Μετάβαση στο περιεχόμενο

kakos

Members
  • Περιεχόμενα

    17
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Κομοτηνή
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

kakos's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σχετικά με τη δυνατότητα έκδοσης Οικοδομικών Αδειών συγκεκριμένων περιπτώσεων των Κατηγοριών 1 και 2 με τη διαδικασία της Κατηγορίας 3 (Ν.4685/20). Τι γίνεται στη περίπτωση που θέλεις να προβείς σε αναθεώρηση ηλεκτρονικής οικοδομικής άδειας κατηγορίας 1 και εμπίπτεις στις κατηγορίες που αναφέρει το άρθρο 99 παρ.14 του Ν.4685/20; Στο σύστημα του ΤΕΕ δεν έχει προβλεφθεί τέτοια δυνατότητα και δεν καταλαβαίνω το γιατί....εκτός αν μου ξεφεύγει κάτι...
  2. Έχεις δίκαιο georgegaleos ευχαριστώ...
  3. Απ' ότι φαίνεται τα μηχανόσημα καταργήθηκαν με τον Ν.4254/2014 (περίπτωση ιθ της παρ. 2 της υποπαραγράφου Α.3. του άρθρου 1) (Παρακαλώ διορθώστε με εάν κάνω λάθος γιατί δεν βρίσκω κάπου κάποια σχετική αναφορά...)
  4. απίστευτο!!! κι εγώ που νόμιζα τόσο καιρό ότι τα αυθαίρετα που νομιμοποιούμε φύτρωναν μόνα τους... κοίτα να δεις...
  5. Πάντως και το τεύχος τεχνικών οδηγιών για την εφαρμογή του Ν.Ο.Κ. το αναφέρει... Άρθρο 12 Ποσοστό κάλυψης παρ. 1α Το ποσοστό κάλυψης του οικοπέδου δεν μπορεί να υπερβαίνει το 60% της επιφάνειάς του. Κατ’ εξαίρεση, επιτρέπεται η πραγματοποίηση ποσοστού κάλυψης έως 70% προκειμένου να εξασφαλιστεί καλυπτόμενη επιφάνεια κτιρίου μέχρι 120 τ.μ. ...δηλαδή ο υπάλληλος τι επικαλείται?
  6. Ουσιαστικά ο ΝΟΚ βάζει "ταβάνι" στη καλυψη στο 60%. Εάν όμως η πολεοδομική μελέτη προβλέπει ποσοστό κάλυψης 70% και πάνω, τότε μπορείς να υπολογίσεις μέγιστη κάλυψη 70% εφόσον δεν ξεπερνάς τα 120 τ.μ. κάλυψης. Δλδ στη περίπτωσή σου 77.00 x 70% = 53.90
  7. Μα φυσικά στο τοπογραφικό πρέπει να φαίνονται τα πάντα, δεν τίθεται θέμα. Αρκετές φορές ο ιδιοκτήτης δεν είναι καν σε θέση να αναγνωρίσει τις αυθαιρεσίες που έχει στο ακίνητό του. Αυτές διαπιστώνονται μετά την αποτύπωση.
  8. ...αναφερόμουν σε περίπτωση όπου το οικόπεδο/γήπεδο περιλαμβάνει αυθαίρετες κατασκευές τις οποίες ιδιοκτήτης είτε δεν μπορεί είτε δεν θέλει να τις ρυθμίσει και συνεπώς ο μηχανικός δεν δίνει βεβαίωση περί μη ύπαρξης αυθαιρέτου. Η μεταβίβαση δεν πραγματοποιείται ωστόσο εσύ παραδίδεις τοπογραφικό.
  9. ...ήταν θεωρητική η ερώτηση. Θα μπορούσε να ήταν περίπτωση όπου δεν προχώρησε τελικά σε μεταβίβαση ο ιδιοκτήτης (λόγω αδυναμίας έκδοσης βεβαίωσης περί μη αυθαιρέτων).
  10. Ένα οικόπεδο/γήπεδο το οποίο είναι άρτιο αλλά περιλαμβάνει αυθαίρετες κατασκευές θα πρέπει να να το χαρακτηρίσουμε "άρτιο αλλά μη οικοδομήσιμο" στο τοπογραφικό? Ρωτάω με δεδομένο ότι εφόσον έχει αυθαίρετες κατασκευές δεν μπορεί να εκδοθεί άδεια δόμησης...δηλαδή να οικοδομηθεί! ...και θεωρώντας φυσικά ότι δεν συντρέχει άλλος περιορισμός ως προς την οικοδομησιμότητα.
  11. Όταν υπάρχει υποψία να χτυπήσω το κλαδάκι συνήθως παίρνω πρώτα μία μέτρηση εσκεμμένα πάνω στο κλαδί για να ξέρω την απόσταση ώστε να την συγκρίνω με την μέτρηση επί τόπου, γιατί αν περιμένω να το διαπιστώσω στο γραφείο τη κάτσαμε...
  12. Νομίζω ότι ακόμα και με πρίσμα τα αποτελέσματα θα εμπεριέχουν σφάλμα, πόσο μάλλον reflectorless... Θα είχε ενδιαφέρον να κάνεις ένα πείραμα πάντως και να μοιραστείς μαζί μας τα αποτελέσματα μιας και το ψάχνεις! Μπορείς να μετρήσεις μια φορά μέσα από το τζάμι αυτοκινήτου και μία με το παράθυρο κατεβασμένο... Κουνάς και το αμάξι για να δοκιμάσεις πόσο επηρεάζει η γωνία πρόσπτωσης... πλάκα θα χε το πείραμα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.