Jump to content

armageddon_gr

Members
 • Content Count

  126
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 Ουδέτερη

About armageddon_gr

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Αθήνα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Recent Profile Visitors

1,726 profile views
 1. Καταρχάς σας ευχαριστώ, διότι πλέον έχει αρχίσει να αποκτά ουσία το συζητηθέν θέμα. @ Salpigoal Αγαπητέ, το εκάστοτε θέμα είναι σας τις εκμπομπές της TV δεν σου αρέσει (..?), βλέπεις άλλη. Την προσωπική επίθεση που μου κάνεις πραγματικά δεν μπορώ να την καταλάβω... να κλειδώσω το θέμα κτλ. @Didonis Sorry αλλά έτσι όπως αρχικά τοποθετήθηκες έδωσες μεγαλύτερη έμφαση στο οικονομικό σκέλος κι όχι σε θέμα ασφαλείας ή νομιμότητας. Ρωτώντας το φίλο για την επανοτοποθετημένη απορία σου είπε οτι: 1) Μεταλλική Κατασκευή τοποθετημένη πολύ πριν το 2010. 2) Ο συνολικός όγκος είναι ήδη κατοχυρωμένος (νομιμοποιημένος ή τακτοποιημένος με κάποιο από τους νόμους περί αυθαιρέτων), λόγω του ότι υπήρχαν ξύλινες και ελαφριές κατασκευές. 3) Δεν υπάρχει άδεια δόμησης, αλλά άδεια μικρής κλίμακας κι άλλη μία κάποιου νόμου που δεν θυμόταν. Επειδή δεν είναι στον τομέα μου, τα συμπεράσματα δικά σας. @ Brasco Η ανατροπή ακούγεται τρομερά επικίνδυνο σενάριο, πως μπορεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο να αποτραπεί...?? Λέω εγώ τώρα τοποθέτηση πλέγματος κι μετά επικάλυψη με κάποιο τσιμεντοειδές (προσωπική τοποθέτηση ... μην παρεξηγηθώ πάλι). @ thanasis3 & kostassid Σίγουρα έχουν γίνει εμφανείς κι αφανείς κακοκτεχνίες...και η πρόληψη της ασφάλειας του φίλου ήταν το κινητήριο έναυσμα της συγγραφής του συγκεκριμένου θέματος. Το σώνουμε το κορμί πατριώτη (χωρίς να περιμένω τον "μάστορα") ...???
 2. @ Salpigoal & Didonis Ρε παιδιά είπα να δώσω μία βοήθεια σε ένα φίλο και άνοιξα θέμα τοιχοποιίας, περιμένοντας μία προσέγγιση μέσω επιχειρηματολογιμένων απόψεων. Συγνώμη αν ακούγομαι κάπως.... το αν είναι οπτικά ωραίο, το ποσό στοίχησε και να συμμαζευτούν τα ασυμμάζευτα πραγματικά δεν με βοηθάει να κατανοήσω το πρόβλημα που θέλετε να εννοησετε. Προφανώς θα απευθυνθεί σε εξειδικευμένο μηχανικό, αλλά ψάχνω κι μια εναλλακτική πηγή πληροφόρησης. @ Brasco Σε ευχαριστώ για την εκτενή λίστα των βασικών ερωτημάτων στατικότητας τοιχοποιίας, που προφανώς δεν είμαι σε θέση να σου απαντήσω. Ενδεχομένως να μην το περιέγραψα σωστά κι θα συμπληρώσω τα παρακάτω. Τα σίδερα των σιναζ δεν ακουμπούν τα υποστυλώματα, απλά περνούν παράλληλα των HEA160 (σε αποσταση 2cm) για να δημιουργήσουν μία πιο συμπαγή κατασκευή μεταξύ των ξεχωριστών κομματιων τοιχοποιίας. Ανάμεσα σε τοιχοποιία ογκοτούβλων, κατακορύφων στοιχείων (υποστυλώματα HEA 160) και οριζοντίων στοιχείων (δοκάρια IPE 200) θα τοποθετηθεί διογκωμένη πολυουρεθάνη για την επίτευξη σύσφιγξης. Παρακαλώ όσους μπουν στο κόπο να απαντήσουν, αν γίνεται να είναι συγκεκριμένοι.
