Μετάβαση στο περιεχόμενο

kafetzis666

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by kafetzis666

  1. Εχω ενα κτίριο οπλ. σκ. μη κανονικό σε κάτοψη και όψη.Επομένως πάω σε χωρικό προσομοίωμα και ιδιομορφική ανάλυση.Η απορία μου είναι πως βρίσκω τις οριζόντιες δράσεις του σεισμού.Ο ΕΚ8 δίνει Fbk = Sd(Tk) mk για την τέμνουσα δύναμη βάσης.Για τις δυνάμεις στους ορόφους δεν δίνει τύπο,όπως το κάνει στην μέθοδο οριζόντιας φόρτισης.Ολα τα παραδείγματα που έχω βρει το βρίσκουν για επίπεδο προσομοίωμα μέσω των ιδιομορφων κτλπ.Εγώ όμως που είμαι σε 3D πως θα ορίσω τα {φ1} {φ2} κτλπ; Επίσης ο ΕΚ αναφέρει ότι τα κύρια σεισμικά στοιχεία προσομοιώνονται με την ρηγματωμένη καμπτική και διατμητική δυσκαμψία τους.Αυτό αφορά μόνο τα εντατικά μεγέθη ή και τις ιδιομορφές; Οπως πιθανότατα καταλάβατε είναι στα πλαίσια διπλωματικής εργασίας,οπότε αλλαγή του φορέα και επίλυση με κάποιο πρόγραμμα δεν είναι λύση.Χρησιμοποιώ το Strudl. Ευχαριστώ προκαταβολικά.
  2. Κάνω την διπλωματική μου εργασία πάνω σε EC2-EC8.Υπάρχει κάποια πιθανότητα να τους βρω στα ελληνικά;Γιατί με βλεπω να βγάζω τα μάτια μου στα αγγλικά ή τα κοινόχρηστα να πάνε στον ΕΛΟΤ. Οι Ευρωκώδικες διατείθενται μέσω αμοιβής από τον ΕΛΟΤ, οπότε κάθε άλλος τρόπος προμήθειας είναι "προβληματικός"! Διάβασε επίσης τη θέση του Φόρουμ ΕΔΩ. ilias
  3. Θα το εκτιμούσα όποιος μπορεί να μου στείλει σε πμ κάποια ...παραδείγματα των Ευρωκωδίκων 2 και 8.Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.