Μετάβαση στο περιεχόμενο

topo_rules

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by topo_rules

  1. Καλημέρα! Θα μπορούσατε να μου πείτε τιμή ζώνης για ακίνητο εντός οικισμού Πορτοχελίου Αργολίδας; Συντεταγμένες ΕΓΣΑ87: Χ: 423800 , Υ: 4131044 Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  2. Καλησπέρα σας, Συντάσσω Τοπογραφικό Διάγραμμα για γεωτεμάχιο εκτός σχεδίου, εκτός ΓΠΣ και ΣΧΟΟΑΠ, το οποίο έχει εμβαδόν 4050 τ.μ. και έτος δημιουργίας 1988 σύμφωνα με τα συμβόλαια. Το γεωτεμάχιο έχει πρόσωπο 42 μ. σε δρόμο ο οποίος με την μέχρι τώρα έρευνά μου δεν έχει κάποιο χαρακτηρισμό που να τον αναγνωρίζει ως κοινόχρηστη οδό ή κοινόχρηστο χώρο, παρόλο που είναι ασφαλτοστρωμένος, περνούν δίκτυα ΔΕΗ, ΟΤΕ (και έχει λάβει ΚΑΕΚ ειδικής έκτασης δρόμου σε περιοχή με λειτουργούν Κτηματολόγιο πέραν της δεκαετίας). Πρόκειται δηλαδή για ένα αρκετά συχνό φαινόμενο στην ύπαιθρο όπου με την πάροδο των δεκαετιών, οι ιδιοκτήτες άφηναν άτυπα σε κοινή χρήση τμήμα των ιδιοκτησιών τους για δημιουργία δρόμου. Στο γεωτεμάχιο έχει εκδοθεί Οικοδομική Άδεια το 1990 όμως το διώροφο κτίσμα που προέβλεπε η άδεια έχει μείνει "στα μπετά", έχει κατασκευαστεί μόνο ο σκελετός του. Τώρα οι ιδιοκτήτες θέλουν να αποπερατώσουν τις εργασίες με έκδοση νέας άδειας, εξού και η σύνταξη του Τοπογραφικού Διαγράμματος από πλευράς μου. Με τα μέχρι πρότινος δεδομένα θα θεωρούταν άρτιο και οικοδομήσιμο κατά παρέκκλιση ως προϋφιστάμενο της 31.12.2003, ημέρα δημοσίευσης του Ν.3212/2003. Όμως η παρούσα Απόφαση του ΣτΕ 176/2023 με έχει προβληματίσει ιδιαίτερα μιας και ουσιαστικά χάνει την αρτιότητά του και η ΥΔΟΜ δεν θα εγκρίνει την νέα άδεια. Δεν έχω αποφασίσει πως πρέπει να χειριστώ την υπόθεση και αν υπάρχει κάποια ενέργεια που μπορώ εγώ και οι ιδιοκτήτες να κάνουμε. Κάθε γνώμη - άποψη για τα παραπάνω είναι καλοδεχούμενη. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  3. Καλησπέρα, Αναζητώ τιμή ζώνης για ρύθμιση με το Ν.4495/2017 για ακίνητο εντός σχεδίου Ναυπλίου Χ: 394354.79 Υ: 4158137.14 Ευχαριστώ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.