 3. Φίλος σε υπάρχουσα εξοχική κατοικία τοποθέτησε (κατόπιν στατικής μελέτης) περιμετρική μεταλλική κατασκευή τύπου βιομηχανικής αποθήκης (ΒΛ. ΦΩΤΟ 1). Η τοιχοποιία (κλείνοντας μέρος της βεράντας) έγινε με ογκότουβλο 25x14x32 (25cm πάχος τοιχοποιίας) μέχρι περίπου το ύψος των 3,67m (τελικό σινάζ) όπου θα γεμίσει με διογκωμένη πολυουρεθάνη μέχρι το υπάρχον μεταλλικό δοκάρι στα 3,70m (ΒΛ. ΦΩΤΟ 2). Μεταξύ υποστυλωμάτων και εξωτερικής τοιχοποιίας θα μπει φελιζόλ και διογκωμένη πολυουρεθάνη. ΔΕΝ θα υπάρξει πλάκα ορόφου στην παρούσα φάση. 1. Τα τρία (3) σινάζ ύψους 7-10cm περιέχουν 3x10mm σίδερα, 1.1. Τα τρία (3) σινάζ (κατα μήκος των 25cm πάχους τοιχοποιίας) είναι αρκετά για το ύψος των 3,70m (ΒΛ. ΦΩΤΟ 3)...??? 1.2. Το γεγονός ότι τα σίδερα έχουν τοποθετηθεί σχετικά χαμηλά εντός του σινάζ επηρεάζει την αντοχή του σινάζ (ΒΛ. ΦΩΤΟ 4Α & 4Β)...??? 1.3. Στις γωνίες κάποια σίδερα έχουν γυρίσει και έχουν μπει σε συνέχεια στο μετά γωνία σινάζ και σε κάποιες άλλες γωνίες τα σίδερα ΔΕΝ συνεχίζουν αλλά θα ιματιστούν με της άλλης πλευράς, στατικά είναι σωστό (ΒΛ. ΦΩΤΟ 5Α & 5Β) ...??? 2. Όπως ήδη φαίνεται δεν έχουν κατασκευαστεί οι εσωτερικοί τοίχοι διαρρύθμισης χώρων (Διπλό τούβλο 9x12x19) και κατ' επέκταση δεν θα υπάρχει συνεχόμενο σινάζ με την εξωτερική τοιχοποιία, 2.1. Επηρεάζεαι η στατικότητα του συνολικού συστήματος τοιχοποιίας ...??? 2.2. Ποιος είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος σύνδεσης μεταξύ εξωτερικής και εσωτερικής τοιχοποίας στην παρούσα κατάσταση...??? 3. Υπάρχουν κάποιες άλλες χρήσιμες συμβουλές...???
 4. Lertom ειλικρινά ευχαριστώ, αλλά πιστεύω ότι θα κουράσω και θα απασχολώ το Forum άσκοπα - μιλώντας περαιτέρω με προσωπικό θέμα.
 5. Thanks Letom. Το μοναδικό αποδεικτικό που υπάρχει είναι οι κρατικές αεροφωτογραφίες που δείχνουν μόνο την στέγη του ακινήτου και όχι τι υπάρχει κάτω από αυτή. Το ακίνητο κατασκευάστηκε με άδεια λιωμένου του 1974 και οι επιπρόσθετες αλλαγές έγιναν το 1982, χωρίς να αλλαχτεί το μέγεθος και το είδος της στέγης. Συνεχίζει να ισχύει αυτό που μου έγραψες....???
 6. Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Το γεγονός ότι οι εικόνες του google (απλές & Street View 2009-2010) δεν είναι συγκεκριμένης ημερομηνίας και κρατικά βεβαιωμένες, τις δέχονται για την υπαγωγή..?? Πως θα αποδείξω το κλείσιμο βεραντών και την επέκταση καθ' ύψος σε αυθαίρετο κτίριο που έγινε χρονολογικά μετά το Street View 2009-2010 και πριν την καταληκτική ημερομηνία του νόμου (σε απλή κατοπτική αεροφωτογραφία δεν φαίνεται καμία αλλαγή, λόγω του ότι δεν έχει αλλάξει το περίγραμμα και η κάλυψη) ..??
 7. Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Για να το καταλάβω την απάντησή σου, τα αρχικά δηλωμένα 85τμ (κύριων χώρων) έχουν ένα πρόστιμο βάσει το προ του 1983. Με την διόρθωση των στοιχείων των επιπλέον τμ (15τμ κύριοι + 45τμ βοηθ. - τα οποία έχουν γίνει όλα προ του 1983) βάσει ποίας χρονολογίας θα επηρεαστεί το υπόλοιπο πρόστιμο..??
