Μετάβαση στο περιεχόμενο

ap.engineer

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

ap.engineer's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλή σας ημέρα. Έχω ένα παρόμοιο θέμα και θα ήθελα τη βοήθειά σας. Σε συμβόλαιο που έγινε το 1981 από μητέρα σε δύο κόρες της, το πρώτο συμβόλαιο έχει τίτλο "ΣΥΣΤΑΣΙΣ ΟΡΙΖΟΝΤΙΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΙΚΟΣ ΗΜΙΣΕΩΣ (1/2) ΕΞ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΥ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟΥ" και το δεύτερο "ΣΥΣΤΑΣΙΣ ΠΡΟΙΚΟΣ ΗΜΙΣΕΩΣ (1/2) ΕΞ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΥ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟΥ". Σε σχετικά πρόσφατο τοπογραφικό που έγινε για τα εν λόγω αγροτεμάχια σε ΕΓΣΑ ΄87 (παραθέτω πρόχειρη απεικόνιση), αναφέρονται δύο διηρημένες ιδιοκτησίες. Τα ερωτήματά μου είναι τα εξής: 1. Υφίσταται σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας σε αγροτεμάχια ή ακίνητα γενικότερα χωρίς την ύπαρξη κτίσματος; (Το κτίριο που φαίνεται στην διηρημένη ιδιοκτησία (2) ξεκίνησε η κατασκευή του ένα χρόνο μετά. Δεν υπήρχε δηλαδή κατά την σύνταξη του συμβολαίου) 2. Στο συμβόλαιο μέσα αναφέρει τις διατάξεις του Ν. 3741/1929 και του Ν.Δ. 1024/1971 και σε συνάρτηση με τις διηρημένες, μήπως τελικά είναι σύσταση καθέτου ιδιοκτησίας και είναι λάθος ο τίτλος του συμβολαίου; Οι απόψεις συναδέλφων που έχω ρωτήσει διίστανται και υπάρχει θέμα στην καταχώρησή των πιο πάνω ακινήτων στο κτηματολόγιο, καθώς όπως είναι αναμενόμενο στην επιλογή είδος ακινήτου "ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ", ζητάει στη συνέχεια αριθμό ορόφου κτιρίου και τα σχετικά που αφορούν σε οροφοιδιοκτησία. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. Υ.Γ. Θεώρησα το θέμα σχετικό και δεν δημιούργησα νέο. Αν κρίνουν οι διαχειριστές ότι απαιτείται άλλη διαδικασία παρακαλώ για τις ενέργειές σας.
  2. Καλημέρα σας. Δεν διαφωνώ καθόλου για την διαδικασία σύνταξης άρθρου με παρακολούθηση και όλων όσων έχεις αναφέρει dpapdpap παραπάνω. Απλά, είναι σύνηθες φαινόμενο όταν μία υπηρεσία έχει συντάξει ένα σχετικό άρθρο είτε με παρακολούθηση, είτε με πραγματικά στοιχεία κόστους, είτε με οποιαδήποτε άλλη μέθοδο, να το χρησιμοποιεί σε επόμενα συναφή έργα, είτε εντάσσοντας το στο Τιμολόγιο της μελέτης εξ αρχής, είτε χρησιμοποιώντας το σαν νέα εργασία κατά τη φάση εκτέλεσης. Από την άλλη ο ανάδοχος, όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε, αν το σχετικό άρθρο προταθεί κατά την φάση της σύνταξης του Α.Π.Ε. σαν νέα τιμή, εννοείται ότι λαμβάνει πλήρη γνώση της ανάλυσης της νέας ή των νέων τιμών και έχει κάθε δικαίωμα να το αποδεχτεί εάν κρίνει ότι είναι συμφέρον ή να υπογράψει με επιφύλαξη. Όλα αυτά υποθετικά προς απάντηση στην ερώτηση του Paul_mix για το πως χρησιμοποιήθηκε η εν λόγο τιμή. Αυθαίρετα δηλαδή ή με προγενέστερη εγκεκριμένη διαδικασία από την ίδια επιβλέπουσα αρχή.
  3. Ίσως να πρόκειται για σχετικό άρθρο. Πιθανόν δηλαδή να χρησιμοποιήθηκαν οι αναλύσεις τιμών , νέες ή παλαιές (προ Ν.3669/2008 και Ν.3263/2004) παρόμοιων εργασιών και να δημιουργήθηκε σχετικό άρθρο με τροποποίηση- προσθήκη των ωρών απασχόλησης εργατοτεχνικού προσωπικού ή της βασικής τιμής των απαιτούμενων υλικών για την συγκεκριμένη εργασία. Όπως προαναφέρθηκε δηλαδή, έχουμε νέα τιμή με παρακολούθηση ή και χρήσης πραγματικών στοιχείων κόστους. Σε κάθε περίπτωση πάντως, όλα αυτά πρέπει να αναλύονται είτε στο Τιμολόγιο αν η νέα τιμή συντάχθηκε κατά τη φάση της μελέτης, είτε στο Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. αν η νέα τιμή προέκυψε κατά την εκτέλεση και άρα κατά τη σύνταξη του Α.Π.Ε.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.