Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

George 34

Members
  • Περιεχόμενα

    33
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by George 34

  1. Έχει κανείς καμια ιδέα για το πως θα προστατέψουμε μια τριφασική αντλία θερμότητας από υπόταση/υπέρταση? Αρκεί ένας επιτηρητής τάσης που να ελέγχει και έλλειψη φάσης, ή ασυμετρία? Πρέπει να βάλουμε και αντικεραυνικό?... ανεβαίνει το κοστολόγιο...
  2. Γεια σας! Θα ήθελα να μάθω ποιες είναι οι αμοιβές ενός ελεγκτη δόμησης και ενός ενεργειακού επιθεωρητή, προκειμένου να κλείσει ο φάκελος της οικοδομής στην πολεοδομία. Πρόκειται για μονοκατοικία, μεζονέτα 140 τετρ. μέτρων + 78 τετρ. μέτρα υπόγειο σε οικόπεδο εκτός σχεδίου και εντός ζώνης οικισμού. Ευχαριστώ!
  3. ...Να αναφέρω και πάλι ότι το σπίτι είναι καινουριο, συνεπώς την επόμενη χρονιά θέλω να πιστεύω ότι θα έχω ακόμη χαμηλότερες καταναλώσεις
  4. Καλημέρα! Παιδιά, όλη η ιστορία είναι στις μονώσεις. Το καλύτερο και ακριβότερο σύστημα θέρμανσης να βάλετε, αν η ζέστη φεύγει έξω, δεν κάνετε τίποτα. Επενδύστε στις μονώσεις και θέρμανση βάλτε κάτι πιο οικονομικό. Εξωτερική μόνωση!!! Σε όλο το σπίτι... διότι ορισμένοι κάνουν μόνο τους βορεινούς τοίχους. Τώρα, όσον αφορά τις καταναλώσεις της αντλίας με ενδοδαπέδια, να αναφέρω και εγώ κάποια στοιχεία. Από 20/12/17 εώς 28/2/2018 το ρολόι της ΔΕΗ έχει γράψει 1850 KWH. Αν υποθέσουμε ότι η kwh έχει 0,1 ευρω (χοντρικά), τότε 1850*0,1=185 ευρω οι καταναλώσεις για ολόκληρο το σπίτι. Μεζονέττα 140 τ.μ., μονοκατοικία, κοντά στη θάλασσα και κλίμα ίδιο με της Αθήνας. Α και εξ μόνωση 7 εκ. Θέρμανση (αντλία 11.5 kw), ζεστά νερά χρήσης με ηλιακό σύστημα βεβιασμένης κυκλοφορίας και 200 λιτρα boiller που συνεργάζεται με την αντλία, φωτισμός και γενικά όλες οι καταναλώσεις (σχετικά χαμηλές καταναλώσεις). Η θερμοκρασία στο ισόγειο είναι περίπου 23 βαθμούς και στον όροφο 20.
  5. Το ψάχνω διότι είναι καινούριο το σπίτι (μόλις ένα μήνα που το κατοικώ), έχω δώσει ένα σκασμό λεφτά αλλά και για να μαθαίνω. Διάβασα με προσοχή όλα τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας και θα ήθελα να σας ευχαριστήσω.
  6. Το σπίτι είναι καινούριο με εξωτερική μόνωση 7εκ. Οι θερμοστάτες χώρου είναι απλοί ψηφιακοί της siemens. Παρακολουθώ την θερμοκρασία και με ένα θερμόμετρο υδραργύρου και διαπιστώνω ότι οι θερμοκρασίες είναι ίδιες με πολυ μικρές αποκλίσεις απο τους ψηφιακούς. Τις τελευταίες 3 ημέρες έχω χαμηλώσει την θερμοκρασία νερού της αντλίας και από 40 βαθμούς την κατέβασα στους 35. Αυτό που παρατηρώ είναι, οτι δουλεύει συνεχώς η αντλία, αφού δεν κόβουνε οι ηλεκτροβάνες, η θερμοκρασία χώρου έφτασε μετα βίας στους 22 στο ισόγειο και 21 στον όροφο, δεν ανεβαίνει άλλο, το πάτωμα είναι μόνιμα ζεστό και γενικότερα δείχνει να δουλεύει καλύτερα. Και το σημαντικότερο, δεν ακούω τα τριξίματα στο πάτωμα. Μίλησα με την εταιρεία, η οποία είναι μεγάλος αντιπρόσωπος της Daikin, και μου είπαν ότι μπορεί να έχω αυξημένη κατανάλωσει ρεύματος αφού η αντλία δουλεύει συνεχώς.