 8. Όντας μηχανολόγος απασχολούμενος με τα ενεργειακά, δεν έχω καμία σχέση περί αυθαιρέτων. Έχει δηλωθεί ακίνητο (με χρονολογία προ το 1983) στον 4014 κάνοντας μόνο την αρχική υποβολή με πληρωμένο παράβολο και έπειτα μεταφέρθηκε στον 4178. Λόγω του ότι η υποβολή στον 4014 έγινε ακριβώς την τελευταία στιγμή δηλώθηκαν πρόχειρα νούμερα με το σκεπτικό ότι θα άλλαζαν αργότερα στην συνέχεια της δήλωσης εντός του 4014 (σύνηθες φαινόμενο, από ότι έχω ακούσει). Τα πρόχειρα στοιχεία είναι : 1) Λιγότερα κατά 15 τμ από την πραγματικότητα κύριοι χώροι. 2) Δεν έχουν δηλωθεί 45τμ βοηθητικοί χώροι (σοφίτα & υπόγειο). Η διόρθωση των στοιχείων με τα πραγματικά εντός του 4178, επηρεάζει τα πρόστιμα ως προ την χρονολογία (άκουσα ότι οποιαδήποτε αλλαγή στοιχείων σε τοποθετούν στην περίοδο 2004-2011) ...?? Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής yian
 9. Καλημέρα στην παρέα και δηλώνω άσχετος με την συγκεκριμένη κατηγορία. Μπαίνω απευθείας στο θέμα. 1) Υπάρχουν επίσημες με βεβαιωμένη ημερομηνία αεροφωτογραφίες ΥΠΟ γωνία ή τρισδιάστατες και αν ΝΑΙ από ποίο έτος...?? 2) Πως μπορεί κάποιος να υπολογίσει το συνολικό ύψος ενός ακινήτου από μια κατοπτική αεροφωτογραφία (εκτός από τον υπολογισμό μήκους της σκιάς ενός ακινήτου) ...?? Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής yian
 10. Αρχικά ευχαριστώ για τις άμεσες και εύστοχες απαντήσεις σας. Αρχικά ξέχασα να αναφέρω στο αρχικό κείμενο ότι το κτίριο είναι κατασκευής του 1953 (ενδεχομένως μπορεί να είναι αυτονόητο λόγω υλικού μόνωσης) και ότι οι βάσεις είναι Custom με μεγάλη ανύψωση και γωνία κλίσης 10 μοιρών. @spygr & @kusta80 Λόγω του κενού των 2cm, της παλαιότητας και των λόγων που αναφέρει ο JSK, νομίζω ότι δεν είναι πλέον ασφαλή λύση. @Sonic & @landrew Λόγω της παλαιότητας της κατασκευής και της μεγάλης ανύψωσης, νομίζω ότι και αυτή η λύση δεν είναι ασφαλή. @JSK & @Sakatis Η πρώτη κίνηση ήταν αυτό ακριβώς που προτείνεται, μετά το τρύπημα όταν έβγαλα το τρυπάνι, η τρύπα έκλεισε αμέσως από το αμμώδες υλικό. Δεν μπορώ να τοποθετήσω ρητίνη με τίποτα. Για αυτό τον λόγο διατύπωσα το ερώτημα στο forum. Η πρώτη και πλέον επικρατούσα σκέψη μου (δεν την ανάφερα, για να μην κατευθύνω τις απαντήσεις) ήταν κάτι που βασίζεται στα υποθαλάσσια έργα, είναι η παρακάτω: Κόβω με τροχό τα πλακίδια σε μέγεθος 40x40cm. Τοποθετώ καλούπι 30x30cm με ανοιχτό πάτο μέσα στο αμμώδες υλικό. Αναρροφώ όλο το αμμώδες υλικό εντός καλουπιού. Καθαρίζω την επιφάνεια του μπετού της πλάκας και τοποθετώ 4 μπετόβεργιες τύπου U (Βλύτρα) εντός της πλάκας μπετού με χημικά αγκύρια. Γεμίζω το καλούπι με μπετό. Πακτώνω τις βάσεις με σιδερένια στριφώνια + UPAT πάνε στο νέο μπετό. Ο μοναδικός μου ενδοιασμός είναι κατά πόσο ο μονωτικός αρμός μεταξύ ΝΕΟΥ μπετού και ΠΑΛΙΩΝ πλακιδίων θα αντέξει μετά από κάποια περίεργη ταλάντωση (π.χ. σεισμό) και να συνεχίσει να κάνει την δουλειά του σωστά. Έχω επισυνάψει το νέο σκαρίφημα. ΝΕΟ Skarifima TOMHS Taratsas.pdf
 11. Σε κτίριο στο οποίο πρόκειται να εγκατασταθεί οικιακό φωτοβολταϊκό σύστημα υπάρχει το πρόβλημα που περιγράφεται στο σκαρίφημα. Τι κάνουμε με τις βάσεις…..??? Skarifima TOMHS Taratsas.pdf
 12. Σε συμβόλαιο σύστασης οριζοντίου ιδιοκτησίας και κανονισμού οικοδομής υπάρχει δηλωμένος ΥΠΟΓΕΙΟΣ ΧΩΡΟΣ με δική του οριζόντια ιδιοκτησία, οποίος είχε συνδεθεί με τιμολόγιο οικιακής χρήσης Γ1 σε όνομα παλαιού ενοικιαστή και είναι αποσυνδεδεμένος. Υπάρχουν οι εξής δύο (2) ερωτήσεις : Μπορώ να κάνω επανασύνδεση του ΥΠΟΓΕΙΟΥ ΧΩΡΟΥ με την ΔΕΗ με τιμολόγιο οικιακής χρήσης Γ1 στο όνομα του ιδιοκτήτη….??? Μπορώ μετά την επανασύνδεση να αιτηθώ Φ/Β σύστημα στο ρολόϊ παροχής του ΥΠΟΓΕΙΟ ΧΩΡΟΥ, αφού ο διοκτήτης έχει την έγγραφη συναίνεση των συνιδιοκτητών…???
