Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Alexis_spil

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Χημικός Μηχανικός

Alexis_spil's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Σχετικά με την έναρξη του επαγγέλματος, @ikaros13, πήγα και έκανα ια ερώτηση στο ΤΕΕ και μου είπαν ότι θα ξεκινήσω κανονικά τώρα στο ΑΠΘ και θα κάνω έναρξη επαγγέλματος όταν έρθουν τα χαρτία μου στο ΤΣΜΕΔΕ της Θεσσαλονίκης (περίπου σε 2 μήνες μέτα την εγγραφή στο ΤΕΕ-ΤΣΜΕΔΕ) και τότε να πληρωθώ μαζεμένα ανάλογα για το καιρό που πέρασε. Αυτοί στο ΤΕΕ μου είπαν ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Τώρα θα πάω να ρωτήσω στο ΑΠΘ αν μπορούν, και αν θα το δεχτούν αυτό. @shin0bi Απλά δεν θέλω να κάνω έναρξη μέσω ΟΑΕΕ τώρα γιατί θα πληρώσω για όσο διάστημα κάνουν να έρθουν τα χαρτία μου από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη στο ΤΣΜΕΔΕ (περίπου 2μήνες μετά την εγγραφή μου στο ΤΕΕ-ΤΣΜΕΔΕ, διάστημα το οποίο θα πληρώνω κανονικά τις εισφορές στο ΤΣΜΕΔΕ ασχέτος αν έχουν έρθει τα χαρτιά ή όχι) και το ΤΕΒΕ και το ΤΣΜΕΔΕ, όποτε δεν συμφέρει αυτό. Σχετικά με αντίγραφο μισθωτηρίου αυτό που εννοώ είναι ότι δεν είναι το όνομά μου στο συμβόλαιο (μισθωτήριο), θα δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα αυτό? Η' μπορεί με μια απλή υπέυθυνη δήλωση του να αρκεί?
  2. Καλημέρα, Είμαι νέος μηχανικός, εννοώντας ότι έχω κάνει αίτηση στο ΤΕΕ(άρα και στο ΤΣΜΕΔΕ) και περιμένω να γίνουν οι εξετάσεις για να πάρω αριθμό μητρόου κτλ. Μάλλον οι εξετάσεις θα γίνουν μέσα Μαρτίου. Μόλις χθες βρήκα δουλεία ως ερευνητής στο ΑΠΘ, και μου είπαν ότι για την πληρωμή θα είμαι με μπλοκάκι. Η ερώτηση μου είναι: Πρέπει να περιμένω να ολοκληρωθεί η εγγραφή μου στο ΤΕΕ-ΤΣΜΕΔΕ και μετά να κάνω έναρξη επαγγέλματος στην εφορία (μπλοκάκι κτλ) ή μπορώ να κάνω έναρξη και πιο πριν? Αν μπορώ να κάνω έναρξη από τώρα (δηλαδή όχι ως μηχανικός, μιας και ακόμα δεν έχω αριθμό μητρώου ΤΕΕ) θα πρέπει να αρφαλιστώ σε άλλο ταμείο (εκτός του ΤΣΜΕΔΕ) μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της εγγραφής μου στο ΤΕΕ-ΤΣΜΕΔΕ? Το τελευταίο μάλλον δεν με συμφέρει οικονομικά,σωστά? Δηλαδή αυτό που μπορώ να κάνω είναι να περιμένω μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία του ΤΕΕ-ΤΣΜΕΔΕ, μετά να κάνω έναρξη επαγγέλματος και να αρχίζω να κόβω αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, άρα και να πληρώνομαι? Και μία δεύτερη ερώτηση σχετικά με την έναρξη του επαγγέλματος, αυτή τη στιγμή μένω σε ένα σπίτι αλλά δεν είμαι στο συμβόλαιο. Όταν κάνω έναρξη επαγγέλματος μπορώ να δηλώδη αυτό το σπίτι ώς έδρα, αν ναι πως? Η΄ είναι προτιμότερο να πω στον ιδιοκτήτη να με βάλει και μένα στο συμβόλαιο για να τελειώνουμε? Σας ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.