  7. Μίλησα με την εταιρεία που έκανε την εγκατάσταση και μου είπαν ότι το σπίτι είναι καινούριο και δεν έχει φύγει η υγρασία. Την επόμενη χρονιά "θα το δεις καλύτερα". Επίσης μου είπαν πως θα πρέπει να κόβει η αντλία για να μειωθεί η κατανάλωση. Εαν μειώσω την θερμοκρασία του νερού (από 40 σε 35 ή 30 βαθμούς), η αντλία θα δουλεύει περισσότερο με αποτέλεσμα να καταναλώνει κ περισσότερο. Η αντλία είναι Daikin και φαντάζομαι οτι έχει αντιστάθμιση. Η εκκίνηση έγινε από την εταιρεία. Εγώ δεν γνωρίζω πως ρυθμίζεται η αντιστάθμιση. Αυτό που σκέφτομαι να κάνω είναι να βάλω ένα χρόνο και να ανοιγω την ηλεκτροβάνα για λίγα λεπτά, κάθε 2 ώρες, αφού θα έχει κόψει ο θερμοστάτης. Έτσι θα διατηρώ το πάτωμα ζεστό αφού θα κυκλοφορεί το νερό παρόλο που ο θερμοστάτης θα έχει κόψει. Ελπίζω να μην σας κούρασα...
  8. περιμένω τον πλακατζη... να δουμε τι θα γινει. Αν και δεν φαίνεται να έχει γίνει κάποιο λάθος.
  9. Στο ισόγειο που είναι κουζινα-σαλόνι ο θερμοστάτης είναι στους 22-23 βαθμούς ενώ στον όροφο που είναι τα δωμάτια είναι στους 20. Εάν χαμηλώσω την θερμοκρασία του νερού, η αντλία θα δουλεύει περισσότερο, συνεπώς θα καταναλώνει περισσότερο.
  10. Εάν κλείσω την βαλβίδα διαφορικής πίεσης και δεν κάνει το loop, η αντλία θα βγάλει σφάλμα ροης νερού και θα βγει εκτός.
  11. ...Οι ηλεκτροβάνες ελέγχονται από τους θερμοστάτες χώρου. Σε κάθε όροφο υπάρχει 1 κολλεκτερ, 1 ηλεκτροβάνα και 1 θερμοστάτης χώρου.
  12. Το σύστημα δουλεύει στους 40 βαθμους. Η αντλία θερμότητας κυκλοφορεί το νερό κατευθείαν στην ενδοδαπέδεια (δεν υπάρχει μποιλερ) και όταν κόψουν κ οι 2 ηλεκτροβάνες (και στους 2 ορόφους) τότε υπάρχει μια βάνα διαφορικής πίεσης, λίγα μετρα από την αντλία, η οποία ανοίγει και κάνει loop το νερό μέχρι κάποια ηλεκτροβάνα να ξαναανοίξει.
  13. Γεια σας! Θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής: 1. Σε καινούριο σπίτι (εδώ και 20 ημέρες κατοικείται) 140 τετραγωνικών μέτρων μεζονέτα, μονοκατοικία (100 m2 θερμαινόμενος χώρος), με εξωτερική μόνωση 7 εκ το σύστημα θέρμανσης είναι ενδοδαπέδειο με αντλία θερμότητας 12 kw. Όταν στο χώρο λειτουργεί η θέρμανση το δάπεδο είναι ζεστό και όλα μια χαρά. Η ηλεκτροβάνα θα κόψει στην επιθυμητή θερμοκρασία π.χ. 23 βαθμούς. Για να ξαναανοίξει η ηλεκτροβάνα, δηλαδή να πέσει η θερμοκρασία του σπιτιού, πρέπει να περάσουν πολλές ώρες (ακόμη και 12 ώρες) με αποτέλεσμα το δάπεδο και οι πετσετοκρεμάστρες να κρυώνουν και να νιώθεις το σπίτι κρύο. Είναι σωστο? 2. Σε κάποια σημεία του δαπέδου, κοντά στις μπαλκονόπορτες, όταν κρυώνει το πάτωμα και περάσω από πάνω ακούω τριξίματα στα πλακάκια. Έχει κανείς υπόψιν κάτι? Ευχαριστώ...
  14. Όταν γεφυρώνω ουδέτερο με γη, το κάνω δοκιμαστικά να δω αν πέφτει ο ΔΔΕ. Δεν κάνω και δέυτερο κόμβο μέσα στην εγκατάσταση. Αυτό που δεν είχα κάνει, ήταν να κάνω το τεστ με φορτίο. Ο ΔΔΕ για να πέσει πρέπει να υπάρχει φορτίο (έστω και μια λάμπα). Διαφορετικά δεν βγαίνει εκτός. Αυτό δεν το γνώριζα. Το δοκίμασα και λειτουργεί. Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας...