 13. Άποψή μου είναι ότι πρέπει να έχεις υπεύθυνες δηλώσεις ή πράξη εκχώρησης αποκλειστικής χρήσης ταράτσας από το 100% των συνιδιοκτητών. Φίλε gp1, Αν θυμάμαι καλά αφήνεις μόνο μία απόσταση 0,5m και νομίζω ότι είναι ΕΝΤΟΣ στηθαίου. Όπως έχει αναφερθεί και στο παρελθόν και επίσης αναγράφεται και ξεκάθαρα (στις ερωτο-απαντήσεις του ΔΕΔΔΗΕ φβ Συχνές Ερωτήσεις - Απαντήσεις 24 10 11 (2).pdf αν και κάπως παλιές) στην ερώτηση Νο 40 ΜΟΝΟ ένα φ/β σύστημα ειδικού προγράμματος μπορεί να εγκατασταθεί όταν υπάρχει ΜΟΝΟ μία κάθετη ιδιοκτησία. Βέβαια αν την συνδυάσεις με την απάντηση της ερώτησης Νο 31, βγαίνει ένα συμπέρασμα ότι «όποιος προλάβει τον κύριο είδε». Άποψή μου είναι ότι πρέπει να έχεις υπεύθυνες δηλώσεις ή πράξη εκχώρησης αποκλειστικής χρήσης ταράτσας από το 100% των συνιδιοκτητών.
 14. Φίλοι deathlok & JTB, Την προηγούμενη βδομάδα πήγα στο τμήμα φωτοβολταϊκών ΔΕΗ Κηφισιάς. Μέχρι στιγμής είναι το πιο εξυπηρετικό τμήμα Φ/Β που έχω επισκεφτεί. Η ερώτησή μου ήταν συγκεκριμένη, πόσο είναι το ανώτατο ύψος τοποθέτησης Φ/Β. Η αρχική απάντηση που δέχτηκα ήταν 2,50m, χωρίς να υπάρχει κάποιο επιχείρημα ή αναφορά σε ΚΥΑ ή νόμο. Μετά από επίσκεψη κάποιον τμημάτων, η απάντηση ήταν η εξής: Η ΔΕΗ δεν γνωμοδοτεί και ειδικά αφού έχουν κατατεθεί οι Υπεύθυνες Δηλώσεις περί νομίμως υφιστάμενου. Συμβουλευτικά μου είπαν ότι η κατασκευή ΔΕΝ πρέπει να είναι παράνομη κατά την πολεοδομία. Αμέσως ρώτησα αν ζητούν κάποιο έγγραφο πολεοδομίας, αν δουν για παράδειγμα μια βάση να έχει μέγιστο ύψος 3,30m. Η απάντηση ήταν ότι γενικώς ΔΕΝ ζητάμε κάποιο έγγραφο πολεοδομίας για την ενεργοποίηση. Άρα λοιπόν ΓΟΚ85 και ΙΔΕΑΤΟ ΣΤΕΡΕΟ. Εκτός αν κάποιος πολιτικός ή αρχιτέκτονας έχει κάποια άλλη ερμηνεία (μιας και μιλάμε για το αντικείμενο τους). Πάντως θα έχει μεγάλο γέλιο σχετικά με τα άρθρα περί φωτοβολταϊκών στον ΝΟΚ, θα τα συζητήσουμε σύντομα.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.