Jump to content

George 34

Members
 • Content Count

  33
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Ουδέτερη

About George 34

 • Rank
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Ενδιαφέροντα
  ποδοσφαιρο, ταξιδια, αυτοκινητα
 • Τοποθεσία
  Φθιώτιδα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Ηλ/γος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Recent Profile Visitors

115 profile views
 1. Έχει κανείς καμια ιδέα για το πως θα προστατέψουμε μια τριφασική αντλία θερμότητας από υπόταση/υπέρταση? Αρκεί ένας επιτηρητής τάσης που να ελέγχει και έλλειψη φάσης, ή ασυμετρία? Πρέπει να βάλουμε και αντικεραυνικό?... ανεβαίνει το κοστολόγιο...
 2. Γεια σας! Θα ήθελα να μάθω ποιες είναι οι αμοιβές ενός ελεγκτη δόμησης και ενός ενεργειακού επιθεωρητή, προκειμένου να κλείσει ο φάκελος της οικοδομής στην πολεοδομία. Πρόκειται για μονοκατοικία, μεζονέτα 140 τετρ. μέτρων + 78 τετρ. μέτρα υπόγειο σε οικόπεδο εκτός σχεδίου και εντός ζώνης οικισμού. Ευχαριστώ!
 3. ...Να αναφέρω και πάλι ότι το σπίτι είναι καινουριο, συνεπώς την επόμενη χρονιά θέλω να πιστεύω ότι θα έχω ακόμη χαμηλότερες καταναλώσεις
 4. Καλημέρα! Παιδιά, όλη η ιστορία είναι στις μονώσεις. Το καλύτερο και ακριβότερο σύστημα θέρμανσης να βάλετε, αν η ζέστη φεύγει έξω, δεν κάνετε τίποτα. Επενδύστε στις μονώσεις και θέρμανση βάλτε κάτι πιο οικονομικό. Εξωτερική μόνωση!!! Σε όλο το σπίτι... διότι ορισμένοι κάνουν μόνο τους βορεινούς τοίχους. Τώρα, όσον αφορά τις καταναλώσεις της αντλίας με ενδοδαπέδια, να αναφέρω και εγώ κάποια στοιχεία. Από 20/12/17 εώς 28/2/2018 το ρολόι της ΔΕΗ έχει γράψει 1850 KWH. Αν υποθέσουμε ότι η kwh έχει 0,1 ευρω (χοντρικά), τότε 1850*0,1=185 ευρω οι καταναλώσεις για ολόκληρο το σπίτι. Μεζονέττα 140 τ.μ., μονοκατοικία, κοντά στη θάλασσα και κλίμα ίδιο με της Αθήνας. Α και εξ μόνωση 7 εκ. Θέρμανση (αντλία 11.5 kw), ζεστά νερά χρήσης με ηλιακό σύστημα βεβιασμένης κυκλοφορίας και 200 λιτρα boiller που συνεργάζεται με την αντλία, φωτισμός και γενικά όλες οι καταναλώσεις (σχετικά χαμηλές καταναλώσεις). Η θερμοκρασία στο ισόγειο είναι περίπου 23 βαθμούς και στον όροφο 20.
 5. Το ψάχνω διότι είναι καινούριο το σπίτι (μόλις ένα μήνα που το κατοικώ), έχω δώσει ένα σκασμό λεφτά αλλά και για να μαθαίνω. Διάβασα με προσοχή όλα τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας και θα ήθελα να σας ευχαριστήσω.
 6. Το σπίτι είναι καινούριο με εξωτερική μόνωση 7εκ. Οι θερμοστάτες χώρου είναι απλοί ψηφιακοί της siemens. Παρακολουθώ την θερμοκρασία και με ένα θερμόμετρο υδραργύρου και διαπιστώνω ότι οι θερμοκρασίες είναι ίδιες με πολυ μικρές αποκλίσεις απο τους ψηφιακούς. Τις τελευταίες 3 ημέρες έχω χαμηλώσει την θερμοκρασία νερού της αντλίας και από 40 βαθμούς την κατέβασα στους 35. Αυτό που παρατηρώ είναι, οτι δουλεύει συνεχώς η αντλία, αφού δεν κόβουνε οι ηλεκτροβάνες, η θερμοκρασία χώρου έφτασε μετα βίας στους 22 στο ισόγειο και 21 στον όροφο, δεν ανεβαίνει άλλο, το πάτωμα είναι μόνιμα ζεστό και γενικότερα δείχνει να δουλεύει καλύτερα. Και το σημαντικότερο, δεν ακούω τα τριξίματα στο πάτωμα. Μίλησα με την εταιρεία, η οποία είναι μεγάλος αντιπρόσωπος της Daikin, και μου είπαν ότι μπορεί να έχω αυξημένη κατανάλωσει ρεύματος αφού η αντλία δουλεύει συνεχώς.