  15. Καλημέρα! Αντιμετωπίζω το εξης πρόβλημα σε μια οικοδομή: Έγινε σύνδεση με το δίκτυο της ΔΕΗ (εργοταξιακό τριφασικό). Υπάρχει θεμελειακή γείωση από την οποία ένας αγωγός χαλκού (16mm2) φτάνει στον ένα πίνακα και ένας άλλος αγωγός φτάνει στο ρολόι της ΔΕΗ. Από το ρολόι της ΔΕΗ επιστρέφει η γείωση μέσω του παροχικού καλωδίου (5*16mm2). Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι το εξής, όταν γεφυρώσω τον ουδέτερο με την γείωση μέσα στην εγκατάσταση το ρελε δεν πέφτει. Εαν αποσυνδέσω την θεμελειακή που φτάνει στο ρολοι καθώς και την γείωση που επιστρέφει απο το ρολοι τότε το ρελε ενεργοποιείται. Στο ρολόι της ΔΕΗ γίνεται ουδετερογείωση. Σωστά δεν πέφετει το ρελε? Έχει γίνει κάτι λάθος? Ευχαριστώ!
  16. Γεια σας! Θα ήθελα να μάθω αν είναι κατάλληλες οι σωλήνες πολυπροπυλενίου (μαύρες σωλήνες ύδρευσης), για σύνδεση ηλιακού συστήματος βεβιασμένης ροής (σύνδεση μπόιλερ λεβητοστασίου με τους συλλέκτες στη σκεπή). Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι το εξής. Η εγκατάσταση του υδραυλικού για τα ζεστά νερά χρήσης και για το πόσιμο νερό έγινε με σωλήνες πολυπροπυλενίου. Αγόρασα ηλιακό σύστημα βεβιασμένης ροής που συνδέεται και με αντλία θερμότητας και μου είπαν στο κατάστημα ότι πρέπει να αντικατασταθούν οι κάθετες στήλες με χαλκοσωλήνες. Ποια η γνώμη σας? Ευχαριστώ εκ των προτέρων...
  17. Καλησπερα! Σκέφτομαι σοβαρα να βάλω ενδοδαπέδια. Άκουσα οτι σε κατοικία η οποία έχει ενδοδαπέδια θέρμανση, έχει μειωμένη απόδοση διότι οι σωληνώσεις έχουν φρακάρει από τα άλατα του νερού. Μπορεί να συμβει αυτο? Στην περιοχή μου, έχουμε πολύ σκληρό νερο. Αν συμβαίνει κατι τέτοιο, σίγουρα θα έχω πρόβλημα. Αν γνωρίζει κάποιος... ευχαριστώ!
  18. Τι πρεπει να προσεξουμε στην αγορα αλουμινίων?
  19. Γεια σας! Βρίσκομαι σε αναζήτηση κουφωμάτων για νεα οικοδομη. Δεν έχω ιδέα απο αλουμίνια... Μιλάμε πάντα για ενεργειακα. Μπορείτε να με βοηθήσετε? Τι να προσέξω? Αν μπορείτε να μου προτείνετε και κάποια μάρκα ή μοντέλο... Ευχαριστώ!
  20. Καλησπέρα! Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και την εποικοδομητική συζήτηση που κάνουμε... Καταρχήν θα πρέπει να ξεκαθαρήσω ότι το σπίτι είναι 138 μ2 μεζονέτα (~100 μ2 θερμαινόμενος χώρος). Τα 300 μ2 που ανέφερα είναι η εξωτερικη τοιχοποιία που θα μονώσω. Ο μηχανικός είναι αρχιτέκτονας και δεν τον βλέπω να γνωρίζει πολλα σχετικά με τις μονώσεις. Ο μηχανολόγος που υπογράφει τα ηλεκτρολογικά και τα της θέρμανσης δεν έχει πατήσει το πόδι του στην οικοδομή. Έκανε την μελέτη απο το γραφείο του, πολλα χλμ μακρια. Απλά συνεργάζεται με τον αρχιτέκτονα και έκανε μια τυπική μελέτη θέρμανσης. Οπότε το ψάχνω μόνος μου. Η μελέτη περιέχει εξ. μόνωση, ενδοδαπέδια με αντλία θερμότητας και 2 πάνελ στην σκεπή με ένα μποιλερ στο υπόγειο που θα συνεργάζεται με την αντλία θερμότητας. Με μια εκτεταμένη έρευνα αγοράς θέλω: 15000+φπα για αντλια, ενδοδαπέδια και ηλιακα, 10000+φπα για εξ μόνωση και τουλάχιστον 15000+φπα για αλουμίνια ενεργειακά. Σύνολο 40000+φπα Ρε παιδια θα ξεβρακωθώ για να φτιαξω ένα σπιτι.... Θα δώσω τα 40000 και θα κάθομαι να τα κοιτάζω τα ντουβάρια γιατι δεν θα μπορώ να συνεχίσω και να το τελειώσω...
  21. Έχω ακούσει οτι μετράνε την μόνωση του κτηρίου με θερμοκάμερα... δεν ξέρω τι ισχύει...
  22. Είναι μονοκατοικία και είναι πολλά τα τετραγωνικά μέτρα (γύρω στα 300). Όσο χαμηλή τιμή και να βρω, το ποσό είναι μεγάλο. Μόνο τα υλικά είναι γύρω στα 20 ευρώ/m2. Έβαλα μέσα στο τούβλο γιατι δεν είχα αποφασίσει αν θα κάνω την εξ. μόνωση
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.