Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

suicida

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Φοιτητής
  • Ειδικότητα
    Ηλεκτρονικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

980 profile views
  • Reactor

suicida's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Κάνω μία σκέψη, δεν ξέρω εάν είναι σωστή, αλλά αν τελικά μπουν οι γενικές ασφάλειες πριν το αντικεραυνικό, δεδεμένου ότι είναι τηκτές ταχείας gL δεν υπάρχει περίπτωση να καίγονται κάθε φορά που θα περνάει κάποιο ρεύμα προς το αντικεραυνικό. Μήπως γιαυτό από τη hager προτείνουν να μπουν μετά το ρελέ ισχύος και πριν τον ΔΔΕ? Και κάτι ακόμη, επειδή το αντικεραυνικό θα τοποθετηθεί πάνω από τον γενικό διακόπτη μέσω των ασφαλειών του λόγω έλλεψης χώρου. Οπότε τα καλώδια 10mm από γενικό ή τις γενικές ασφάλειες εν τέλει θα πάνε στις ασφάλειες του αντικεραυνικού στην πάνω σειρά του πίνακα. Η ερώτησή μου είναι η εξής, από που είναι προτιμότερο να αναχωρήσουν τα 10ρια για το ρελέ ισχύος από το γενικό ή γενικές ή από τις ασφάλειες του αντικεραυνικού? Ελπίζω να είναι κατανοητά αυτά που γράφω αλλιώς θα στείλω ένα σχεδιάγραμμα. Ευχαριστώ
  2. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Οπότε ακολουθώ την πρώτη περίπτωση, μόνο που οι γενικές ασφάλειες θα μπουν μετά το γενικό αντί στην έξοδο του ρελέ. Εάν λόγω χώρου δεν μπει ασφάλεια στον επιτηρητή υπάρχει πρόβλημα?
  3. Καλημέρα σε όλους, Θέλω να τοποθετήσω επιτηρητή τάσης και αντικεραυνικό σε οικιακό τριφασικό πίνακα. Επειδή οι απόψεις των ηλεκτρολόγων διίστανται θα ήθελα την γνώμη σας. Ο ένας μου λέει ότι η σειρά είναι: Γενικός Διακόπτης-Ασφαλειες Αντικεραυνικού-επιτηρητής τάσης-ρελέ ισχύος που δίνει εντολή ο επιτηρητής και στην έξοδο του ρελέ βάζουμε γενικές ασφαλειες και ΔΔΕ. Έτσι σε περίπτωση κεραυνού δεν θα πέσει το ρελέ. Η άλλη περίπτωση είναι: Γενικός διακόπτης-επιτηρητής-γενικές ασφάλειες-ΔΔΕ-ασφάλειες αντικεραυνικού-ρελέ ισχύος από επιτηρητή. Έτσι όμως σε περίπτωση που λειτουργήσει το αντικεραυνικό θα πέσει το ρελέ. Από τη hager μου είπαν ότι εκείνοι συστήνουν την πρώτη περίπτωση έτσι ώστε εάν λείπεις από το σπίτι να μην πέσει το ρελέ και μείνεις χωρίς ρεύμα. Όμως δεν υπάρχει κίνδυνος στο τμήμα γενικός διακόπτης έως ρελέ ισχύος να συμβεί οτιδήποτε πχ φωτιά στην χειρότερη, ανάλογα με την ένταση του κεραυνού και το τι θα προλάβει να κόψει το αντικεραυνικό? Τελικά τι είναι σωστό σύμφωνα με τον κανονισμό. Ευχαριστώ για την βοήθεια.
  4. Γεια χαρά σε όλους, Και στις δύο περιπτώσεις (ΤΝ ή ΤΤ) έχουμε φτιάξει σύστημα γείωσης (θεμελιακή, ράβδους, τύπου ε κλπ). Στο ζυγό γείωσης καταλήγει το καλώδιο γείωσης του γενικού πίνακα και το καλώδιο του γειωτή. Στην περίπτωση ΤΝ φεύγει ένα καλώδιο από τον ζυγό και συνδέεται πριν το μετρητή με τον ουδέτερο της ΔΕΗ ενώ στην περίπτωση ΤΤ δεν γίνεται καμία σύνδεση από την πλευρά της ΔΕΗ. Σωστά το κατάλαβα? Στην περίπτωση που δεν έχουμε θεμελιακή γείωση, οποιοσδήποτε άλλος τρόπος γείωσης πρέπει να τοποθετείται κοντά στο ρολόι της ΔΕΗ ή δεν παίζει ρόλο το μέρος? Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.