οποίες έχουν καθορισθεί χρήσεις γης, όροι και περιορισμοί δόμησης από εργαλεία πολεοδομικού σχεδιασμού πρώτου επιπέδου (ΓΠΣ, ΣΧΟΟΑΠ, ΖΟΕ ή άλλα διατάγματα χρήσεων γης)» Κατά την γνώμη σας πρέπει να πληρωθεί το τέλος 5%;;;;;; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  2. Καλησπέρα συνάδελφοι. Θέλω την βοήθεια σας . έχω ένα ΠΕΑ σε ξενοδοχείο θερινής λειτουργίας το οποίο διαθέτει 3 κτήρια. 1 κεντρικό και 2 κτήρια υπνοδωματίων (6 δωμάτια σε κάθε κτίριο). Η Ο.Α. είναι κατοικίες και η άδεια λειτουργίας του ΕΟΤ είναι επιπλωμένα διαμερίσματα Α' τάξης. εκδίδω 2 ΠΕΑ για κάθε κτήριο υπνοδωματίων σαν Ξενοδοχείο Θερινής Λειτουργίας (Α' τάξης) και στη χρήση της ΘΖ ( στην περίπτωση μου το κάθε κτήριο είναι μια ΘΖ) επιλέγω προσωρινή διαμονή> ξενοδοχείο>θερινή λειτουργία>υπνοδωμάτια ;; σωστα; Στο κεντρικό κτήριο έχει: ένα εστιατόριο στο ισόγειο , ρεσεψιόν και ένα δωμάτιο (χρήση μόνο από τον ιδιοκτήτη της μονάδας) στον Α' όροφο με ανεξάρτητες εισόδους και μία αίθουσα 50 τμ με όργανα γυμναστικής στον Β΄όροφο για το συγκεκριμένο κτήριο σκέφτομαι να εκδόσω 1 πεα για το εστιατόριο στο ισόγειο 1 πεα για τη ρεσεψιόν και το δωμάτιο του ιδιοκτήτη με 2 ΘΖ 1 πεα για την αίθουσα με τα όργανα γυμναστικής σαν αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. θέλω την άποψη - βοήθεια σας, καθε άποψη ευπρόσδεκτη ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  3. Καλημέρα συνάδελφοι,είμαι αρχιτέκτονας γράφω 1η φορά και ζητώ την κατανόησή σας . Εντός οικισμού σε ισόγεια οικοδομή με υπόγειο και σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας, κατά την αυτοψία διαπιστώθηκε : 1. Μετατροπή υπόγειου βοηθητικού χώρου σε χώρο κύριας χρήσης και διαμερισμάτωση αυτού (αφού έγινε χωριστό διαμέρισμα από εκείνο του ισογείου) Η στάθμη του δαπέδου του υπογείου είναι σύμφωνα με την Ο,Α,και βάζω μειωτικό συντελεστή . Έχω όμως και αύξηση του ύψους του υπογείου με άνοδο της στάθμης της οροφής του κατά 35 εκ.(είναι 1.50 στην Ο,Α, και στην πράξη είναι 1.85 ) και επίσης αύξηση του ύψους του ισογείου κατά 35 εκ. δηλαδή σύνολο έχω αύξηση του ύψους από εκείνο της Ο.Α. κατά 70 εκ.(70/7,5= <20% στο σύνολό του) και χρησιμοποιώ ΥΥ χωρίς συντελεστή δόμησης .(στο ισόγειο δεν υπάρχουν αυθαιρεσίες πέραν του ύψους). Το ερώτημα είναι 1)άν σωστά χρησιμοποιώ μιά φορά την ΥΥ στο σύνολο της οριζόντιας (υπόγειο-ισόγειο) 2)άν η αύξηση της στάθμης της οροφής του υπογείου μου αφαιρεί το δικαίωμα του μειωτικό συντελεστή από το υπόγειο(η στάθμη του δαπέδου του υπογείου όπως προανέφερα είναι βάσει Ο.Α.).
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.