 7. DAIKIN ALTHERMA ΕΞ ΜΟΝΑΔΑ ERHQ011BAW1 ΕΣ. ΜΟΝΑΔΑ EHBX11CB9W
 8. Μίλησα με την εταιρεία που έκανε την εγκατάσταση και μου είπαν ότι το σπίτι είναι καινούριο και δεν έχει φύγει η υγρασία. Την επόμενη χρονιά "θα το δεις καλύτερα". Επίσης μου είπαν πως θα πρέπει να κόβει η αντλία για να μειωθεί η κατανάλωση. Εαν μειώσω την θερμοκρασία του νερού (από 40 σε 35 ή 30 βαθμούς), η αντλία θα δουλεύει περισσότερο με αποτέλεσμα να καταναλώνει κ περισσότερο. Η αντλία είναι Daikin και φαντάζομαι οτι έχει αντιστάθμιση. Η εκκίνηση έγινε από την εταιρεία. Εγώ δεν γνωρίζω πως ρυθμίζεται η αντιστάθμιση. Αυτό που σκέφτομαι να κάνω είναι να βάλω ένα χρόνο και να ανοιγω την ηλεκτροβάνα για λίγα λεπτά, κάθε 2 ώρες, αφού θα έχει κόψει ο θερμοστάτης. Έτσι θα διατηρώ το πάτωμα ζεστό αφού θα κυκλοφορεί το νερό παρόλο που ο θερμοστάτης θα έχει κόψει. Ελπίζω να μην σας κούρασα...
 9. περιμένω τον πλακατζη... να δουμε τι θα γινει. Αν και δεν φαίνεται να έχει γίνει κάποιο λάθος.
 10. Στο ισόγειο που είναι κουζινα-σαλόνι ο θερμοστάτης είναι στους 22-23 βαθμούς ενώ στον όροφο που είναι τα δωμάτια είναι στους 20. Εάν χαμηλώσω την θερμοκρασία του νερού, η αντλία θα δουλεύει περισσότερο, συνεπώς θα καταναλώνει περισσότερο.
 11. Εάν κλείσω την βαλβίδα διαφορικής πίεσης και δεν κάνει το loop, η αντλία θα βγάλει σφάλμα ροης νερού και θα βγει εκτός.
 12. ...Οι ηλεκτροβάνες ελέγχονται από τους θερμοστάτες χώρου. Σε κάθε όροφο υπάρχει 1 κολλεκτερ, 1 ηλεκτροβάνα και 1 θερμοστάτης χώρου.
 13. Το σύστημα δουλεύει στους 40 βαθμους. Η αντλία θερμότητας κυκλοφορεί το νερό κατευθείαν στην ενδοδαπέδεια (δεν υπάρχει μποιλερ) και όταν κόψουν κ οι 2 ηλεκτροβάνες (και στους 2 ορόφους) τότε υπάρχει μια βάνα διαφορικής πίεσης, λίγα μετρα από την αντλία, η οποία ανοίγει και κάνει loop το νερό μέχρι κάποια ηλεκτροβάνα να ξαναανοίξει.
 14. Γεια σας! Θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής: 1. Σε καινούριο σπίτι (εδώ και 20 ημέρες κατοικείται) 140 τετραγωνικών μέτρων μεζονέτα, μονοκατοικία (100 m2 θερμαινόμενος χώρος), με εξωτερική μόνωση 7 εκ το σύστημα θέρμανσης είναι ενδοδαπέδειο με αντλία θερμότητας 12 kw. Όταν στο χώρο λειτουργεί η θέρμανση το δάπεδο είναι ζεστό και όλα μια χαρά. Η ηλεκτροβάνα θα κόψει στην επιθυμητή θερμοκρασία π.χ. 23 βαθμούς. Για να ξαναανοίξει η ηλεκτροβάνα, δηλαδή να πέσει η θερμοκρασία του σπιτιού, πρέπει να περάσουν πολλές ώρες (ακόμη και 12 ώρες) με αποτέλεσμα το δάπεδο και οι πετσετοκρεμάστρες να κρυώνουν και να νιώθεις το σπίτι κρύο. Είναι σωστο? 2. Σε κάποια σημεία του δαπέδου, κοντά στις μπαλκονόπορτες, όταν κρυώνει το πάτωμα και περάσω από πάνω ακούω τριξίματα στα πλακάκια. Έχει κανείς υπόψιν κάτι? Ευχαριστώ...
 15. Όταν γεφυρώνω ουδέτερο με γη, το κάνω δοκιμαστικά να δω αν πέφτει ο ΔΔΕ. Δεν κάνω και δέυτερο κόμβο μέσα στην εγκατάσταση. Αυτό που δεν είχα κάνει, ήταν να κάνω το τεστ με φορτίο. Ο ΔΔΕ για να πέσει πρέπει να υπάρχει φορτίο (έστω και μια λάμπα). Διαφορετικά δεν βγαίνει εκτός. Αυτό δεν το γνώριζα. Το δοκίμασα και λειτουργεί. Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας...
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.